ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 2 Μάρτη 2016
Σελ. /24
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
48ΩΡΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΟΤΑΝ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΟ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

Ανεβάζουν στροφές τα ταξικά συνδικάτα και οι άλλοι φορείς του κινήματος καθώς, όπως όλα δείχνουν, άρχισε να μετράει αντίστροφα ο χρόνος για την παρουσίαση από την κυβέρνηση της τελικής της πρότασης για το Ασφαλιστικό, η οποία, με τη μορφή του νομοσχεδίου, θα κατατεθεί στη Βουλή. Στόχος της δράσης που αναπτύσσουν τα σωματεία είναι να αναδειχτούν πλευρές της αντιασφαλιστικής μεταρρύθμισης που ετοιμάζει η κυβέρνηση, χέρι χέρι με την τρόικα, να αξιοποιηθεί η πείρα από τις μέχρι τώρα κινητοποιήσεις και να προετοιμαστεί καλύτερα η 48ωρη πανεργατική πανελλαδική απεργία, όταν το νομοσχέδιο κατατεθεί στη Βουλή. Σημαντικό είναι σε κάθε κλάδο και τόπο δουλειάς να καλλιεργείται από τώρα αγωνιστικό - απεργιακό κλίμα, να δυναμώνει η ετοιμότητα εργαζομένων, αυτοαπασχολούμενων και μικρομεσαίων αγροτών να δώσουν απάντηση με μαζική συμμετοχή στην απεργία και στα απεργιακά συλλαλητήρια που θα οργανωθούν εκείνες τις μέρες.

ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ - ΦΟΡΕΙΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ
Νέες πρωτοβουλίες καθ' οδόν προς τη 48ωρη απεργία

Καλούν σε ξεσηκωμό όταν η κυβέρνηση φέρει στη Βουλή το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο

Η διαμαρτυρία των λογιστών
Η διαμαρτυρία των λογιστών
Με κινητοποιήσεις, παρεμβάσεις και αγωνιστικές πρωτοβουλίες βρίσκονται καθημερινά στο δρόμο σωματεία εργαζομένων, ενώσεις συνταξιούχων και φορείς των αυτοαπασχολούμενων, προετοιμάζοντας τη 48ωρη γενική απεργία ενάντια στο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης, μόλις αυτό κατατεθεί στη Βουλή. Το βράδυ της Δευτέρας, έγινε στη Λάρισα πικετοφορία ενάντια στο σχέδιο - λαιμητόμο για το Ασφαλιστικό, με πρωτοβουλία του Εργατικού Κέντρου.

Εργαζόμενοι στους ΟΤΑ

Χτες το μεσημέρι, εργαζόμενοι στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης και συνταξιούχοι του Δημοσίου, μετά από κάλεσμα του Συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής και του Συνδέσμου Συνταξιούχων ΔΥ Αθήνας, έκαναν διαμαρτυρία στο υπουργείο Εργασίας ενάντια στο αντιασφαλιστικό σχέδιο της κυβέρνησης. Με τα πανό και τα συνθήματά τους ξεκαθάρισαν πως θα κλιμακώσουν τον αγώνα για να μην περάσει ο νόμος - «λαιμητόμος».

Αντιπροσωπεία τους συναντήθηκε με τον αναπληρωτή υπουργό Εργασίας, Τ. Πετρόπουλο, καλώντας την κυβέρνηση και το υπουργείο να πάρουν πίσω το Ασφαλιστικό, να επιστραφούν τα αποθεματικά των Ταμείων και να μην περικοπεί το επίδομα ΒΑΕ για τους εργαζόμενους στους ΟΤΑ όπως προμηνύεται σε σχετικό άρθρο του νόμου για το μισθολόγιο. Ο αναπληρωτής υπουργός επέμεινε στον προκλητικό ισχυρισμό της κυβέρνησης ότι πρόκειται για ένα «δίκαιο ασφαλιστικό σύστημα», ενώ για τα ΒΑΕ ζήτησε χρόνο για ενημέρωση.

Επιτροπές Αγώνα Επιστημόνων

Από τη χτεσινή κινητοποίηση των εργαζομένων στους ΟΤΑ
Από τη χτεσινή κινητοποίηση των εργαζομένων στους ΟΤΑ
Οι Επιτροπές Αγώνα Μισθωτών και Αυτοαπασχολούμενων Επιστημόνων, Μηχανικών - Τεχνικών, Δικηγόρων, Υγειονομικών (γιατροί, φαρμακοποιοί και οδοντίατροι) και Οικονομολόγων οργανώνουν, σήμερα, στις 5 μ.μ., κινητοποίηση μπροστά στο υπουργείο Εργασίας.

Μισθωτοί - αυτοαπασχολούμενοι λογιστές

Την Παρασκευή που μας πέρασε, εργαζόμενοι και αυτοαπασχολούμενοι λογιστές, καθώς και σπουδαστές, μετά από κάλεσμα της Ενωσης Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής και της Επιτροπής Αγώνα Ελεύθερων Επαγγελματιών Λογιστών της ΠΑΣΕΒΕ, έκαναν παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εργασίας. Αντιπροσωπεία τους συναντήθηκε με τον υπουργό, Γ. Κατρούγκαλο, ο οποίος υπεραμύνθηκε του κυβερνητικού σχεδίου, επαναλαμβάνοντας τα περί «κοινωνικής δικαιοσύνης» και προανήγγειλε την κατάθεσή του στη Βουλή μέσα στο Μάρτη.

Την κινητοποίηση χαιρετίζει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών και καλεί τους εργαζόμενους του κλάδου να συνεχίσουν, δίνοντας το «παρών» στη σημερινή συγκέντρωση των Επιτροπών Αγώνα Μισθωτών και Αυτοαπασχολούμενων Επιστημόνων, στις 5 μ.μ., στο υπουργείο Εργασίας, αλλά και προετοιμάζοντας τη 48ωρη γενική απεργία, με την κατάθεση του νομοσχεδίου στη Βουλή.

«Η προσπάθεια της κυβέρνησης μέσα από τους ελιγμούς που επιχειρεί να κάνει, από κοινού με επιμελητήρια και επιστημονικούς φορείς, παζαρεύοντας επιμέρους τροποποιήσεις, να πέσει στο κενό. Οι δήθεν διορθωτικές προτάσεις που εξαγγέλλει έχουν να κάνουν με παζάρια για ψίχουλα», σημειώνει η Ομοσπονδία.

Σύλλογοι και Ενώσεις των ΕΒΕ

Σήμερα, Τετάρτη, Σωματεία και Ενώσεις αυτοαπασχολούμενων θα κάνουν μαζικές παρεμβάσεις στα κατά τόπους γραφεία του ΟΑΕΕ. Ο Σύλλογος Αυτοαπασχολούμενων, Επαγγελματιών και Εμπόρων καλεί στις 8 π.μ. στα κεντρικά γραφεία του ΟΑΕΕ (Ακαδημίας 22). Εμπορικοί Σύλλογοι και Ενώσεις ΕΒΕ της Νοτιοδυτικής Αθήνας (Περιστέρι, Αιγάλεω, Χαϊδάρι, Αγία Βαρβάρα) καλούν στις 8 π.μ. σε κινητοποίηση στον ΟΑΕΕ στο Αιγάλεω (Ιερά Οδός 310). Αντίστοιχες κινητοποιήσεις θα γίνουν, επίσης στις 8 π.μ., στα γραφεία του ΟΑΕΕ σε Χαλάνδρι (Μεσογείων 332 και Λυκείου 2), Καλλιθέα (Αριστείδου 153), Ιλιον (Ιλίου 11 και Ψαρών), Νίκαια (Βοσπόρου 2 και Εφέσου) και Πειραιά (Γούναρη 4-6).

Αλλες δραστηριότητες
  • Σήμερα, Τετάρτη, τρία σωματεία της Μεσσηνίας (Οικοδόμων, Εργαζομένων στον Ιδιωτικό Τομέα, Εργαζομένων στη ΔΕΥΑ) καλούν σε σύσκεψη, στις 7 μ.μ., στο αμφιθέατρο της Φιλαρμονικής. Χτες, οι διοικήσεις των σωματείων παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου.
  • Παράσταση διαμαρτυρίας οργανώνει η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ) αύριο Πέμπτη 3/3, στις 12.30 μ.μ. στο υπουργείο Υγείας. Η παρέμβαση γίνεται ενάντια στην εμπορευματοποίηση της Υγείας, για να σταματήσουν να πληρώνουν οι ανάπηροι και όλος ο λαός για εξετάσεις, φάρμακα, θεραπείες, για μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων στις υπηρεσίες Υγείας, με βάση τις ανάγκες.
  • Τα Σωματεία των Οικοδόμων, των Μισθωτών Τεχνικών, των εργατών στην επεξεργασία - κατεργασία ξύλου Θεσσαλονίκης, οργανώνουν πλατιά σύσκεψη αύριο Πέμπτη 3/3, στις 7 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο. Θα συζητηθούν οι εξελίξεις στον κλάδο των κατασκευών, η πείρα από την πανεργατική απεργία στις 4/2, η κλιμάκωση της δράσης και οι πρωτοβουλίες των σωματείων για τη 48ωρη απεργία.
  • Παράσταση διαμαρτυρίας για τα προβλήματα και τις ελλείψεις στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου (ΠΑΓΝΗ) οργανώνουν την Παρασκευή 4/3, στις 11 π.μ., τα σωματεία Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Οικοδόμων, Εκπαιδευτικών Ιδιωτικής Εκπαίδευσης «Γαλάτεια Καζαντζάκη» και Συνταξιούχων ΙΚΑ του νομού. «Πάρτε πίσω το αντιασφαλιστικό έκτρωμα που θα προωθήσει συνολικές ανατροπές στην Υγεία, απαντάμε με 48ωρη απεργία την πρώτη μέρα κατάθεσης του νομοσχεδίου», αναφέρουν στην κοινή ανακοίνωσή τους.
Ξεκινάνε σήμερα οι συγκεντρώσεις των συνταξιούχων

Από παλιότερη κινητοποίηση των συνταξιούχων
Από παλιότερη κινητοποίηση των συνταξιούχων
Από την Πελοπόννησο (Πύργο, 11 π.μ.), τη Στερεά - Εύβοια (Λαμία, 11 π.μ.) και την Ηπειρο - Αιτωλοακαρνανία (Αρτα, 11 π.μ.) ξεκινάνε σήμερα οι περιφερειακές συγκεντρώσεις των συνταξιούχων σε όλη τη χώρα, με αίτημα αιχμής να αποσυρθεί το αντιασφαλιστικό σχέδιο της κυβέρνησης. Στην Αττική, οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις ΙΚΑ, ΕΛΤΑ, Δημοσίου, ΟΣΕ, ΟΑΕΕ, ΝΑΤ, ΟΤΑ και ΠΟΣΕ ΟΑΕΕ καλούν σε πανσυνταξιουχική συγκέντρωση την Πέμπτη 10/3, στις 10 π.μ., στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (πρώην Κοτζιά). Συγκεντρώσεις θα γίνουν, επίσης, στις εξής πόλεις: Για τη Θράκη, στην Κομοτηνή, στις 7/3, στις 11 π.μ. Για τη Μακεδονία, στη Θεσσαλονίκη, στις 8/3, στις 11 π.μ. Για τη Θεσσαλία, στη Λάρισα, στις 9/3, στις 11 π.μ. Για την Κρήτη, στο Ηράκλειο, στις 9/3, στις 11 π.μ.

Παρέμβαση με αιχμή τη Σύμβαση στα ξενοδοχεία

Παρέμβαση στο υπουργείο Εργασίας, με αιχμή το αίτημα για κήρυξη της κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης των ξενοδοχοϋπαλλήλων ως υποχρεωτικής, έκαναν χτες το Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής και επιχειρησιακά σωματεία εργαζομένων σε ξενοδοχεία της Αττικής.

Οπως καταγγέλλουν, ακόμα και η μειωμένη κατά 15% Συλλογική Σύμβαση, την οποία ανανέωσε πρόσφατα η Ομοσπονδία του κλάδου, είναι «κενό γράμμα» για ένα πολύ μεγάλο μέρος ξενοδοχοϋπαλλήλων: Στον κλάδο κυριαρχούν η μαθητεία, τα «δουλεμπορικά» γραφεία «ενοικίασης» εργαζομένων, η διαλείπουσα εργασία. Οι ξενοδόχοι συστήνουν Ενώσεις Προσώπων που υπογράφουν Συμβάσεις με 586 ευρώ μικτά, όπως τους επιτρέπει το οπλοστάσιο των αντεργατικών νόμων που οι κυβερνήσεις τους έχουν εξασφαλίσει, ενώ δε διστάζουν να αποχωρούν από τις εργοδοτικές Ενώσεις προκειμένου να μην εφαρμόζουν την κλαδική Σύμβαση.

Τα παραπάνω έθεσαν και στη συνάντηση που είχε αντιπροσωπεία τους με το γενικό γραμματέα του υπουργείου, ο οποίος αρκέστηκε να τους υπενθυμίσει τη νομοθεσία του 2011, με βάση την οποία έχει ανασταλεί η κήρυξη της υποχρεωτικότητας των Συμβάσεων και η καθολική τους εφαρμογή στους εργαζόμενους. «Η κήρυξη της ΣΣΕ ως υποχρεωτικής θεωρείται από το υπουργείο Εργασίας ως "μονομερής ενέργεια", που θα χαλάσει το κλίμα συναίνεσης στις διαβουλεύσεις για το ξεχαρβάλωμα της Κοινωνικής Ασφάλισης», σχολιάζει το Συνδικάτο.

Καλεί τα σωματεία να σημάνουν πριν από την έναρξη της φετινής τουριστικής περιόδου συναγερμό: «Να προετοιμαστούμε από τώρα για σκληρούς αγώνες, διεκδικώντας μόνιμη σταθερή, δουλειά, μισθούς και δικαιώματα που να καλύπτουν τις απώλειες που είχαμε και να ανταποκρίνονται στις δικές μας ανάγκες», καταλήγει.

Κινητοποίηση της ΟΓΕ για το επίδομα τοκετού

Σε παράσταση διαμαρτυρίας για το επίδομα τοκετού προχωρά την Παρασκευή 4/3, στις 9.30 π.μ., στο υπουργείο Εργασίας, η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας. Στο κάλεσμά της, η ΟΓΕ αναφέρει: «Η σημερινή κυβέρνηση συνεχίζει στα χνάρια των προηγούμενων, που κατάργησαν το επίδομα τοκετού από το 2012 και το διατήρησαν μόνο για τις γυναίκες που γεννούν στο σπίτι. Στο πλαίσιο της πολιτικής αυτής, συνεχίζουν να φτάνουν σε μητέρες ειδοποιητήρια από το ΙΚΑ, που απειλούν με κατασχέσεις αν δεν επιστρέψουν ως "αχρεωστήτως καταβληθέν" το επίδομα, καθώς τους καταβλήθηκε μετά την κατάργησή του». Η ΟΓΕ διεκδικεί επίδομα τοκετού για όλες τις γυναίκες, εργαζόμενες στο δημόσιο ή στον ιδιωτικό τομέα, αγρότισσες, αυτοαπασχολούμενες, άνεργες και ανασφάλιστες. Απαιτεί να μπει τέρμα στα «ραβασάκια» με τα οποία το ΙΚΑ αξιώνει την επιστροφή του ποσού από δεκάδες μητέρες. «Το επίδομα τοκετού αποτελεί μια ελάχιστη παροχή προς τα νέα ζευγάρια που δημιουργούν οικογένεια και απαιτούμε την άμεση επαναφορά του», καταλήγει.

Συναντήσεις για την πορεία κατά της ανεργίας

Συνάντηση με το δήμαρχο Αιγιάλειας, Θανάση Παναγόπουλο, για τη μεγάλη αγωνιστική πορεία κατά της ανεργίας, από την Πάτρα στο Σύνταγμα, είχε χτες το πρωί ο δήμαρχος Πατρέων. Ο Κώστας Πελετίδης ενημέρωσε τον ομόλογό του για τη μεγάλη αγωνιστική κινητοποίηση που θα πραγματοποιηθεί το πρώτο δεκαήμερο του Απρίλη, με πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής Πάτρας και με τη στήριξη σωματείων και φορέων της περιοχής. Συζήτησαν για τη συμμετοχή και τη στήριξη του Δήμου Αιγιάλειας σε μέσα και υποδομές. Ο Θ. Παναγόπουλος, από την πλευρά του, δήλωσε θετικός στην πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής Πάτρας, τονίζοντας ότι θα την στηρίξει, όπως και κάθε προσπάθεια στον αγώνα για την καταπολέμηση της ανεργίας.

Συγκροτούν Επιτροπή Νέων

Σε σύσκεψη για τη σύσταση Επιτροπής Νεολαίας καλεί το Σωματείο Εργαζομένων Χρηματοπιστωτικών και Συναφών Επιχειρήσεων Αττικής, την Παρασκευή 4/3, στις 6.30 μ.μ., στα γραφεία του (πλατεία Μητροπόλεως 10). Η δημιουργία Επιτροπής Νέων στο πλαίσιο του Σωματείου ήταν απόφαση της απολογιστικής του Γενικής Συνέλευσης. «Απευθυνόμαστε σε όλους τους νέους εργαζόμενους που δουλεύουν στις τράπεζες και στις εταιρείες του χρηματοπιστωτικού κλάδου, ανεξάρτητα από τη μορφή απασχόλησης, τους εργαζόμενους στις πρακτικές, τους επινοικιαζόμενους συναδέλφους στις τράπεζες και τις εταιρείες (...) Παρά τις διαφορές μας, τα προβλήματά μας έχουν κοινή προέλευση και έτσι οφείλουμε να τα αντιμετωπίσουμε», αναφέρει το Σωματείο.

ΚΟ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Ανακοίνωση για το θάνατο εργάτη στα Μεταλλεία

Την αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης και ΕΕ καταγγέλλει η Κομματική Οργάνωση Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ ως υπεύθυνη για τα εργοδοτικά εγκλήματα στα Μεταλλεία και σε άλλους χώρους δουλειάς, με θύματα τους εργαζόμενους. Με ανακοίνωσή της, εκφράζει τα συλλυπητήριά της στην οικογένεια και τους οικείους του 52χρονου εργάτη - γομωτή πυροδότη που σκοτώθηκε τη Δευτέρα στο μεταλλείο «Μαύρες Πέτρες» της «Ελληνικός Χρυσός» στη Χαλκιδική.

Στην ανακοίνωσή της αναφέρει ακόμα ότι η ίδια αντιλαϊκή πολιτική που στόχο έχει τη μείωση του εργατικού κόστους, «έχει καταντήσει αναποτελεσματικές τις όποιες αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες ελέγχου των όρων και των συνθηκών εργασίας». «Κανένας εργοδότης, καμιά κυβέρνηση στο έδαφος αυτών των πολιτικών, αυτού του εκμεταλλευτικού συστήματος, δεν πρόκειται να ενδιαφερθεί για αποτελεσματικά μέτρα ασφαλείας, για ανθρώπινα ωράρια, για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, για όλα αυτά τελικά που πρέπει να έχει ο εργάτης, έτσι ώστε να γυρνά σπίτι του έτσι όπως έφυγε» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Μόνο η πρόταση του ΚΚΕ μπορεί σήμερα να δώσει διέξοδο προς όφελος των εργαζομένων αλλά και ολόκληρου του λαού» σημειώνει το ΚΚΕ και απαιτεί «να μπει τώρα τέρμα στις ελλιπείς συνθήκες ασφάλειας και υγιεινής, στην εντατικοποίηση είτε με τα εξαντλητικά ωράρια, είτε με την αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης και την κατάργηση των Βαρέων και Ανθυγιεινών. Να στελεχωθούν τα Κέντρα Υγείας της περιοχής με το απαραίτητο προσωπικό (ακτινολόγοι, πνευμονολόγοι κ.ά.) και τα αντίστοιχα μηχανήματα».

Στάση εργασίας στον «Μαρινόπουλο»

Δίωρη στάση εργασίας την Τετάρτη 9/3 (8 π.μ. - 10 π.μ.) για τους εργαζόμενους στο «Μαρινόπουλο» έχει προκηρύξει ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας. Η απόφαση για κινητοποίηση πάρθηκε ομόφωνα από το ΔΣ του Συλλόγου, σε συνεδρίαση που συμμετείχαν και εργαζόμενοι στην επιχείρηση. Ο Σύλλογος καλεί τα κλαδικά σωματεία εμποροϋπαλλήλων σε όλη τη χώρα να πάρουν ανάλογες αποφάσεις για στάση εργασίας, να σχεδιάσουν και να οργανώσουν την πάλη των εργαζομένων. Στάση εργασίας προκήρυξε επίσης το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λαυρεωτικής, το οποίο καταγγέλλει παράλληλα την απόλυση μιας εργαζόμενης την περασμένη Πέμπτη από το κατάστημα της επιχείρησης στην Ανάβυσσο.

Ενίσχυση της ΔΕΣΚ στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά

Ενισχυμένη σε έδρες και ποσοστά αναδείχτηκε η παράταξη της ΔΕΣΚ (στηρίζεται από το ΠΑΜΕ), στις εκλογές για την ανάδειξη νέας διοίκησης στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά. Συγκεκριμένα, στις εκλογές πήραν μέρος 188 αντιπρόσωποι (από 221 το 2013) και βρέθηκαν δύο λευκά ψηφοδέλτια.

Η ΔΕΣΚ πήρε 86 ψήφους και κατέλαβε 9 έδρες (45,74%), από 94 ψήφους και 8 έδρες το 2013. Η ΠΑΣΚΕ πήρε 27 ψήφους και 3 έδρες (από 45 και 4), η ΔΑΚΕ 13 και 1 (18 και 2). Η Ενωτική Ριζοσπαστική Συνεργασία πήρε 30 ψήφους και 3 έδρες, όπως και η Ταξική Εργατική Συσπείρωση. Οι δύο αυτές παρατάξεις κατέβηκαν το 2013 σε ενιαίο ψηφοδέλτιο (Αυτόνομη Παρέμβαση) και είχαν πάρει 58 ψήφους και 5 έδρες.

Η ΔΕΣΚ έδωσε με επιτυχία τη μάχη του 34ου Συνεδρίου του Εργατικού Κέντρου Πειραιά, παρά την προσπάθεια όλων των άλλων δυνάμεων να αλλοιώσουν τον πραγματικό συσχετισμό δύναμης, επιστρατεύοντας γι' αυτό το σκοπό και τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης.

Θυμίζουμε ότι μόλις το περασμένο Σάββατο, το δικαστήριο ενέκρινε τελικά τη συμμετοχή στις αρχαιρεσίες των αντιπροσώπων από δύο σωματεία που είχαν αποκλειστεί από το Σώμα του Συνεδρίου. Πρόκειται για τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Εργαζομένων Φύλαξης (ΠΑΣΕΦ) και την Πανελλήνια Ενωση Αρχιθαλαμηπόλων - Θαλαμηπόλων Εμπορικού Ναυτικού.

Η άνοδος των ταξικών δυνάμεων σε έδρες και ποσοστά, παρά τη γενικότερη πτώση του αριθμού των αντιπροσώπων, επαληθεύει την εμπιστοσύνη των εργαζομένων στις ταξικές δυνάμεις και ανεβάζει τον πήχη της ευθύνης για την οργάνωση της εργατικής τάξης στην περιοχή του Πειραιά και την ανασύνταξη του κινήματος.Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ