ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 11 Σεπτέμβρη 2004
Σελ. /32
Καθημερινή δράση για την επιτυχία του συλλαλητηρίου

Ανακοίνωση της Κομματικής Οργάνωσης Αθήνας του ΚΚΕ

Μαχητικά ετοιμάζεται η ΚΟΑ του ΚΚΕ για το πανελλαδικό συλλαλητήριο του Κόμματος, στις 9 Οκτώβρη στην Αθήνα, δεκάδες είναι οι περιοδείες που πραγματοποιούνται από τις αρχές της βδομάδας σε εργασιακούς χώρους και όχι μόνο, ενώ αύριο Κυριακή οι δυνάμεις της ΚΟΑ δίνουν το «παρών» τους σύσσωμες στην πανεξόρμηση με το «Ριζοσπάστη».

Οπως τονίζεται σε ανακοίνωση της ΚΟΑ: «Μαχητικά ετοιμαζόμαστε για το συλλαλητήριο στις 9 Οκτώβρη. Με όλες μας τις δυνάμεις δίνουμε τη μάχη για να φτάσει ΑΠΟ ΤΩΡΑ παντού στην Αθήνα το μήνυμα που εκφράζει τους εργαζόμενους, τη νεολαία, τα λαϊκά στρώματα των ΕΒΕ.

Φτάνει πια! Καμιά ανοχή στη λεηλασία του λαϊκού εισοδήματος και την καταπάτηση στοιχειωδών δημοκρατικών δικαιωμάτων με τους μηχανισμούς παρακολούθησης και τις κάμερες. Συσπείρωση - αγώνας - οργάνωση - πάλη για τα δικαιώματα της λαϊκής οικογένειας ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ και την ψευτοαντιπολίτευση του ΠΑΣΟΚ.

ΜΕΧΡΙ ΕΔΩ! Δεν πάει άλλο. Δεν ανεχόμαστε τη Δευτέρα να ανοίγουν τα σχολεία και να φορτώνεται με νέα βάρη η εργατική οικογένεια και για τους μαθητές - σπουδαστές - φοιτητές να προδιαγράφεται από το σύστημα το ζοφερό μέλλον της αβεβαιότητας και της ανεργίας.

ΔΡΑΣΗ ΤΩΡΑ πριν ακολουθήσουν το δρόμο της ανεργίας, της φτώχειας, της μερικής απασχόλησης που προδιαγράφει η πλουτοκρατία και νέες χιλιάδες εργαζομένων. Εχουμε τη δύναμη στις 9 Οκτώβρη να βγει ενισχυμένο το λαϊκό κίνημα.

Τα μέλη του KKE και της ΚΝΕ, μαζί με φίλους του Κόμματος, με συμμάχους, δίνουμε τη μάχη της ενημέρωσης και της ετοιμασίας. Με την πρωτόβουλη δράση, με συσκέψεις, την ανοιχτή συζήτηση με τους εργάτες και τη νεολαία στους χώρους δουλιάς, με το "Ρίζο", καθημερινά ετοιμαζόμαστε.

Στις 9 Οκτώβρη η Αθήνα της δουλιάς, μαζί με όλη την Ελλάδα, θα δώσει το μήνυμα της ελπίδας, της συσπείρωσης, το έναυσμα να γίνουν πιο μαζικοί, πιο μαχητικοί αγώνες. Θα δώσει ώθηση στη συμμαχία των εργατών, των μικρών και μεσαίων αγροτών και ΕΒΕ στην πάλη ενάντια στην πλουτοκρατία και τους φορείς της».

Το κάλεσμα φθάνει παντού

Στο εργοτάξιο του Μετρό στον Κεραμεικό, βρέθηκαν χτες στελέχη του ΚΚΕ, μεταφέροντας το μήνυμα του Πανελλαδικού Συλλαλητηρίου της 9ης του Οκτώβρη

Αμείωτες συνεχίζονται οι προσπάθειες των κομμουνιστών, ώστε σε κάθε γιαπί και γειτονιά να φθάσει το κάλεσμα του ΚΚΕ για συμμετοχή στο πανελλαδικό συλλαλητήριο που οργανώνει στις 9 του Οκτώβρη στην Αθήνα.

Χθες, ο Β. Βακάλης, μέλος της Επιτροπής Πόλης της ΚΟΑ και ο Γ. Νιέρρης, στέλεχος του ΚΚΕ, βρέθηκαν στο εργοτάξιο του Μετρό στον Κεραμεικό. Από κοντά και ο «Ρ». Η πρωινή βάρδια μόλις είχε αρχίσει. Στα 25 μέτρα βάθος, εκατοντάδες εργάτες δουλεύουν συνεχώς, στις πιο αντίξοες συνθήκες, στην κατασκευή νέων γραμμών. Κατά τη διάρκεια της εξόρμησης, στήνονται «πηγαδάκια» εδώ και εκεί. Με τους σιδεράδες, τους χειριστές μηχανημάτων, τους βοηθούς κ.ά.

Χέρι - χέρι η ανακοίνωση - πρόσκληση για το συλλαλητήριο μοιράζεται στους πάντες. Το εργοτάξιο περπατιέται σε όλο του το πλάτος και μήκος. Από την επιφάνεια μέχρι την πιο σκοτεινή γαλαρία. Εργάτες μεταμορφώνουν τη γη σε ένα χώρο, όπου ο ήλιος δε φθάνει ποτέ και τα νερά σχηματίζουν ποτάμι. Σχεδόν όλοι υποδέχτηκαν με χαρά την αιφνίδια επίσκεψη. Ολοι είχαν και από μια κουβέντα να πουν. Για τους μισθούς, τα ένσημα, τις ώρες δουλιάς, την ανησυχία τους για το αύριο.

Η συζήτηση αναγκαστικά περιστράφηκε στην ανάγκη ανάπτυξης των αγώνων. Στην ανάγκη της συλλογικής μαζικής δράσης. Μια δράση, που δεν ξεκινά από το μηδέν, αλλά πατά σε στέρεες βάσεις. Στους πολύχρονους συνεχείς αγώνες, που κατάφεραν πολλές φορές να έχουν κέρδος σημαντικές κατακτήσεις. Στα βιώματα από την πολύχρονη άσκηση αντεργατικής πολιτικής του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ και που μαρτυρούν το παιχνίδι που παίζουν σε βάρος των εργαζομένων και του λαού. Γι' αυτό έχει σημασία η συμμετοχή όλων στο συλλαλητήριο του ΚΚΕ. Για να γίνει ένα ακόμα βήμα. Δε φθάνει πια η γκρίνια για την κατάσταση που επικρατεί. Απαιτείται σκληρός συνεχής αγώνας. Να φανεί ότι οι εργάτες δεν «τσιμπάνε» από τις σειρήνες της συναίνεσης, δεν είναι διατεθειμένοι να δείξουν πια καμιά ανοχή και ότι θέλουν και μπορούν να οικοδομήσουν ένα ισχυρό μέτωπο πάλης, που θα ανατρέψει την αντεργατική πολιτική και τους φορείς της.

Γ. ΣΚΙΑΔΙΩΤΗΣ
Ο πήχης εκεί όπου ορίζουν οι λαϊκές ανάγκες

Καμία ανοχή σε όλες τις θεωρίες που λένε ότι η οικονομία «δεν αντέχει» όσα οι εργαζόμενοι δικαιούνται. Να ανεβάσει η λαϊκή οικογένεια τον πήχη, εκεί όπου ορίζουν οι πραγματικές της ανάγκες. Να βάλουν οι εργαζόμενοι «πλάτη» στο νέο κύμα αντιλαϊκών μέτρων που έρχεται, σε όλα εκείνα τα μέτρα για τα οποία η Ολυμπιάδα των μονοπωλίων λειτούργησε σαν «Δούρειος Ιππος».

Για όλα τα παραπάνω απηύθυνε πρόσκληση στους εργαζόμενους του αμαξοστασίου της ΕΘΕΛ στο Βοτανικό, ο Γ. Σκιαδιώτης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, σε χτεσινή περιοδεία κλιμακίου του Κόμματος στο χώρο, διευκρινίζοντας ότι η συμμετοχή των εργαζομένων και του λαού στην πανελλαδική κινητοποίηση που οργανώνουν οι κομμουνιστές στην Αθήνα, στις 9 Οκτώβρη, μπορεί να σηματοδοτήσει αυτήν ακριβώς τη δυναμική ανάπτυξη του εργατικού και λαϊκού κινήματος.

Οπως σημείωσε το στέλεχος του ΚΚΕ, οι εργαζόμενοι πρέπει να αντιπαλέψουν αποφασιστικά την άγρια κατασταλτική μηχανή - που τώρα «αξιοποιείται» για την παρακολούθηση εργατικών κινητοποιήσεων. Τους μισθούς που εξακολουθούν να είναι «παγωμένοι» - με... «αιτία» πάντα το «κόστος των Αγώνων». Τη δήθεν σωτηρία της ελληνικής οικονομίας, για χάρη της οποίας επιστρατεύονται άγρια αντεργατικά μέτρα - όπως η απελευθέρωση του ωραρίου, η κατάργηση των αποζημιώσεων σε περίπτωση απόλυσης, η εξασφάλιση κινήτρων στην εργοδοσία, προκειμένου να απαλλάσσεται από εργαζόμενους με προϋπηρεσία και δικαιώματα κτλ. Χρειάζεται δράση μέσα από τα συνδικάτα, δράση και σε πολιτικό επίπεδο, κατέληξε, καλώντας τους εργαζόμενους σε συμμετοχή στο συλλαλητήριο της 9/10.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ