Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 10 Σεπτέμβρη 2006 - αριθ. φύλλου: 9575

ΕΝΑΡΞΗ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ
Αγώνας για δημόσια ενιαία δωρεάν Παιδεία

Ανοίγουν αύριο τα σχολεία με τα νέα βιβλία που παρέχουν διαστρεβλωμένες γνώσεις.Το ΚΚΕ, καλεί σε πάλη για δημόσια ενιαία δωρεάν Παιδεία. Εξορμήσεις και της ΝΑΣ στα σχολεία.


ΣΕΛ.  12   -   14
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ - ΠΑΜΕ
Μαζικά σήμερα στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας

Σήμερα στις 7.30 μ.μ. στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας η Διεθνιστική Συγκέντρωση Αλληλεγγύης στους λαούς του Λιβάνου και της Παλαιστίνης που διοργανώνουν ΠΣΟ και ΠΑΜΕ.


ΣΕΛ.  8

ΜΕΤΩΠΟ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗΣ στην αντιλαϊκή πολιτική

Ο λαός δεν έχει τίποτα να περιμένει από τη ΝΔ και τις πολιτικές δυνάμεις που συμμετέχουν και προωθούν τις κατευθύνσεις της ΕΕ. Πρέπει να καταδικάσει τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ με όλους τους τρόπους

Η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα βρίσκονται μπροστά σε νέα μεγαλύτερη επίθεση στο εισόδημα και στα δικαιώματά τους από την ταξική υπέρ των επιχειρηματικών ομίλων πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ. Το κοινό σύμφωνο «μεταρρυθμίσεων», που προτείνει ο πρωθυπουργός να συνυπογράψουν οι εργαζόμενοι, αποτελεί σύμφωνο θυσίας τους στο βωμό της κερδοφορίας και της ανταγωνιστικότητας των μονοπωλιακών ομίλων. Η κυβέρνηση συνεχίζοντας στην ίδια ρότα μ' αυτή των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, παρέχει πολύμορφη κρατική ενίσχυση στο μεγάλο κεφάλαιο, αρνούμενη να ικανοποιήσει βασικές λαϊκές ανάγκες. Αυτό είναι το συμπέρασμα από τη χτεσινή ομιλία του πρωθυπουργού στη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης. Από την άλλη, το αναμενόμενο χτες το απόγευμα δυναμικό συλλαλητήριο των ΠΑΜΕ, ΠΑΣΥ και ΣΕΑ των ΕΒΕ θα έδινε μια πρώτη απάντηση στις πρωθυπουργικές αντιλαϊκές εξαγγελίες, στέλνοντας παντού, ταυτόχρονα, το μήνυμα της κοινής κοινωνικοπολιτικής πάλης ως μονόδρομου κατά της αντιλαϊκής πολιτικής. «Ο λαός πρέπει να καταδικάσει τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ με όλους τους τρόπους, αναφέρει η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ. Να αντεπιτεθεί αγωνιστικά, απαιτώντας την ικανοποίηση των αναγκών του, για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής».


ΣΕΛ.  2  -  5. 7

32ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ»
Σε πορεία κορύφωσης οι εκδηλώσεις του

Σε «ανυπόταχτη επιλογή, με το ΚΚΕ για την ανατροπή», καλεί το 32ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» που ανοίγει τις πύλες του στην Πανεπιστημιούπολη, στα Ιλίσια, στις 13, 14, 15 και 16 Σεπτέμβρη. Τις ίδιες περίπου μέρες, το Φεστιβάλ ταξιδεύει και στη Θεσσαλονίκη, ενώ συνεχίζονται οι εκδηλώσεις και σε άλλες πόλεις. Απόψε στη Λάρισα, στις 8.45 μ.μ., η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, συζητά με τους νέους και τους εργαζόμενους της πόλης, μπροστά στις τοπικές εκλογές.


ΣΕΛ.  10   -   11


ΑΓΩΓΟΣ ΜΠΟΥΡΓΚΑΣ - ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ
Κέρδη και ανταγωνισμοί

Μεγάλα κέρδη στα μονοπώλια και ταυτόχρονα μια γενικότερη όξυνση των αντιθέσεων μεταξύ ΗΠΑ, ΕΕ και Ρωσίας, που κάθε άλλο παρά διασφαλίζει από κινδύνους την περιοχή.


ΣΕΛ.  22  -  23
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
Συστράτευση για τα λαϊκά συμφέροντα

Ο «Ριζοσπάστης» συζητά με τους Παναγιώτη Σοφό, υποψήφιο δήμαρχο στο Περιστέρι με το συνδυασμό «Πρωτοβουλία Αγωνιστικής Συμπαράταξης» και Αλέκο Βερναρδάκη, υποψήφιο της «Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας» στη Διευρυμένη Νομαρχία Αθήνας - Πειραιά.


ΣΕΛ.  15  -  16

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ