ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 10 Φλεβάρη 2024 - Κυριακή 11 Φλεβάρη 2024
Σελ. /40
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΡΕΩΝ
Ολη η πόλη «στο πόδι» το Σάββατο 10 Φλεβάρη!

Με πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής, ο λαός και οι φορείς της πόλης διεκδικούν χρηματοδότηση και υποδομές για τις ανάγκες τους

Από τις λαϊκές συνελεύσεις για την προετοιμασία της κινητοποίησης
Από τις λαϊκές συνελεύσεις για την προετοιμασία της κινητοποίησης
Με τη δύναμη που έδωσαν οι μαζικές Λαϊκές Συνελεύσεις σε όλα τα Διαμερίσματα και τις Ενότητες, οι συναντήσεις και συζητήσεις με δεκάδες εργατικούς - λαϊκούς κ.ά. φορείς, αλλά και η συζήτηση με απλό λαϊκό κόσμο, θα πραγματοποιηθεί η μεγάλη παμπατραϊκή κινητοποίηση που διοργανώνει ο δήμος Πατρέων με θέμα: «"Μια πόλη στο πόδι", για την ικανοποίηση των αναγκών της, των αναγκών του πατραϊκού λαού!», το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου (11 π.μ.).

Σκοπός να πλημμυρίσουν με τη συμμετοχή των εργαζομένων, του λαού και της νεολαίας τους, οι σκάλες της Αγίου Νικολάου, της Γεροκωστοπούλου και η Αγίου Γεωργίου, να ακουστούν και να προβληθούν δυνατά όλες οι ανάγκες που υπάρχουν, απέναντι και στη διαχρονικά συνεχιζόμενη, αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων της ΝΔ σήμερα, των ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ προηγούμενα κ.α.

Τη συμπαράσταση και συμμετοχή τους στη μεγάλη κινητοποίηση δήλωσαν εξάλλου δεκάδες φορείς της πόλης, όπως το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο, η Ομοσπονδία Επαγγελματικών Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων Αχαΐας, ο Εμπορικός Σύλλογος, οι Σύλλογοι Δασκάλων και Νηπιαγωγών, Καταστηματαρχών Εστίασης και Αναψυχής (Αχαΐας), Υπαλλήλων του δήμου, Εργαζομένων ΔΕΥΑΠ, Οδηγών - Χειριστών & Λοιπών Υπαλλήλων δήμου Πατρέων «Ο Αγ. Χριστόφορος», ο Πολιτιστικός Σύλλογος - Αγυιάς - Τερψιθέας και 8 Σύλλογοι Γονέων & Κηδεμόνων Σχολείων της περιοχής (σε κοινό τους ψήφισμα), καθώς και ο αθλητικός σύλλογος «Πανιώνιος - Αχιλλέας».

Και με τη νέα του κινητοποίηση ο δήμος απαιτεί: «Να δοθούν εδώ και τώρα τα 67 εκατ. που παρακρατούν διαχρονικά οι κυβερνήσεις από την ετήσια χρηματοδότηση.

Πρόσληψη μόνιμων υπαλλήλων στον δήμο μας σύμφωνα με τις ανάγκες κάθε υπηρεσίας. Την κατάργηση του νόμου που απαγορεύει τη μετατροπή των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου.

Κατάργηση του τέλους ταφής απορριμμάτων. Αμεση χρηματοδότηση όλων των Σχολικών Επιτροπών για να καλυφθούν οι μεγάλες ανάγκες των παιδιών μας. Προσλήψεις καθαριστριών πλήρους απασχόλησης με βάση τις πραγματικές ανάγκες των σχολείων.

Γενναία χρηματοδότηση των πολιτιστικών και αθλητικών δομών και δράσεων. Να πραγματοποιηθεί ολοκληρωμένος τριτοβάθμιος αντισεισμικός έλεγχος με ευθύνη του κράτους, με σύνταξη μελετών στατικής επάρκειας από εξειδικευμένα κλιμάκια μηχανικών όλων των δημόσιων κτιρίων.

Να πραγματοποιηθούν με ευθύνη του κράτους και της Περιφέρειας σημαντικά έργα αντιπλημμυρικής και αντιπυρικής προστασίας που είναι αναγκαία στην περιοχή μας.

Υπογειοποίηση του τρένου από Ρίο μέχρι Κανελλοπούλου. Παραχώρηση του Ριγανόκαμπου για τη δημιουργία Ανατολικού Πάρκου. Να χρηματοδοτηθεί η υλοποίηση του σχεδίου πόλεως.

Να μην συγχωνευθούν οι ΔΕΥΑ. Την κατάργηση του νομοθετικού πλαισίου εφαρμογής των Οδηγιών της ΕΕ για το νερό και της σχετικής επιχειρηματικής δραστηριότητας. Σύγχρονα συνδυασμένα δημόσια Μέσα Μαζικής Μεταφοράς που να καλύπτουν τις ανάγκες της πόλης».

Για την πολιτική προστασία

Εκδήλωση με θέμα «Ο δήμος Αγίων Αναργύρων - Καματερού σε αυξημένο κίνδυνο για πλημμύρες. Με απόφαση της κυβέρνησης έχει τεθεί σε κατάσταση "έκτακτης κινητοποίησης". Η πολιτική προστασία είναι επιτακτική ανάγκη και όχι "πολυτέλεια"», διοργανώνει η «Λαϊκή Συσπείρωση» Αγίων Αναργύρων - Καματερού, το Σάββατο 10 Φλεβάρη, στις 6.30 μ.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο «Σπύρος Αποστόλου» (Ηρώων Πολυτεχνείου 37 και Αρετής). Θα μιλήσουν ο Βασίλης Πετρόπουλος, περιφερειακός σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στον Δυτικό Τομέα Αθηνών, και ο Θοδωρής Σκολαρίκος, δημοτικός σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στον δήμο Αγίων Αναργύρων - Καματερού.

Εκδηλώσεις τιμής και μνήμης

-- Η ΤΕ Μεσσηνίας του ΚΚΕ πραγματοποιεί εκδήλωση - αφιέρωμα στους εκτελεσθέντες στις 8/2/1944, το Σάββατο 10 Φλεβάρη, στις 7 μ.μ., στην αίθουσα «Νικόλαος Πολίτης» του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου (πρώην Στρατόπεδο «Παπαφλέσσα»). Η εκδήλωση περιλαμβάνει ομιλία από τον Θοδωρή Μπολέτη, Γραμματέα της ΤΕ Μεσσηνίας, και μουσικό - αφηγηματικό αφιέρωμα.

-- Εκδήλωση μνήμης και τιμής, στα Νταμάρια Παναγιάς Κοζάνης, την Κυριακή 11 Φλεβάρη, στις 10 π.μ., διοργανώνουν η ΤΕ Κοζάνης του ΚKE και το Παράρτημα Κοζάνης της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ. Η εκδήλωση είναι αφιερωμένη στους 43 εκτελεσμένους αγωνιστές της Αντίστασης και άλλους 15 πατριώτες από τη γύρω περιοχή, από τους Γερμανούς κατακτητές και τους ΠΑΟτζήδες ντόπιους συνεργάτες τους.

-- Εκδήλωση στη μνήμη της Ισμήνης Σπυριδωνίδου οργανώνει η Τομεακή Επιτροπή Φλώρινας του ΚΚΕ, την Κυριακή 11 Φλεβάρη στις 11.30 π.μ., στο καφέ ουζερί «Παραλία» (πίσω από τα Δικαστήρια), με αφορμή τη συμπλήρωση τριών χρόνων από τον θάνατό της. Η Ισμήνη Σπυριδωνίδου ήταν παιδί στελεχών του ΚΚΕ και μαχητών του ΔΣΕ, βρέθηκε σε πολύ μικρή ηλικία στην πολιτική προσφυγιά. Δώρισε στο ΚΚΕ το μόνο περιουσιακό της στοιχείο, το σπίτι της στη Φλώρινα, όπου από το 2019 στεγάζονται τα γραφεία της ΤΕ Φλώρινας.

Δραστηριότητα Οργανώσεων του ΚΚΕ

Σάββατο 10 Φλεβάρη

-- Η Τομεακή Επιτροπή Σάμου πραγματοποιεί εκδήλωση - συζήτηση στις 6 μ.μ. στην αίθουσα συνελεύσεων του Εργατικού Κέντρου Σάμου. Θα μιλήσει η γιατρός Ελένη Παπαγεωργίου, παθολόγος - εντατικολόγος και συνεργάτης του Τμήματος Υγείας - Πρόνοιας της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Η Κομματική Οργάνωση Δανίας πραγματοποιεί εκδήλωση - συζήτηση για την Παλαιστίνη, στη 1 μ.μ. στην Κοπεγχάγη (Frederikssundsvej 82).

Κυριακή 11 Φλεβάρη

-- Η Τομεακή Οργάνωση Μεσογείων - Λαυρεωτικής πραγματοποιεί εκδήλωση παρουσίασης του Γ2 Τόμου του Δοκιμίου Ιστορίας του ΚΚΕ (1967 - 1974), στις 6 μ.μ. στο Οινοποιείο Πέτρου (Λ. Μαραθώνος 117, Παλλήνη). Θα μιλήσει η Αλέκα Παπαρήγα, μέλος της ΚΕ.

-- Η ΤΕ Τρικάλων πραγματοποιεί εκδήλωση στις 6.30 μ.μ. στο Λαογραφικό Μουσείο, με θέμα «Με το ΚΚΕ και την ΚΝΕ στον αγώνα για αποκλειστικά δημόσια, δωρεάν, σύγχρονη Ανώτατη Εκπαίδευση». Θα μιλήσει η Αφροδίτη Κτενά, βουλευτής του Κόμματος και καθηγήτρια στο ΕΚΠΑ.

Δευτέρα 12 Φλεβάρη

-- Εκδήλωση - συζήτηση για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια πραγματοποιούν στις 7 μ.μ. στο Μέγαρο Λόγου - Τέχνης (πλατεία Γεωργίου) οι Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στο Πανεπιστήμιο Πατρών. Θα μιλήσει ο Κυριάκος Ιωαννίδης, μέλος της ΚΕ του Κόμματος και υπεύθυνος του Τμήματος Παιδείας και Ερευνας της ΚΕ.

ΖΑΚΥΝΘΟΣ
Τα παιδιά δημιουργούν για τον λαό της Παλαιστίνης

Μια όμορφη εκδήλωση αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό με θέμα «Μια ζωγραφιά, ένα ποίημα, ένα τραγούδι για τα παιδιά της Παλαιστίνης - Οχι στον πόλεμο, ναι στην ελευθερία των λαών - Ειρήνη για όλα τα παιδιά του κόσμου» θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου στη Ζάκυνθο, παρουσία και του πρέσβη της Παλαιστινιακής Αρχής στην Ελλάδα Yussef Dorkhom.

Πρόκειται για την «κορύφωση» της πρωτοβουλίας που έλαβαν η Ενωση Γονέων του νησιού, από κοινού με την ΕΛΜΕ Ζακύνθου, τον Σύλλογο Δασκάλων και Νηπιαγωγών και την Επιτροπή Ειρήνης. Οι εργασίες θα παρουσιαστούν στο Πνευματικό Κέντρο (κεντρική αίθουσα και φουαγιέ) και στην πλατεία Σολωμού, μέσα σε ένα συνολικό πρόγραμμα πολύμορφων δραστηριοτήτων με έναρξη στις 10.30 π.μ.

ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΑΧΑΪΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΝΕ
Εκδήλωση για τα 100 χρόνια από τον θάνατο του Λένιν

Θα μιλήσει ο Μ. Παπαδόπουλος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του Κόμματος

Εκδήλωση με θέμα «100 χρόνια από τον θάνατο του Λένιν: Συνεχίζουμε στον δρόμο της ανατροπής. Για τον σοσιαλισμό, την απάντηση στον 21ο αιώνα» πραγματοποιούν την Τετάρτη 14 Φλεβάρη στην Πάτρα οι Οργανώσεις Αχαΐας του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, στις 6.30 μ.μ. στον κινηματογράφο «Πάνθεον» (Γούναρη 34). Θα μιλήσει ο Μάκης Παπαδόπουλος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του Κόμματος. Θα προβληθεί η σοβιετική ταινία «Θωρηκτό Ποτέμκιν», του Σεργκέι Αϊζενστάιν, ενώ στον χώρο θα λειτουργήσει βιβλιοπωλείο της «Σύγχρονης Εποχής».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ