ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 5 Φλεβάρη 2008
Σελ. /32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ελληνες εισαγγελείς σε Γερμανία και Ελβετία

Μέχρι τα μέσα Φλεβάρη το αργότερο, θα πρέπει να βρίσκονται στη Γερμανία και την Ελβετία δύο εισαγγελείς Πρωτοδικών, προκειμένου να ασχοληθούν με την υπόθεση της «Siemens». Αυτή την εντολή έδωσε χτες ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γ. Σανιδάς στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Π. Πούλιο στη διάρκεια της συνάντησής τους.

Ο Π. Αθανασίου είναι ο ένας από τους δύο εισαγγελείς που θα αναχωρήσει για Γερμανία και Ελβετία, ενώ αναζητείται ο δεύτερος. Ως γνωστόν, ο Π. Αθανασίου και η συνάδελφός του Ελ. Ράικου διεξάγουν έρευνα για τις μίζες που κατέβαλε η γερμανική εταιρεία «Siemens» για να αναλάβει έργα στην Ελλάδα πριν και μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ο δεύτερος εισαγγελέας που θα μεταβεί μαζί με τον Π. Αθανασίου θα πρέπει να έχει εμπειρία σε οικονομικές υποθέσεις.

Οι δύο εισαγγελείς που θα μεταβούν στη Γερμανία και την Ελβετία θα ζητήσουν να λάβουν γνώση για την κίνηση τραπεζικών λογαριασμών, καθώς και τα πρόσωπα που τους διακίνησαν, σύμφωνα με τις καταθέσεις στελεχών της «Siemens» στη γερμανική Δικαιοσύνη. Δηλαδή, οι Ελληνες εισαγγελείς θα ζητήσουν το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών των εμπλεκόμενων προσώπων, ώστε να μάθουν τη διαδρομή των χρημάτων και να φτάσουν στους παραλήπτες.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ