Παρασκευή 22 Μάρτη 2013 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ
Στηρίζει το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου

Οργανο των μονοπωλίων, στήριγμα της συγκυβέρνησης σε κάθε ευκαιρία, η νεοναζιστική Χρυσή Αυγή υπερψήφισε στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής (μαζί με ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ που τάχα αντιπολιτεύεται) την τοποθέτηση του Στέλιου Σταυρίδη ως επικεφαλής στο ΤΑΙΠΕΔ («Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου»).

Ο επιχειρηματίας Σταυρίδης, τον οποίο στήριξε η Χρυσή Αυγή, έδειξε από νωρίς τις προθέσεις του καθώς φέρεται να υποστήριξε ότι «το μεγαλύτερο ξεπούλημα είναι η απραξία» και ότι «ξεπούλημα είναι η μη αξιοποίηση για δεκαετίες των ακινήτων του Δημοσίου», προσπαθώντας να απαντήσει έτσι στις καταγγελίες περί ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας. Ωστόσο, απέφυγε να δώσει διευκρινίσεις για την πορεία που σχεδιάζει να ακολουθήσει, αν και δέχτηκε απανωτές ερωτήσεις ιδιαίτερα για την «αξιοποίηση» της παραθαλάσσιας ζώνης του Φαλήρου.

Σε κάθε περίπτωση και για άλλη μια φορά αποκαλύπτεται ο βρώμικος ρόλος της Χρυσής Αυγής, που, πίσω από εύκολες ρητορείες και ψευτοπατριωτικές κορόνες, συναινεί στην ιδιωτικοποίηση της περιουσίας του Δημοσίου, δίνει την ψήφο της για την τέτοια δράση του ΤΑΙΠΕΔ, επιλέγει δε να μπει στο τιμόνι του ένας επιχειρηματίας που στο βιογραφικό του, ανάμεσα σε άλλα, προβάλλει η θητεία του ως μάνατζερ, προέδρου ή διευθύνοντος συμβούλου σε μεγάλες βιομηχανίες, όπως ο όμιλος «Lavipharm», η κλωστοϋφαντουργία «Αιγαίον», τα Τσιμέντα Ηρακλής-Lafarge, τα Ελληνικά Πετρέλαια και τα Ελληνικά Διυλιστήρια Ασπροπύργου, όντας ταυτόχρονα στέλεχος του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου κ.λπ.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Χρυσή Αυγή, ίδιο τσιράκι μεγαλοεπιχειρηματιών, παίρνει καθαρή θέση υπέρ του ξεπουλήματος του πλούτου του λαού και του τόπου. Ετσι ακριβώς πριν μερικές βδομάδες, με τον βουλευτή της Ηλ. Παναγιώταρο, έκανε προτάσεις στην κυβέρνηση για το πώς να προωθήσει το ξεπούλημα ελληνικού εδάφους, νησιών και νησίδων στους εφοπλιστές και άλλους μεγαλοεπιχειρηματίες.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ