ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 22 Μάρτη 2013 - 2η έκδοση
Σελ. /40
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ
Εκοψαν τον αέρα στους φασίστες της Χρυσής Αυγής

Το χαρτί που επέστρεψαν στους χρυσαυγίτες οι εργαζόμενοι
Το χαρτί που επέστρεψαν στους χρυσαυγίτες οι εργαζόμενοι
Νέα κίνηση απομόνωσης των φασιστοειδών της Χρυσής Αυγής σημειώθηκε από εργαζόμενους, αυτή τη φορά από τους εργαζόμενους της Εθνικής Τράπεζας που αρνήθηκαν κάθε επαφή, ενημέρωση, επικοινωνία με τους εν Ελλάδι νεοναζί.

Πικαρισμένα τα φασιστοειδή γράφουν στην ιστοσελίδα τους: «Ως συνηθίζεται στην Χρυσή Αυγή, μετά την κατάθεση κάποιας ερώτησης από τους Συναγωνιστές - βουλευτές γίνεται ενημέρωση των φορέων που αφορά η ερώτηση. Στην προκειμένη περίπτωση, η ερώτηση αφορούσε τους υπαλλήλους της Εθνικής Τραπέζης, καθώς έθιγε το θέμα των δανείων με προνομιακούς όρους που μπορούν να λαμβάνουν οι βουλευτές.Η συγκεκριμένη ενημέρωση, όμως, δεν έγινε δεκτή από τους συνδικαλιστές της Εθνικής Τράπεζας (ΣΥΕΤΕ), καθώς ως φαίνεται οι εν λόγω "δημοκράτες" δεν μπορούν να δεχτούν την κοινοβουλευτική δράση της Χρυσής Αυγής».

Στην πραγματικότητα, τα φασιστοειδή έστειλαν στον ΣΥΕΤΕ την Ερώτηση και ακολούθως άφηναν ανοιχτό παραθυράκι να εγκαινιάσουν επικοινωνία μαζί τους («για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να επικοινωνείτε με τον τομέα των επιστημονικών συνεργατών»).

Η απάντηση των εργαζομένων στην ΕΤΕ ήταν να στείλουν πίσω την επιστολή της Χρυσής Αυγής, γράφοντας πάνω με μεγάλα κεφαλαία γράμματα «ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗ ΜΑΣ ΞΑΝΑΣΤΕΙΛΕΤΕ»!

Μην έχοντας τι να απαντήσουν οι φασίστες κατέφυγαν στη γνωστή τους μέθοδο, τη λασπολογία κατά των εργαζομένων, εν προκειμένω της ΕΤΕ: «(...) αντιλαμβανόμαστε και τις αδιαφανείς διαδικασίες με τις οποίες για χρόνια μπορούσε κάποιος να γίνει υπάλληλος της Εθνικής. Αυτοί είναι οι "αγωνιστές" των κομματοκρατούμενων συνδικαλιστικών οργάνων που ευθύνονται κι αυτοί για το μεγάλο φαγοπότι στον δημόσιο τομέα».

Σε κάθε περίπτωση, η κίνηση αυτή των εργαζομένων στην ΕΤΕ έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά άλλες, με το λαό να αντιδρά μαζικά στην παρουσία των φασιστοειδών, π.χ. στην Τσαριτσάνη, στην Καρδαμύλη, στην Πάρο, στη Σάμο, στη βόρεια Εύβοια, σε χώρους δουλειάς και λαϊκές γειτονιές παντού στην Ελλάδα. Ετσι πρέπει να αντιμετωπίζονται. Με ξεσκέπασμα του τι και ποιους εξυπηρετούν οι νεοναζί. Αποκάλυψη καθημερινά στους χώρους εργασίας και στις λαϊκές γειτονιές, στα σχολειά και στις σχολές, του βρώμικου ρόλου που παίζουν ως μπράβοι του εκμεταλλευτικού συστήματος.

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ
Στηρίζει το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου

Οργανο των μονοπωλίων, στήριγμα της συγκυβέρνησης σε κάθε ευκαιρία, η νεοναζιστική Χρυσή Αυγή υπερψήφισε στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής (μαζί με ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ που τάχα αντιπολιτεύεται) την τοποθέτηση του Στέλιου Σταυρίδη ως επικεφαλής στο ΤΑΙΠΕΔ («Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου»).

Ο επιχειρηματίας Σταυρίδης, τον οποίο στήριξε η Χρυσή Αυγή, έδειξε από νωρίς τις προθέσεις του καθώς φέρεται να υποστήριξε ότι «το μεγαλύτερο ξεπούλημα είναι η απραξία» και ότι «ξεπούλημα είναι η μη αξιοποίηση για δεκαετίες των ακινήτων του Δημοσίου», προσπαθώντας να απαντήσει έτσι στις καταγγελίες περί ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας. Ωστόσο, απέφυγε να δώσει διευκρινίσεις για την πορεία που σχεδιάζει να ακολουθήσει, αν και δέχτηκε απανωτές ερωτήσεις ιδιαίτερα για την «αξιοποίηση» της παραθαλάσσιας ζώνης του Φαλήρου.

Σε κάθε περίπτωση και για άλλη μια φορά αποκαλύπτεται ο βρώμικος ρόλος της Χρυσής Αυγής, που, πίσω από εύκολες ρητορείες και ψευτοπατριωτικές κορόνες, συναινεί στην ιδιωτικοποίηση της περιουσίας του Δημοσίου, δίνει την ψήφο της για την τέτοια δράση του ΤΑΙΠΕΔ, επιλέγει δε να μπει στο τιμόνι του ένας επιχειρηματίας που στο βιογραφικό του, ανάμεσα σε άλλα, προβάλλει η θητεία του ως μάνατζερ, προέδρου ή διευθύνοντος συμβούλου σε μεγάλες βιομηχανίες, όπως ο όμιλος «Lavipharm», η κλωστοϋφαντουργία «Αιγαίον», τα Τσιμέντα Ηρακλής-Lafarge, τα Ελληνικά Πετρέλαια και τα Ελληνικά Διυλιστήρια Ασπροπύργου, όντας ταυτόχρονα στέλεχος του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου κ.λπ.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Χρυσή Αυγή, ίδιο τσιράκι μεγαλοεπιχειρηματιών, παίρνει καθαρή θέση υπέρ του ξεπουλήματος του πλούτου του λαού και του τόπου. Ετσι ακριβώς πριν μερικές βδομάδες, με τον βουλευτή της Ηλ. Παναγιώταρο, έκανε προτάσεις στην κυβέρνηση για το πώς να προωθήσει το ξεπούλημα ελληνικού εδάφους, νησιών και νησίδων στους εφοπλιστές και άλλους μεγαλοεπιχειρηματίες.

«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΔΗΜΟΥ ΛΑΓΚΑΔΑ
Καταγγέλλει το δήμαρχο για τη βράβευση Χρυσαυγίτη

Η Λαϊκή Συσπείρωση του Δήμου Λαγκαδά Θεσσαλονίκης καταγγέλλει το δήμαρχο Λαγκαδά Γ. Αναστασιάδη, ο οποίος έθεσε υπό την αιγίδα του Δήμου αγώνες Kick Boxing, και βράβευσε γνωστό Χρυσαυγίτη που συμμετείχε στους αγώνες και είναι υπόδικος για τραμπούκικη φασιστική επίθεση σε βάρος μαθητών και εργατών.

Με ανακοίνωσή της η «Λαϊκή Συσπείρωση» καταγγέλλει το δήμαρχο «για την ενέργειά του να θέσει υπό την αιγίδα τους αγώνες με τίτλους βαρύγδουπους, όπως «Η ΤΑΝ Η ΕΠΙ ΤΑΣ». Και σημειώνει: «Στους αγώνες που χρηματοδότησε ο δήμος συμμετείχε και βραβεύτηκε από το δήμαρχο ο Α.Σ. (;) Μυρμιδόνες και ο Ι. Παναγιωτίδης, ο γνωστός Χρυσαυγίτης που είναι υπόδικος για την τραμπούκικη φασιστική επίθεση σε βάρος μαθητών και εργατών, μέρα απεργίας στο ΕΠΑΛ Λαγκαδά, με μαχαίρια και γκλομπς». Τέλος, καλεί τους εργαζόμενους, τους αγρότες, τους αυτοαπασχολούμενους, όλο το λαό του Λαγκαδά, να καταδικάσουν την τακτική του δημάρχου και της δημοτικής πλειοψηφίας. Να απαιτήσουν μέτρα για την απομόνωση και εκδίωξη της φασιστικής συμμορίας των Χρυσαυγιτών από το Λαγκαδά.

ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ
«Ανεπιθύμητοι στην Κοκκινιά οι απόγονοι του Χίτλερ»

«Ο Κοκκινιώτικος λαός έχει βαθιά χαραγμένη στη μνήμη του τη δράση των ταγματασφαλιτών, των κουκουλοφόρων, των συνεργατών του Χίτλερ. Οι Χρυσαυγίτες, οι απόγονοί τους είναι ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΙ, στην πόλη μας». Διαμηνύεται σε ανακοίνωση της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ Παράρτημα Κοκκινιάς για τη φιέστα που είχε διοργανώσει για χτες το απόγευμα η Χρυσή Αυγή στην Κοκκινιά, επειδή «κλείνουν» δύο χρόνια ύπαρξης τα γραφεία της στην πόλη.

Την ανακοίνωση του Παραρτήματος της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ υπογράφουν η Λαϊκή Επιτροπή και η Επιτροή Ανέργων Νίκαιας, το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Νίκαιας - Κορυδαλλού, ο Σύλλογος Κατοίκων Ασπρων Χωμάτων «Η ΜΕΡΙΜΝΑ», ο Σύλλογος Γυναικών Νίκαιας (μέλος της ΟΓΕ), η Επιτροπή Ειρήνης και οι Αθλητικοί, Φυσιολατρικοί Ομιλοι ΑΦΜΟ - ΑΦΟΑΝ και ΑΦΜΟ - Κ. Βάρναλης.

«Τρίζουν τα κόκαλα των αγωνιστών - συνεχίζει η ανακοίνωση - των προσφύγων, των παλικαριών του Μπλόκου και της Μάχης της Κοκκινιάς που έδωσαν τη ζωή τους για μια πατρίδα λεύτερη από κάθε ζυγό, ντόπιο και ξένο». «Ο ψευτο -πατριωτισμός» των Χρυσαυγιτών, «δεν έχει καμία σχέση με τον πατριωτισμό του λαού της Κοκκινιάς. Κάθε σπίτι, κάθε γωνιά της πόλης έχει σημαδευτεί από τον αγώνα εκατοντάδων Κοκκινιωτών που πάλεψαν για πατρίδα, όπου οι εργαζόμενοι δε θα είναι σκλάβοι, τα παιδιά τους δεν θα είναι αγράμματα. Για να ζούμε χωρίς φτώχεια και εκμετάλλευση. Διδασκόμαστε από την Ιστορία μας, δεν ανεχόμαστε τέτοια φαινόμενα».

Επανασύνδεση ρεύματος

Την άμεση επανασύνδεση του ρεύματος σε μονογονεϊκή οικογένεια κατάφερε και πέτυχε η Λαϊκή Επιτροπή Αιγάλεω κατά τη διάρκεια κινητοποίησης που έγινε στο υποκατάστημα της ΔΕΗ χτες το πρωί. Η οικογένεια, λόγω του ότι ο γονέας ήταν άνεργη αδυνατούσε να πληρώσει το σχετικό λογαριασμό.

Η Λαϊκή Επιτροπή σε ανακοίνωσή της, καταγγέλλει «την τρικομματική κυβέρνηση και την ΕΕ που με τις βάρβαρες και αντιλαϊκές πολιτικές που εφαρμόζει έχει οδηγήσει χιλιάδες λαϊκά νοικοκυριά στη φτώχεια και στην απόγνωση» και καλεί τους «εργαζόμενους, τους άνεργους, τα φτωχά λαϊκά στρώματα σε ταξική αλληλεγγύη, ταξική οργάνωση και αντεπίθεση για την ανατροπή αυτής της αντιλαϊκής πολιτικής».

ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΗΡΙΝΘΟΥ - ΓΙΑΤΡΟΙ ΧΑΛΚΙΔΑΣ
Δωρεάν εξετάσεις στους δημότες Μαντουδίου

O Σύλλογος Νοσοκομειακών Γιατρών Χαλκίδας σε συνεργασία με τη Λαϊκή Επιτροπή Κηρίνθου θα παραβρεθούν στο Κέντρο Υγείας Μαντουδίου την Κυριακή 24 Μάρτη, στις 10.30 το πρωί, για να παράσχουν δωρεάν εξετάσεις σε όλους τους δημότες της περιοχής.

Οι ειδικότητες των γιατρών που θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους είναι καρδιολόγος, ορθοπεδικός, πνευμονολόγος, ουρολόγος, γυναικολόγος, ενώ μέχρι την Κυριακή αναμένεται να προστεθούν κι άλλες ειδικότητες.

Σε ανακοίνωσή της η Λαϊκή Επιτροπή Κηρίνθου, αφού ευχαριστεί τους γιατρούς για τη συμμετοχή τους σε αυτή την προσπάθεια, σημειώνει πως «αυτή η κίνηση γίνεται για να αποδειχτεί στο λαό ότι η συγκυβέρνηση δεν ενδιαφέρεται για την παροχή δωρεάν υπηρεσιών για τη δημόσια υγεία στο φτωχό λαό, με αποτέλεσμα να καταφεύγει στους μεγαλοκλινικάρχες και στα ιδιωτικά ιατρεία».



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ