Οι τρεις ήταν ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ναυπηγείου Ρέινχαντ Κούλμαν, πρώην γενικός γραμματέας της IMT, ο Thomas Schlenz πρόεδρος του ομίλου της «Τyssen» και μέλος της IG Metal και ο Peter Scherver σημερινός γραμματέας της IMT μέλος της Γερμανικής Ομοσπονδίας και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της «Tyssen». Ολοι τους, δηλαδή, θήτευσαν και θητεύουν στον εργοδοτικό συνδικαλισμό, διατηρώντας απροκάλυπτα και το πόστο τους σαν στελέχη πολυεθνικής επιχείρησης! Να σημειωθεί ότι η «Tyssen» έχει στον όμιλό της 800 εταιρείες. Οπως αφέθηκε να εννοηθεί στη διάρκεια της συνάντησης, τα επόμενα χρόνια η πολυεθνική θα δει την πορεία της και αν εκτιμήσει ότι τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά σαν επιχείρηση δεν είναι ανταγωνιστική θα την «ξεφορτωθεί»...
Οι «αρχιερείς» της ιδιωτικοποίησης και οι «ψάλτες» της «απελευθέρωσης» των αγορών διαρρηγνύουν τώρα τα ιμάτιά τους για τις επιχειρήσεις «τους» και ανακαλύπτουν τους ...ιδιώτες. Ο λόγος για τις συνδικαλιστικές ηγεσίες της πλειοψηφίας σε ΟΜΕ-ΟΤΕ και ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ.
Η ΟΜΕ-ΟΤΕ δηλώνει ότι «στηρίζει πλήρως» τις θέσεις του Π. Βουρλούμη στην κόντρα του με την ΕΕΤΤ για την κάτω του κόστους χρήση των υποδομών του ΟΤΕ από τους ιδιώτες παρόχους. Φτάνει ακόμα να πει ότι «αν» ιδιωτικοποιηθεί ο ΟΤΕ, τότε οι υποδομές θα ελέγχονται από τους ...ιδιώτες. Προειδοποιούν επίσης για «αφελληνισμό» των τηλεπικοινωνιών και αναρωτιούνται «σε ποιον ανήκουν οι υποδομές του ΟΤΕ; Σε ποιον ανήκει τελικά ο ΟΤΕ;».
Η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ ζητά από την κυβέρνηση «τη διασφάλιση των συμφερόντων της ΔΕΗ ΑΕ» και μέσα από αυτό το πρίσμα μιλά για «αδιανόητη» καθυστέρηση στην αντικατάσταση παλαιών μονάδων, για μειωμένους δείκτες ετοιμότητας μπροστά στο ενδεχόμενο μπλακ άουτ, για «παιχνίδι συμφερόντων» γύρω από αυτόν τον κίνδυνο και χαρακτηρίζει πρόκληση την επιδότηση των ιδιωτών για νέες μονάδες.
Θα έπρεπε να γνωρίζει η ΟΜΕ-ΟΤΕ ότι το 67% του Οργανισμού και των υποδομών του ανήκει ήδη σε ιδιώτες μετόχους. Εξάλλου, η ίδια συνέπραξε ενεργά σ' αυτό με αποτέλεσμα υποδομές που φτιάχτηκαν από το λαό να εξυπηρετούν τώρα αυστηρά επιχειρηματικά και όχι λαϊκά συμφέροντα.
Η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ μπερδεύει ασύστολα το δημόσιο συμφέρον, το συμφέρον της επιχείρησης και το ...σεβασμό στους καταναλωτές, ζητώντας τελικά ...«υγιή» ανταγωνισμό και εξυπηρέτηση των συμφερόντων των μετόχων.
Σε κάθε περίπτωση, οι συνδικαλιστές-«μάνατζερ» καλό θα είναι να ξεχωρίσουν τις έννοιες του δημόσιου συμφέροντος και του επιχειρηματικού συμφέροντος, που πρωτίστως υπηρετούν. Το δίλημμα δεν είναι ΔΕΗ ή ιδιώτες, ΟΤΕ ή ιδιώτες. Είναι, ιδιώτες ή λαϊκό συμφέρον;
Αδύνατον να υπάρχει κανένας τόσο πολύ αφελής. Υπάρχει πλέον πείρα πολλών χρόνων και διαδοχικών κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ...
Πάντως, τα διάφορα ΜΜΕ σαν έτοιμα από παλιά δεν έχασαν ευκαιρία για απ' ευθείας συνδέσεις και λεπτομερείς (;) περιγραφές. Κι αυτό τυχαίο θα ήταν...
Αν νομίζουν (μεν - δε) ότι με κάτι τέτοια θα κάμψουν το λαϊκό κίνημα πρέπει να θυμηθούν πως το ξαναδοκίμασαν...
ΤΗΝ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ και στα πανεπιστήμια έριξε σύνθημα ο πρωθυπουργός και το πήραν τα βαποράκια στα ΜΜΕ σχοινί κορδόνι και το αναπαράγουν.
Μα ανταγωνιστικότητα και πανεπιστήμια είναι έννοιες αντίθετες.΄Η θα κοιτάς τα κέρδη, ή τη μόρφωση και την έρευνα...
Οχι πως δεν το ξέρουν όλοι αυτό, αλλά επειδή το ξέρουν γι' αυτό και το αναπαράγουν.
ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ, λέει, διατυπώθηκαν γκρίνιες για έλλειψη θέσεων για την Παιδεία. Λάθος μεγάλο. Θέσεις υπάρχουν πολλές αλλά δεν υπάρχουν θέσεις διαφορετικές από τις κυβερνητικές.
Οι όποιες γκρίνιες είναι περιττές, αφού οι θέσεις βγαίνουν ανάλογα με τα συμφέροντα που εκπροσωπούν. Δεν έχει βρεθεί ακόμα τρόπος άλλα συμφέροντα να υπηρετείς και άλλες θέσεις να υποστηρίζεις.
Να μη στεναχωριούνται στο ΠΑΣΟΚ. Αυτό είναι το δράμα της σοσιαλδημοκρατίας σε ολόκληρο τον κόσμο. Ψάχνει για το διαφορετικό και όλο στα ίδια μένει...
ΤΗ ΜΙΑ «ήπια αναπροσαρμογή» μετά την άλλη φέρνει η κυβέρνηση...
Προχτές ήταν η σειρά ανακοίνωσης των καινούριων αντικειμενικών αξιών και ιδιαίτερα ήπια ανακοινώθηκε άλλη μια φορολογική επιδρομή σε όσους διανοηθούν να ονειρευτούν ένα σπίτι να βάλουν την οικογένειά τους...
Το ξέρετε ότι εν έτει 2007, υπάρχουν άνθρωποι που αναγκάζονται να ξεροσταλιάζουν στο Αστυνομικό Τμήμα από τις δύο τα ξημερώματα, ώστε να μπορέσουν να βγάλουν ταυτότητα; Ε, λοιπόν, κι αυτό το έχουν καταφέρει οι εγκέφαλοι του υπουργείου Δημόσιας Τάξης. Εδώ και μήνες, τουλάχιστον τις Παρασκευές, στο Αστυνομικό Τμήμα Ζωγράφου λίγο μετά τα μεσάνυχτα αρχίζει η κατάρτιση της λίστας για 10 - 12 μαθητές που θα εξυπηρετηθούν το Σάββατο το πρωί.
Αναγνώστρια της εφημερίδας, μας εξηγεί ότι έχοντας ακούσει τις σχετικές φήμες, πήγε στο Τμήμα τα ξημερώματα του Σαββάτου, στις 4.30 και μόλις που πρόλαβε να εξυπηρετηθεί εκείνη τη μέρα.
Ο λόγος που συμβαίνουν όλα αυτά, είναι οι ρυθμίσεις που έχει επιβάλει το υπουργείο Δημόσιας Τάξης για την έκδοση ταυτοτήτων. Η διαδικασία προβλέπει ότι όλες οι γραφειοκρατικές ενέργειες, από την κατάθεση των σχετικών παραστατικών μέχρι την καταχώριση των διαφόρων στοιχείων στον ηλεκτρονικό υπολογιστή (το πασίγνωστο πλέον ηλεκτρονικό φακέλωμα) και την έκδοση της ταυτότητας, γίνονται με μία και μόνο επίσκεψη των ενδιαφερομένων στο Αστυνομικό Τμήμα.
Τι σκέφτεται, άραγε, ο πολυπράγμων Πολύδωρας γι' αυτόν τον ιδιότυπο εξευτελισμό και ταλαιπωρία των πολιτών;