ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 13 Μάη 2014
Σελ. /24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«Εφυγε» χτες ξαφνικά ο σ. Μπάμπης Αγγουράκης

«Εφυγε» χτες ξαφνικά από κοντά μας ο σύντροφος Μπάμπης Αγγουράκης, ευρωβουλευτής του ΚΚΕ και υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο του Κόμματος για τις ευρωεκλογές της 25ης Μάη.

Ο σύντροφος Μπάμπης Αγγουράκης γεννήθηκε το 1951 στο Βουκουρέστι Ρουμανίας, από γονείς στελέχη του Κόμματος, πολιτικούς πρόσφυγες.

Το 1968 μετακομίζει με την οικογένειά του στη Γερμανική Λαοκρατική Δημοκρατία (ΓΛΔ). Το 1973 παίρνει το πτυχίο του μηχανικού συστημάτων πληροφορικής του Πολυτεχνείου της Δρέσδης. Μέχρι το 1979 οι ελληνικές κυβερνήσεις αρνούνταν να επαναπατρίσουν την οικογένειά του. Λίγο πριν τον επαναπατρισμό του στην Ελλάδα, παίρνει το πτυχίο του διδάκτορα συστημάτων πληροφορικής του Πολυτεχνείου της Δρέσδης, στο οποίο και εργάζεται από το 1973 έως το 1979. Το 1968 οργανώνεται στη ΚΝΕ και αργότερα στο Κόμμα.

Συμμετείχε στα Συντονιστικά της ΚΝΕ και των Φοιτητών στις σοσιαλιστικές χώρες και στη Δυτική Ευρώπη. Εκλέγεται μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ στο 1ο, 2ο και 3ο Συνέδριο της Οργάνωσης.

Στην ΚΝΕ δουλεύει στην αρχή στην Ιδεολογική Επιτροπή και στη συνέχεια στο Τμήμα Διεθνών Σχέσεων. Συνέβαλε στην καθιέρωση των μπριγάδων αλληλεγγύης στη Νικαράγουα.

Το 1987 αναλαμβάνει υπεύθυνος του Τμήματος πληροφορικής και πολιτικής έρευνας και τεχνολογίας του Κόμματος.

Στο 12ο Συνέδριο εκλέγεται μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ. Επανεκλέγεται στην ΚΕ στο 13ο, 14ο, 15ο, 16ο, 17ο και στο 18ο Συνέδριο του Κόμματος.

Από το 1997 έως το 2000 ήταν βουλευτής Α' Αθήνας. Το 2009 εκλέχτηκε ευρωβουλευτής του ΚΚΕ. Ηταν μέλος του Εθνικού Συμβουλίου της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ).

Η κηδεία του σ. Μπάμπη θα γίνει αύριο Τετάρτη 14 Μάη στο Νεκροταφείο Καισαριανής στις 4.30 μ.μ. και θα είναι πολιτική.

ΑΘΗΝΑ
Την Πέμπτη η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ
  • Στις 7.30 μ.μ. στο Πεδίον του Αρεως
  • Θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας

Το ΚΚΕ πραγματοποιεί την κεντρική προεκλογική συγκέντρωση για τις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές, στην Αθήνα, την Πέμπτη 15 Μάη στις 7.30 το απόγευμα, στο Πεδίον του Αρεως.

Θα μιλήσουν ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, ο Νίκος Σοφιανός, υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας, και ο Θανάσης Παφίλης, υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής.

Στο κάλεσμά της για τη συγκέντρωση η ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ αναφέρει:

«Εργαζόμενε, άνεργε, αυτοαπασχολούμενε, συνταξιούχε, νέα, νέε,

Πάρε μέρος στη συγκέντρωση του ΚΚΕ.

Ελα να ακούσεις την πολιτική πρόταση του ΚΚΕ. Ελα να ακούσεις τις θέσεις του ΚΚΕ για τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζεις. Κρίνε με βάση τα συμφέροντά σου, κρίνε ταξικά. Σκέψου και αποφάσισε για το μέλλον το δικό σου και των παιδιών σου. Μόνο η ψήφος στο ΚΚΕ μπορεί να πιάσει τόπο.

Ξέρεις καλά ότι το ΚΚΕ δεν θα σε προδώσει, δε σου λέει άλλα τώρα και άλλα μετά την κάλπη. Σκέψου ότι το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που σε προειδοποίησε για την ΕΕ, είναι το μόνο κόμμα που συνεχίζει να αντιστέκεται στην πολιτική της ΕΕ και της ανταγωνιστικότητας. Το ΚΚΕ θα συνεχίζει αταλάντευτα να αγωνίζεται ώστε να δει ο λαός μας άσπρη μέρα. Θα είναι το δικό σου στήριγμα στους αγώνες, στην Ευρωβουλή, στην Περιφέρεια και στους Δήμους την επόμενη μέρα των εκλογών.

Μην περιμένεις τίποτα καλό από τα κόμματα του ευρωμονόδρομου.

Αρκετά πληρώσαμε τις απάτες, τα ψέματα, τους εκβιασμούς των κομμάτων που υπερασπίζονται την ΕΕ και τον καπιταλισμό. Τιμώρησέ τους!

Μην έχεις καμία εμπιστοσύνη στον ΣΥΡΙΖΑ. Τιμώρησε τον τυχοδιωκτισμό και τον καιροσκοπισμό του. Δεν σου λέει την αλήθεια για την ΕΕ. Είναι δεσμευμένος από τις αντιλαϊκές συμφωνίες που πολλές έχει ψηφίσει και ο ίδιος στην Ευρωβουλή.

Η ελπίδα και η προοπτική είναι με το ΚΚΕ.

Κάνε το βήμα. Ισχυρό ΚΚΕ στις ευρωεκλογές και ισχυρά ψηφοδέλτια της "Λαϊκής Συσπείρωσης" στην Περιφέρεια Αττικής και τους Δήμους είναι εγγύηση για το λαό. Είναι δύναμη στον αγώνα για σύγχρονα δικαιώματα, για αποδέσμευση από την ΕΕ με Λαϊκή Εξουσία».

Οι προσυγκεντρώσεις

Οι προσυγκεντρώσεις των Κομματικών Οργανώσεων έχουν οριστεί για τις 6.30 μ.μ. στα εξής σημεία:

ΟΜΟΝΟΙΑ: Κομματικές και ΚΝίτικες Οργανώσεις Τουρισμού - Επισιτισμού, Εμπορίου, Δικηγόρων, Καλλιτεχνών, Πειραιά, Θριασίου, Μεσογείων - Λαυρεωτικής, Νότιων συνοικιών.

ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ: Κομματικές και ΚΝίτικες Οργανώσεις ΑΕΙ - ΤΕΙ, 2ου Διαμερίσματος.

ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ: Κομματικές και ΚΝίτικες Οργανώσεις Δυτικών συνοικιών, Δημόσιας Διοίκησης - ΟΤΑ, 3ου - 4ου Διαμερίσματος.

ΠΛΑΤΕΙΑ ΒΙΚΤΩΡΙΑΣ: Κομματικές και ΚΝίτικες Οργανώσεις Βόρειων συνοικιών.

ΠΛΑΤΕΙΑ ΒΑΘΗΣ: Κομματικές και ΚΝίτικες Οργανώσεις Χρηματοπιστωτικού, Βιομηχανίας, ΜΜΕ, Τηλεπικοινωνιών, Εκπαιδευτικών, Μεταφορών.

ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΝΙΓΓΟΣ: Κομματικές και ΚΝίτικες Οργανώσεις Κατασκευών, ΕΒΕ.

ΓΗΠΕΔΟ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ - Λ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ: Κομματικές και ΚΝίτικες Οργανώσεις Υγείας - Πρόνοιας, Ανατολικών συνοικιών, 7ουΔιαμερίσματος.

ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΜΕΡΙΚΗΣ: Κομματικές και ΚΝίτικες Οργανώσεις Γαλατσίου, 5ου - 6ου Διαμερίσματος.

Η κεντρική συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη

Την Πέμπτη 15 Μάη, στις 7.30 μ.μ., στο πάρκο του Αγίου Θεράποντος, θα πραγματοποιηθεί η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ για τις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές στο Δήμο Θεσσαλονίκης.

Θα μιλήσουν η Θεανώ Καπέτη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφια ευρωβουλευτής, ο Γιάννης Δελής, υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης και ο Γιάννης Ζιώγας, υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας σε «ΑΝΤ1» και «Alpha»

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας θα παραχωρήσει συνέντευξη σήμερα Τρίτη, στις 20.00, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του «ΑΝΤ1» και τη δημοσιογράφο Μαρία Χούκλη.

Στις 12 τα μεσάνυχτα, στην εκπομπή 360ο του «Alpha», θα προβληθεί η συνέντευξη του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, στη δημοσιογράφο Σοφία Παπαϊωάννου.
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org