ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 19 Γενάρη 2007
Σελ. /28
ΠΑΙΔΕΙΑ
Δυναμική απάντηση στην αναθεώρηση και το νόμο - πλαίσιο

Σε νέα πανεκπαιδευτικά - παλλαϊκά συλλαλητήρια σε κάθε πόλη την Τετάρτη 24 Γενάρη και κλιμάκωση της πολύμορφης αγωνιστικής δραστηριότητας σε καθημερινή βάση καλούν φοιτητικοί και σπουδαστικοί σύλλογοι

Σε κλιμάκωση της αγωνιστικής τους δράσης, με καθημερινές πολύμορφες κινητοποιήσεις και συντονισμό με τους εργαζόμενους, όλο το λαό, καλούν δεκάδες φοιτητικοί και σπουδαστικοί σύλλογοι, ενάντια στην προσπάθεια διάλυσης της δημόσιας δωρεάν Παιδείας. Στο κάλεσμα πανελλαδικού συντονισμού και κοινής δράσης φοιτητικών συλλόγων και του πανελλαδικού συντονιστικού των ΤΕΙ, τονίζεται η ανάγκη εργαζόμενοι, φοιτητές, σπουδαστές, εκπαιδευτικοί, όλος ο λαός να ενώσουν τις δυνάμεις τους ενάντια στην πολιτική ΕΕ - ΝΔ - ΠΑΣΟΚ.

Μπροστά στην προώθηση της αναθεώρησης του άρθρου 16 του Συντάγματος, που οδηγεί στην πλήρη ιδιωτικοποίηση τα ιδρύματα ανώτατης εκπαίδευσης και την προώθηση του νόμου - πλαισίου που διαμορφώνει το πανεπιστήμιο που ονειρεύονται οι επιχειρήσεις, φοιτητές και σπουδαστές απαντούν: «Λέμε ξεκάθαρα σε όλους όσοι, τρομοκρατημένοι από τους αγώνες μας που συνεχίζονται χωρίς να χάνουν τη δυναμική τους, μας καλούνε να σταματήσουμε τώρα, όσους ωρύονται ότι το ζήτημα έχει λήξει: ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΡΙΘΕΙ! ΘΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ! Θα μας βρίσκουν συνέχεια μπροστά τους, απέναντί τους, και ενόψει της Ολομέλειας της Βουλής όπου θα ξανασυζητήσουν το άρθρο 16 και την αναθεώρηση του Συντάγματος, το Φλεβάρη και μπροστά στην προσπάθειά τους να περάσουν το νέο νόμο-πλαίσιο το αμέσως επόμενο διάστημα!».

Κλιμάκωση του αγώνα από την επόμενη βδομάδα

Οι 58 φοιτητικοί και 22 σπουδαστικοί σύλλογοι από όλη τη χώρα, που υπογράφουν το κάλεσμα, καλούν τους συλλόγους να προχωρήσουν σε:

  • Νέα πανεκπαιδευτικά - παλλαϊκά συλλαλητήρια σε κάθε πόλη, που θα σηματοδοτήσουν την κλιμάκωση της πάλης, την Τετάρτη 24 Γενάρη.
  • Κλιμάκωση της πολύμορφης αγωνιστικής δραστηριότητας σε καθημερινή βάση με καταλήψεις, κλεισίματα δρόμων, αποκλεισμούς εθνικών οδών και σιδηροδρομικών σταθμών και άλλες μορφές πάλης.
  • Προειδοποιούμε την κυβέρνηση και το ΠΑΣΟΚ ότι θα μας βρίσκουν από τώρα και στο εξής συνεχώς μπροστά τους με κινητοποιήσεις 1-3 Φλεβάρη που πραγματοποιείται η Σύνοδος των Πρυτάνεων, μαζικές διαδηλώσεις και καταλήψεις 22-28 Φλεβάρη και το Μάρτη στην Ολομέλεια της Βουλής ενάντια στην κατάργηση του άρθρου 16, πολύμορφη δράση και καταλήψεις σε όλες τις σχολές μπροστά και στην κατάθεση του νόμου - πλαισίου όποτε κι αν γίνει.
  • Συσκέψεις συντονισμού με σωματεία, συνδικάτα, συλλόγους εκπαιδευτικών και γονέων και 15μελή μαθητών για να οργανωθεί η πάλη ενάντια στην κατάργηση του άρθρου 16 και την αντιεκπαιδευτική πολιτική.
  • Εξορμήσεις σε χώρους δουλιάς και συνοικίες! Ενημέρωση και κάλεσμα σε κοινή δράση των εργαζομένων και του λαού.
  • Μπλοκάρουμε την επιχειρηματική λειτουργία μέσα στις σχολές (καταλήψεις σε Γραφεία Διασύνδεσης και Γραφεία Επιχειρηματικής Δραστηριότητας, ΕΛΚΕ κλπ.). Ακυρώνουμε ημερίδες επιχειρηματικότητας και σκλαβοπάζαρα στις σχολές.

ΠΑΝΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΗ Κ.Σ.
Κλιμακώνουμε! Θα τους σταματήσουμε!

«Συναγερμός! Ερχεται για ψήφιση το αμέσως επόμενο διάστημα ο νόμος πλαίσιο! Ολοι στον αγώνα! Κλιμακώνουμε! Θα τους σταματήσουμε!».

Είναι το μήνυμα της Πανσπουδαστικής ΚΣ, η οποία με ανακοίνωσή της, επισημαίνει ότι «η κυβέρνηση της ΝΔ, έχοντας την πλήρη στήριξη του ΠΑΣΟΚ προχώρησε εσπευσμένα στην ανακοίνωση ότι το αμέσως επόμενο διάστημα θα φέρει προς ψήφιση το νόμο - πλαίσιο! Το νόμο - έκτρωμα της ιδιωτικοποίησης και της υποβάθμισης που ξεσήκωσε όλους τους φοιτητές και τους σπουδαστές, το νόμο της διάλυσης των δικαιωμάτων μας στη μόρφωση που μετά τις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις μας αναγκάστηκε να τον βάλει στον πάγο»!

Και συνεχίζει: «Ποντάρουν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, πως οι φοιτητές και οι σπουδαστές έχουν "ξεχάσει" τι περιλαμβάνει ο νόμος πλαίσιο! Τις αντιδραστικές ρυθμίσεις του για κατάργηση των δωρεάν συγγραμμάτων, για ιδιωτικοοικονομική λειτουργία των σχολών με τετραετή "επιχειρησιακά" πλάνα και πρόσληψη manager, για αποβολή των φοιτητών μετά τα 6 χρόνια, για κατάργηση του ασύλου και των ελευθεριών. Αποδεικνύεται ξανά και αποτελεί απάντηση προς όλες τις κατευθύνσεις, προς όλους όσοι προσπαθούσαν το προηγούμενο διάστημα να καταντήσουν τους αγώνες των φοιτητών και των σπουδαστών αποσπασματικούς ενάντια στο τάδε ή στο δείνα μέτρο, ότι τα μέτρα αυτά είναι άμεσα συνδεδεμένα. Οτι στο στόχαστρο πρέπει να βρίσκεται η πολιτική της ΕΕ, της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που τα γεννάει»!

«Η κυβέρνηση με τις πλάτες του ΠΑΣΟΚ επιλέγει το δρόμο της ολομέτωπης επίθεσης στα μορφωτικά μας δικαιώματα από τη μια με την αναθεώρηση του άρθρου 16 και τώρα με την κατάθεση του νόμου πλαίσιο! Να κλιμακώσουμε τώρα τους αγώνες μας! Μπορούμε να τους σταματήσουμε! Εχουμε καταφέρει εδώ και ένα χρόνο να τους καθυστερήσουμε κερδίζοντας πολλά! Αν είχε περάσει πέρσι ο νόμος πλαίσιο, σήμερα τα πράγματα θα ήταν πολύ χειρότερα για όλους τους φοιτητές και τους σπουδαστές», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Και καταλήγει: «Δε θα περάσει! Κλιμακώνουμε τον αγώνα μας! Ολοι στους δρόμους! Ξανά! Πιο δυναμικά! Πιο μαζικά! Οχι στην αναθεώρηση του άρθρου 16! Οχι στο νόμο πλαίσιο! Οχι στην ιδιωτικοποίηση και την υποβάθμιση! Ολοι οι φοιτητές και οι σπουδαστές να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας! Μαζί με τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς, τους εργαζόμενους ενάντια στην πολιτική ΕΕ - ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, για πραγματικά δημόσια και δωρεάν Παιδεία των αναγκών μας και όχι στην υπηρεσία του κεφαλαίου»!



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ