ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 27 Νοέμβρη 2007
Σελ. /32
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 12 ΔΕΚΕΜΒΡΗ
Νέες αποφάσεις και πλατύ άνοιγμα

Πληθαίνουν οι συνδικαλιστικές οργανώσεις που αποφασίζουν συμμετοχή στην απεργιακή κινητοποίηση με το πλαίσιο του ΠΑΜΕ

Η κεντρική αφίσα του ΠΑΜΕ για την απεργιακή συγκέντρωση της Αθήνας
Η κεντρική αφίσα του ΠΑΜΕ για την απεργιακή συγκέντρωση της Αθήνας
Πληθαίνουν μέρα με τη μέρα οι δραστηριότητες των ταξικών δυνάμεων σε όλη τη χώρα για την επιτυχία της πανεργατικής πανελλαδικής απεργίας στις 12 Δεκέμβρη και των απεργιακών συγκεντρώσεων που θα διοργανώσει το ΠΑΜΕ, με κεντρική αυτή της Αθήνας, στις 10 π.μ. στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Δημαρχείο).

Παράλληλα, νέες απεργιακές αποφάσεις με το πλαίσιο του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος προστίθενται, καθώς διευρύνεται το μέτωπο των δυνάμεων που παλεύουν για να μην περάσουν τα νέα αντιασφαλιστικά μέτρα, να καταργηθούν οι νόμοι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ που χτύπησαν και χτυπούν ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα και να βρεθεί στο προσκήνιο της πάλης η ικανοποίηση των σύγχρονων και πραγματικών αναγκών των εργαζόμενων.

Απόφαση συμμετοχής στην απεργία και στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ πήραν η Ομοσπονδία Μισθωτών Τύπου και Χάρτου και η Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Κλωστοϋφαντουργίας, Ιματισμού και Δέρματος. Επίσης, το Σωματείο Γυμναστών - Προπονητών Ν. Αττικής, το οποίο καλεί τα μέλη του να πάρουν μαζικά μέρος στη μάχη της περιφρούρησης (συγκέντρωση στις 7.30 π.μ., Σταδίου και Βουκουρεστίου γωνία), διεκδικώντας ανάμεσα σε άλλα και την υπογραφή κλαδικής Σύμβασης στον Αθλητισμό.

Στο πλαίσιο επίσης της προετοιμασίας της απεργίας, το Σωματείο Εργαζομένων στις επιχειρήσεις «Καρφούρ - Ντία - Μαρινόπουλος» καλεί τα μέλη του σε Γενική Συνέλευση, την Κυριακή 2/12, στις 10 π.μ., στο ξενοδοχείο «Athens Acropol» (Πειραιώς 1, Ομόνοια).

Στη Θεσσαλονίκη

Χτες, πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη η πλατιά συνδικαλιστική σύσκεψη του ΠΑΜΕ. Συζητήθηκαν συγκεκριμένα μέτρα και δράσεις που θα συμβάλουν στην επιτυχία της απεργίας στις 12 του Δεκέμβρη και της απεργιακής συγκέντρωσης του ΠΑΜΕ στις 10.30 το πρωί στο Αγαλμα του Βενιζέλου. Στη σύσκεψη συμμετείχαν και εργαζόμενοι από τους νέους χώρους που μπήκε το ΠΑΜΕ το προηγούμενο διάστημα και οργάνωσε την πάλη (διανομείς «Κέρδος»), για τα επιμέρους ζητήματα, συνδυασμένα με τα γενικότερα προβλήματα της εργατικής τάξης.

Μαζική ήταν η χτεσινή σύσκεψη στη Θεσσαλονίκη
Μαζική ήταν η χτεσινή σύσκεψη στη Θεσσαλονίκη
Κεντρικός εισηγητής στη σύσκεψη ήταν ο Σ. Βαρδαλής. Οπως ανακοινώθηκε, το απόγευμα της Τρίτης 11 Δεκέμβρη θα αναπτυχθούν δράσεις και εκδηλώσεις στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, έξω από τα κεντρικά γραφεία του ΙΚΑ. Τις επόμενες ημέρες, θα ενταθεί η προσπάθεια να πραγματοποιηθούν γενικές συνελεύσεις, περιοδείες, συσκέψεις. Στόχος είναι να μη μείνει χώρος δουλιάς που οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ, τα συνδικάτα δε θα βρεθούν να συζητήσουν και να οργανώσουν τους εργαζόμενους. «Να μπούμε στις λαϊκές γειτονιές και να καλέσουμε τον κόσμο να ξεσηκωθεί κατά της αντιλαϊκής πολιτικής, να υπερασπιστεί τη ζωή του, να παλέψει για όσα του ανήκουν και του τα κλέβουν», είπε χαρακτηριστικά ο συνδικαλιστής.

Στο στόχαστρο της πάλης του ταξικού κινήματος παραμένει και ο αγώνας ενάντια στην ποινικοποίηση των αγώνων της εργατικής τάξης. Στο πλαίσιο αυτό αποφασίστηκε να γίνει συγκέντρωση συμπαράστασης έξω από τα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης, στις 18 Δεκέμβρη, οπότε παραπέμπονται και πάλι να δικαστούν συνδικαλιστές της ΠΟΕΕΠ.

Εξορμήσεις και συσκέψεις

Σήμερα, αύριο και την Πέμπτη, προγραμματίζονται στην Αθήνα οι παρακάτω περιοδείες και εξορμήσεις του ΠΑΜΕ:

  • Τρίτη, 27/11: ΕΛΦΟΝ, ΔΡΑΚΟΥΛΑΚΗΣ, φαρμακαποθήκες και φαρμακεία στο κέντρο της Αθήνας.
  • Τετάρτη, 28/11: εργοτάξιο ΙΚΕΑ στη Λεωφόρο Κηφισού, εργοτάξιο Πειραιώς και Κηφισού, φαρμακαποθήκες στο κέντρο της Αθήνας, ΦΑΡΜΑΛΟΥΞ, ΠΑΡΙΣΗΣ, ΜΠΑΚΑΚΟΣ, ΜΟΝΟΚΡΟΥΣΟΣ, ΦΑΡΜΕΜΠΟΡΙΚΗ, ΣΥΜΦΑ, ΒΙΑΝ, ΠΙΦΑΣΙΝ.
  • Πέμπτη, 29/11: εργοτάξιο Μετρό στο Χαλάνδρι, BIC.

Τέλος, σήμερα Τρίτη, τη σκυτάλη των συσκέψεων παίρνει η Γραμματεία Πειραιά του ΠΑΜΕ, καλώντας σωματεία και συνδικαλιστές να βρεθούν μαζικά στις 6.30 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο της πόλης (Ομηρίδου Σκυλίτση 19 - Αίθουσα Θεάτρου). Ενώ την Παρασκευή σύσκεψη διοργανώνει η Γραμματεία Λέσβου του ΠΑΜΕ, στις 6.30 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο. Σύσκεψη διοργανώνει και η Γραμματεία Εορδαίας Κοζάνης του ΠΑΜΕ, την Πέμπτη 29 Νοέμβρη, στις 7 μ.μ., στην αίθουσα συνεδριάσεων του «Σπάρτακου» στην Πτολεμαΐδα.

ΠΑΜΕ - ΤΑΞΙΚΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
Μεγάλη σε όγκο και παλμό η απεργιακή συγκέντρωση

Ταξική απάντηση στην αντεργατική - αντιασφαλιστική επίθεση κυβέρνησης - ΕΕ - κεφαλαίου έστειλαν χτες οι εργατοϋπάλληλοι της Κέρκυρας με την ιδιαίτερα δυναμική σε όγκο και παλμό απεργιακή κινητοποίηση, που πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της εξαγγελθείσας πανεργατικής πανελλαδικής απεργίας στις 12 Δεκέμβρη (μετατέθηκε στην Κέρκυρα λόγω τοπικής γιορτής).

Ξενοδοχοϋπάλληλοι, ιδιωτικοί υπάλληλοι, οικοδόμοι, αλλά και ναυτεργάτες που έδεσαν τα καράβια της πορθμειακής γραμμής Κέρκυρας - Ηγουμενίτσας, πήραν την υπόθεση υπεράσπισης και διεύρυνσης των ασφαλιστικών τους δικαιωμάτων στα δικά τους χέρια, ανταποκρινόμενοι για άλλη μια φορά στο αγωνιστικό κάλεσμα σωματείων και συνδικαλιστών που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ.

Παρά τη δυνατή βροχή συγκεντρώθηκαν στο δημοτικό θέατρο, όπου την κεντρική ομιλία έκανε ο Σταμάτης Πελάης, πρόεδρος του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων. Ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης (φωτ.) με συνθήματα ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική, αλλά και στον συμβιβασμό και τη συναίνεση των συμβιβασμένων ηγεσιών σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ και των τοπικών εκπροσώπων τους. Η πορεία κατέληξε στην Εισαγγελία, σε μια συμβολική κίνηση, απαιτώντας την παρέμβασή της για την καταβολή των δεδουλευμένων οφειλών από την εργοδοσία σε ξενοδοχοϋπάλληλους του νησιού.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΥΡΙΚΟΣ
Στις 12 Δεκέμβρη να «βουλιάξουν» οι δρόμοι!

Κάλεσμα για καθολική συμμετοχή στην απεργία στις 12 Δεκέμβρη απεύθυνε ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιώργος Μαυρίκος, μιλώντας χτες το πρωί στους εργαζομένους του Nομισματοκοπείου της Τράπεζας της Ελλάδας. Στη συγκέντρωση συμμετείχε το σύνολο των εργαζομένων στο χώρο και από τη συζήτηση που ακολούθησε φάνηκαν να υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις ώστε η απεργία να στείλει ένα ηχηρό μήνυμα στο ΣΕΒ, στην κυβέρνηση της ΝΔ και στα επιτελεία της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Στην ομιλία του μεταξύ άλλων, ο βουλευτής του ΚΚΕ σημείωσε: «Από 1η Γενάρη 2008 γνωρίζετε όλοι ότι οι συντάξεις σας μειώνονται, γιατί μπαίνει σε εφαρμογή ο "νόμος Ρέππα". Αρα, για να είναι αποτελεσματικός ο απεργιακός αγώνας, απαιτεί να διεκδικήσουμε κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων και της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Ταυτόχρονα να προβάλλουμε το αγωνιστικό πλαίσιο του ΠΑΜΕ. Με αυτό το πλαίσιο να βγείτε στους δρόμους και να... βουλιάξουν οι δρόμοι από τον κόσμο όλων των κλάδων και όλων των ηλικιών. Πρέπει να τρομοκρατήσουμε την κυβέρνηση με την καθολική συμμετοχή σας».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ