ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 5 Ιούλη 2019
Σελ. /28
ΕΚΛΟΓΕΣ ΙΟΥΛΗΣ 2019
ΤΡΙΚΑΛΑ
Η ψήφος στο ΚΚΕ είναι η μόνη που μετράει

Στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση μίλησε ο Κώστας Αβραμόπουλος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του Κόμματος

Ελπιδοφόρο μήνυμα για ενίσχυση του ΚΚΕ και στην κάλπη, ώστε από καλύτερη θέση να συνεχίσει, μαζί με το εργατικό - λαϊκό κίνημα, τις καθημερινές μάχες υπέρ των λαϊκών συμφερόντων την επομένη των εκλογών, έστειλαν εκατοντάδες εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, αγρότες, μικροί ΕΒΕ, νέοι και γυναίκες - κομμουνιστές, αριστεροί και προοδευτικοί άνθρωποι από την πόλη και τα χωριά της περιοχής - που πήραν μέρος στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στα Τρίκαλα, που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης 3/7, στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης της πόλης.

Στη συγκέντρωση, στην οποία τον παλμό έδιναν φωνάζοντας συνθήματα και ανεμίζοντας τις κόκκινες σημαίες οι νεολαίοι της ΚΝΕ, μίλησε ο Κώστας Αβραμόπουλος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Χαιρετισμό απηύθυνε ο Αχιλλέας Κανταρτζής, μέλος της ΚΕ και Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κόμματος, υποψήφιος βουλευτής Τρικάλων.

Οι υποψήφιοι του Κόμματος στα Τρίκαλα είναι οι εξής: Καΐκης Γεώργιος, Κανταρτζής Αχιλλέας, Καπέτη Γεωργία, Λιατίφης Γεώργιος, Ντουρλιός Λάμπρος, Πετράκη Ειρήνη.

Ο Κ. Αβραμόπουλος κάλεσε τους συγκεντρωμένους με το Κάλεσμα της ΚΕ και το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στο χέρι να φτάσουν στους χιλιάδες εργαζόμενους, ανέργους, νέους και νέες, θέτοντας το πραγματικό ερώτημα που έχουν να απαντήσουν στις 7 Ιούλη.

Υπογράμμισε ότι ο νέος γύρος της αντιλαϊκής επίθεσης, που τη ζουν και οι κάτοικοι των Τρικάλων, προετοιμάζεται ήδη με τα επίσημα προγράμματα των κομμάτων. «Γιατί όλοι τους - έστω και με παραλλαγές - επαναλαμβάνουν μονότονα ότι διέξοδος για το λαό είναι να στηριχτεί η ανταγωνιστικότητα, να δοθούν κίνητρα για επενδύσεις, να μεγαλώσει η "πίτα" - και από αυτήν την "πίτα" κάτι θα περισσέψει και για το λαό. Μόνο που αυτή η "πίτα" πολλές φορές μεγάλωσε και στο παρελθόν, αλλά για το λαό προορίζονταν μόνο λίγα ψίχουλα. ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ αυτό λένε στο λαό: Να συμβιβαστεί με τα ψίχουλα».

«Ο λαός μας δεν είναι μόνος του, έχει στήριγμα. Κι αυτό είναι οι κομμουνιστές στους τόπους δουλειάς, στις γειτονιές, και οι άλλοι αγωνιστές που συμπορεύονται στο πλάι μας», ανέφερε.

Καλώντας τους χιλιάδες αγωνιστές που ψήφισαν το ΚΚΕ στις πρόσφατες εκλογικές αναμετρήσεις να συμβάλουν με όλες τους τις δυνάμεις στο αποτέλεσμα υπέρ του Κόμματος, υπογράμμισε: «Η δυσαρέσκεια μπορεί να καρπίσει, να γίνει δύναμη και πίστη ότι όλα μπορούν να αλλάξουν μόνο με στήριξη και μαχητική συμπόρευση με το ΚΚΕ.

Γιατί το ΚΚΕ 365 μέρες το χρόνο είναι δίπλα στο λαό και στη νεολαία και εδώ θα μείνει, μπροστά σε κάθε μάχη και διεκδίκηση, μέχρι την ανατροπή της καπιταλιστικής βαρβαρότητας, σταθερά στην πρώτη γραμμή της διεκδίκησης, της πάλης, της αντίστασης.

Γι' αυτό η ψήφος στο Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας είναι η ψήφος που μετράει. Καλή δύναμη! Δίνουμε τη μάχη άνθρωπο τον άνθρωπο, σπίτι το σπίτι, για να φτάσει το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ όσο γίνεται πιο πλατιά.

Μάχη μέχρι την τελευταία ώρα για ισχυρό ΚΚΕ με κομμουνιστή βουλευτή και στα Τρίκαλα!».

ΑΓΡΙΝΙΟ
Μήνυμα ενίσχυσης του ΚΚΕ η μαζική συγκέντρωση

Μίλησε η Ελένη Μπέλλου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Ογκώδης και με παλμό ήταν η προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στο Αγρίνιο την περασμένη Τρίτη 2 Ιούλη, στην τελική ευθεία για τις εκλογές της Κυριακής. Το πλήθος των συγκεντρωμένων έφτασε στην πλατεία με την πορεία που ξεκίνησε από την προσυγκέντρωση. Με συνθήματα όπως «Ισχυρό ΚΚΕ, αντεπίθεση λαέ», «Εμπρός λαέ, τώρα ΚΚΕ» πορεύονταν προς το χώρο της συγκέντρωσης. Εκεί τους υποδέχτηκαν με χειροκροτήματα εργαζόμενοι, άνεργοι, αγρότες, νέοι και γυναίκες, με αρκετούς από αυτούς να κάνουν πρώτη φορά το βήμα να στηρίξουν το ΚΚΕ.

Τη συγκέντρωση άνοιξε με χαιρετισμό ο Νίκος Μωραΐτης, υποψήφιος βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ. Ανέφερε ότι μετά τις εκλογές θα είναι εδώ τα προβλήματα, η ανασφάλεια, άρα χρειάζεται ισχυρό ΚΚΕ, να βρίσκεται απέναντι σε όσους μας μαυρίζουν τη ζωή, μέσα και έξω από τη Βουλή, με τις προτάσεις του, στους χώρους δουλειάς, παντού.

Την κεντρική ομιλία έκανε η Ελένη Μπέλλου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Τόνισε ότι μέχρι την τελευταία στιγμή όλοι δίνουμε τη μάχη για την ενίσχυση του Κόμματος, για να μη χαθεί καμία ψήφος. Ανέφερε ότι η επόμενη κυβέρνηση θα είναι αντιλαϊκή, πόσο μάλλον όταν τη Δευτέρα 8 Ιούλη το Γιούρογκρουπ θα συνεδριάσει με θέμα την Ελλάδα, για τη συνέχιση της ίδιας αντιλαϊκής πολιτικής.

Οπως είπε, ο ΣΥΡΙΖΑ συνέχισε από εκεί που σταμάτησαν η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ και η νέα κυβέρνηση, πιθανότατα της Νέας Δημοκρατίας, θα συνεχίσει από εκεί που θα σταματήσει ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο οποίος έχει μεγάλες ευθύνες, γιατί τα αριστερά του λόγια ήταν μανδύας για τη δεξιά πολιτική του. Η μόνη ψήφος που μετράει για το λαό, είναι η ψήφος στο ΚΚΕ.

Στη συγκέντρωση χαιρετισμό απηύθυνε και ο Νίκος Παπαναστάσης, αντισυνταγματάρχης ε.α. και υποψήφιος βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας με το ΚΚΕ. Εκανε κάλεσμα στους συναδέλφους του, εν ενεργεία και απόστρατους, να κάνουν το βήμα να στηρίξουν το ΚΚΕ, γιατί πραγματικός πατριωτισμός είναι η υπεράσπιση των λαϊκών συμφερόντων, όχι τα συμφέροντα του ΝΑΤΟ, της ΕΕ, των ΗΠΑ. Επίσης ανέφερε χαρακτηριστικά: «Στην επόμενη Βουλή, διεκδικούν έδρες 4 μνημονιακά κόμματα (ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΚΙΝΑΛ - ΜΕΡΑ25), 2 φασιστικά, ακροδεξιά μορφώματα (Χρυσή Αυγή και Ελληνική Λύση) και το ΚΚΕ!». Γι' αυτό η μόνη επιλογή είναι το ΚΚΕ.

Τη συγκέντρωση έκλεισε ο Σπύρος Κοτοπούλης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων νομού Αιτωλοακαρνανίας και υποψήφιος βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ, λέγοντας: «Οι αγρότες ξέρουν ότι το ΚΚΕ ήταν δίπλα μας, στήριξε τα αιτήματα των μικρομεσαίων αγροτών. Σε αντίθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ και τη Νέα Δημοκρατία, που χτύπαγαν και χτυπάνε το εισόδημά μας και μας στέλνουν στα αγροτοδικεία όταν διεκδικούμε στα μπλόκα. Σε αυτές τις εκλογές σημασία έχει να είναι πιο δυνατό το ΚΚΕ, η δύναμή μας την επόμενη μέρα».

Προεκλογική δραστηριότητα του ΚΚΕ
Στην Αττική

Σήμερα Παρασκευή:

-- Στις 8.30 μ.μ., ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος βουλευτής Δυτικής Αθήνας, θα μιλήσει σε συγκέντρωση - συναυλία στο Ιλιον (Αθλητικό Κέντρο Παλατιανής, λεωφ. Α. Παπανδρέου και Ευάγγελου Λιόση). Η συναυλία έχει θέμα «Οι ποιητές της ζωής μας - Τραγουδάμε για να σμίξουμε τον κόσμο» και γίνεται από το συγκρότημα της Οργάνωσης, στο οποίο συμμετέχουν επίσης μαθητές και απόφοιτοι από το Μουσικό Σχολείο Ιλίου.

-- Στις 8.30 μ.μ., ο Θανάσης Παφίλης, μέλος της ΚΕ, υποψήφιος βουλευτής στον Βόρειο Τομέα, θα μιλήσει στη Λυκόβρυση, στην πλατεία Ηρώων (κεντρική πλατεία Λυκόβρυσης).

-- Στις 8 μ.μ., ο Γιάννης Γκιόκας, μέλος της ΚΕ και υποψήφιος στην Ανατολική Αττική, θα μιλήσει στον Μαραθώνα, στο Μουσείο Μαραθώνιου Δρόμου.

-- Στις 9 π.μ., ο Γιώργος Τούσσας, μέλος της ΚΕ, θα επισκεφτεί το αμαξοστάσιο της ΟΣΥ στην Ανθούσα, για να συζητήσει με τους εργαζόμενους.

-- Στις 8 μ.μ., ο Βάλσαμος Συρίγος, μέλος της ΚΕ και υποψήφιος στην Ανατολική Αττική, θα μιλήσει στο Λαύριο, στο Αγαλμα Μεταλλωρύχων.

-- Στις 8 μ.μ., ο Δημήτρης Ξεκαλάκης, μέλος του Γραφείου Περιοχής της ΚΟ Αττικής και υποψήφιος στην Α' Πειραιά, θα μιλήσει στο Ε' Διαμέρισμα Πειραιά, στη συμβολή των οδών Αντιπλοιάρχου Βλαχάκου και Παλαμήδου. Θα χαιρετίσει η Σεμίνα Διγενή, επίσης υποψήφια στην Α' Πειραιά.

-- Στις 10 π.μ., ο Στάθης Σταθουλόπουλος, μέλος της ΕΠ της ΚΟ Αττικής και υποψήφιος βουλευτής Ανατολικής Αττικής, θα επισκεφτεί τις εγκαταστάσεις της «Pharmathen» και στις 11.45 π.μ. τις εγκαταστάσεις της «Lavipharm», για να συζητήσει με τους εργαζόμενους.

-- Στις 7.30 π.μ., η Κανέλλα Γεωργοπούλου και η Ευανθία Ρουτζούνη, υποψήφιες στον Νότιο Τομέα, θα επισκεφτούν τη Μονάδα Διανομής των ΕΛΤΑ στην Καισαριανή, για να συζητήσουν με τους εργαζόμενους.

Σε άλλες περιοχές

Σήμερα Παρασκευή:

-- Στις 9 μ.μ., στην Εύβοια, στην κεντρική πλατεία του Αγίου Λουκά, θα μιλήσει ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος βουλευτής Εύβοιας.

-- Στις 6 π.μ., η Κλεοπάτρα Χοροζίδη, υποψήφια στη Β' Θεσσαλονίκης, θα περιοδεύσει στο αμαξοστάσιο του δήμου Αμπελοκήπων Κ. Μακεδονίας.

-- Στις 9 π.μ., ο Σωτήρης Αβραμόπουλος, υποψήφιος στην Α' Θεσσαλονίκης, θα περιοδεύσει σε υπηρεσίες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

-- Στις 11 π.μ., ο Γιάννης Δελής, υποψήφιος στην Α' Θεσσαλονίκης, θα περιοδεύσει στο εργοστάσιο του ΟΣΕ στη Μενεμένη.

-- Στις 12 μ., ο Σάκης Βαρδαλής, υποψήφιος στη Β' Θεσσαλονίκης, θα περιοδεύσει στο Νοσοκομείο «Αγιος Δημήτριος».

-- Στις 12 μ., ο Λεωνίδας Στολτίδης, υποψήφιος στη Β' Θεσσαλονίκης, θα περιοδεύσει στα γραφεία προσωπικού στο εργοτάξιο του αμαξοστασίου του Μετρό.

Χρυσαυγίτη υποψήφιο προβάλλει ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης

Καταγγελία από την ΤΕ Υγείας της ΚΟ Κ. Μακεδονίας

Τη διοίκηση του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (ΙΣΘ), που με την πρακτική της να προβάλλει μέλος του Συλλόγου, υποψήφιο της Χρυσής Αυγής, σε ηλεκτρονικό φυλλάδιο που κυκλοφόρησε, δίνοντας συγχωροχάρτι στους ναζιστές, καταγγέλλει η Τομεακή Επιτροπή Υγείας της ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ.

Ο ΙΣΘ προχώρησε σε έκδοση ηλεκτρονικού φυλλαδίου, στο οποίο παρουσιάζει γιατρούς που είναι υποψήφιοι βουλευτές του νομού Θεσσαλονίκης, λέγοντας μάλιστα ότι «στέκεται στο πλευρό των γιατρών και είναι αρωγός στις προσπάθειες των συναδέλφων που αποφάσισαν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στην πατρίδα», στο οποίο φιγουράρει και ο υποψήφιος της φασιστικής εγκληματικής οργάνωσης.

Η ΤΕ Υγείας της ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, σε σχόλιό της, θυμίζει στη διοίκηση του ΙΣΘ ότι «η Χρυσή Αυγή είναι μια ναζιστική - δολοφονική οργάνωση που βρίσκεται υπόδικη για μια σειρά από εγκληματικές πράξεις όπως η δολοφονία του Παύλου Φύσσα, οι επιθέσεις σε Ελληνες εργάτες και μετανάστες και άλλα.

Με την πράξη της αυτή η διοίκηση του ΙΣΘ δίνει συγχωροχάρτι στους ναζιστές».

Και καλεί τον ιατρικό κόσμο της Θεσσαλονίκης «να καταδικάσει τη στάση της διοίκησης του ΙΣΘ. Στις εκλογές της 7ης του Ιούλη να απομονώσει ακόμα περισσότερο τη ναζιστική εγκληματική Χρυσή Αυγή και να στηρίξει μαζικά τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ