ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 24 Απρίλη 2026
Σελ. /28
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ ΓΙΑ ΠΕΡΟΥ
«Κλειδί για τους στόχους μας στο δυτικό ημισφαίριο»

Χαρακτηριστική η ανακοίνωση που έβγαλε η αμερικανική πρεσβεία στη Λίμα, για να ξεκαθαρίσει ότι δεν πρόκειται να ανεχθεί μεγάλη ζημιά ούτε για ομίλους όπως η «Lockheed Martin» ούτε για τα ευρύτερα γεωπολιτικά της συμφέροντα

«Η κυβέρνηση Τραμπ ήταν σαφής ότι το δυτικό ημισφαίριο αποτελεί προτεραιότητα για τις Ηνωμένες Πολιτείες», επισημαίνει με νέα της, προχτεσινή παρέμβαση η αμερικανική πρεσβεία στη Λίμα, μετά τις έντονες αντιδράσεις που έχει προκαλέσει η απόφαση του υπηρεσιακού Προέδρου της χώρας, Χοσέ Μπαλκάσαρ, να αναβάλει την οριστικοποίηση της αγοράς αμερικανικών «F-16».

Στην ίδια ανακοίνωση, η πρεσβεία τονίζει κυνικά πως «ως ΗΠΑ έχουμε μοιραστεί το ενδιαφέρον μας να συνεργαστούμε πιο στενά από ποτέ με τους εταίρους μας στο Περού, που είναι το κλειδί για τους κοινούς μας στόχους για μια ασφαλέστερη, ισχυρότερη και πιο ευημερούσα περιοχή», θυμίζοντας μάλιστα ότι ο Αμερικανός Πρόεδρος «νωρίτερα φέτος ανακήρυξε το Περού σημαντικό σύμμαχο εκτός ΝΑΤΟ. Τόσο σοβαρά έχουν δεσμευτεί οι Ηνωμένες Πολιτείες στο Περού»...

Η πρεσβεία έκρινε αναγκαίο να κάνει νέα τοποθέτηση, ώστε να περιγράψει την έντονη ενόχληση που έχει προκαλέσει στην Ουάσιγκτον το «πάγωμα» της πώλησης, περιγράφοντας μεταξύ άλλων αναλυτικά το κόστος που έχει για τον κολοσσό της «Lockheed Martin» η απόφαση. Σημειώνει ότι ειδικά στα «F-16» που θα παραδίδονταν στο Περού επρόκειτο να συμπεριληφθούν «δύο οπλικά συστήματα που δεν είχαν τοποθετηθεί ποτέ πριν σε ένα "F-16" για να καλύψουν τις συγκεκριμένες απαιτήσεις του Περού» και σε έντονο ύφος επισημαίνει ότι «με βάση την αναβολή της απόφασης αγοράς, όταν ένας παραγωγός σχεδιάζει να παραδώσει ένα προϊόν αυτού του διαμετρήματος, δεν υπάρχει μικρή, ασήμαντη καθυστέρηση», μιλώντας για «εκατοντάδες ενδιαφερόμενους», «ζητήματα εφοδιαστικής αλυσίδας» και «λεπτομερή εργασία» που έχουν μεσολαβήσει για την εκπλήρωση ενός συμβολαίου και - όπως εξηγεί - το κέρδος του μεγαλοβιομήχανου αναπροσαρμόζεται με βάση τα εκάστοτε δεδομένα, διαρκώς.

Κουνώντας το δάχτυλο στην κυβέρνηση, αναφέρει ότι «τα συμβόλαια προμηθευτών διατηρούν το κόστος για μια πεπερασμένη περίοδο», αλλά φυσικά «στη συνέχεια το κόστος αυξάνεται» και «κάθε καθυστέρηση οδηγεί σε σημαντικό κόστος για τους βιομηχανικούς εταίρους», διευκρινίζοντας ότι «το ίδιο πακέτο δεν θα είναι διαθέσιμο σε μερικούς μήνες, ή ακόμα και σε μερικές βδομάδες, λόγω του αυξανόμενου κόστους από τους προμηθευτές και του ενδιαφέροντος από άλλες χώρες, δεδομένου του δυναμικού πλαισίου του παγκόσμιου κόσμου στον οποίο ζούμε όλοι...».

Θυμίζουμε ότι είχε προηγηθεί οργισμένη ανάρτηση του ίδιου του πρέσβη των ΗΠΑ, Μπερνάρντο Ναβάρο, που φοβέριζε την υπηρεσιακή κυβέρνηση του Περού, πως «αν διαπραγματευτείτε με τις ΗΠΑ με κακή πίστη και υπονομεύσετε αμερικανικά συμφέροντα (...) να είστε βέβαιοι ότι θα χρησιμοποιήσω όλα τα εργαλεία που έχω στη διάθεσή μου για να προστατεύσω και να προωθήσω την ευημερία και την ασφάλεια της χώρας μου και της περιφέρειας»...

Στο μεταξύ, καθώς ανακοινώθηκε ότι ο β' γύρος των προεδρικών εκλογών θα γίνει τελικά στις 7 Ιούνη, οι επικρίσεις για την αναβολή της αγοράς συνεχίζονται.

Την παραίτηση των υπουργών Αμυνας και Εξωτερικών, Κάρλος Ντίας και Ούγο ντε Σέλα, αντίστοιχα, ακολούθησε παρέμβαση του προσωρινού Προέδρου του Κογκρέσου, Φερνάντο Ροσπιλιόσι, που ζήτησε τήρηση της σύμβασης γιατί «πρέπει να τιμούμε αυτό που υπογράφουμε». Κι ενώ εκπρόσωποι συντηρητικών κομμάτων επιφυλάσσονται μέχρι και για να κινήσουν διαδικασία καθαίρεσης του Μπαλκάσαρ, ο ντε Σέλα είπε ότι «ο κ. Μπαλκάσαρ έθεσε σε κίνδυνο τη χώρα μας, αφαιρώντας της την αξιοπιστία της, κάνοντάς μας έναν εταίρο στον οποίο δεν μπορείς να έχεις εμπιστοσύνη σε διαδικασία διαπραγμάτευσης». Ο δε Ντίας επέμεινε ότι η απόκτηση των «F-16» είναι «στρατηγική ανάγκη για την ασφάλεια και την άμυνα του έθνους». Παρέμβαση έγινε και από το υπουργείο Οικονομίας, με την επισήμανση ότι η τήρηση των δεσμεύσεων του κράτους «δεν είναι επιλογή, αλλά υποχρέωση» και ότι δεν επρόκειτο να εκθέσει τη χώρα σε κόστη και επιδείνωση της διεθνούς φερεγγυότητάς της.

Σημειωτέον ότι σύμφωνα με τον Ναβάρο, η «τεχνική» υπογραφή για την πώληση των «F-16» έγινε τη Δευτέρα «με πλήρη γνώση των κορυφαίων κλιμακίων της περουβιανής κυβέρνησης», λίγο πριν τις ανακοινώσεις Μπαλκάσαρ.

ΔΑΝΙΑ
Μετωπική σύγκρουση τρένων με 17 τραυματίες

Τα δυο τρένα κινούνταν στην ίδια γραμμή από αντίθετες κατευθύνσεις

Από τη χτεσινή μετωπική σύγκρουση

Steven Knap

Από τη χτεσινή μετωπική σύγκρουση
Μετωπική σύγκρουση δυο τρένων σημειώθηκε χτες στη Δανία, προκαλώντας τον τραυματισμό 17 ανθρώπων, από τους οποίους πέντε είναι σε κρίσιμη κατάσταση.

Τα δύο τρένα συγκρούστηκαν νωρίς το πρωί μεταξύ Χίλεροντ και Κάγκερουπ, περίπου 40 χλμ. βόρεια της Κοπεγχάγης. Και οι 38 επιβάτες απομακρύνθηκαν άμεσα από το τρένο και δεν είχε παγιδευτεί κανείς.

Η αστυνομία δήλωσε ότι διεξάγονται τεχνικές έρευνες, αλλά δεν σχολίασε άμεσα τη φύση της σύγκρουσης.

Στη συγκεκριμένη διαδρομή που έγινε η σύγκρουση του τοπικού τρένου (Lokaltog Gribskov) υπάρχει μόνο μια γραμμή, και τα 2 τρένα που κινούνται με αντίθετη κατεύθυνση μπαίνουν στη γραμμή με φωτοσήματα και οδηγίες από το Κέντρο Διοίκησης, που τους δίνουν το ελεύθερο να κινηθούν.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ στα δανέζικα ΜΜΕ, η βασική αιτία της σύγκρουσης είναι η έλλειψη συστήματος αυτόματης πέδησης (σύστημα που σταματάει αυτόματα το τρένο, όταν για οποιονδήποτε λόγο δεν πρέπει να κινηθεί, π.χ. όταν τρένο με αντίθετη κατεύθυνση κινείται στην ίδια γραμμή), όπως αυτό που έλειπε και στην περίπτωση του προδιαγεγραμμένου εγκλήματος των Τεμπών στη χώρα μας.

Φαίνεται πως το ένα τρένο πέρασε ένα τέτοιο σήμα στάσης, με αποτέλεσμα να συγκρουστεί με το αντίθετα διερχόμενο.

«Μπορεί ο οδηγός της αμαξοστοιχίας να μην είδε ότι το σήμα ήταν κόκκινο και να συνέχισε την πορεία του (...) Μια άλλη πιθανότητα είναι ο σταθμάρχης, υπεύθυνος για τη σηματοδότηση στον σταθμό, να έδωσε το πράσινο φως στο τρένο», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Κρίστιαν Μάντσεν, ειδικός στους σιδηροδρόμους στο συνδικάτο IDA της Δανίας. Αυτή η περιοχή χρησιμοποιεί ακόμη ένα «παλιό σύστημα σηματοδότησης», διευκρίνισε.

Οπως ανέδειξε η πρόσφατη καταγγελία των εργαζομένων στο σιδηροδρομικό δίκτυο της Δανίας, το επίπεδο ασφάλειας στο σιδηροδρομικό δίκτυο ποικίλλει σε ολόκληρη τη χώρα και έχει σημαντικότατες ελλείψεις σε προσωπικό και υποδομές. Αν και στις μεγάλες γραμμές γενικά υπάρχουν συστήματα αυτόματης πέδησης - βέβαια και αυτά λειψά - αυτό δεν φαίνεται να ισχύει για τις τοπικές γραμμές.

Τα τελευταία χρόνια έχουν συμβεί κι άλλα σιδηροδρομικά δυστυχήματα στη Δανία:

Το 2019 μια σύγκρουση επιβατικού τρένου είχε ως αποτέλεσμα οκτώ θανάτους και 16 τραυματισμούς, όταν τμήμα εμπορευματικού συρμού ξεκόλλησε και πλάκωσε βαγόνι επιβατικού τρένου που κινούταν στην αντίθετη κατεύθυνση.

Το 2025 ένα άτομο σκοτώθηκε έπειτα από τη σύγκρουση τρένου με αγροτικό όχημα.

ΓΑΛΛΙΑ - ΒΡΕΤΑΝΙΑ
Νέα συμφωνία συνεργασίας κατά των κατατρεγμένων

Κατά 50% θα αυξηθούν οι δυνάμεις καταστολής για την αποτροπή του διάπλου της Μάγχης

Καθώς η όξυνση των πολεμικών συγκρούσεων γιγαντώνει τα κύματα των κατατρεγμένων και το «φιλτράρισμά» τους γίνεται όλο και πιο «επιλεκτικό», προκειμένου να γίνονται δεκτοί σε προορισμούς της Ευρώπης, Βρετανία και Γαλλία κατέληξαν σε νέα συμφωνία για την «αντιμετώπιση των μεταναστευτικών ροών».

Πρόκειται για συνεργασία «αποτροπής» του διάπλου της θάλασσας της Μάγχης από «παράτυπους μετανάστες», όπως βαφτίζονται οι κατατρεγμένοι από τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, παρατείνοντας για τρία ακόμα χρόνια τη συνθήκη του Σάντχερστ, που υπέγραψαν πρώτη φορά το 2018 και μετά ανανέωσαν το 2023.

Σύμφωνα με σχετικά δημοσιεύματα, η παράταση της συμφωνίας προβλέπει μεταξύ άλλων την ανάπτυξη επίλεκτης ομάδας της γαλλικής αστυνομίας στην περιοχή, με την υποστήριξη μη επανδρωμένων αεροσκαφών, ελικοπτέρων και ηλεκτρονικών μέσων για την «καλύτερη πρόληψη των προσπαθειών διάπλου»... Επίσης, κοντά στη (βόρεια, γαλλική πόλη) Δουνκέρκη θα κατασκευαστεί κέντρο διοικητικής κράτησης, όπου θα παραμένουν οι μετανάστες για τους οποίους έχει εκδοθεί εντολή απέλασης, μέχρι να αναχωρήσουν από τη Γαλλία.

Συνολικά, προβλέπεται ότι θα αυξηθούν κατά 50% (!) οι αστυνομικές δυνάμεις στην περιοχή. Χτες αναμενόταν να επισκεφτούν τις γαλλικές ακτές οι υπουργοί Εσωτερικών των δύο χωρών, Λοράν Νουνέζ και Σαμπάνα Μάχμουντ, για να δώσουν και περισσότερες λεπτομέρειες για τις κοινές επιχειρήσεις...


ΒΟΡΕΙΑ ΚΟΡΕΑ - ΡΩΣΙΑ
Ολοκληρώνεται η γέφυρα που θα συνδέει τις δυο χώρες

Μια γέφυρα που θα συνδέει τις δύο χώρες πάνω από τον ποταμό Τούμεν σκοπεύουν να κατασκευάσουν το συντομότερο δυνατό η Βόρεια Κορέα και η Ρωσία, αναβαθμίζοντας την «εταιρική στρατηγική τους σχέση». Οι δύο κυβερνήσεις πραγματοποίησαν την Τρίτη τελετή για να σηματοδοτήσουν τη σύνδεση της γέφυρας, η οποία κατασκευάζεται κοντά στην υπάρχουσα «Γέφυρα Φιλίας», μια σιδηροδρομική γέφυρα που υπάρχει από το 1959.

Το έργο, το οποίο ξεκίνησε πριν από περίπου έναν χρόνο, αποτελεί «σημαντική δραστηριότητα» για την ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας, συμπεριλαμβανομένων του τουρισμού, του εμπορίου και της μετακίνησης ανθρώπων, ανέφερε το βορειοκορεατικό κανάλι KCNA.

Η κατασκευή της γέφυρας μήκους 850 μέτρων, η οποία θα συνδεθεί με το ρωσικό οδικό δίκτυο, συμφωνήθηκε κατά τη διάρκεια επίσκεψης το 2024 του Ρώσου Προέδρου Βλ. Πούτιν στη Βόρεια Κορέα, όταν υπογράφτηκε μια συμφωνία «συνολικής στρατηγικής εταιρικής σχέσης», σε μια περίοδο που οξύνεται ο γεωπολιτικός ανταγωνισμός στην Κορεατική Χερσόνησο.

Η ρωσική πρεσβεία στην Πιονγιάνγκ έγραψε στο Telegram ότι η γέφυρα θα ολοκληρωθεί στις 19 Ιούνη.

Η Κίνα επιδιώκει επίσης να ενισχύσει τις διασυνοριακές υποδομές και να αποκαταστήσει τις σχέσεις με τη Βόρεια Κορέα, και τον περασμένο μήνα επανεκκίνησε η πρώτη επιβατική σιδηροδρομική γραμμή μεταξύ των δύο χωρών μετά από διακοπή έξι ετών.



Διακήρυξη της ΚΕ του ΚΚΕ για τα 80 χρόνια από την έναρξη της εποποιΐας του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ