Τρίτη 27 Νοέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΜΕ - ΤΑΞΙΚΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
Μεγάλη σε όγκο και παλμό η απεργιακή συγκέντρωση

Ταξική απάντηση στην αντεργατική - αντιασφαλιστική επίθεση κυβέρνησης - ΕΕ - κεφαλαίου έστειλαν χτες οι εργατοϋπάλληλοι της Κέρκυρας με την ιδιαίτερα δυναμική σε όγκο και παλμό απεργιακή κινητοποίηση, που πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της εξαγγελθείσας πανεργατικής πανελλαδικής απεργίας στις 12 Δεκέμβρη (μετατέθηκε στην Κέρκυρα λόγω τοπικής γιορτής).

Ξενοδοχοϋπάλληλοι, ιδιωτικοί υπάλληλοι, οικοδόμοι, αλλά και ναυτεργάτες που έδεσαν τα καράβια της πορθμειακής γραμμής Κέρκυρας - Ηγουμενίτσας, πήραν την υπόθεση υπεράσπισης και διεύρυνσης των ασφαλιστικών τους δικαιωμάτων στα δικά τους χέρια, ανταποκρινόμενοι για άλλη μια φορά στο αγωνιστικό κάλεσμα σωματείων και συνδικαλιστών που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ.

Παρά τη δυνατή βροχή συγκεντρώθηκαν στο δημοτικό θέατρο, όπου την κεντρική ομιλία έκανε ο Σταμάτης Πελάης, πρόεδρος του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων. Ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης (φωτ.) με συνθήματα ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική, αλλά και στον συμβιβασμό και τη συναίνεση των συμβιβασμένων ηγεσιών σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ και των τοπικών εκπροσώπων τους. Η πορεία κατέληξε στην Εισαγγελία, σε μια συμβολική κίνηση, απαιτώντας την παρέμβασή της για την καταβολή των δεδουλευμένων οφειλών από την εργοδοσία σε ξενοδοχοϋπάλληλους του νησιού.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ