ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 15 Ιούνη 2016
Σελ. /24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Διόρθωση

Στο χτεσινό φύλλο, στο ρεπορτάζ για την επίσκεψη στον Αη Στράτη, γράψαμε ότι ο Βύρωνας Μανικάκης, γιος του Βασίλη Μανικάκη, του φωτογράφου που αποτύπωσε στο φιλμ τη ζωή των εξορίστων, παρέδωσε στον Δημήτρη Κουτσούμπα «τη βέρα της εξόριστης στο νησί Εριφύλης Κοντογεωργίου», που βρέθηκε στο χώρο της χαράδρας. Το σωστό είναι ότι η βέρα γράφει το όνομα της Ερ. Κοντογεωργίου και άρα ανήκει στον άντρα της.

Για τον καπετάν Διαμαντή

Η ΕΠ της ΚΟ Αν. Στερεάς - Εύβοιας του ΚΚΕ, η ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ και η Ενωση Φίλων Μνήμης του Διαμαντή διοργανώνουν την Κυριακή 19/6, στις 11.30 το πρωί, στη Λιλαία (Κάτω Αγόριανη), εκδήλωση - προσκύνημα στη μνήμη του κομμουνιστή Γιάννη Αλεξάνδρου (καπετάν Διαμαντή), διοικητή της 2ης Μεραρχίας του ΔΣΕ, ο οποίος «έπεσε» στις 21/6/1949 σε μάχη στην περιοχή Μάρμαρα Φθιώτιδας, και των αγωνιστών της ΕΑΜικής Αντίστασης και του ΔΣΕ.

Καλούνται ο λαός της περιοχής, φίλοι και συναγωνιστές να συμμετάσχουν μαζικά στην εκδήλωση τιμής και μνήμης, που είναι αφιερωμένη στα 70 χρόνια από την ίδρυση του ΔΣΕ.

Αναχώρηση πούλμαν:

-- Αυθημερόν από πλ. Κάνιγγος, στις 7 π.μ. (τηλ. 694.9882.777 - 697.7513.165).

-- Για διήμερο (18 - 19/6), στο τηλ. 210.5819.947.

Εκδήλωση της ΚΟ Ναυτεργατών

Σε εκδήλωση της ΚΟ Ναυτεργατών του ΚΚΕ, την Πέμπτη 23/6, στις 11 π.μ. στην αίθουσα της ΠΕΜΕΝ (Μπουμπουλίνας 21) στον Πειραιά, θα μιλήσει ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

ΕΠ ΗΠΕΙΡΟΥ - ΚΕΡΚΥΡΑΣ - ΛΕΥΚΑΔΑΣ
Τιμή στους μαχητές και τις μαχήτριες του ΔΣΕ

Με αφορμή την επέτειο των 70 χρόνων από την ίδρυση του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, η Επιτροπή Περιοχής της ΚΟ Ηπείρου - Κέρκυρας - Λευκάδας του ΚΚΕ πραγματοποιεί εκδήλωση τιμής στους μαχητές και τις μαχήτριες της 8ης Μεραρχίας του ΔΣΕ που πολέμησαν στη Μουργκάνα Θεσπρωτίας.

Η εκδήλωση θα γίνει την Κυριακή 26/6 και το πρόγραμμα έχει ως εξής:

-- 11 π.μ. Συνάντηση των Οργανώσεων στο χωριό Τσαμαντάς της Μουργκάνας. Ιστορικός περίπατος. Μουσικο-αφηγηματικό δρώμενο. Φαγητό και μουσική.

-- 6 μ.μ. Συγκέντρωση στο Φιλιάτι.

-- 7.30 μ.μ. Πορεία στην πόλη της Ηγουμενίτσας.

-- 8.30 μ.μ. Κεντρική εκδήλωση στην πλατεία Δημαρχείου Ηγουμενίτσας, με ομιλητή τον Κώστα Αβραμόπουλο, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Θα ακολουθήσει γλέντι.

ΠΑΞΟΙ
Εκδήλωση τιμής και μνήμης για τον Σπύρο Καλοδίκη

Την Κυριακή 19/6, στις 8.30 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση προς τιμήν του Παξινού κομμουνιστή Σπύρου Καλοδίκη, στο Σχολικό Κέντρο στα Μπογδανάτικα Παξών, με ομιλητή τον Νεκτάριο Τριάντη, Γραμματέα της ΕΠ Ηπείρου - Κέρκυρας - Λευκάδας του ΚΚΕ.



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ