ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 15 Γενάρη 2021
Σελ. /24
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ
Πρώτη δυναμική απάντηση στο νομοσχέδιο των φραγμών και της καταστολής
  • Κινητοποίηση χτες στο υπουργείο Παιδείας και νέες αγωνιστικές πρωτοβουλίες στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις
  • Αντιπροσωπείες γονιών και εκπαιδευτικών διαδήλωσαν μαζί τους για μέτρα προστασίας στα σχολεία. Συγκέντρωση σήμερα στο υπουργείο Υγείας

Μια πρώτη δυναμική απάντηση στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης που εντείνει τους φραγμούς στις σπουδές και κλιμακώνει την καταστολή έδωσαν χτες το μεσημέρι έξω από το υπουργείο Παιδείας φοιτητικοί σύλλογοι της Αθήνας, με τα πανό και τις πικέτες τους, τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας.

Οπως σημείωσαν, με τα πανεπιστήμια κλειστά εδώ και ένα χρόνο οι δαπάνες για την Παιδεία μειώνονται, οι σχολές ρημάζουν, οι φοιτητές μένουν χωρίς συγγράμματα, χωρίς εξοπλισμό, η κυβέρνηση επιλέγει να δώσει εκατομμύρια για κάμερες και πανεπιστημιακή αστυνομία, κάρτες εισόδου στις σχολές. Τόνισαν πως οι φοιτητές δεν είναι εγκληματίες, διεκδικούν άμεσα όλα τα απαραίτητα μέσα για να μπορούν να σπουδάσουν, ξεκαθαρίζοντας ότι αυτές οι αλλαγές δεν θα περάσουν.

«Από τα Ιδρύματά μας δεν λείπει η αστυνομία, δώστε λεφτά, καθηγητές, βιβλία», «Δώστε 30 εκατομμύρια να ανοίξουν οι σχολές, όχι για αστυνόμους και διαγραφές» ήταν από τα συνθήματα που κυριάρχησαν στα φοιτητικά μπλοκ που συμμετείχαν στην κινητοποίηση, στο πλαίσιο του αγωνιστικού προγράμματος 12 Συλλόγων με αιχμή το νομοσχέδιο της κυβέρνησης.

Ζητώντας την απόσυρση του νομοσχεδίου, στην κινητοποίηση συμμετείχαν και εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, που είχε κηρύξει για χτες στάση εργασίας.

Για τη συνέχεια, οι φοιτητικοί σύλλογοι καλούν σε συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας την Πέμπτη 21 Γενάρη, μαζί με τους εργαζόμενους των πανεπιστημίων και τα σωματεία τους, ενώ δυο μέρες πριν, την Τρίτη 19 Γενάρη, καλούν όλους τους φοιτητικούς συλλόγους της Αθήνας σε κοινή σύσκεψη διά ζώσης, με όλα τα μέτρα προστασίας, στην Πολυτεχνειούπολη.

Με ανακοίνωσή τους καταγγέλλουν επίσης την απρόκλητη επίθεση της αστυνομίας σε κινητοποίηση που έκαναν νωρίτερα χτες το μεσημέρι φοιτητές στα Προπύλαια. Η αστυνομία επιχείρησε να εμποδίσει την πορεία, περικύκλωσε τους φοιτητές, δήθεν «για να αποφευχθεί ο συγχρωτισμός», και έκανε χρήση χημικών στην πλατεία Κοραή.

Ολα τα σχολεία ανοιχτά με ασφάλεια!

Παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο, την ίδια ώρα, έκαναν επίσης εκπαιδευτικοί και γονείς, εκφράζοντας την αγανάκτηση και την αγωνία τους για την επόμενη μέρα των σχολείων, διεκδικώντας εδώ και τώρα να γίνουν πράξη τα αναγκαία μέτρα για την ασφαλή λειτουργία τους και απορρίπτοντας τις νέες αντιδραστικές αλλαγές που φέρνει η κυβέρνηση εν μέσω πανδημίας.

Στη συγκέντρωση συμμετείχαν εκπαιδευτικά σωματεία, ΕΛΜΕ και Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Λεκανοπεδίου, αντιπροσωπεία των ΔΣ των εκπαιδευτικών Ομοσπονδιών, η Ομοσπονδία και Ενώσεις Γονέων Αττικής, η ΟΓΕ. Ενωσαν τις φωνές τους για άμεσα μέτρα που θα εξασφαλίζουν την ασφαλή λειτουργία των σχολείων, την υγεία εκπαιδευτικών, μαθητών και των οικογενειών τους, τη συνέχιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας, τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών.

Από το βήμα της κινητοποίησης αναδείχθηκαν οι ευθύνες της κυβέρνησης, που εδώ και 10 μήνες δεν έδωσε ούτε ένα ευρώ για τα σχολεία και τα αφήνει ανοχύρωτα μέσα στην πανδημία. Καταγγέλθηκε επίσης πως οι πρώτες μέρες λειτουργίας της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης επιβεβαιώνουν τα παραπάνω, ενώ τα σχολεία ανοίγουν σε δόσεις, με τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση να συνεχίζει την τηλεκπαίδευση και τους μαθητές του Λυκείου να έχουν να αντιμετωπίσουν και τα νέα αντεκπαιδευτικά μέτρα.

Ενωσαν τη φωνή τους με τους φοιτητές σε συνθήματα όπως «Τα καλυμμένα στόματα έχουν φωνή, μόρφωση - υγεία για κάθε μαθητή», ζήτησαν να μπει «Τέρμα πια στην κοροϊδία», «Λεφτά για την Παιδεία, σύγχρονες υποδομές σε όλα τα σχολεία». Οι παραπάνω φορείς συνεχίζουν σήμερα το πρόγραμμα αγωνιστικής διεκδίκησης μέτρων για τα σχολεία, με συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας στις 2 το μεσημέρι.

Σε άλλες πόλεις

Στη Θεσσαλονίκη, μαχητικές κινητοποιήσεις στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης πραγματοποίησαν χτες οι φοιτητές, αντιδρώντας στο νέο νομοσχέδιο για την Ανώτατη Εκπαίδευση, και το μεσημέρι γονείς και εκπαιδευτικοί, διεκδικώντας μέτρα για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων.

Το πρωί εκπρόσωποι των Φοιτητικών Συλλόγων Ιατρικής, Φαρμακευτικής, Κτηνιατρικής, Γεωλογικού, Ψυχολογίας, ΠΤΔΕ, Δημοσιογραφίας - ΜΜΕ, ΤΕΦΑΑ του ΑΠΘ καθώς και του Συλλόγου Οικότροφων Φοιτητών Εστιών Θεσσαλονίκης (ΣΟΦΕΘ), τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, έστειλαν ηχηρό μήνυμα ότι ο αγώνας και η διεκδίκηση δεν αναστέλλονται, ότι οι αντιδραστικές αλλαγές που προωθούνται θα μείνουν στα χαρτιά.

Κατήγγειλαν επίσης ότι κυβέρνηση - υπουργείο Παιδείας και οι διοικήσεις των ΑΕΙ κλείνουν επιδεικτικά τα αυτιά τους στα αιτήματα των φοιτητικών συλλόγων για άμεση επιστροφή στα πανεπιστήμια. Με νέα παράσταση διαμαρτυρίας σήμερα Παρασκευή, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Συγκλήτου του ΑΠΘ, θα συνεχίσουν τον αγώνα τους για επιστροφή στη διά ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία με όλα τα απαραίτητα μέτρα, και ενάντια στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης.

Το μεσημέρι η σκυτάλη του αγώνα πέρασε σε γονείς και εκπαιδευτικούς, που πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας απαιτώντας άμεσα μέτρα προστασίας, για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων. Στην κινητοποίηση συμμετείχαν με αποφάσεις τους η Ομοσπονδία Ενώσεων Γονέων Κεντρικής Μακεδονίας, οι Α', Γ', και Ε' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, και η Επιτροπή Αγώνα απορριφθέντων εκπαιδευτικών λόγω παραβόλου.

Στη διάρκεια της κινητοποίησης συναντήθηκαν με εκπρόσωπο του ΥΜΑΘ και παρουσίασαν τις διεκδικήσεις τους για προσλήψεις εκπαιδευτικών, αξιοποίηση χώρων και αιθουσών, λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων ώστε να αραιώσει ο μαθητικός πληθυσμός στις σχολικές τάξεις, μαζικά τεστ, μέτρα για τη συνολική αναπροσαρμογή της ύλης σε όλες τις τάξεις, καθώς και να δοθεί άμεση λύση στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν χιλιάδες εκπαιδευτικοί, που απορρίφθηκαν από τους πίνακες κατάταξης του ΑΣΕΠ λόγω του παραβόλου των 3 ευρώ.

Μαχητικές παραστάσεις διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκαν χτες το μεσημέρι στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης, στη Λάρισα και στον Βόλο.

Στην Αλεξανδρούπολη, η Ενωση Γονέων προγραμματίζει κινητοποίηση σήμερα Παρασκευή, στις 12.30 μ.μ. στο δημαρχείο.

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Μαθητές και φοιτητές έχουν τη δύναμη να επιβάλουν το δίκιο τους

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΚΣ της Οργάνωσης

«Η πρώτη απάντηση δόθηκε! Οι φοιτητές δεν είναι εγκληματίες! Οι μαθητές δεν είναι πειραματόζωα! Εχουν τη δύναμη να επιβάλουν το δίκιο τους»! Αυτό τονίζει το Γραφείο Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ, σε ανακοίνωσή του, σχετικά με το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την πρόσβαση στα ΑΕΙ και την ένταση της καταστολής σε αυτά και τις χτεσινές κινητοποιήσεις.

Αναλυτικά στην ανακοίνωση σημειώνει:

«Η πρώτη μαχητική απάντηση ενάντια στο νέο νομοσχέδιο - "σκούπα" της κυβέρνησης, που περιλαμβάνει - ανάμεσα σε άλλα - αλλαγές στον τρόπο εισαγωγής στα πανεπιστήμια, όρια σπουδών για τους φοιτητές και ίδρυση πανεπιστημιακής αστυνομίας, δόθηκε! Με συλλαλητήρια και παραστάσεις διαμαρτυρίας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη φοιτητές και εκπαιδευτικοί έδωσαν μια μικρή μόνο γεύση για το τι πρόκειται να ακολουθήσει, ξεκαθαρίζοντας πως τα σχέδια της κυβέρνησης δεν θα περάσουν!

Για άλλη μια φορά, η κυβέρνηση της ΝΔ προχωρά σαν τον κλέφτη, πίσω από την πλάτη φοιτητών και μαθητών, σε αντιεκπαιδευτικές αλλαγές με τα σχολεία και τα πανεπιστήμια κλειστά, κάτι που έχει γίνει πλέον πάγια τακτική των κυβερνήσεων τα τελευταία χρόνια.

Μετά από ένα χρόνο κλειστών σχολών, επιλέγει να αξιοποιήσει τον χρόνο της πανδημίας, ώστε οι φοιτητές να μην αναγνωρίζουν τις σχολές τους, να βρεθούν σε ακόμα χειρότερη κατάσταση απ' ό,τι πριν! Δεν θα της περάσει!

Την ίδια ώρα που η κυβέρνηση αρνήθηκε τα αιτήματα των φοιτητικών συλλόγων για προσλήψεις καθηγητών, καθαριστριών και άλλα μέτρα για την ασφαλή λειτουργία των σχολών, επιλέγει να βάλει κάμερες παρακολούθησης σε κάθε γωνιά των κτιρίων των πανεπιστημίων, να διαθέσει 30 εκατ. ευρώ σε ειδικό σώμα καταστολής! Επιλέγει να προχωρήσει συνολικά σε αυστηροποίηση των κωδίκων λειτουργίας των σχολών, σε δημιουργία πειθαρχικών σωμάτων, να δίνεται το δικαίωμα στις πρυτανείες να προχωρούν ακόμα και σε διαγραφές φοιτητών, με την αιτιολογία ότι "παρενοχλούν την εκπαιδευτική διαδικασία", ρύθμιση που ανοίγει τον ασκό του Αιόλου για το χτύπημα των φοιτητικών συλλόγων και των συλλογικών διαδικασιών τους, των Γενικών Συνελεύσεων και κινητοποιήσεων. Ερχεται να ολοκληρώσει σχετικές συζητήσεις που είχαν ήδη ανοίξει και με το "πόρισμα Παρασκευόπουλου" του ΣΥΡΙΖΑ τα προηγούμενα χρόνια.

Το θράσος, όμως, της κυβέρνησης ξεπερνά κάθε όριο στη νομοθέτηση πλαφόν στα χρόνια σπουδών, τη στιγμή που η πλειοψηφία των φοιτητών έχει ήδη καθυστερήσει τις σπουδές της λόγω των συνθηκών τηλεκπαίδευσης. Μάλιστα, εκβιάζουν και με διαγραφές τους φοιτητές θέτοντας όριο ν+ν/2. Και όλα αυτά την ώρα που η πλειοψηφία των φοιτητών εργάζεται, βιώνει τεράστια άγχη και αβεβαιότητα για το παρόν και το μέλλον!

Από την άλλη, τη στιγμή που οι μαθητές δεν ξέρουν πότε, αν και με τι όρους θα ανοίξουν τα σχολεία τους, που η Γ' Λυκείου παλεύει να "βγάλει" την ύλη σε πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα μέσω τηλεκπαίδευσης που "σέρνεται", η κυβέρνηση επιλέγει να αλλάξει το σύστημα πρόσβασης στα πανεπιστήμια. Χιλιάδες μαθητές - ιδιαίτερα των πιο φτωχών λαϊκών οικογενειών - θα μείνουν εκτός πανεπιστημίων, αφού θα υπάρξει μεγάλη μείωση των εισακτέων. Δρομολογείται και μ' αυτόν τον τρόπο η περαιτέρω κατηγοριοποίηση, έως και το κλείσιμο Τμημάτων, η υλοποίηση δηλαδή της "Εκθεσης Πισσαρίδη", με μονιμοποίηση των τεράστιων ελλείψεων σε καθηγητές και υποδομές των ίδιων των πανεπιστημίων, κάτι που σημαίνει υποβάθμιση των σπουδών όλων των φοιτητών. Την ίδια περίοδο, μόνο τυχαία δεν είναι η περαιτέρω αναγνώριση των ιδιωτικών κολεγίων και ο νέος νόμος για την Τεχνικοεπαγγελματική Εκπαίδευση, που προωθεί την ανήλικη εργασία της μαθητείας στις νέες Επαγγελματικές Σχολές Κατάρτισης μετά το Γυμνάσιο.

Η κυβέρνηση παίζει κυριολεκτικά με την αγωνία, το άγχος και την πίεση που αισθάνονται οι υποψήφιοι των πανελλαδικών εξετάσεων, εν μέσω πανδημίας. Το γεγονός πως οι αλλαγές στον τρόπο συμπλήρωσης του μηχανογραφικού δεν θα ισχύσουν φέτος, αποδεικνύει πως η κυβέρνηση "μέτρησε" τις αντιδράσεις των μαθητών της Γ' Λυκείου. Ο συγκεκριμένος τρόπος μετατρέπει την επιλογή σχολών προτίμησης σε τζογάρισμα για τους μαθητές! Σε συνδυασμό με την εφαρμογή της Τράπεζας Θεμάτων στην Α' Λυκείου, η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει από εκεί που σταμάτησε ο ΣΥΡΙΖΑ: Στην πλήρη μετατροπή του σχολείου σε εξεταστικό κέντρο, στην παροχή όλο και λιγότερης ολόπλευρης μόρφωσης στους μαθητές.

Η προώθηση όλων των παραπάνω πάει χέρι-χέρι με το χτύπημα στους φοιτητικούς συλλόγους και την όξυνση της καταστολής. Οι φοιτητές που αγωνίζονται αντιμετωπίζονται σαν "εγκληματίες" και οι μαθητές που ονειρεύονται να συνεχίσουν τις σπουδές τους αντιμετωπίζονται σαν "πειραματόζωα".

Αν πιστεύει η κυβέρνηση πως θα ξεμπερδέψει τόσο εύκολα με τους μαθητές και τους φοιτητές είναι βαθιά γελασμένη. Η ΚΝΕ τώρα, όπως και κάθε φορά, θα στηρίξει τους αγώνες τους, για να μείνουν τα σχέδια της κυβέρνησης στα χαρτιά, να κατακτήσουν οι νέοι τη μόρφωση και τη ζωή που τους αξίζει».

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
Συνεχίζουμε τον αγώνα μας πιο δυνατοί

«Αν η κυβέρνηση νομίζει πως θα την αφήσουμε ανενόχλητη να παίζει με το μέλλον μας... νομίζει λάθος», τονίζει η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας για τα νέα μέτρα που προωθούνται με το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας, καλώντας τους μαθητές σε συνέχιση του αγώνα.

«Η κυβέρνηση φαίνεται πως έχει βάλει σκοπό... αν δεν μας "τσακίσει" ο κορονοϊός, να μας "τσακίσει" η πολιτική της! Eδωσε στη δημοσιότητα το νομοσχέδιο για τις αλλαγές στο σύστημα πρόσβασης. Ελάχιστη βάση εισαγωγής που θα καθορίζεται από τα Τμήματα, λιγότερες επιλογές στο μηχανογραφικό και πανεπιστημιακή αστυνομία», σχολιάζει η Συντονιστική και συνεχίζει:

«Οι μαθητές, όμως, καταφέραμε να βάλουμε το πρώτο STOP στα σχέδια της κυβέρνησης! Οσο και να φαίνεται ότι εν μέσω καραντίνας επικρατεί σιγή νεκροταφείου, οι δικές μας φωνές ακούστηκαν! Ο,τι κάναμε τον Δεκέμβρη όλοι μαζί (παραστάσεις διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας, σε δήμους και Δευτεροβάθμιες, συζητήσεις και αγωνιστικές αποφάσεις σε πάνω από 170 5μελή και 15μελή, ψήφισμα που πήγε σε εκατοντάδες τάξεις της Γ' Λυκείου και υπογράφτηκε από χιλιάδες μαθητές σε όλη τη χώρα), με σιγουριά λέμε ότι έχουμε την πρώτη μας κατάκτηση! Κερδίσαμε να μην ισχύσει από φέτος η περιορισμένη δήλωση σχολών, να μη μείνουν παιδιά εκτός των σχολών προτίμησής τους»!

«Ας θυμηθούμε ότι αυτό το νομοσχέδιο το έφερε εν μέσω πανδημίας, με κλειστά σχολεία και απαγορεύσεις κυκλοφορίας, πάγια πλέον τακτική της κυβέρνησης για να γλιτώσει αντιδράσεις», τονίζει η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας, καλώντας: «Τώρα να ακουστούμε πιο δυνατά από ποτέ!», στην Πανελλαδική Μέρα Δράσης των μαθητών την Πέμπτη 21 Γενάρη, προχωρώντας σε συνεδρίαση των Τοπικών Συντονιστικών τις επόμενες μέρες, Συνελεύσεις τάξεων, ειδικά της Γ' Λυκείου.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ
Κυβερνητική επίθεση σε όλα τα επίπεδα

Η κυβέρνηση «κλείνει την πόρτα των Πανεπιστημίων στους μαθητές και ανοίγει την πόρτα στην Αστυνομία και τους κατασταλτικούς μηχανισμούς», σχολιάζει σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδας για τις ρυθμίσεις της κυβέρνησης, που «επιβεβαιώνουν ότι η ζωή των οικογενειών των εργαζομένων δέχεται σφοδρή επίθεση σε όλα τα επίπεδα».

Παράλληλα σημειώνει ότι «με την καταστολή και με την Αστυνομία μέσα στα Πανεπιστήμια και στα Συνδικάτα η κυβέρνηση λογαριάζει ότι μπορεί να αντιμετωπίσει τον εχθρό - λαό και τις ανάγκες του, ότι θα τελειώσει τη "δουλειά" γρήγορα και αποτελεσματικά για να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις του κεφαλαίου. Είναι βαθιά νυχτωμένοι!», διαμηνύουν οι οικοδόμοι, που δηλώνουν ότι θα κάνουν «ό,τι περνάει από το χέρι μας να μείνουν στα χαρτιά οι κυβερνητικοί σχεδιασμοί».

«ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ»
Δηλώνει αντίθετη στην πανεπιστημιακή αστυνομία

Την αντίθεσή της στις προβλέψεις του κυβερνητικού νομοσχεδίου για την πανεπιστημιακή αστυνομία εκφράζει η «Πρωτοβουλία Αστυνομικών», σημειώνοντας σε σχετική ανακοίνωσή της, μεταξύ άλλων, ότι η κυβέρνηση συνεχίζει να βάζει απ' ευθείας στο στόχαστρο τον «εχθρό - λαό».

Αντιτιθέμενη στο νομοσχέδιο, η «Πρωτοβουλία» λέει ότι είναι «απαράδεκτο να δημιουργείται μια "ειδική" αστυνομική υπηρεσία με αντικείμενο την παρουσία στις Σχολές, παραγκωνίζοντας το αυτοδιοίκητο περιβάλλον. Απαράδεκτο οι αστυνομικοί γι' άλλη μια φορά να καλούνται να χρησιμοποιηθούν από την κυβέρνηση για να εναντιωθούν στον λαό. Δεν έχει σταματημό η καταστροφή κάθε γέφυρας μεταξύ αστυνομικών και πολιτών.

Τραγελαφικό για τους εργαζόμενους αστυνομικούς, που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή και δουλεύουν χωρίς ρεπό και άδειες, να προσλαμβάνεται νέο προσωπικό, που δεν θα διατεθεί στην ίδια μάχη, αλλά σε ένα αντικείμενο που είναι εντελώς διαφορετικό με την αποστολή της Αστυνομίας.

Η δουλειά μας είναι η προστασία του πολίτη από το έγκλημα και όχι η τρομοκράτησή του. Στις κυβερνητικές πολιτικές που μας διαμορφώνουν σε "είδωλα τρομοκρατίας" θα στεκόμαστε πάντα απέναντι», καταλήγει η «Πρωτοβουλία Αστυνομικών».

«Τα τάγματα εφόδου ας τα αναζητήσει η ΔΑΠ - ΝΔΦΚ στα ψηφοδέλτιά της»

Σχόλιο της ΚΝΕ, με αφορμή την άθλια ανακοίνωση υπεράσπισης του νομοσχεδίου από τη ΔΑΠ

Το νομοσχέδιο που εντείνει την καταστολή στα ΑΕΙ και φέρνει διαγραφές φοιτητών και ρυθμίσεις, που καθιστούν πιο ανταγωνιστική και ελιτίστικη την εισαγωγή σε αυτά, υπερασπίζεται με ανακοίνωσή της, όπως ήταν αναμενόμενο, η ΔΑΠ - ΝΔΦΚ. Επαίρεται μάλιστα ότι το νομοσχέδιο υιοθετεί πάγιες θέσεις της και προκειμένου να εμφανίσει τα ΑΕΙ ως ζούγκλα εγκληματικότητας φτάνει στο σημείο να πει ότι αυτά... αφέθηκαν «στο έλεος των κόκκινων ταγμάτων εφόδου»!

Με αφορμή την άθλια ανακοίνωση της κυβερνητικής ΔΑΠ, το Γραφείο Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ σε σχόλιό του σημειώνει:

«Η ΔΑΠ - ΝΔΦΚ, η παράταξη που είναι συνώνυμη με τα κυκλώματα αντιγραφών, τα ρουσφέτια, τη διαπλοκή και τους εκβιασμούς στα Πανεπιστήμια, που έχει τεράστια ευθύνη για τον εκφυλισμό και την υποβάθμιση των σπουδών των φοιτητών, που εδώ και ένα χρόνο δίνει μάχη για κλειστές σχολές, τολμάει σε μια άθλια ανακοίνωση υπεράσπισης του αντιεκπαιδευτικού νομοσχεδίου της κυβέρνησης, να ταυτίσει τους φοιτητές που αγωνίζονται για σπουδές και ζωή με δικαιώματα με τα τάγματα εφόδου των ναζί! Τα τάγματα εφόδου ας τα αναζητήσει η ΔΑΠ - ΝΔΦΚ στα ψηφοδέλτιά της που φιλοξενούσε μέλη και υποστηρικτές της εγκληματικής - ναζιστικής Χρυσής Αυγής και σε όλους τους μπράβους που κατά καιρούς έχει φέρει στις σχολές. Οση προσπάθεια κι αν κάνουν να ταυτίσουν τους φοιτητικούς συλλόγους με ενέργειες ύποπτες και εχθρικές στο φοιτητικό κίνημα θα αποτύχουν. Το νομοσχέδιο - "σκούπα" της κυβέρνησης, που σαρώνει ό,τι δικαίωμα είχε απομείνει στους φοιτητές, θα μείνει στα χαρτιά»!



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ