ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 4 Φλεβάρη 2003
Σελ. /40
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΥΠΟΘΕΣΗ «ΕΞΑΡΘΡΩΣΗ ΤΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ»
Αρχισε ο νέος κύκλος των προαναγγελθεισών συλλήψεων

Οτι δεν έχουν καμία σχέση με όσα τους αποδίδονται δηλώνουν οι Αγγελέτος Κανάς, Κωνσταντίνος Αγαπίου και Ειρήνη Αθανασάκη

Ο Αγγελέτος Κανάς

Eurokinissi

Ο Αγγελέτος Κανάς
Το βράδυ του περασμένου Σαββάτου και αφού προηγουμένως είχε καλλιεργηθεί το ανάλογο κλίμα μέσω των δημοσιευμάτων και των τηλεοπτικών εκπομπών, που βασίζονται στις διαρροές «στοιχείων» και «πληροφοριών», άρχισε ο νέος κύκλος συλλήψεων για την τρομοκρατία. Πρόκειται για δυο άνδρες και μια γυναίκα, που, αφού προηγουμένως είχαν δεόντως «φωτογραφηθεί» από εφημερίδες και ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς, κατηγορούνται ως μέλη του «Επαναστατικού Λαϊκού Αγώνα».

Πριν τα μεσάνυχτα πιάστηκε από άνδρες της Ασφάλειας ο Αγγελέτος Κανάς, 52 χρόνων, ηλεκτρολόγος, κοινοτάρχης της Κιμώλου. Την ώρα που αποβιβαζόταν από συρμό του ΗΣΑΠ, συνελήφθη στο σταθμό του Αγ. Νικολάου. Στην περιοχή αυτή διατηρεί διαμέρισμα. Ο Αγγελέτος Κανάς αποβιβάστηκε στον Πειραιά από το πλοίο «Πήγασος», με τη συνοδεία τηλεοπτικών συνεργείων, που είχαν ήδη σπεύσει στην Κίμωλο και τα οποία κάλεσε ο ίδιος να τον συνοδεύσουν στο ταξίδι του. Σκοπός του ήταν, όπως είχε δηλώσει, να συναντήσει τον υπουργό Δημόσιας Τάξης, Μ. Χρυσοχοΐδη. Την ώρα της σύλληψης τα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας κράτησαν σε απόσταση τους δημοσιογράφους και τα τηλεοπτικά συνεργεία. Πριν συλληφθεί συναντήθηκε με το δικηγόρο του, Ι. Τζοβάρα, που διατηρεί γραφείο στην περιοχή της πλατείας Βικτωρίας.

Μετά από έξι ώρες, στην οδό Δεινοκράτους, στην περιοχή Κολωνακίου στην Αθήνα, κλιμάκιο της Ασφάλειας συνέλαβε τον Κωνσταντίνο Αγαπίου, 56 χρόνων, πολιτικό μηχανικό. Την ίδια ώρα άλλο κλιμάκιο πραγματοποίησε έφοδο σε σπίτι στην οδό Ναυπάκτου 65 στο Περιστέρι και συνέλαβε την 49χρονη Ειρήνη Αθανασάκη, ιδιωτική υπάλληλο. Επίσης, προσήχθησαν στα γραφεία της Αντιτρομοκρατικής άλλα τέσσερα άτομα, που αφέθηκαν ελεύθερα.

Σύμφωνα με τις «πληροφορίες» και τα «στοιχεία» που έχουν διαρρεύσει στα ΜΜΕ κυβερνητικές και διωκτικές αρχές, στα πλαίσια της «επικοινωνιακής τακτικής» που ακολουθούν στην υπόθεση «εξάρθρωση της τρομοκρατίας»:

Ο Κωνσταντίνος Αγαπίου

Eurokinissi

Ο Κωνσταντίνος Αγαπίου
- Ο Αγγελέτος Κανάς είχε την κωδική ονομασία «Τζορτζ» και αποτελούσε το άτομο που προμήθευε με εκρηκτικές ύλες τον αυτοαποκαλούμενο «ΕΛΑ». Του καταλογίζουν ότι είχε ειδικευτεί στην κατασκευή εκρηκτικών μηχανισμών κάθε είδους. Οτι είναι επίσης από τα άτομα που είχαν συνεργαστεί με τον Ιλιτς Ραμίρεζ Σάντσεζ ή Κάρλος, ο οποίος έχει καταδικαστεί ως τρομοκράτης και κρατείται σε φυλακή της Γαλλίας.

- Ο Κωνσταντίνος Αγαπίου είχε τα ψευδώνυμα «Φιλίπ» ή «Τζιάνι», και οι διωκτικές αρχές τού αποδίδουν το ρόλο του βασικού συνδέσμου του «ΕΛΑ» με τον Κάρλος. Στην οργάνωση «Σεπαράτ», του Κάρλος, αποδίδονται οι βομβιστικές επιθέσεις σε βάρος του Σαουδάραβα πρέσβη στο Ψυχικό το 1983 και η έκρηξη βόμβας σε μπαρ της Γλυφάδας το 1988.

- Η Ειρήνη Αθανασάκη, με το ψευδώνυμο «Μυρτώ», φέρεται να εντάχθηκε στον «ΕΛΑ» πριν από το 1976 και να ήταν αυτή που «επιμελούνταν» τις προκηρύξεις του.

Απολογούνται την Τετάρτη

Οι τρεις πρώτοι συλληφθέντες οδηγήθηκαν το βράδυ της Κυριακής στον εισαγγελέα Εφετών Κ. Καρούτσο, ο οποίος άσκησε εναντίον τους ποινική δίωξη με την κατηγορία της «συγκρότησης και ένταξης» σε τρομοκρατική οργάνωση. Το αδίκημα αυτό με τις νέες επιβαρυντικές διατάξεις του «τρομονόμου» (2828/2001), που ισχύει από τον Ιούνη του 2001, είναι κακουργηματικού χαρακτήρα. Στο κατηγορητήριο περιγράφεται ότι οι τρεις συλληφθέντες και κατηγορούμενοι ως μέλη του ΕΛΑ συμμετείχαν στην τρομοκρατική οργάνωση μέχρι τη σύλληψή τους. Σύμφωνα με δικαστικές πηγές, οι τρεις συλληφθέντες κατηγορούνται με βάση το νέο αντιτρομοκρατικό νόμο «με το σκεπτικό ότι δεν υπάρχει απόδειξη για αναστολή της δράσης της τρομοκρατικής οργάνωσης». Αν όμως στη συνέχεια αποδειχθεί ότι η οργάνωση διαλύθηκε, τότε η κατηγορία μετατρέπεται σε πλημμέλημα, βάσει της προηγούμενης νομοθεσίας.

Η Ειρήνη Αθανασάκη

Eurokinissi

Η Ειρήνη Αθανασάκη
Οι τρεις κατηγορούμενοι δήλωσαν ότι δεν έχουν καμία σχέση με όσα τους αποδίδονται και ζήτησαν και πήραν προθεσμία για να απολογηθούν την Τετάρτη.

Πάντως, οι συνήγοροί τους προβάλλουν το επιχείρημα ότι η δράση του ΕΛΑ έχει ανασταλεί από το 1995 και συνεπώς ο αντιτρομοκρατικός νόμος δεν μπορεί να έχει αναδρομική ισχύ και η πράξη που τους αποδίδεται έχει ήδη παραγραφεί, καθώς ο χρόνος παραγραφής για τα πλημμελήματα είναι πέντε χρόνια.

Κατάθεση στην Αντιτρομοκρατική της πρώην συζύγου

Σύμφωνα με τους συνηγόρους, για τον Αγγελέτο Κανά μοναδικό ενοχοποιητικό στοιχείο είναι δύο καταθέσεις στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία της πρώην συζύγου του Σ. Κυριακίδου από το Πρωτοχώρι Κοζάνης.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που κυκλοφόρησαν χτες στα δημοσιογραφικά γραφεία, η Σ. Κυριακίδου κατέθεσε δύο φορές στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, την πρώτη φορά στις 23 του Μάη 2002 και τη δεύτερη στις 14 του Γενάρη 2003. Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, η Σ. Κυριακίδου κατέθεσε ότι ο μέχρι το 1990 σύζυγός της συμμετείχε στον ΕΛΑ και γι' αυτό είναι σίγουρη 100%, γιατί γνώριζε από πριν το περιεχόμενο των προκηρύξεων του ΕΛΑ. Μάλιστα, κάποια φορά είδε να έχει στην τσάντα του πλαστές ταυτότητες, διαβατήρια, πινακίδες, πολλά κλειδιά, υλικά μεταμφίεσης, όπως περούκες, γυαλιά, ψεύτικο μουστάκι κλπ. Επίσης, ανέφερε ότι ο άντρας της νοίκιασε ένα υπόγειο δυάρι στην οδό Πάτμου 51, που χρησίμευσε ως κρησφύγετο της οργάνωσης, είχε πολιτικές επαφές περίπου από το 1976-1977 με τον Χρ. Τσουτσουβή. Επίσης, έκανε λόγο για άλλες δύο γιάφκες που χρησιμοποιούσε ο ΕΛΑ επί των οδών Αμορίου 6-8 και Τενέδου 18.

Στη νέα της κατάθεση στις 14 του Γενάρη 2003 επιβεβαίωσε την πρώτη κατάθεση και συμπλήρωσε ότι γνώρισε και τον Χρ. Κασίμη σε υπόγειο διαμέρισμα στη Λ. Ιωνίας, όπου ο ΕΛΑ τύπωνε το περιοδικό «Αντιπληροφόρηση», η διανομή του οποίου γινόταν χέρι χέρι.

Η Μ. Σιώζου, ιδιοκτήτρια διαμερίσματος επί της οδού Πάτμου 51, σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να κατέθεσε ότι στο πρόσωπο του Αγγ. Κανά αναγνώρισε το πρόσωπο στο οποίο νοίκιασε το διαμέρισμα. Αλλά και ο κ. Τσιάρας, ιδιοκτήτης του διαμερίσματος επί της οδού Αμορίου 6-8, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, κατέθεσε ότι αναγνώρισε τον Αγγ. Κανά, ως ενοικιαστή του διαμερίσματός του.

Τέλος, η Ελ. Βεντούρη, νυν σύζυγος του Αγγ. Κανά, κατέθεσε στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία ότι την απειλούσε διαρκώς το καλοκαίρι του 2001 η Σ. Κυριακίδου πως θα πήγαινε να καταθέσει όσα γνωρίζει για τον Αγγ. Κανά.

Συλλήψεις «ριάλιτι σόου»

Το τζιπ της αντιτρομοκρατικής μεταφέρει άλλον έναν ύποπτο για τρομοκρατία...

Eurokinissi

Το τζιπ της αντιτρομοκρατικής μεταφέρει άλλον έναν ύποπτο για τρομοκρατία...
Μορφή «ριάλιτι σόου» έχουν πάρει οι συλλήψεις για την τρομοκρατία, που γίνονται τις τελευταίες μέρες. Το «κλίμα», που έχει δημιουργηθεί από τις «διαρροές», ορισμένες από τις οποίες γίνονται από υψηλόβαθμα κυβερνητικά στελέχη, έχουν διαμορφώσει μια κατάσταση «θολωμένων νερών», μέσα στα οποία ...κολυμπούν διάφορα σενάρια, διαδίδονται, κατά συρροήν, ονόματα και η οποία αξιοποιείται για τον αποπροσανατολισμό από μια σειρά σοβαρά λαϊκά προβλήματα.

Η σύλληψη του κοινοτάρχη της Κιμώλου, Αγγελέτου Κανά, έγινε μπροστά στις κάμερες το περασμένο Σάββατο, αλλά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Χρ. Πρωτόπαππας, ισχυρίστηκε χτες, για άλλη μια φορά, πως «η δουλιά μας δεν είναι να προσφέρουμε σόου στα κανάλια». Απαντώντας σε σχετική ερώτηση υποστήριξε ακόμα πως το «πότε συλλαμβάνεται κάποιος δεν εκτιμάται ούτε από την κυβέρνηση, ούτε από τις τηλεοράσεις», και έσπευσε να ισχυριστεί ότι «η κυβέρνηση δεν μπορεί να γνωρίζει τις ακριβείς κινήσεις και το χρόνο αυτών των κινήσεων που κάνουν οι διωκτικές ή εισαγγελικές αρχές». Και όλα αυτά, όταν λίγο πριν τις συλλήψεις του περασμένου Σαββάτου δήλωνε σε δημοσιογράφους πως έπρεπε να κάνουν υπομονή, γιατί «αυτή τη στιγμή, όλοι πληροφορούμαστε ότι έχει προχωρήσει στο πιο αποφασιστικό σημείο η έρευνα των διωκτικών αρχών».

Σε ερώτηση για την ονοματολογία «υπόπτων», δήλωσε πως δε γνωρίζει από πού προέρχονται οι πληροφορίες, για τα ονόματα τα οποία δίνονται κατά καιρούς από ορισμένα ΜΜΕ. Απευθυνόμενος στους ...αόρατους «πληροφοριοδότες» ανέφερε ότι «χρειάζεται σοβαρότητα, πρέπει να σταματήσουν οι ανευθυνότητες».

Κατά τα άλλα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε, για άλλη μια φορά, ότι «οι τρομοκρατικές οργανώσεις θα εξαρθρωθούν στο σύνολό τους». Μάλιστα, άφησε, στην ουσία, ανοιχτό, το θέμα της ...αξιοποίησης των αρχείων της «Σταζι». Σε ερώτηση αν «τελείωσε η όλη εξέταση των αρχείων της ή μπορεί να υπάρχει συνέχεια» ο Χρ. Πρωτόπαππας δήλωσε ότι «όταν μια έρευνα είναι σε εξέλιξη και όταν γίνονται ανακρίσεις -και αυτή τη στιγμή γίνονται ανακρίσεις και συλληφθέντων- δεν μπορεί να ξέρουμε τι θα προκύψει».

Αναφερόμενος σε «παράγοντες του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης», είπε πως «δεν είμαστε εμείς εκείνοι που επιχείρησαν, και στο απώτερο, αλλά και στο πρόσφατο παρελθόν, με απαράδεκτες ενέργειες να κάνουν σύνδεση της τρομοκρατίας με πολιτικές παρατάξεις. Το "παραμύθι" της σύνδεσης της τρομοκρατίας με την Αριστερά δεν το έχουμε εφεύρει, ούτε το αναπτύξαμε εμείς». Πρόσθεσε, δε, ότι «η κυβέρνηση, στον αγώνα για την πάταξη της τρομοκρατίας, δεν κοιτά καμία πολιτική ταυτότητα».

Δημοσιεύματα του Τύπου

Επιστροφή στα πολυσέλιδα αφιερώματα για την τρομοκρατία από το σύνολο του Τύπου, έπειτα από τη σιγή μερικών μηνών. Οι θεαματικές συλλήψεις των φερόμενων ως μελών του «ΕΛΑ» το Σαββατοκύριακο που πέρασε, αλλά και διάφορες «εμπιστευτικές πληροφορίες» αναφορικά με το ζήτημα, αποτελούν το κεντρικό θέμα σχεδόν όλων των χτεσινών εφημερίδων.

Ο «Ελεύθερος Τύπος» επισημαίνει ότι «χρειάστηκαν οκτώ ολόκληρα χρόνια, για να επιβεβαιωθούν τα αρχεία της "Στάζι" και να γίνει η πρώτη σύλληψη προσώπου, του οποίου το όνομα υπήρχε σε αυτά. Πρόκειται για τον Κώστα, Αγαπίου, τον "Φιλίπ" των αρχείων, που σύμφωνα με την έκθεση Παπαθεμελή το '95 είχε σχέσεις όχι μόνο με τον Κάρλος, αλλά και με την ίδια τη "17Ν"». Η ίδια εφημερίδα θέτει μια σειρά ερωτήματα σχετικά με την υπόθεση, όπως «γιατί δε συνελήφθη το '95 ο "Φιλίπ", ενώ ήταν γνωστή η δράση του», καθώς επίσης και «γιατί αποπέμφθηκε ο Παπαθεμελής, όταν ζήτησε συνάντηση με τον Ανδρέα Παπανδρέου, υποστηρίζοντας πως έχει στην κατοχή του στοιχεία για τέσσερις τρομοκράτες του ΕΛΑ...».

Η «Απογευματινή», επικαλούμενη πηγές του υπουργείου Δημόσιας Τάξης, υποστηρίζει ότι «τις αμέσως επόμενες μέρες θα καλυφθούν όλα τα "κενά" που υπάρχουν στην πορεία του ΕΛΑ, αλλά και θα φωτιστούν οι σχέσεις του με την οργάνωση του "Κάρλος" ως συνέχεια των όσων έχει αποκαλύψει ο υπαρχηγός του, Βάινριχ». Επίσης, αναφέρει ότι «σε αυτό που φαίνεται να καταλήγουν οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής σχετικά με τη δράση του ΕΛΑ και τη μοναδική φονική επίθεση της οργάνωσης κατά του λεωφορείου της Αστυνομίας στον Περισσό το 1994, όπου σκοτώθηκε ο αστυνομικός Απόστολος Βέλλιος και που δεν έχει παραγραφεί, είναι το εξής: Τα μέλη της οργάνωσης, που πήραν μέρος σ' αυτήν την "επιχείρηση", μάλλον δεν έχουν καμία σχέση με τους "συντρόφους" του 1979 στη δολοφονία Μπάμπαλη».

Το «Εθνος» αναφέρει ότι «συνολικά υπολογίζεται ότι είκοσι πρόσωπα, ύποπτα για τις διασυνδέσεις τους με τον ΕΛΑ, θα παρελάσουν τις επόμενες μέρες από τα γραφεία της Αντιτρομοκρατικής, προκειμένου να εξακριβωθεί ο βαθμός συμμετοχής τους στη δράση της οργάνωσης. Πρόκειται για πρόσωπα που επιλέχθηκαν από μια λίστα 87 υπόπτων, που φέρονται ότι πέρασαν από τις γραμμές του "ΕΛΑ", κατά τη διάρκεια της 20ετίας 1975 έως 1995». Επίσης, σημειώνεται πως «οι διωκτικές αρχές αφήνουν να εννοηθεί ότι κάποιοι έχουν μιλήσει μέσα από τις γραμμές του "ΕΛΑ" και ότι είναι σε θέση να γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα, ανεξάρτητα εάν διαθέτουν ή δε διαθέτουν στοιχεία σε βάρος τους».

Τα «Νέα», που κυκλοφόρησαν έχοντας πρωτοσέλιδο τίτλο «με... ραντεβού οι τρεις συλλήψεις για ΕΛΑ» σημειώνουν ότι «το κυριότερο ατού της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, αποτελεί ο φάκελος με τις αποκαλυπτικές καταθέσεις "μετανοημένων" συντρόφων τους. Το πρόσωπο που φέρεται να αποκωδικοποίησε τον Επαναστατικό Λαϊκό Αγώνα και να οδήγησε στην εξάρθρωση του ηγετικού πυρήνα του, είναι μία 50χρονη γυναίκα, η οποία γνώριζε από κοντά τα δρώμενα της οργάνωσης, από τις αρχές της δεκαετίας του '80. Στην κατάθεσή της η 50χρονη γυναίκα, που φέρεται να είχε συγγενική σχέση με έναν εκ των μελών της οργάνωσης, περιέγραψε λεπτομερώς "πρόσωπα και πράγματα" για ένα μέλος της οργάνωσης, αλλά και τον στενό κύκλο των προσώπων, με τα οποία βρίσκονταν σε επαφή για περισσότερα από 15 χρόνια». Τα «Νέα» κρίνουν, επίσης, σκόπιμο να επισημάνουν σε σχετικό σχόλιο, ότι η εξάρθρωση του «ΕΛΑ» είναι «πολύ πιο δύσκολη και πολύ πιο επικίνδυνη» σε σχέση με αυτήν της «17Ν», «γιατί υπάρχει ενδεχομένως ένας ευρύτερος κύκλος συμπαθούντων που δεν μπορούν να κατηγορηθούν κατ' ανάγκην ως τρομοκράτες».

ΝΔ: «Ουρά» της κυβέρνησης

Αμήχανη και «αμυντική» στάση τηρεί η ηγεσία της ΝΔ στην υπόθεση του «ΕΛΑ», σερνόμενη πίσω από την κυβέρνηση και αναμασώντας τα «αυτονόητα». Σε σχετική δήλωσή του ο εκπρόσωπος του κόμματος επικαλείται τη «σοβαρή και υπεύθυνη στάση της ΝΔ» γενικότερα στην υπόθεση της τρομοκρατίας, για να απαντήσει στην επιχείρηση της κυβέρνησης «να διαστρεβλώσει την αλήθεια και να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη». Πάγια θέση μας, αναφέρει ο Θ. Ρουσόπουλος, είναι ότι οι τρομοκράτες δεν έχουν ιδεολογικό άλλοθι και ότι η τρομοκρατία αποτελεί διαστροφή κάθε ιδεολογίας. Στο διά ταύτα, ζητά τα αυτονόητα: «Να απαντηθούν όλα τα "γιατί" και να φωτιστούν όλες οι σκοτεινές πτυχές της 28χρονης τρομοκρατικής δράσης, να εξαρθρωθούν πλήρως όλες οι τρομοκρατικές οργανώσεις και να αποκαλυφθούν, να συλληφθούν και να λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη όλοι οι αυτουργοί και οι καθ' οιονδήποτε τρόπο συνεργάτες τους».

Το «μούδιασμα» της Ρηγίλλης έχει να κάνει με τη στήριξη που πρόσφερε στις τελευταίες δημοτικές εκλογές για την εκλογή του Αγγελέτου Κανά, γεγονός που επίσημα απέφυγε να σχολιάσει. Στελέχη της όμως δηλώνουν ότι είναι αδιανόητο να επιχειρείται να εμπλακεί με αυτό τον τρόπο στην υπόθεση της τρομοκρατίας και περνώντας στην αντεπίθεση επιρρίπτουν ευθέως ευθύνες στην κυβέρνηση, η οποία όφειλε να ενημερώσει τους πάντες στην περίπτωση που γνώριζε «την εμπλοκή του κ. Κανά» μέχρι τις δημοτικές εκλογές. Μάλιστα, ο Γ. Βουλγαράκης είπε (στο «Φλας») ότι η κυβέρνηση όφειλε πολύ περισσότερο να ενημερώσει τον πρόεδρο της ΝΔ «ο οποίος περιόδευσε τα νησιά και του οποίου η ζωή ενδεχομένως να ετίθετο σε κίνδυνο». Από την πλευρά της η Ντ. Μπακογιάννη επικρότησε τις ενέργειες των διωκτικών αρχών -«μέχρι στιγμής η ΕΛ.ΑΣ. έκανε μία πολύ σωστή δουλειά» είπε - και ζήτησε να μην «παρασυρθούμε σε φημολογίες και διαρροές, αλλά θα μείνουμε στην ουσία του προβλήματος της τρομοκρατίας».

ΥΠΟΘΕΣΗ «17 ΝΟΕΜΒΡΗ»
Κληρώθηκαν οι δικαστές για τη δίκη

Ενα μήνα πριν την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας της δίκης των κατηγορούμενων για συμμετοχή στη «17 Νοέμβρη», κληρώθηκαν οι δικαστές και οι αναπληρωτές τους, που θα αποτελέσουν το δικαστήριο.

Χτες το πρωί κληρώθηκαν συνολικά επτά δικαστικοί και εισαγγελικοί λειτουργοί και μπήκε σε εφαρμογή το σύστημα των «προεπιλεγμένων» δικαστών, που «ψαλιδίζει» την πάγια διαδικασία της κλήρωσης της σύνθεσης του δικαστηρίου.

Πρόεδρος κληρώθηκε ο πρόεδρος Εφετών Μ. Μαργαρίτης, με αναπληρωτή του τον Χ. Γεωργαντόπουλο. Τακτικά μέλη θα είναι οι Ν. Ζαΐρης και Β. Κουρκάκης, με αναπληρωτές τους Ι. Σιδέρη και Χ. Παπαηλίου. Εισαγγελέας έδρας κληρώθηκε ο Χρ. Λάμπρου με αναπληρωτή τον Β. Μαρκή. Ο Χρ. Λάμπρου είχε χρεωθεί την υπόθεση με τη δολοφονία ενός αξιωματικού της ΕΛΑΣ στο προξενείο Αργυρόκαστρου και ο Χ. Γεωργαντόπουλος είχε ασχοληθεί με την υπόθεση των «ψηφιακών».

Η διαδικασία έγινε από τους δικαστές του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων με πρόεδρο τον Κυρ. Γεωργίου και μέλη τους Φ. Τζούδα και Αλ. Κολοβού, οι οποίοι έκαναν την κλήρωση ανάμεσα σε 50 «προεπιλεγμένους» δικαστές και εισαγγελείς που είχαν επιλεγεί από δέκα προέδρους εφετών, τριάντα εφέτες και δέκα εισαγγελείς εφετών. Ο τρόπος αυτός της προεπιλογής στηρίχτηκε στις διατάξεις του πρόσφατου νόμου που ψηφίστηκε με αφορμή τη δίκη των κατηγορουμένων για την υπόθεση της «17 Νοέμβρη».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ