ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 18 Απρίλη 2010
Σελ. /40
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Με όλες τις δυνάμεις για να πετύχει η απεργία

Πλατύ, πολύμορφο και καθημερινό άνοιγμα

Πρωτοπόρα δράση για την ενημέρωση, τη διαφώτιση και την οργάνωση του λαού απέναντι στην ολομέτωπη αντιλαϊκή επίθεση του κεφαλαίου και των κομμάτων του αναπτύσσουν τα μέλη, οι οπαδοί και οι φίλοι του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, μπροστά και στην πανεργατική 48ωρη απεργία στις 21 και 22 του Απρίλη.

Στην Αθήνα

Τις επόμενες μέρες, η Κομματική Οργάνωση Αθήνας του ΚΚΕ προγραμματίζει περιοδείες και συγκεντρώσεις, σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:

  • Σήμερα Κυριακή, 18 Απρίλη

-- Στις 12 το μεσημέρι σε συγκέντρωση εργαζομένων του ξενοδοχείου «INTERCONTINENTAL» θα μιλήσει ο Βασίλης Δημόπουλος, μέλος του Γραφείου της ΕΠ της ΚΟΑ.

  • Τη Δευτέρα, 19 Απρίλη

-- Στις 9 π.μ. περιοδεία στο αμαξοστάσιο της ΕΘΕΛ στα Ανω Λιόσια με επικεφαλής τον Κώστα Ζιώγα, μέλος της ΚΕ.

-- Στις 9.30 π.μ. περιοδεία στο υπουργείο Εμπορίου με επικεφαλής τον Γιώργο Καλύβα, μέλος της ΕΠ της ΚΟΑ.

-- Στις 10 π.μ. σε συγκέντρωση εργαζομένων στην «ΙΝΤΡΑΚΟΜ» θα μιλήσει ο Γιάννης Τασιούλας, μέλος της ΚΕ.

  • Την Τρίτη, 20 Απρίλη

-- Στις 9 π.μ. περιοδεία στη Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων, με επικεφαλής την Τασία Τσατσούλη, μέλος της ΚΕ.

-- Στις 9.30 π.μ. περιοδεία στην Εμπορική Τράπεζα, με επικεφαλής τον Λευτέρη Παπακωνσταντόπουλο.

-- Στις 4 μ.μ., περιοδεία στη «ΜΕΛΛΟΝ ΑΕ», με επικεφαλής τον Γιώργο Μαυρίκο, μέλος της ΚΕ.

Στα Τρίκαλα

Τι επόμενες μέρες, κλιμάκια του ΚΚΕ θα περιοδεύσουν:

  • Σήμερα, Κυριακή, 18 Απρίλη

-- Στις συνοικίες του Πύργου και του Πυργετού, με επικεφαλής τον Γ. Καΐκη.

-- Στις συνοικίες του Αγίου Κωνσταντίνου και Αγίας Μονής, με επικεφαλής την Βάσω Μπακάση, μέλος της ΕΠ Θεσσαλίας.

  • Τη Δευτέρα, 19 Απρίλη

-- Στα Τρίκαλα, στη λαϊκή αγορά, στις 10 π.μ., με επικεφαλής τον Αχ. Κανταρτζή, μέλος τη ΚΕ και Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ.

-- Στο Νομαρχιακό Νοσοκομείο Τρικάλων, με επικεφαλής τον Αντ. Σκυλλάκο, βουλευτή του ΚΚΕ. Στα πλαίσια της περιοδείας θα γίνει συνάντηση με εκπροσώπους της Διοίκησης και των εργαζομένων. Επίσης, θα δοθεί συνέντευξη Τύπου σχετικά με την κατάσταση στα δημόσια νοσοκομεία και τη συζήτηση σχετικής Επερώτησης του ΚΚΕ στη Βουλή.

Στην Αιτωλοακαρνανία

-- Σήμερα Κυριακή 18/4 στις 11 π.μ., συγκέντρωση στην Παραλία Αστακού θα περιοδεύσει ο Νίκος Μωραΐτης.

Στο Ηράκλειο

-- Πολιτική συγκέντρωση, με θέμα «Πολιτικές εξελίξεις και η πρόταση του ΚΚΕ για τον άλλο δρόμο ανάπτυξης προς όφελος του λαού», θα πραγματοποιήσει η ΚΟΒ Αρχανών της Επιτροπής Υπαίθρου Ηρακλείου του ΚΚΕ, σήμερα Κυριακή, 18 Απρίλη, στην αίθουσα του ΚΑΠΗ, στις 6.30μ.μ. με ομιλητή τον Σταύρο Γενετζάκη, στέλεχος του ΚΚΕ και Νομαρχιακό Σύμβουλο Ηρακλείου.

Στη Νάουσα

-- Εκδήλωση με θέμα «Πολιτικές εξελίξεις και οι θέσεις του ΚΚΕ», πραγματοποιείται τη Δευτέρα 19 Απρίλη, στις 7.30 μ.μ., στο στέκι νεολαίας της Νάουσας. Θα μιλήσει ο Φ. Γεωργουδάκης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Εκδηλώσεις - εξορμήσεις της ΚΝΕ

Εκδηλώσεις με θέμα «Πολιτικές εξελίξεις και η διέξοδος που προτείνει το ΚΚΕ» διοργανώνει η Οργάνωση Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης της ΚΝΕ. Σήμερα Κυριακή: Στην Αλεξανδρούπολη, στις 7 μ.μ., στην παλιά Βιβλιοθήκη. Την Τρίτη 20 Απρίλη: Στην Καβάλα, στις 12 το μεσημέρι, στο φουαγιέ του ΤΕΙ.

Επίσης, εκδήλωση για την 9η Μάη, Ημέρα Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών, διοργανώνει η ΝΟ Αττικής της ΚΝΕ, σήμερα Κυριακή, στα Ανω Λιόσια, στο Δημαρχείο, στις 7 μ.μ. Θα μιλήσει ο Κώστας Σκολαρίκος, συνεργάτης του Τμήματος Ιστορίας της ΚΕ του ΚΚΕ.

Σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ

Πλατύ άνοιγμα με εκδηλώσεις στις σχολές Πανεπιστημίων και ΤΕΙ στο Λεκανοπέδιο κάνουν οι Οργανώσεις της ΚΝΕ. Πρόκειται για εκδηλώσεις - συζητήσεις με θέμα: «Η καπιταλιστική οικονομική κρίση, η αντιμετώπιση της αντιλαϊκής θύελλας και η διέξοδος που προτείνει το ΚΚΕ», που θα γίνουν τις επόμενες δύο βδομάδες. Το πρόγραμμά της Τρίτης έχει ως εξής:

-- Στην ΑΣΟΕΕ, στη 1 το μεσημέρι, θα μιλήσει ο Βαγγέλης Μαρούπας, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ.

-- Στη Γεωπονική, στη 1 το μεσημέρι, θα μιλήσει ο Τάσος Τραβασάρος, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ.

ΚΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ - ΖΑΚΥΝΘΟΥ - ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Διήμερο για την ισοτιμία της γυναίκας

Στις 24 και 25/4 στην Πάτρα

Διήμερο εκδηλώσεων για τη συμβολή του ΚΚΕ στην πάλη για την ισοτιμία της γυναίκας, διοργανώνει το επόμενο Σαββατοκύριακο η ΚΟ Πελοποννήσου - Ζακύνθου - Κεφαλλονιάς του ΚΚΕ, στην Πάτρα στα γραφεία του ΚΚΕ, «Νίκος Μπελογιάννης» (12ου Συντάγματος 34).

Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Το Σάββατο, 24 Απρίλη:

  • 7 μ.μ. - 7.30 μ.μ., προβολή βίντεο με θέμα «Η συμβολή του ΚΚΕ στην απελευθέρωση της γυναίκας».
  • 7.30 μ.μ. - 8 μ.μ., εκδήλωση με θέμα «Ο πρωτοπόρος ρόλος του ΚΚΕ στην πάλη για την ισοτιμία, λαϊκή εξουσία». Θα μιλήσει η Κατερίνα Γεροπαναγιώτη, μέλος του Γραφείου της ΕΠ Πελοποννήσου.
  • 8 μ.μ. - 8.30 μ.μ., θεατρικό αφιέρωμα από τη θεατρική ομάδα της Οργάνωσης Ηλείας της ΚΝΕ.
  • 8.30 μ.μ. - 9.30 μ.μ., προβολή της ταινίας «Τα πουλιά στο βάλτο» της Αλίντας Δημητρίου.

Την Κυριακή, 25 Απρίλη:

  • 6.30 μ.μ. - 7.30 μ.μ., προβολή βίντεο με θέμα «Οκτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση και γυναίκα».
  • 7.30 μ.μ. - 8.30 μ.μ., εκδήλωση με θέμα «Γυναίκα και Σοσιαλισμός» με ομιλήτρια την Αιμιλία Αγκαβανάκη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.
  • 8.30 μ.μ. - 9.30 μ.μ., μουσικό πρόγραμμα από ομάδα γυναικών του Συλλόγου Δημοκρατικών Γυναικών Πάτρας.

Στο χώρο των εκδηλώσεων θα λειτουργεί έκθεση με φωτογραφικό υλικό.

ΚΟΘ ΤΟΥ ΚΚΕ
Πορεία για τους αγωνιστές - θύματα της χούντας

Την Τετάρτη 21 Απρίλη

Πορεία προς το παλιό κτίριο της ασφάλειας στην πλατεία Δημοκρατίας (Βαρδάρη), οργανώνει την Τετάρτη 21 Απρίλη, η ΚΟΘ του ΚΚΕ, τιμώντας τους αγωνιστές που έπεσαν στην πάλη για την ανατροπή της ξενοκίνητης δικτατορίας του '67. Η εκδήλωση γίνεται με αφορμή τη συμπλήρωση 43 χρόνων από τη μαύρη επέτειο. Η πορεία θα ξεκινήσει στις 11.30 το πρωί από τα γραφεία της ΚΟΘ του ΚΚΕ και στη 12 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί η συγκέντρωση στην πλατεία Δημοκρατίας στο παλιό κτίριο της ασφάλειας όπου μαρτύρησαν πολλοί κομμουνιστές και άλλοι δημοκράτες αγωνιστές της Θεσσαλονίκης.

ΝΕ ΗΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Τιμά τον Νίκο Μπελογιάννη

Εκδήλωση σήμερα, στις 7.30 μ.μ. στο Δημαρχείο Πύργου

Ολοκληρώνεται σήμερα Κυριακή, 18 Απρίλη, το διήμερο εκδηλώσεων προς τιμή του κομμουνιστή Νίκου Μπελογιάννη που διοργανώνει η ΝΕ Ηλείας του ΚΚΕ. Στις 7.30 μ.μ. στο Δημαρχείο Πύργου διοργανώνεται εκδήλωση με θέμα «Ο Μπελογιάννης σύμβολο της αταλάντευτης παρουσίας και δράσης του ΚΚΕ σε όλες τις συνθήκες και με όλες τις μορφές πάλης». Θα μιλήσει η Κατερίνα Γεροπαναγιώτη, μέλος του Γραφείου της ΕΠ Πελοποννήσου του ΚΚΕ. Στην εκδήλωση, θα υπάρχει έκθεση φωτογραφίας και βιβλίου, καθώς και προβολή οπτικοακουστικού υλικού.

ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Στα ΕΛΠΕ Ελευσίνας

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα θα επισκεφθεί αύριο Δευτέρα 19 Απρίλη στις 7 π.μ. το εργοτάξιο ΕΛΠΕ Ελευσίνας (ΠΕΤΡΟΛΑ) της εταιρίας «ΕΛΛΑΚΤΩΡ ΑΕ» και θα συζητήσει με τους εργαζόμενους.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ