Παρασκευή 31 Μάη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΑΗΣ 2019
Γιατί ο πολιτισμός είναι δικαίωμα

Ο Β. Σίμος και η Σεμίνα Διγενή συζητώντας με Πετρουπολιώτες
Ο Β. Σίμος και η Σεμίνα Διγενή συζητώντας με Πετρουπολιώτες
Στην Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης, τη Δραματική Σχολή Πέτρας, που διαθέτει ο δήμος Πετρούπολης, βρέθηκαν χτες το απόγευμα ο Βαγγέλης Σίμος και η δημοσιογράφος Σεμίνα Διγενή, στο πλαίσιο της πλατιάς εξόρμησης που πραγματοποίησαν στην πόλη. Στη συζήτηση με τον καλλιτεχνικό διευθυντή, Μίλτο Δημουλή, και σπουδαστές της σχολής, στο επίκεντρο βρέθηκαν η κοινωνική λειτουργία της Τέχνης αλλά και η πολιτική που εμπορευματοποιεί τον πολιτισμό και αντιμετωπίζει τους εργαζόμενους σε αυτόν ως φθηνά μέσα παραγωγής κέρδους.

Το λόγο πήραν «παιδιά που έχουν ανάγκη να κάνουν θέατρο», όπως ειπώθηκε, σημειώνοντας τα χαμηλά δίδακτρα της σχολής, τις υποτροφίες που δίνονται με πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής: «Αν δεν υπήρχαν τα παραπάνω, πολλοί από μας δε θα ήμασταν σήμερα εδώ. Γιατί τα δίδακτρα σε άλλες σχολές είναι πανάκριβα. Δεν θα μπορούσαμε να σπουδάσουμε. Κι οφείλουμε να διαφυλάξουμε αυτό το έργο σαν τα μάτια μας», είπαν μεταξύ άλλων.

Φέτος ανεβάζουν την παράσταση «Ιφιγένεια η εν Αυλίδι» του Ευριπίδη, «η ιστορία ενός ακόμα πολέμου με αφορμή την αρπαγή μιας ωραίας γυναίκας αλλά με βαθύτερη αιτία την ανάγκη του ισχυρού να επεκταθεί εδαφικά και οικονομικά». Η πρεμιέρα της είναι στις 14 Ιούλη, στο Θέατρο Πέτρας, στις 9.15 μ.μ. Η είσοδος είναι ελεύθερη κι «αυτό που προσφέρουμε», λέει ο δήμαρχος Β. Σίμος, «η εξαιρετική και πολυεπίπεδη δουλειά που γίνεται εδώ επιστρέφει στο λαό της Πετρούπολης».


Στη Δραματική Σχολή Πέτρας
Στη Δραματική Σχολή Πέτρας

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ