Το Συνδικάτο, με ανακοίνωσή του, που μοιράζεται πλατιά σε γιαπιά, οικοδομές και μεγάλα έργα σε όλη την Αθήνα, απευθύνει μαζικό κάλεσμα συμμετοχής των εργαζομένων στις αρχαιρεσίες. Και τονίζει: «Η συμμετοχή σου στις εκλογές του συνδικάτου βοηθάει τον αγώνα μας. Τα αντεργατικά μέτρα έρχονται το ένα μετά το άλλο. Δεν πρόκειται να σταματήσουν. Θέλουν να μας τα πάρουν όλα. Θέλουν να μας κάνουν πάμφθηνους εργάτες με μεροκάματα ξεφτίλας. Γι' αυτό κυβέρνηση, τρόικα, το κεφάλαιο και τα κόμματά του, θέλουν να καταργήσουν τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας. Λύσεις για τα προβλήματά μας θα δώσουμε εμείς με τον αγώνα μας. Αυτή είναι η δύναμή μας. Τώρα έχουμε ανάγκη όλοι τον αγώνα και ο αγώνας μάς έχει όλους ανάγκη. Κανένας δεν πρέπει να λείψει».
«Το Συνδικάτο είμαστε όλοι εμείς, τα μέλη του», υπογραμμίζει σε άλλο σημείο η ανακοίνωση. «Η εργοδοσία έχει αμολύσει τα καλοταϊσμένα σκυλιά της να γαυγίζουν: "μακριά από τα συνδικάτα", "τα συνδικάτα φταίνε για την κρίση", "οι συνδικαλιστές τα παίρνουν". Σε θέλουν ξεμοναχιασμένο, ακίνδυνο, να αγανακτείς στο σπίτι και στο καφενείο, αλλά μέχρι εκεί. Το συνδικάτο μας και οι συνδικαλιστές του δεν είναι του χεριού τους, δεν είναι σαν τα μούτρα τους. Οι αγώνες μας έχουν γράψει ιστορία».
Τέλος, το Συνδικάτο καλεί τα μέλη του με τη μαζική συμμετοχή τους στις εκλογές να παλέψουν:
Η ξενοδοχειακή επιχείρηση «Μακεδονία Παλλάς», ανήκει στον όμιλο Δασκαλαντωνάκη. Απασχολεί εργαζόμενους με κάθε είδους σύμβαση, επίσης απασχολεί εργαζόμενους (καθαρίστριες και καμαριέρες) μέσω εργολάβου και εργαζόμενους με επιδοτούμενα προγράμματα. Το τελευταίο δίμηνο, η επιχείρηση πραγματοποίησε 6 απολύσεις.
Το κτίριο όπου στεγάζεται και λειτουργεί η επιχείρηση, είναι ιδιοκτησίας του ΙΚΑ. Η επιχείρηση οφείλει στο ΙΚΑ 3,2 εκατ. ευρώ από οφειλές ενοικίων. Σύμφωνα με πληροφορίες, η διοίκηση του ΙΚΑ εξετάζει το ενδεχόμενο να διακόψει τη σύμβαση. Αν αυτό συμβεί, το ξενοδοχείο θα κλείσει και οι εργαζόμενοι θα βρεθούν στην ανεργία. Πάνω σ' αυτό το ενδεχόμενο πατούν η διεύθυνση του ξενοδοχείου και η ηγεσία του Συνδικάτου Ξενοδοχοϋπαλλήλων (ο πρόεδρος του συνδικάτου εργάζεται στο ξενοδοχείο) προκειμένου να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους για να μην αντιδρούν.
Οι ταξικές δυνάμεις κάλεσαν τους εργαζόμενους συσπειρωμένοι στην επιτροπή αγώνα ξενοδοχοϋπαλλήλων και στο ΠΑΜΕ να ξεπεράσουν τους φόβους τους και ενωμένοι να υπερασπιστούν το δικαίωμα στην εργασία με ολόκληρους μισθούς και ασφαλιστικά δικαιώματα.
Να παλέψουν για να καταβληθούν άμεσα όλα τα δεδουλευμένα, για να μη χαθεί καμία θέση εργασίας, για μισθούς αντίστοιχους της κλαδικής σύμβασης ανεξάρτητα από το με ποια σχέση εργασίας απασχολούνται.
Σε επίσχεση εργασίας και περιφρούρηση του εργοστασίου, προκειμένου να εμποδίσουν την εργοδοσία να βγάλει εμπορεύματα, έχουν προχωρήσει οι εργαζόμενοι της TRASTIC - ELLENIT στη Θεσσαλονίκη. Οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι από τον Ιούλη. Ξεκίνησαν επίσχεση εργασίας στις 17 Οκτώβρη. Απαιτούν άμεσα καταβολή όλων των δεδουλευμένων που τους οφείλει η εργοδοσία και τήρηση της ΣΣΕ που καταστρατηγείται. Με ανακοίνωσή τους σημειώνουν: «Είμαστε εδώ, αγωνιζόμαστε και στέλνουμε μήνυμα αντίστασης στις βάρβαρες πολιτικές και προθέσεις με στόχο να ισοπεδωθούν εργασιακά - μισθολογικά και κοινωνικά δικαιώματα».
Τη δολοφονική επίθεση των παρακρατικών στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στις 20 Οκτώβρη, καταδικάζουν με ανακοινώσεις τους τα παρακάτω σωματεία στον Τύπο και στο Χαρτί: Γραφικών Τεχνών Κεντρικής Μακεδονίας, Σωματεία Εργαζομένων ΠΑΚΟ ΑΕ, GEORGIA PACIFIC ΕΛΛΑΣ ΑΕΒΕ, EL - PACK ΠΑΤΡΑΣ, ΤΕΧΝΟΧΑΡΤ Τρίπολης, ΕΤΠΑ- ΠΡΟΒΟΛΗ Κομοτηνής. Επίσης: Τυπογράφοι Βόλου, Τυπογράφοι - Λιθογράφοι Μεσσηνίας, Τυπογράφοι - Λιθογράφοι Ηρακλείου Κρήτης, Ενωση Υπαλλήλων Τύπου και Γραφικών Τεχνών νομού Αχαΐας, η Ενωση Προσωπικού Πρακτορείων Εφημερίδων Αθήνας και η Ενωση Εργατοϋπαλλήλων Γραφικών Τεχνών Τύπου και Χάρτου νομού Φθιώτιδας.
Σε αποχή από την εργασία τους και αποκλεισμό των εγκαταστάσεών της στη Θεσσαλονίκη, προχώρησαν από χτες οι εργαζόμενοι της «VODAFONE», αντιδρώντας στα σχέδια της επιχείρησης να τους αλλάξει τις συμβάσεις εργασίας. Η εταιρεία θέλει να μετατρέψει τις συμβάσεις αορίστου χρόνου και 8ωρης απασχόλησης των εργαζομένων σε συμβάσεις 18μηνης διάρκειας και 4ωρης απασχόλησης! Μέσα από γενική συνέλευση οι εργαζόμενοι, έχοντας στο πλευρό τους το κλαδικό τους σωματείο το ΣΕΤΗΠ αποφάσισαν αποχή από την εργασία μέχρι και την Κυριακή και απεργία τη Δευτέρα, 7 Νοέμβρη.
Αρχισε να υλοποιεί τα σχέδιά της η τσιμεντοβιομηχανία ΤΙΤΑΝ για 133 απολύσεις εργαζομένων, εκ των οποίων οι 33 από αυτές θα πραγματοποιηθούν στο εργοστάσιο Ελευσίνας με το κλείσιμο του κλιβάνου και οι υπόλοιπες 100 αφορούν εργαζόμενους που δουλεύουν στις δραστηριότητες που διατηρεί η επιχείρηση σε Πάτρα, Καμάρι (Βοιωτία) και Θεσσαλονίκη. Συγκεκριμένα, προχτές, η επιχείρηση προχώρησε σε απολύσεις 7 εργαζομένων από τα γραφεία της επιχείρησης στα Ανω Πατήσια και ενός ακόμα εργαζομένου από το εργοστάσιο της Ελευσίνας με τη μέθοδο της «εθελούσιας εξόδου».
Η εταιρεία έχει ζητήσει από τα σωματεία των εργαζομένων να αποδεχθούν τις 133 απολύσεις σε πρώτη φάση, αλλά και μειώσεις σε μισθούς, αλλαγές στον τρόπο υπολογισμού των υπερωριών, περικοπές στις διατακτικές Χριστουγέννων και Πάσχα, μειώσεις στα επιδόματα αδείας, μειώσεις κατά 50% σε παροχές που έχουν οι εργαζόμενοι από ιδιωτική ασφάλιση. Σωματείο και εργαζόμενοι ύστερα από τις εξαγγελίες της επιχείρησης έχουν προχωρήσει σε συνεχείς συσκέψεις και γενικές συνελεύσεις, στις οποίες αποφάσισαν να απορρίψουν τα σχέδια και τις επιδιώξεις της επιχείρησης.