ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 5 Φλεβάρη 2008
Σελ. /32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΥΠΟΘΕΣΗ ΖΑΧΟΠΟΥΛΟΥ
Δηλώσεις Νικολιτσόπουλου μέσω του δικηγόρου του

Τον ανακριτή Δημήτρη Οικονόμου, που ερευνά την υπόθεση Ζαχόπουλου, επισκέφθηκε χτες ο Μάκης Τζίφρας, πληρεξούσιος δικηγόρος του εργατολόγου Χρήστου Νικολιτσόπουλου, ο οποίος ακόμα νοσηλεύεται στο «Αιγινήτειο», προκειμένου να του ζητήσει να εξετάσει ως μάρτυρα στην υπόθεση τη συνεργάτιδα του γραφείου Νικολιτσόπουλου, διδάκτορα του εργατικού δικαίου, Σοφία Δερμιτζάκη. Κατά τον Μάκη Τζίφρα η κατάθεση της Σοφίας Δερμιτζάκη είναι σημαντική επειδή μπορεί «να διαφωτίσει πτυχές της υπόθεσης, ειδικότερα τις σχέσεις ανάμεσα στην 35χρονη, τον κ. Νικολιτσόπουλο, το MEGA και το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ».

Ο Μ. Τζίφρας αναφερόμενος στον εντολέα του δήλωσε επίσης: «Ο κ. Νικολιτσόπουλος ουδέποτε ζήτησε, διαπραγματεύτηκε ή έλαβε χρήματα ή οιοδήποτε άλλο αντάλλαγμα από τον κ. Ζαχόπουλο για λογαριασμό του ή για λογαριασμό της 35χρονης. Οσον αφορά το ζήτημα για τα προσωπικά δεδομένα, ο κ. Νικολιτσόπουλος δεν πήγε την 35χρονη στο MEGA, δε ζήτησε και ουδέποτε συμφώνησε να δημοσιοποιηθεί οπτικό υλικό από την προσωπική ζωή του κ. Ζαχόπουλου. Το αυτό ισχύει και για την επίσκεψή τους στο ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ. Ουδείς θα μας πείσει ότι ο κ. Νικολιτσόπουλος αποπειράθηκε να δημοσιοποιήσει διά του Mega ή διά της κ. Τρέμη προσωπικά δεδομένα του κ. Ζαχόπουλου».

Στο μεταξύ, έως την Παρασκευή αναμένεται να γίνει το άνοιγμα της δικογραφίας στην υπόθεση Ζαχόπουλου, ενώ ο ανακριτής ενδεχομένως στείλει κλήσεις σε κατηγορουμένους την ερχόμενη βδομάδα, πριν ακόμα καταθέσει σε αυτόν ο Χρήστος Ζαχόπουλος, εάν διαπιστωθεί ότι η κατάθεση καθυστερεί για λόγους υγείας. Ανοιχτό είναι και το ενδεχόμενο μετάβασης του ανακριτή στον «Ευαγγελισμό» προκειμένου να ενημερωθεί ο ίδιος για την κατάσταση της υγείας του Ζαχόπουλου.

Χτες κατέθεσε συμπληρωματικά στον ανακριτή ο Γιάννης Πιερουτσάκος, πρόεδρος του Κέντρου Ελέγχου Πρόληψης Νοσημάτων, στον οποίο φέρεται να είχε απευθυνθεί η προφυλακισμένη 35χρονη για την πρόσληψή της στο δημόσιο. Εξάλλου, εντός των επόμενων ημερών παραδίδονται στα χέρια του ανακριτή τα αποτελέσματα από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου των εμπλεκομένων στην υπόθεση. Πληροφορίες λένε ότι δεν προέκυψε κάτι πολύ σημαντικό από τις τελευταίες κλήσεις του Ζαχόπουλου και το άνοιγμα των τραπεζικών του λογαριασμών, ενώ μόλις χτες άρθηκε το τηλεφωνικό απόρρητο του Θέμου Αναστασιάδη, κάτι που και ο ίδιος έχει ζητήσει, προκειμένου να αποδείξει ότι ουδέποτε συνομίλησε με τον Ζαχόπουλο και πολύ περισσότερο λίγο πριν ο τελευταίος αποπειραθεί να αυτοκτονήσει, όπως έχει γράψει σχετικά η εφημερίδα του Μάκη Κουρή ΤΟ ΠΑΡΟΝ, τον οποίο έχει ήδη μηνύσει για συκοφαντική δυσφήμιση.

Τις επόμενες, πάντως, μέρες ενδέχεται να κληθούν νέοι μάρτυρες και ίσως να ληφθούν συμπληρωματικές καταθέσεις από πρόσωπα που έχουν ήδη βρεθεί στην Ευελπίδων.

ΥΠΟΘΕΣΗ «SIEMENS»
Στο ΠΑΣΟΚ μυρίζει μπαρούτι

Την ερχόμενη Τρίτη θα διεξαχθεί στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση επί του αιτήματος του ΠΑΣΟΚ για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής στην υπόθεση «Siemens». Οι πληροφορίες από τη Γερμανία θέλουν την πολυεθνική να «λαδώνει» στελέχη των ΝΔ - ΠΑΣΟΚ και κρατικούς λειτουργούς, προκειμένου να «κλείνει» δουλειές στην Ελλάδα. Σε αυτό το πλαίσιο, στελέχη των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ άρχισαν να δείχνουν το ένα τ' άλλο και να ζητούν «κάθαρση» (αρκεί να μην αγγίζει τα ίδια). Ισως γι' αυτό, και επιδιώκοντας «φυγή προς τα εμπρός», χτες η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ κατέθεσε στη Βουλή πρόταση για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, προκειμένου να διερευνηθεί η υπόθεση των τηλεφωνικών υποκλοπών, που τέθηκε πρόσφατα στο αρχείο.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Σιούφας ανακοίνωσε χτες ότι «η συζήτηση του αιτήματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για σύσταση Εξεταστικής των Πραγμάτων Επιτροπής σχετικά με την υπόθεση "Siemens" θα γίνει, ύστερα από σχετική συνεννόηση με τους αρχηγούς των κομμάτων, τη μεθεπόμενη Τρίτη 12 Φεβρουαρίου και θα αρχίσει στις 6.30 μ.μ.». Υπενθυμίζεται ότι η απόφαση της Ολομέλειας για τη σύσταση της Εξεταστικής Επιτροπής λαμβάνεται με την απόλυτη πλειοψηφία των παρόντων (151), η οποία δεν μπορεί να είναι κατώτερη από τα δύο πέμπτα (120) του όλου αριθμού των βουλευτών. Επ' αυτού να σημειωθεί ότι χτες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θ. Ρουσόπουλος επανέλαβε ότι η κυβέρνηση δε συναινεί με το αίτημα του ΠΑΣΟΚ.

Ο ένας δείχνει τον άλλον

Πάντως, η υπόθεση αυτή δείχνει να προκαλεί τριγμούς στο ΠΑΣΟΚ. Ηδη από την Παρασκευή ο πρώην υπουργός Δημόσιας Τάξης Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ένιωσε την ανάγκη να εκδώσει ανακοίνωση, όπου διαχώριζε το όνομά του από την προμήθεια του διαβόητου συστήματος παρακολούθησης «C4i» που στήθηκε στους δρόμους της Αθήνας (λέγεται ότι μίζα της «Siemens» αφορούσε την προμήθεια κι αυτού του συστήματος). Προειδοποιούσε ότι «σκοπεύω να αντιδράσω δυναμικά απέναντι σε οποιονδήποτε εμπλέκει το όνομά μου σε αυτή την υπόθεση. Από εδώ και μπρος οποιοσδήποτε αναφέρεται στο όνομά μου θα πρέπει να τεκμηριώνει τις αναφορές του στη Δικαιοσύνη (...) θέλω να αποσαφηνίσω μια και καλή τα εξής: Με αποφάσεις της Διυπουργικής Επιτροπής για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, υπό τον τότε πρωθυπουργό Κ. Σημίτη, η υλοποίηση του έργου της ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων ανατέθηκε για λόγους ταχύτερης και αποτελεσματικής διεκπεραίωσής του στο υπουργείο Εθνικής Αμύνης, το οποίο μετά το πέρας των προβλεπομένων κατά νόμο διαδικασιών και με τη σύμφωνη απόφαση του ΚΥΣΕΑ, υπέγραψε την τελική σύμβαση».

Ο τότε υπουργός Αμυνας Γ. Παπαντωνίου σήκωσε το «γάντι». Χτες, σε δική του μακροσκελή δήλωση σημείωνε, μεταξύ άλλων, ότι το 2004, η Διυπουργική Επιτροπή για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, υπό τον τότε πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη, αποφάσισε να πραγματοποιηθεί η προμήθεια με χρησιμοποίηση του νομικού πλαισίου προμηθειών του υπουργείου Εθνικής Αμυνας. Πρόσθεσε όμως ότι η συμμετοχή του ΥΕΘΑ ήταν η επίβλεψη της τήρησης των διαδικασιών που προβλέπει το νομικό πλαίσιο (προθεσμίες, σύνθεση επιτροπών κλπ.).

Οτι σε όλες τις φάσεις της διαδικασίας επιλογής (εκπόνηση των απαιτήσεων, προδιαγραφών, αξιολόγηση των προσφορών διαπραγμάτευσης με τις ανταγωνίστριες εταιρείες, οριστικοποίηση της σύμβασης), καθοριστικό ρόλο είχε το καθ' ύλην αρμόδιο υπουργείο, στην προκειμένη περίπτωση το υπουργείο Δημόσιας Τάξης. «Σε αυτό το πλαίσιο, σε όλη τη φάση της διαδικασίας επιλογής λειτουργούσε επιτροπή υπό την προεδρία του εκάστοτε υφυπουργού Δημόσιας Τάξης, η οποία επόπτευε των διαδικασιών και συνεδρίαζε στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης (...) Ο υφυπουργός ενημέρωνε τον υπουργό Δημόσιας Τάξης και παράλληλα ενημερωνόταν η Διυπουργική Επιτροπή».

Θυμίζουμε ότι υφυπουργός Δημόσιας Τάξης ήταν τότε ο Ευάγγελος Μαλαίσιος, ο οποίος αποπέμφθηκε από την κυβέρνηση όταν αποκαλύφτηκε ότι «φιλοξενούνταν» σε σπίτι μεγαλοεπιχειρηματία. Τη θέση του κατέλαβε στις 2/5/2003 ο Παντελής Τσερτικίδης.

Με το κλίμα να μυρίζει μπαρούτι, λοιπόν, η Βάσω Παπανδρέου δήλωνε χτες στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» ότι έχει μιλήσει πολύ σκληρά «για όποιους στο ΠΑΣΟΚ έκαναν περιουσίες την περίοδο της διακυβέρνησης (...) Αν υπήρξαν στελέχη του ΠΑΣΟΚ που μετείχαν σε τέτοιες συναλλαγές να πληρώσουν το τίμημα (...) Είπα ότι στο χώρο μας δεν έγινε ποτέ κάθαρση. Και πρέπει να γίνει».

Αλλη μια εξεταστική επιτροπή...

Μπροστά στο ενδεχόμενο να τσακώνονται πάλι μεταξύ τους, μάλλον σκέφτηκαν να ξαναρχίσουν τους ανούσιους δικομματικούς καυγάδες με τη ΝΔ, για το αν θα στηθεί ή όχι άλλη μία εξεταστική επιτροπή.

Ετσι, το ΠΑΣΟΚ ζητά να συσταθεί Εξεταστική Επιτροπή, για τις τηλεφωνικές υποκλοπές που έγιναν από τον Αύγουστο 2004 μέχρι το Μάρτη 2005. Στο κείμενο της πρότασης θυμίζουν ότι το ζήτημα απασχόλησε προεκλογικά και την Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, «η οποία, μετά από δεκαπέντε συνεδριάσεις της, διέκοψε βιαίως, με απόφαση της κυβερνητικής πλειοψηφίας, τις εργασίες της, χωρίς φυσικά να οδηγηθεί σε ασφαλή συμπεράσματα, από ποιους διενεργήθηκαν και σε ποιο σκοπό απέβλεπαν οι υποκλοπές. Κρίσιμοι μάρτυρες που μπορούσαν να συμβάλουν στην ανεύρεση της αλήθειας, αν και νομίμως ζητήθηκε από το σύνολο των Βουλευτών της αντιπολίτευσης, δεν προσκλήθηκαν για ακρόαση, με ευθύνη του Προέδρου και της Κυβερνητικής Πλειοψηφίας της Επιτροπής, αλλά και της τότε Προέδρου της Βουλής».

Ακόμα ότι «κρίσιμα επίσης έγγραφα, όπως το Πόρισμα της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών και το υλικό των υποκλοπών που επεξεργάστηκε, δεν υποβλήθηκαν για αξιολόγηση στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας ύστερα από εντολή του υπουργού Δημόσιας Τάξης προς τον διοικητή της ΕΥΠ και παρά τη δέσμευση του τελευταίου κατά την ακρόασή του ενώπιον της Επιτροπής». Κι ότι «το μέγα σκάνδαλο των υποκλοπών αρχειοθετήθηκε εξ αιτίας των κυβερνητικών επιλογών και πρακτικών, γεγονός που αυξάνει κατακόρυφα τις πολιτικές ευθύνες της κυβέρνησης, καθώς και τα πάσης φύσεως ερωτηματικά της κοινής γνώμης».

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ
Μειωμένη η «αξιοπιστία» ΝΔ και ΠΑΣΟΚ

Σε σταθερή πτώση βρίσκεται η «αξιοπιστία» των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ τόσο στην αντιμετώπιση των λαϊκών προβλημάτων όσο και των θεμάτων διαφθοράς.

Τη διαπίστωση αυτή έρχεται να επιβεβαιώσει πανελλαδική δημοσκόπηση της GPO για λογαριασμό του MEGA που έγινε σε δείγμα 2.000 ατόμων στο διάστημα 25-26 του Γενάρη και 1-2 του Φλεβάρη.

Στο ερώτημα ποια κυβέρνηση αντιμετωπίζει καλύτερα τα θέματα διαφθοράς το 31,8% απαντά η ΝΔ του Κ. Καραμανλή, το 22,6% το ΠΑΣΟΚ του Γ. Παπανδρέου, αλλά το 40,2% απαντά «καμία από τις δύο κυβερνήσεις». Αρνητικά κρίνει το έργο της κυβέρνησης μετά τις εκλογές το 65,6% των ερωτηθέντων έναντι 33,7% που το αξιολογεί θετικά. Το ποσοστό των αρνητικών κρίσεων έχει αυξηθεί από την προηγούμενη δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας στις 7-10/12/2007 όταν οι αρνητικές κρίσεις ανέρχονταν στο 63,3% και οι θετικές στο 36,4%. Ακόμα χειρότερα είναι τα πράγματα για το ΠΑΣΟΚ καθώς το 84% στέκεται αρνητικά στο έργο της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο ίδιο διάστημα. Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει το 30,7% των ερωτηθέντων, το ΠΑΣΟΚ 26,8%, το ΚΚΕ 8,5%, ο ΣΥΝ 8%, ο ΛΑ.Ο.Σ. 4,8%, ενώ η «αδιευκρίνιστη ψήφος» ανέρχεται στο 17%.

Αναφορικά με την υπόθεση Ζαχόπουλου, το 43,7% πιστεύει ότι είναι ένα πολιτικό σκάνδαλο, το 20,4% ότι είναι μια αντιπαράθεση εκδοτικών συμφερόντων και δημοσιογράφων, το 13% ένα ροζ σκάνδαλο και το 18,7% πως είναι «όλα μαζί». Επτά στους δέκα (ποσοστό 70,1%) κρίνουν αρνητικά το συνολικό χειρισμό της υπόθεσης από την κυβέρνηση, ενώ το 73,7% θεωρεί ότι η κυβέρνηση δεν είπε την αλήθεια για το πώς ενήργησαν τα στελέχη της στην υπόθεση. Μάλιστα, έξι στους δέκα (60%) πιστεύουν ότι ευθύνες για την υπόθεση έχει προσωπικά ο Κ. Καραμανλής. Πάντως, η συντριπτική πλειοψηφία των ερωτηθέντων, ποσοστό 88,6%, θεωρεί ότι η υπόθεση απασχόλησε τα ΜΜΕ «σε υπερβολικό βαθμό σε σχέση με τη σημασία της», ενώ το 65% πιστεύει ότι πλήττει συνολικά το δημοσιογραφικό κόσμο.

Οταν οι ερωτηθέντες κλήθηκαν να αξιολογήσουν την αξιοπιστία των κομμάτων με βάση μια κλίμακα από το 1 μέχρι το 10, η ΝΔ «βαθμολογήθηκε» με 5,3%, το ΠΑΣΟΚ με 4,6%, το ΚΚΕ με 4,6%, ο ΣΥΝ με 4,6%, ο ΛΑ.Ο.Σ. με 4%, ενώ η Δικαιοσύνη παίρνει 5,3% και τα ΜΜΕ 4,2%.

Νέα αποκαλυπτικά στοιχεία

Με καταιγιστικούς ρυθμούς εξακολουθούν να έρχονται στη δημοσιότητα νέα αποκαλυπτικά στοιχεία για το πολιτικοοικονομικό σκάνδαλο του πολυεθνικού τηλεπικοινωνιακού κολοσσού «Siemens», με τη διακίνηση «μαύρου» πολιτικού χρήματος εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ στην Ελλάδα και άλλες χώρες.

Με πολύμηνη καθυστέρηση και υπό το βάρος των νέων αποκαλύψεων, οι ελληνικές δικαστικές αρχές - μετά το αίτημα δικαστικής συνδρομής προς τις γερμανικές αρχές που διερευνούν το σκάνδαλο, αποφάσισαν να ζητήσουν από την αρμόδια Αρχή και το «άνοιγμα» λογαριασμών τριών πρώην διευθυντικών στελεχών της θυγατρικής «Ζήμενς Ελλάς ΑΕ». Υπενθυμίζεται ότι στη δικογραφία υπάρχουν στοιχεία για δωροδοκίες σε πολιτικά πρόσωπα, σε κρατικούς λειτουργούς, καθώς και διοχέτευση «μαύρου» χρήματος στα ταμεία της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Στην εισαγγελία του Μονάχου υπάρχουν τα ντοκουμέντα με τις «μίζες» που δόθηκαν σε συγκεκριμένα πρόσωπα στην Ελλάδα. Σύμφωνα με πληροφορίες, από το 1998 μέχρι και το 2006 στην Ελλάδα διακινήθηκαν «μίζες» δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ, μέσω δικτύου μυστικών εταιρειών που είχε ιδρύσει η «Siemens». Η διακίνηση του «μαύρου» χρήματος γινόταν μεταξύ Ελβετίας και Ντουμπάι, με εικονικές συμβάσεις και τιμολόγια.

Οπως προκύπτει από τις απολογίες υψηλόβαθμων στελεχών της «Siemens», ο μέχρι πρόσφατα διευθύνων σύμβουλος της «Ζήμενς Ελλάς» ζητούσε και του δόθηκαν χρήματα για τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Από τον Δεκέμβρη του 2006, η εισαγγελία του Μονάχου είχε εντοπίσει και εμβάσματα δύο εταιρειών που συνδέονται με τη διακίνηση χρήματος στα «μαύρα» ταμεία της «Siemens» για την καταβολή «μίζας» στο συμβόλαιο του συστήματος ασφαλείας των Ολυμπιακών Αγώνων. Σύμφωνα με όλα τα στοιχεία, η «Siemens» κατέβαλε «μαύρο» χρήμα προς:

  • Τα ταμεία της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ προ των εκλογών του 2004, προκειμένου, σε κάθε περίπτωση, να... προτιμηθεί στην υπογραφή συμφωνιών «μαμούθ» σε όλο το Δημόσιο.
  • Τα υπουργεία Αμυνας, Δημόσιας Τάξης, Αθλητισμού και άλλο ένα που δεν κατονομάζεται, δόθηκαν 10 εκατ. ευρώ για να επιλεγεί η «Siemens», που συμμετείχε με σημαντικό ποσοστό στην κοινοπραξία της αμερικανικής εταιρείας SAIC, για το έργο ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων C4i.
  • Κομματικά στελέχη και υψηλά ιστάμενους του ΟΤΕ για την 5ετή προγραμματική συμφωνία (1998 - 2002) που εγκρίθηκε τον Δεκέμβρη του 1997 και ήταν αξίας 158 δισ. δρχ.

Για τις πολιτικές ευθύνες στο σκάνδαλο της «Siemens» ρωτήθηκε χτες από τους δημοσιογράφους ο υπουργός Μεταφορών - Επικοινωνιών Κ. Χατζηδάκης, ο οποίος απάντησε: «Δεν ξέρω τίποτα. Αυτά τα ψάχνει η Δικαιοσύνη. Δε με αφορά το θέμα και δεν αφορά και τη Νέα Δημοκρατία». Σε άλλη ερώτηση, εάν έχουν αναμειχθεί προκάτοχοί του στην υπόθεση, ο υπουργός είπε: «Πραγματικά, δεν έχω ερευνήσει. Δεν πιστεύω όμως ότι υφίσταται τέτοιο θέμα. Εννοώ από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας. Ολα αυτά θα τα ψάξει η Δικαιοσύνη. Δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα. Οποιοι έχουν φταίξει, πρέπει να πληρώσουν».

Στο μεταξύ, όπως έγινε γνωστό, ο ΟΤΕ έχει αποστείλει εξώδικο στη «Siemens», με αίτημα να κοινοποιηθούν οι «μαύρες» συναλλαγές της εταιρείας με στελέχη του ΟΤΕ. Παράλληλα, έχει προσλάβει μεγάλη νομική εταιρεία στη Γερμανία, μέσω της οποίας ενημερώνεται για τις εξελίξεις. Η διοίκηση του ΟΤΕ θεωρεί ότι έχει απαλλαγεί από τα στελέχη για τα οποία στο παρελθόν υπήρξαν φήμες ότι είχαν «στενή σχέση» με τη «Siemens» και δηλώνει ότι θα στραφεί νομικά κατά στελεχών της, αλλά και κατά της εταιρείας, εάν αποδειχτεί παράνομη συναλλαγή.

ΒΟΡΙΔΗΣ - ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ
Διαψεύδουν προσχώρηση στη ΝΔ

Την ανάγκη να διαψεύσουν δημοσίευμα που τους έφερε να συνομιλούν με στελέχη του κυβερνώντος κόμματος για προσχώρησή τους στη ΝΔ, ένιωσαν οι βουλευτές του ΛΑ.Ο.Σ. Μ. Βορίδης και Κ. Βελόπουλος. Με γραπτές δηλώσεις τους, βεβαιώνουν ότι παραμένουν στο κόμμα Καρατζαφέρη. Οπου, πάντως, τα προβλήματα συνεχίζονται, καθώς εκκρεμεί η απόφαση του εκλογοδικείου για το αν θα εκπέσει της βουλευτικής του έδρας, ο κατηγορούμενος ως φυγόστρατος, κοινοβουλευτικός τους εκπρόσωπος Κ. Αϊβαλιώτης. Ενώ εκφράζονται και γκρίνιες για τους ήπιους τόνους που προσεκτικά επιλέγει ο Γ. Καρατζαφέρης απέναντι στον πρόεδρο της ΝΔ Κ. Καραμανλή.

ΕΣΗΕΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
«... άλλα λόγια να αγαπιόμαστε»

«Με άλλα λόγια ν' αγαπιόμαστε» επιχειρεί το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ να «παρέμβει» στο σοβαρό θέμα της ενημέρωσης.

Σε ανακοίνωσή του, αναφέρεται στο ρόλο του δημοσιογράφου, οι οποίοι πρέπει να «υπηρετούν την αλήθεια και όχι ιδιοτελείς σκοπούς». Σε σχέση με το δημοσιογραφικό κόσμο, λέει ότι πρέπει με «αφετηρία αυτή την εξοργιστική κατάσταση να αντιληφθεί επιτέλους τη δύναμή του και να αρχίσει συστηματική αντεπίθεση για τη βελτίωση της ενημέρωσης».

Το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, όπως φαίνεται από την απόφαση που πήρε, δεν προχωρεί σε ουσιαστικές παρεμβάσεις για την έγκυρη ενημέρωση και αναζητά τις «λύσεις» με συναντήσεις που θα έχει με τους διευθυντές των εφημερίδων και τους υπεύθυνους των ραδιοτηλεοπτικών μέσων και με... ημερίδα!



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ