ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 31 Μάη 2019
Σελ. /24
ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΑΗΣ 2019
ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΕΚΛΟΓΗ ΤΗΣ «ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ» ΣΤΟΥΣ ΠΕΝΤΕ ΔΗΜΟΥΣ

ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ
Την Κυριακή επανεκλέγουμε εκείνους που «μεροληπτούν» υπέρ των εργαζομένων

Σήμερα στις 8 μ.μ. στη Στρογγυλή Πλατεία η κεντρική συγκέντρωση της «Λαϊκής Συσπείρωσης», με ομιλητή τον δήμαρχο Βαγγέλη Σίμο

«Παλεύουμε με νύχια και με δόντια για να μην απολυθεί κανείς. Για να δοθούν παρατάσεις. Ηδη καταφέραμε σε 4 χρόνια να μονιμοποιηθούν 20 συμβασιούχοι - εργαζόμενοι στο δήμο. Στηρίζουμε πάντα τους αγώνες του Σωματείου Εργαζομένων του δήμου για μόνιμη και σταθερή δουλειά. Στο δρόμο, στις δικαστικές αίθουσες και όπου αλλού χρειάζεται». Μ' αυτά τα λόγια απευθύνθηκε χτες ο Βαγγέλης Σίμος, δήμαρχος Πετρούπολης και εκ νέου υποψήφιος, στο προσωπικό του δήμου κατά την επίσκεψή του στο αμαξοστάσιο. Τους κάλεσε μπροστά στον δεύτερο γύρο να αξιοποιήσουν αυτήν τους την πείρα και να την αντιστοιχήσουν με την ψήφο τους, να δώσουν «στη σημερινή δημοτική αρχή τη δυνατότητα να συνεχίσει την πορεία της. Για να έχετε ένα πραγματικό στήριγμα, ένα αποκούμπι στη λαίλαπα που θα έρθει», είπε μεταξύ άλλων. Εξηγώντας, στάθηκε μεταξύ άλλων στην αντιδραστική μεταρρύθμιση του «Κλεισθένη», που προβλέπει ανταποδοτικότητα και ιδιωτικοποιήσεις υπηρεσιών στους δήμους, κάτι που το περιμένουν πώς και πώς οι εργολάβοι. «Αυτό κάνει πιο επιτακτική την ανάγκη να παλέψουμε ακόμη πιο δυνατά το επόμενο διάστημα», σημείωσε ο δήμαρχος, καλώντας τους εργαζόμενους να στηρίξουν τη δημοτική αρχή που «στέκεται "μεροληπτικά" υπέρ τους».

Εκεί, στο αμαξοστάσιο καλωσόρισε και τους νέους εργαζόμενους, που χτες έπιαναν πρώτη μέρα δουλειά και με το «καλημέρα» έλαβαν άμεσα τα μέσα ατομικής προστασίας (γάντια, μάσκες, παπούτσια κ.ά.), με τον Β. Σίμο να σημειώνει ότι ακόμα και αυτό αποτελεί κατάκτηση του σωματείου και της δημοτικής αρχής. Επισήμανε ακόμα ότι «είναι κοινή απόφαση οι συμβασιούχοι να μπαίνουν μόνο σε εργασίες που προβλέπονται και όχι πίσω από απορριμματοφόρα χωρίς να έχουν εμπειρία», αφού έτσι μεγαλώνουν οι κίνδυνοι για εργατικά «ατυχήματα».

Από τη μεριά του ο Χρύσανθος Κυριαζής, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του δήμου, μίλησε για τις Επιτροπές Αγώνα που δημιουργήθηκαν, τον αγώνα που δόθηκε μαζί με τη δημοτική αρχή για να μην απολυθούν οι συμβασιούχοι, για να πληρώνονται στην ώρα τους, «για να πάρει μια ανάσα ο κόσμος της δουλειάς. Τίποτα απ' όλα αυτά δεν είναι δεδομένο, ούτε τυχαίο. Ολα κατακτήθηκαν με αγώνες. Αυτή η δημοτική αρχή λειτουργεί ως λαϊκή αντιπολίτευση απέναντι στην κεντρική εξουσία. Κι έχουμε πετύχει νίκες», ανέφερε μεταξύ άλλων

Η αγωνιστική πορεία εγγύηση ότι η δημοτική αρχή της «Λαϊκής Συσπείρωσης» θα είναι συμπαραστάτης του λαού

Με επιστολή του προς το λαό της Πετρούπολης, ο δήμαρχος της πόλης Βαγγέλης Σίμος αναφέρει:

«Αγαπητοί συμπολίτες,

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους εσάς που μας στηρίξατε στον πρώτο γύρο των δημοτικών εκλογών και συμβάλατε στο να γίνει το πρώτο σημαντικό βήμα για τη νίκη.

Με εμπιστοσύνη απευθυνόμαστε και σε όλους εσάς που μπορεί να κάνατε άλλη επιλογή, αναγνωρίζετε όμως στο πρόσωπό μας τη σταθερή, συνεχή μας προσπάθεια, να βελτιωθεί η ζωή στην πόλη μας.

Απλώνουμε το χέρι σε όλους και όλες, με σεβασμό στις όποιες επιφυλάξεις σας, για να πορευτούμε μαζί. Δεσμευόμαστε απέναντι στο λαό της Πετρούπολης για περισσότερη δουλειά. Δεσμευόμαστε να βρισκόμαστε δίπλα στους Πετροπουλιώτες και τις Πετροπουλιώτισσες.

Η εντιμότητα, η ανιδιοτέλεια, η υπεράσπιση της αλήθειας, η αγωνιστική πορεία υπεράσπισης των λαϊκών συμφερόντων, είναι η μόνη εγγύηση ότι ο λαός μας θα έχει και την επόμενη μέρα των εκλογών ισχυρό συμπαραστάτη για να αντιμετωπίσει δυσκολίες και προβλήματα.

Για να συνεχίσει η Πετρούπολη να είναι η πόλη του λαού και της νεολαίας, της άθλησης και του πολιτισμού».


Πρώτο μέλημα η ανακούφιση των λαϊκών οικογενειών

Ανοιχτή επιστολή - παρέμβαση του πρώην δημάρχου Πετρούπολης Θωμά Κοτσαμπά

Ο Θ. Κοτσαμπάς
Ο Θ. Κοτσαμπάς
Ανοιχτή επιστολή στο λαό της Πετρούπολης στέλνει ο Θωμάς Κοτσαμπάς, που είχε διατελέσει δήμαρχος την περίοδο 2010 - 2014, με τη στήριξη του ΚΚΕ, δίνοντας απάντηση στους «μηδενιστές» και τις απαξιωτικές κραυγές τους. Απαριθμώντας σημαντικά έργα που έκανε η δημοτική αρχή της «Λαϊκής Συσπείρωσης» τα τελευταία χρόνια, υπογραμμίζει ότι πρώτο μέλημα ήταν «η όσο το δυνατόν ανακούφιση των οικογενειών της Πετρούπολης, τουλάχιστον στις οικονομικές "απαιτήσεις" του δήμου από αυτές».

Ανάμεσα σε άλλα αναφέρεται στη μείωση των δημοτικών τελών για πολύτεκνους - τρίτεκνους - μονογονεϊκές οικογένειες, σε δράσεις για τον αθλητισμό και τον πολιτισμό με ελάχιστη επιβάρυνση για το λαό της πόλης, την κατάργηση των τροφείων στους παιδικούς σταθμούς με παράλληλη εξασφάλιση της λειτουργίας τους με ειδικευμένο προσωπικό (24 άτομα), το οποίο εργάζεται έως σήμερα με πλήρη δικαιώματα κ.ά. Αναφέρεται επίσης στις σημαντικές παρεμβάσεις για νέες σχολικές αίθουσες, εξασφαλίζοντας κονδύλι 1.100.000 ευρώ, για το 3ο - 6ο Δημοτικό, που έως τότε λειτουργούσε διπλοβάρδια, για την ανακατασκευή του 18ου Νηπιαγωγείου, για την προσθήκη αιθουσών στο 9ο Δημοτικό κ.λπ.

Ο πρώην δήμαρχος υπογραμμίζει επίσης τη στήριξη της δημοτικής αρχής στους μεγάλους λαϊκούς αγώνες για την απομάκρυνση του ΧΥΤΑ Φυλής, για τη διατήρηση του δημόσιου και δασικού χαρακτήρα του Ποικίλου Ορους, ενάντια σε κάθε μορφής καταπατητές, λαμβάνοντας πρωτοβουλίες και παριστάμενη σε κάθε δικαστική μάχη.

Προσθέτει ότι «την περίοδο 2011- 2014, με τον σημερινό δήμαρχο Βαγγέλη Σίμο μέλος της διοίκησης, προχωρήσαμε και καταφέραμε πολλά, μέσα σε ένα ασφυκτικό πλαίσιο (απαγόρευση προσλήψεων, μνημονιακές πολιτικές κ.λπ)».

Ενώ για την τελευταία πενταετία, με δήμαρχο τον Βαγγέλη Σίμο, ο Θ. Κοτσαμπάς αναφέρει ότι η δημοτική αρχή «ξεκίνησε, ολοκλήρωσε και σχεδίασε έργα για το μέλλον της πόλης, όπως:

-- Διάνοιξη της οδού Ελαιών.

-- Αναβάθμιση δημοτικού φωτισμού σε κεντρικούς δρόμους (χρήση 580 σωμάτων led) με αποτέλεσμα την εξοικονόμηση πόρων για τα ταμεία του δήμου.

-- Ανακατασκευή του συνόλου των παιδικών χαρών, με πόρους από την Περιφέρεια Αττικής και το Πράσινο Ταμείο.

-- Ασφαλτοστρώσεις σε κεντρικούς δρόμους, αλλά και σε δεκάδες άλλους μέσα στην πόλη, μήκους περίπου 20 χιλιομέτρων.

-- Κατασκευή δρόμων από μπετόν μήκους 5 χιλιομέτρων σε δρόμους με έντονη κλίση.

-- Ενεργειακή αναβάθμιση στα περισσότερα σχολεία της πόλης αλλά και στο σύνολο των δημοτικών κτιρίων με χρηματοδότηση ΕΣΠΑ (πρόγραμμα "ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ").

-- Εργα αντιπλημμυρικής προστασίας, με αγωγούς και φρεάτια στην Κάτω Πετρούπολη, αλλά και κατασκευή τοιχίων σε οδούς που εφάπτονται στο Ποικίλο Ορος.

-- Ανάπλαση και αναβάθμιση του Δημοτικού Κοιμητηρίου κ.ά.».

Και καταλήγει: «Εχοντας απόλυτη εμπιστοσύνη στο πρόσωπο, στις ικανότητες και το ήθος του σημερινού δημάρχου, Βαγγέλη Σίμου, σας καλώ να αγνοήσετε τις μηδενιστικές - απαξιωτικές κραυγές, αλλά και το φανερό και κυρίως τον συγκαλυμμένο αντικομμουνισμό και να στηρίξετε ακόμα μία φορά τον Βαγγέλη Σίμο, για μια αγωνιστική δημοτική αρχή, σε μια πόλη με πρωταγωνιστές τους νέους, τους εργαζόμενους, τις γυναίκες, τα παιδιά, τους συνταξιούχους».


Γιατί ο πολιτισμός είναι δικαίωμα

Ο Β. Σίμος και η Σεμίνα Διγενή συζητώντας με Πετρουπολιώτες
Ο Β. Σίμος και η Σεμίνα Διγενή συζητώντας με Πετρουπολιώτες
Στην Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης, τη Δραματική Σχολή Πέτρας, που διαθέτει ο δήμος Πετρούπολης, βρέθηκαν χτες το απόγευμα ο Βαγγέλης Σίμος και η δημοσιογράφος Σεμίνα Διγενή, στο πλαίσιο της πλατιάς εξόρμησης που πραγματοποίησαν στην πόλη. Στη συζήτηση με τον καλλιτεχνικό διευθυντή, Μίλτο Δημουλή, και σπουδαστές της σχολής, στο επίκεντρο βρέθηκαν η κοινωνική λειτουργία της Τέχνης αλλά και η πολιτική που εμπορευματοποιεί τον πολιτισμό και αντιμετωπίζει τους εργαζόμενους σε αυτόν ως φθηνά μέσα παραγωγής κέρδους.

Το λόγο πήραν «παιδιά που έχουν ανάγκη να κάνουν θέατρο», όπως ειπώθηκε, σημειώνοντας τα χαμηλά δίδακτρα της σχολής, τις υποτροφίες που δίνονται με πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής: «Αν δεν υπήρχαν τα παραπάνω, πολλοί από μας δε θα ήμασταν σήμερα εδώ. Γιατί τα δίδακτρα σε άλλες σχολές είναι πανάκριβα. Δεν θα μπορούσαμε να σπουδάσουμε. Κι οφείλουμε να διαφυλάξουμε αυτό το έργο σαν τα μάτια μας», είπαν μεταξύ άλλων.

Φέτος ανεβάζουν την παράσταση «Ιφιγένεια η εν Αυλίδι» του Ευριπίδη, «η ιστορία ενός ακόμα πολέμου με αφορμή την αρπαγή μιας ωραίας γυναίκας αλλά με βαθύτερη αιτία την ανάγκη του ισχυρού να επεκταθεί εδαφικά και οικονομικά». Η πρεμιέρα της είναι στις 14 Ιούλη, στο Θέατρο Πέτρας, στις 9.15 μ.μ. Η είσοδος είναι ελεύθερη κι «αυτό που προσφέρουμε», λέει ο δήμαρχος Β. Σίμος, «η εξαιρετική και πολυεπίπεδη δουλειά που γίνεται εδώ επιστρέφει στο λαό της Πετρούπολης».


Στη Δραματική Σχολή Πέτρας
Στη Δραματική Σχολή Πέτρας

Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια

Κινητοποίηση της δημοτικής αρχής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» ενάντια στη μετατροπή του λατομείου «Μουσαμά» σε χωματερή
Κινητοποίηση της δημοτικής αρχής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» ενάντια στη μετατροπή του λατομείου «Μουσαμά» σε χωματερή
Σε μια βρώμικη και συκοφαντική δημοσίευση σε βάρος του δημάρχου Πετρούπολης, Βαγγέλη Σίμου, εκλεγμένου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» και εκ νέου υποψήφιου, προχώρησε ο επικεφαλής του συνδυασμού που πήρε τη δεύτερη θέση στις εκλογές της προηγούμενης Κυριακής.

Διαστρεβλώνοντας τις θέσεις της «Λαϊκής Συσπείρωσης», φτάνει να λέει ότι ο δήμαρχος Πετρούπολης συμφωνεί με την εγκατάσταση χωματερής στο λατομείο «Μουσαμά»! Σαν να μην υπάρχουν οι δεκάδες κινητοποιήσεις και άλλες πρωτοβουλίες, με μπροστάρισσα τη δημοτική αρχή της «Λαϊκής Συσπείρωσης», ενάντια στον περιφερειακό σχεδιασμό, που περιλαμβάνει και τη δημιουργία χωματερής στη θέση «Μουσαμά».

Σε σχόλιό της η «Λαϊκή Συσπείρωση» για τη συκοφαντική επίθεση από τον επικεφαλής του δεύτερου συνδυασμού, Στ. Βλάχο, σημειώνει:

«Ο γνωστός κ. Βλάχος, γυρολόγος της πολιτικής, ο οποίος είναι εδώ και χρόνια απών όχι μόνο από το Δημοτικό Συμβούλιο αλλά και από τις αγωνίες και τα προβλήματα του λαού της Πετρούπολης, συνεχίζει την προσφιλή του τακτική των ψεμάτων και της συκοφαντίας. Διαστρεβλώνει για άλλη μια φορά την καθαρή και ξάστερη θέση της "Λαϊκής Συσπείρωσης" για τη διαχείριση των απορριμμάτων. Να του την υπενθυμίσουμε:

-- Καμία σκέψη για χωματερή στο λατομείο "Μουσαμά".

-- Αμεσο κλείσιμο του ΧΥΤΑ Φυλής.

-- Καμιά ιδιωτικοποίηση του συνόλου των εγκαταστάσεων.

-- Οχι στην καύση των απορριμμάτων.

-- Οχι στη μετατόπιση των βαρών στις πλάτες των λαϊκών στρωμάτων μέσα από τα ανταποδοτικά τέλη ή με όποιον άλλον τρόπο.

-- Διασφάλιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Τήρηση των κανόνων υγιεινής και ασφάλειας για τους εργαζόμενους.

Αυτά τα αιτήματα υποστήριξε η διοίκηση του δήμου Πετρούπολης μαζί με το λαό όλα αυτά τα χρόνια, με μια σειρά από αγωνιστικές ενέργειες. Ενδεικτικά αναφέρουμε:

- Κινητοποιήσεις στο υπουργείο Περιβάλλοντος και στο υπουργείο Εσωτερικών.

- Συγκέντρωση χιλιάδων υπογραφών.

- Συγκέντρωση στα Ανω Λιόσια μαζί με δεκάδες φορείς του λαϊκού κινήματος.

- Αγωνιστικός αποκλεισμός της χωματερής.

Σε όλα αυτά ο κ. Βλάχος έλαμψε διά της απουσίας του. Τώρα φτάνει στο σημείο να προκαλεί προσπαθώντας να σπείρει σύγχυση και να ρίξει λάσπη.

Ας βγάλει ο λαός της Πετρούπολης τα συμπεράσματά του.

Την Κυριακή 2 Ιούνη μαζικά και ενωτικά ψηφίζουμε "Λαϊκή Συσπείρωση" και επανεκλέγουμε δήμαρχο τον Βαγγέλη Σίμο».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ