Σελ. /40
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 18 Απρίλη 2010 - αριθ. φύλλου: 10648

ΟΛΟΙ «ΕΠΙ ΠΟΔΟΣ ΠΟΛΕΜΟΥ» για την απεργία 21-22 Απρίλη

Παλλαϊκός συναγερμός για το Ασφαλιστικό, για το εισόδημα των εργαζομένων, για μόνιμη και σταθερή δουλειά. Οχι στη Σκύλλα και στη Χάρυβδη, ΕΕ και ΔΝΤ. Καθολική επίθεση στην αντεργατική - αντιλαϊκή πολιτική ΕΕ, κεφαλαίου, κυβέρνησης, αστικών κομμάτων, διεκδικώντας ικανοποίηση όλων των αναγκών μας. Να μην περάσουν τα νέα μέτρα, να παρθούν πίσω όσα έχουν αποφασιστεί.

Ούτε μία ώρα χαμένη. Αποφασιστικά, με αυτοθυσία στη δράση για την επιτυχία της 48ωρης απεργίας. Εργατική τάξη, φτωχή αγροτιά, αυτοαπασχολούμενοι, όλος ο λαός και η νεολαία του να ξεσηκωθούν. Δράση παντού για την απόκρουση της βάρβαρης αντεργατικής - αντιλαϊκής πολιτικής που συνεχίζει και κλιμακώνει η κυβέρνηση. Τα μέτρα που παίρνονται δεν αποσκοπούν στη σωτηρία της χώρας, αλλά στην προστασία των κερδών και συμφερόντων του μεγάλου κεφαλαίου. Κυβέρνηση, ΕΕ, ΔΝΤ εκβιάζουν το λαό για να σκύψει το κεφάλι. Με τη στήριξη της ΝΔ και του ΛΑ.Ο.Σ., οδηγούν τους εργαζόμενους, τα λαϊκά στρώματα, σε δραματική επιδείνωση της ζωής τους. Ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος επιλέγει τον έναν από τους δύο ληστές, την ΕΕ, παραπλανά το λαό μιλώντας για καλό προεκλογικό ΠΑΣΟΚ και κακό μετεκλογικό. Οι πλειοψηφίες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ έχουν βάλει πλάτη για να περάσει ο οδοστρωτήρας των αντιλαϊκών μέτρων. Καμία ανοχή. Καμία συναίνεση. Τώρα, κάθε τόπος δουλειάς, κάθε εργατογειτονιά, κάθε σχολή, πρέπει να γίνει κάστρο οργάνωσης και πάλης, αντίστασης και εργατικής - λαϊκής αντεπίθεσης.


ΣΕΛ.  3,    5   -   16

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Βάζει ταφόπλακα στην Κοινωνική Ασφάλιση

Δυναμίτη στα θεμέλια της Κοινωνικής Ασφάλισης βάζει το νομοσχέδιο. Η «νέα αρχιτεκτονική», που διαφήμιζε τόσους μήνες η κυβέρνηση, μεταφράζεται σε κατάργηση του κοινωνικού χαρακτήρα της Ασφάλισης, δραστική μείωση των συντάξεων, αύξηση των ηλικιακών ορίων συνταξιοδότησης, τάση κατάργησης των παροχών Υγείας - Πρόνοιας, με δραματικές συνέπειες σε όλους τους σημερινούς εργαζόμενους, τους συνταξιούχους και κυρίως στη νέα γενιά.ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ - ΑΙΓΑΙΟ
Απεμπόληση κυριαρχικών δικαιωμάτων

ΣΕΛ.  24   -   25
Ο «Καλλικράτης» ενισχύει το αστικό κράτος

ΣΕΛ.  20   -   21
Η πολεμική για την αποστολή Μπελογιάννη

Αρθρο από το Τμήμα Ιστορίας της ΚΕ του ΚΚΕ


ΣΕΛ.  17  -  19
Το Κατίν και οι πρόθυμοι απολογητές των ναζί

ΣΕΛ.  27   -   28

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ