ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 17 Δεκέμβρη 2011
Σελ. /32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Επίθεση μαζική του λαού μέχρι την τελική νίκη

Δηλώσεις της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ κατά τη χτεσινή περιοδεία στα Γιάννενα

Κατά την περιοδεία της, χτες, στον Πτηνοτροφικό Συνεταιρισμό «Πίνδος», στα Γιάννενα, η Αλέκα Παπαρήγα απάντησε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων. Μεταξύ άλλων σημείωσε:

 • Για τα νέα μέτρα που προετοιμάζει η κυβέρνηση

Τα τρία κόμματα που είναι στην κυβέρνηση είναι αποφασισμένα να πατήσουν πάνω σε πτώματα προκειμένου να ανταποκριθούν στην ανάγκη να κάνουν την εργατική δύναμη εντελώς φθηνή απέναντι στους επιχειρηματίες, γιατί αυτό που βάζουν οι επιχειρηματίες είναι ότι για να κάνουν επενδύσεις πρέπει να χάσουν ακόμα περισσότερα οι εργαζόμενοι. Επομένως, ο αγώνας πρέπει να γίνει τώρα πιο καθαρός και να έχει προοπτική. Η άμυνα δεν προσφέρει τίποτα, η απογοήτευση τίποτα. Επίθεση μαζική του λαού μέχρι την τελική νίκη.

 • Σχετικά με τις δηλώσεις του προέδρου του ΣΥΝ ότι αν η αριστερά ενωνόταν, θα έβγαινε πρώτο κόμμα και ως εκ τούτου έχουν ιστορικές ευθύνες όσοι το αρνούνται

Καλά, ο καθένας μπορεί να παίρνει την επιθυμία του για πραγματικότητα, το κυριότερο, όμως, είναι το εξής: Είναι ένα είδος «ναρκωτικού»; Δεν ξέρω τι να πω. Ο χώρος αυτός αντί να βοηθάει στη λαϊκή οργάνωση και αφύπνιση, στη συνειδητοποίηση του λαού, ότι πρέπει να ακολουθήσει πολιτική ρήξης, διαδίδει το ψέμα - ναρκωτικό, ότι μέσα από μια κάλπη μπορεί να βγει μια αριστερή κυβέρνηση. Ενδεχομένως μπορεί να βγει η αριστερή κυβέρνηση - λέω ενδεχομένως - αλλά αυτή η αριστερή κυβέρνηση συνυπάρχοντας και αφήνοντας στη θέση τους τα μονοπώλια, δε θα κάνει τίποτε άλλο παρά να συνεχίσει το έργο των προηγούμενων κυβερνήσεων και, κυρίως, να υπάρχει ένα μικρό διάλειμμα, μέχρι να ξαναεπιστρέψει το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ με καινούριο λοφίο. Πρόκειται για δηλώσεις - παγίδα στο λαό, που μας φέρνουν ακόμα πιο πίσω από το 1981, που το ΠΑΣΟΚ θεωρούσε ότι με τη νίκη του έχει ραντεβού με την ιστορία και το σοσιαλισμό.

 • Για τις ντόπιες βιομηχανίες

Η «Πίνδος» εδώ, η «Δωδώνη», είναι η μεγάλη απόδειξη ότι η πολιτική που ακολουθούν τα κόμματα εξουσίας χρόνια, είναι πολιτική που χτυπάει τους εργαζόμενους, την εγχώρια παραγωγή και, ταυτόχρονα, είναι τα μεγάλα θύματα της προσαρμογής της Ελλάδας στην ΕΕ. Οσοι είχαν αυταπάτες ότι η ΕΕ θα μας βοηθήσει, τώρα μπορούν να καταλάβουν πολύ καλά γιατί αυτές οι επιχειρήσεις κινδυνεύουν να κλείσουν, να συρρικνωθούν, προς όφελος βεβαίως και των εγχώριων και των ξένων μονοπωλίων. Δεν υπάρχει καμία άλλη λύση εδώ, ιδιαίτερα με τη φύση των προβλημάτων του χώρου, παρά η συγκέντρωση δυνάμεων για την ανατροπή των μονοπωλίων και της εξουσίας τους.

Προϋπόθεση για υπερκάλυψη το πλατύτερο άνοιγμα

Θετική η εμπειρία από την πορεία της Εξόρμησης στη ΝΕ Αχαΐας

Το συνολικό αποτέλεσμα που καταγράφει η δίμηνη Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ από το δεύτερο κλείσιμο, είναι ενθαρρυντικό για την κάλυψη των πανελλαδικού πλάνου, όπως και το γεγονός ότι 19 Νομαρχιακές Επιτροπές «έκλεισαν» την περασμένη εβδομάδα με ποσοστά μεγαλύτερα από το 30%. Μια από τις πρώτες Νομαρχιακές Οργανώσεις είναι αυτή της Αχαΐας, που βρίσκεται ήδη στο 43,10%. Μιλώντας στον «Ριζοσπάστη» ο Παύλος Στάμος, οικονομικός υπεύθυνος της ΝΕ Αχαΐας, σημειώνει:

«Από την προκήρυξη της Οικονομικής Εξόρμησης ήταν δεδομένο ότι στις συγκεκριμένες συνθήκες της οικονομικής κρίσης, που συμπιέζει το επίπεδο ζωής των εργαζομένων και όλων των λαϊκών στρωμάτων, για να έχει αποτελέσματα, θα πρέπει να απευθυνθείς σαν Κομματική Οργάνωση σε πολύ περισσότερους ενισχυτές, σε σχέση με τις προηγούμενες εξορμήσεις. Για το λόγο αυτό, στόχος στις ΚΟΒ έμπαινε ο διπλασιασμός τουλάχιστον των φίλων και οπαδών του Κόμματος που θα αποτανθεί, σε σχέση με την προηγούμενη Οικονομική Εξόρμηση.

Μέλημα της Οργάνωσης επίσης ήταν από την πρώτη μέρα της Εξόρμησης να έχουν εφοδιαστεί οι σύντροφοι και οι οπαδοί που κάνουν οικονομική δουλειά με τα απαραίτητα κουπόνια και ιδίως με κουπόνια των 2 ευρώ και των 5 ευρώ. Με πίστη στην ιδεολογία και τις αρχές του Κόμματος, θα δώσουμε τη μάχη μέχρι το τέλος της εξόρμησης για την υπερκάλυψη των πλάνων της Κομματικής μας Οργάνωσης, για να έχει τη δυνατότητα να αναπτύξει το Κόμμα τη δράση του στις ιδιαίτερα δύσκολες σημερινές συνθήκες».

Περιοδείες και συγκεντρώσεις του ΚΚΕ

Σήμερα, Σάββατο

 • Στις 6 μ.μ., σε συγκέντρωση - συζήτηση στη Φαρκαδόνα, θα μιλήσει ο Αχιλλέας Κανταρτζής μέλος της ΚΕ και γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κόμματος.
 • Στις 6.30 μ.μ., στα Στουρναραίικα, θα μιλήσει στέλεχος της ΚΟ Τρικάλων.

Αύριο, Κυριακή

 • Εκδήλωση, με θέμα: «Δεκέμβρης 1944. Η ηρωική μάχη του λαού της Αθήνας 67 χρόνια μετά. Διδάγματα για τη σύγχρονη επαναστατική πάλη», διοργανώνουν η ΝΕ Καβάλας του ΚΚΕ και το ΝΣ Καβάλας της ΚΝΕ, στις 11 π.μ., στη δημοτική βιβλιοθήκη. Θα μιλήσει ο Νίκος Φακιρίδης, μέλος του Γραφείου Περιοχής Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης του ΚΚΕ.

Τη Δευτέρα 19/12

 • Στις 11 π.μ., αντιπροσωπεία της ΝΕ Τρικάλων, με επικεφαλής τον Αχιλλέα Κανταρτζή, θα περιοδεύσει στην Αστυνομική Διεύθυνση Τρικάλων και θα συναντηθεί με το ΔΣ της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Τρικάλων.
 • Στη ΒΙΠΕ Μεσσήνης θα περιοδεύσει στις 9 π.μ. η Γιώτα Καλογεροπούλου, Γραμματέας της ΝΕ Μεσσηνίας.

Την Τρίτη 20/12

 • Στις 10 π.μ., περιοδεία στο ΚΔΑ των ΕΛΤΑ στο Κρυονέρι, με επικεφαλής τον Γιάννη Γκιόκα, βουλευτή του ΚΚΕ.
 • Στις 10 μ.μ., περιοδεία στο ΚΔΑ των ΕΛΤΑ στο αεροδρόμιο με επικεφαλής τον Γιώργο Μαυρίκο, μέλος της ΚΕ και βουλευτή του ΚΚΕ.

Την Τετάρτη 21/12

 • Στο νοσοκομείο Καλαμάτας στις 9 π.μ. θα περιοδεύσει ο Γιάννης Γαλανόπουλος, μέλος της ΝΕ Μεσσηνίας.
Η ΕΕ προετοιμάζεται για νέες επεμβάσεις

Την ίδρυση γενικού στρατιωτικού επιτελείου της ΕΕ, καθώς και μέτρα για πιο άμεση και αποτελεσματική αξιοποίηση στρατιωτικών και μη στρατιωτικών μέσων, ζητάει έκθεση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που συζητήθηκε χτες στην Ολομέλεια, σε συνέχεια των συμπερασμάτων του Συμβούλιου της ΕΕ για την Κοινή Πολιτική Ασφάλειας και Αμυνας. Η καπιταλιστική κρίση αξιοποιείται ως πρόσχημα για την παραπέρα ενίσχυση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Αμυνας, για εναρμόνιση των στρατιωτικών προδιαγραφών και μέσων των κρατών μελών, ταυτόχρονα με το συντονισμό με το ΝΑΤΟ, ώστε να ενισχυθούν οι στρατιωτικές δυνατότητες της ΕΕ για ιμπεριαλιστικούς πολέμους και επεμβάσεις.

Η έκθεση ζητάει την ένταξη των στρατιωτικών ερευνητικών προγραμμάτων των χωρών μελών στο πλαίσιο της ΕΕ, την υιοθέτηση της συμφωνίας της Βαϊμάρης, την αναβάθμιση των μονάδων του ευρωστρατού (Battlegroups) και την αύξηση της εθνικής συμμετοχής στις δαπάνες των επιχειρήσεων της ΕΕ, μέσω του μηχανισμού ΑΤΗΕΝΑ. Την έκθεση καταψήφισε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Μπ. Αγγουράκης, σημειώνοντας ότι «στο φόντο της κρίσης και παράλληλα με την υποστήριξη της Νατοϊκής αντιπυραυλικής ασπίδας, η ΕΕ προετοιμάζεται για ακόμα μεγαλύτερης κλίμακας πόλεμους στο Κέρας της Αφρικής, στην Αφρική και στην Ασία».

Ομιλίες μελών του ΠΓ της ΚΕ
 • Σε συγκέντρωση με θέμα τις πολιτικές εξελίξεις και τις θέσεις του ΚΚΕ, σήμερα Σάββατο, στις 5 μ.μ., στην αίθουσα της ΕΣΗΕΑ, θα μιλήσει ο Στέφανος Λουκάς, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.
 • Εκδήλωση στα πλαίσια της δίμηνης οικονομικής εξόρμησης Δεκέμβρη - Γενάρη, για την ενίσχυση του ΚΚΕ, διοργανώνει η ΚΟΒ Αρτέμιδας, σήμερα Σαββάτο, στην ταβέρνα «Μιτεράν» (τιμή πρόσκλησης 13 ευρώ). Την εκδήλωση θα χαιρετίσει η Λουίζα Ράζου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ.
Ομιλία σε εκδήλωση για νέα ζευγάρια

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, θα μιλήσει σε συζήτηση - εκδήλωση που διοργανώνει η ΝΕ Πειραιά του ΚΚΕ, για τα νέα ζευγάρια, αύριο Κυριακή, στις 11 π.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΠΕΜΕΝ (Μπουμπουλίνας 21).
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org