Παρασκευή 22 Μάρτη 2013 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ
«Ανεπιθύμητοι στην Κοκκινιά οι απόγονοι του Χίτλερ»

«Ο Κοκκινιώτικος λαός έχει βαθιά χαραγμένη στη μνήμη του τη δράση των ταγματασφαλιτών, των κουκουλοφόρων, των συνεργατών του Χίτλερ. Οι Χρυσαυγίτες, οι απόγονοί τους είναι ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΙ, στην πόλη μας». Διαμηνύεται σε ανακοίνωση της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ Παράρτημα Κοκκινιάς για τη φιέστα που είχε διοργανώσει για χτες το απόγευμα η Χρυσή Αυγή στην Κοκκινιά, επειδή «κλείνουν» δύο χρόνια ύπαρξης τα γραφεία της στην πόλη.

Την ανακοίνωση του Παραρτήματος της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ υπογράφουν η Λαϊκή Επιτροπή και η Επιτροή Ανέργων Νίκαιας, το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Νίκαιας - Κορυδαλλού, ο Σύλλογος Κατοίκων Ασπρων Χωμάτων «Η ΜΕΡΙΜΝΑ», ο Σύλλογος Γυναικών Νίκαιας (μέλος της ΟΓΕ), η Επιτροπή Ειρήνης και οι Αθλητικοί, Φυσιολατρικοί Ομιλοι ΑΦΜΟ - ΑΦΟΑΝ και ΑΦΜΟ - Κ. Βάρναλης.

«Τρίζουν τα κόκαλα των αγωνιστών - συνεχίζει η ανακοίνωση - των προσφύγων, των παλικαριών του Μπλόκου και της Μάχης της Κοκκινιάς που έδωσαν τη ζωή τους για μια πατρίδα λεύτερη από κάθε ζυγό, ντόπιο και ξένο». «Ο ψευτο -πατριωτισμός» των Χρυσαυγιτών, «δεν έχει καμία σχέση με τον πατριωτισμό του λαού της Κοκκινιάς. Κάθε σπίτι, κάθε γωνιά της πόλης έχει σημαδευτεί από τον αγώνα εκατοντάδων Κοκκινιωτών που πάλεψαν για πατρίδα, όπου οι εργαζόμενοι δε θα είναι σκλάβοι, τα παιδιά τους δεν θα είναι αγράμματα. Για να ζούμε χωρίς φτώχεια και εκμετάλλευση. Διδασκόμαστε από την Ιστορία μας, δεν ανεχόμαστε τέτοια φαινόμενα».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ