ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 13 Ιούλη 2018
Σελ. /24
ΤΟ ΔΥΤΙΚΩΝ ΣΥΝΟΙΚΙΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Διεκδικεί άμεσα μέτρα αντιπυρικής προστασίας για το Πάρκο Τρίτση

Από παλιότερη «εξόρμηση» μελών της ΚΝΕ για τον καθαρισμό του πάρκου
Από παλιότερη «εξόρμηση» μελών της ΚΝΕ για τον καθαρισμό του πάρκου
Μήνυμα διεκδίκησης άμεσων μέτρων προστασίας του Πάρκου Τρίτση, που αποτελεί πνεύμονα πρασίνου στη Δυτική Αθήνα, έστειλε η χτεσινή εκδήλωση της, που πραγματοποιήθηκε μέσα στο πάρκο.

Κεντρικό θέμα της εκδήλωσης ήταν η λήψη μέτρων για την αντιπυρική του θωράκιση, καθώς στο πλαίσιο της υποβάθμισης του πάρκου οι κίνδυνοι μιας καταστροφής από πυρκαγιά είναι πολύ μεγάλοι. Θυμίζουμε ότι πρόσφατα (13 Μάη) ξέσπασε φωτιά στο νότιο μέρος του πάρκου, με τους πυροσβέστες να έχουν να αντιμετωπίσουν, εκτός από τις φλόγες, και την παντελή έλλειψη υποδομών πυρόσβεσης. Είναι χαρακτηριστικό ότι, σε μια έκταση 1.200 στρεμμάτων που καταλαμβάνει το πάρκο, για να ανεφοδιαστούν τα οχήματα της Πυροσβεστικής έπρεπε να αναζητηθούν υδροστόμια εκτός του πάρκου, στην ευρύτερη περιοχή. Επίσης, οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής δεν μπορούσαν να προσεγγίσουν το σημείο της πυρκαγιάς και χρειάστηκε να σπάσουν το λουκέτο της κλειδωμένης μπάρας στην είσοδο του πάρκου.

Στη χτεσινή εκδήλωση εισηγήθηκε η Σταυρούλα Τσίτσου, Γραμματέας της ΤΕ Δυτικών Συνοικιών Αθήνας του ΚΚΕ, η οποία αναφέρθηκε στην κατάσταση του πάρκου και τις διεκδικήσεις του ΚΚΕ. Ο Διονύσης Βορίσης, αντιστράτηγος Πυροσβεστικού Σώματος ε.α., δασολόγος και διδάκτωρ του Τμήματος Χημικών Μηχανικών του ΕΜΠ, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στις προϋποθέσεις που πρέπει να τηρούνται για να μην κινδυνεύει το πάρκο. Ο Δήμος Γαλανόπουλος, Γραμματέας του ΤΣ Δυτικών Συνοικιών της ΚΝΕ, στάθηκε στο Φεστιβάλ της Οργάνωσης που διοργανώνεται τα τελευταία χρόνια στο πάρκο και το οποίο δίνει κάθε χρόνο ανάσα ζωής στην τεράστια αυτή έκταση.

Από τη χτεσινή εκδήλωση
Από τη χτεσινή εκδήλωση
Το «παρών» στην εκδήλωση έδωσαν ο Χρήστος Κατσώτης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής, ο Γιάννης Μανουσογιαννάκης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και περιφερειακός σύμβουλος Αττικής, ο δήμαρχος Χαϊδαρίου, Μιχάλης Σελέκος, ο Νίκος Μαλαθρίτης, αντιδήμαρχος Πετρούπολης καθώς και δημοτικοί σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» από τους δήμους Ιλίου και Αγ. Αναργύρων - Καματερού.

(Αποσπάσματα από τις ομιλίες θα δημοσιευτούν στον «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου» 14 - 15/7).

Δραστηριότητα ΚΟ του ΚΚΕ

Η ΤΟ Ημαθίας του ΚΚΕ οργανώνει περιοδείες με θέμα τις θέσεις του Κόμματος γύρω από τις εξελίξεις στην οικονομία, το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ, τις καταστροφές που υπέστησαν οι αγρότες λόγω κακοκαιρίας. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει: Σήμερα Παρασκευή, στην κονσερβοποιία «Αλεξάντερ» στις 14.00 και στον Αγιο Γεώργιο στις 20.00. Αύριο Σάββατο, σε Καμποχώρι, Καλοχώρι και Επισκοπή Αλεξάνδρειας.

Τη Δευτέρα 16/7, στη 12 μ., ο Θανάσης Παφίλης, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ, θα επισκεφτεί το ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετάνια» στην Αθήνα, για να συζητήσει με τους εργαζόμενους.

Επίσης, σήμερα Παρασκευή:

-- Στις 9 μ.μ., η ΤΕ Μεσσηνίας καλεί σε πολιτική συγκέντρωση στον προαύλιο χώρο του ΤΕΙ Καλαμάτας. Θα μιλήσει ο Νίκος Κουτουμάνος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, και θα ακολουθήσει λαϊκό γλέντι.

-- Στις 8.30 μ.μ., η ΤΕ Καβάλας διοργανώνει γλέντι στα Ποταμούδια, στην αυλή μπροστά από το 11ο Δημοτικό Σχολείο.

-- Στις 9 μ.μ., η ΚΟΒ Κηφισιάς - Ερυθραίας καλεί σε λαϊκό γλέντι στο ανοιχτό θέατρο Εργατικών Πολυκατοικιών Κάτω Κηφισιάς.

-- Στις 8.30 μ.μ., οι ΚΟ του 5ου Διαμερίσματος Αθήνας διοργανώνουν γλέντι στην πλατεία του Αγίου Ανδρέα στη Λαμπρινή.

-- Στις 9 μ.μ., οι ΚΟ 7ου Διαμερίσματος Αθήνας οργανώνουν λαϊκό γλέντι στο πάρκο ΚΑΠΑΨ στους Ανω Αμπελόκηπους (Τριφυλίας και Λ. Μπέλλου).

Αύριο Σάββατο, οι Οργανώσεις Μπραχαμίου και Νέας Σμύρνης του ΚΚΕ καλούν στο λαϊκό γλέντι που διοργανώνουν στις 9 μ.μ., στο πάρκο Ασυρμάτου στο Μπραχάμι.

Εκδηλώσεις για τα 100χρονα του ΚΚΕ

Σήμερα Παρασκευή, στις 6.30 μ.μ., η ΤΕ Αρκαδίας διοργανώνει στο Χάνι Κουλουρά στο Αστρος Κυνουρίας πολιτική εκδήλωση με ομιλητή τον Τηλέμαχο Δημουλά, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Θα γίνουν τα αποκαλυπτήρια του ανακατασκευασμένου μνημείου προς τιμήν των μαχητών του ΔΣΕ της περιοχής και θα ακολουθήσει λαϊκό γλέντι.

Τη Δευτέρα 16 Ιούλη, στις 7 μ.μ., στην αίθουσα του Α' ΚΑΠΗ Ηρακλείου στον Μασταμπά, εκδήλωση με θέμα: «Το δικαίωμα του αυτοαπασχολούμενου στην εργασία και τον ελεύθερο χρόνο». Θα μιλήσει ο Θανάσης Τζίμας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υπεύθυνος του Τμήματος της ΚΕ για τους ΕΒΕ.

Την Τετάρτη 18 Ιούλη, στις 7 μ.μ., στην αίθουσα του Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου, εκδήλωση με θέμα: «Οι εξελίξεις στον κλάδο της Υγείας - Πρόνοιας. Οι θέσεις του ΚΚΕ». Θα μιλήσει ο Γιώργος Νάνος, μέλος της ΚΕΟΕ του ΚΚΕ και υπεύθυνος του Τμήματος της ΚΕ για την Υγεία - Πρόνοια.

ΚΟ Α' ΑΘΗΝΑΣ - ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ
Συναυλία στο Πεδίον του Αρεως

Συναυλία - αφιέρωμα στον Δημήτρη Μητροπάνο, με σύνθημα «Πεδίον Αρεως ανοιχτό στο λαό - Οχι στην εγκατάλειψη και τη μετατροπή του σε χώρο χρήσης ναρκωτικών», διοργανώνουν ΚΟ της ΤΟ Α' Αθήνας - Γαλατσίου του ΚΚΕ, το Σάββατο 14 Ιούλη, στις 8.30 μ.μ., στη Λ. Αλεξάνδρας και Μαυρομματαίων.

ΤΕ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Εκδήλωση με ομιλητή τον Τ. Δημουλά

Η ΤΕ Αργολίδας του ΚΚΕ διοργανώνει εκδήλωση με θέμα «Οι διεθνείς και εγχώριες πολιτικές εξελίξεις και η θέση του ΚΚΕ», το Σάββατο 14 Ιούλη, στις 8 μ.μ., στο θεατράκι του ΟΣΕ στο Ναύπλιο. Θα μιλήσει ο Τηλέμαχος Δημουλάς, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Θα ακολουθήσει γλέντι με το συγκρότημα του Παναγιώτη Κακούρου από τις Λίμνες Αργολίδας.

Συγκέντρωση στην Κάρυστο

Το Σάββατο 21 Ιούλη, στις 9 μ.μ., η ΚΟ Καρύστου του ΚΚΕ διοργανώνει πολιτική συγκέντρωση στην παραλία Καρύστου, με σύνθημα «Δυνατό εργατικό κίνημα και Κοινωνική Συμμαχία. Συμπόρευση με το ΚΚΕ για την ανατροπή. Αυτή είναι η καθαρή διέξοδος για το λαό!». Θα μιλήσει ο Κύριλλος Παπασταύρου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

ΤΟ Β/Δ ΣΥΝΟΙΚΙΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Για τους 14 εκτελεσθέντες αγωνιστές στην Ευκαρπία

Εκδήλωση τιμής στους 14 εκτελεσθέντες αγωνιστές στην Ευκαρπία διοργανώνει η ΤΟ Βορειοδυτικών Συνοικιών Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ, τη Δευτέρα 16 Ιούλη, στις 8 μ.μ., στην πλατεία Δημοκρατίας. Στην εκδήλωση θα μιλήσει η Θεανώ Καπέτη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ. Θα προβληθεί η ταινία του Παντελή Βούλγαρη «Το τελευταίο σημείωμα». Θα προηγηθεί κατάθεση στεφάνων στο μνημείο των εκτελεσθέντων, στις 7.30 μ.μ.

Στα Κύθηρα η Δ. Μανωλάκου

Η Διαμάντω Μανωλάκου, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής Β' Πειραιά, θα πραγματοποιήσει διήμερη περιοδεία στα Κύθηρα.

Στο πλαίσιο της περιοδείας της, την Παρασκευή 20 Ιούλη, θα επισκεφτεί στις 11 π.μ. την Πυροσβεστική Υπηρεσία, ενώ στις 12 μ. θα έχει συνάντηση με τον δήμαρχο Κυθήρων, Στ. Χαρχαλάκη.

Το Σάββατο 21 Ιούλη το πρωί θα περιοδεύσει στην αγορά, στη Χώρα, και το απόγευμα θα μιλήσει σε σύσκεψη.

ΤΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Βλέπουμε μαζί τον τελικό του Μουντιάλ

Προβολή του τελικού του Μουντιάλ διοργανώνει η ΤΟ Κατασκευών Αττικής του ΚΚΕ την Κυριακή 15 Ιούλη, στο πλαίσιο γλεντιού που διοργανώνει. Το ραντεβού έχει δοθεί για τις 6 μ.μ., στα Γήπεδα Γρηγορίου στην Πετρούπολη, ενώ στο χώρο θα λειτουργεί και παιδότοπος.



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ