ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 10 Γενάρη 2018
Σελ. /24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ
Η επιτυχία της παρακαταθήκη για τα σημαντικά καθήκοντα που έχουμε μπροστά μας

Η τελική κατάταξη των ΚΟ
Η τελική κατάταξη των ΚΟ
Τους ισχυρούς δεσμούς με την εργατική τάξη και το λαό, αλλά και τις μεγάλες δυνατότητες που υπάρχουν για συστράτευση με το ΚΚΕ και νέων δυνάμεων, όπως και συνολικά για την ολόπλευρη ισχυροποίηση του Κόμματος, αποτυπώνει η μεγάλη επιτυχία με την οποία στέφθηκε η δίμηνη Οικονομική Εξόρμηση Νοέμβρη - Δεκέμβρη.

Η μάχη που έδωσαν οι Κομματικές Οργανώσεις όλο το προηγούμενο διάστημα για την οικονομική ενίσχυση του Κόμματος, όπως και ο τρόπος δουλειάς, το σχέδιο, η ένταξη σε αυτή φίλων και οπαδών του ΚΚΕ, η άμιλλα, αποτελούν στοιχεία - παρακαταθήκη για τα μεγάλα καθήκοντα που έχουμε μπροστά μας και ενώ το Κόμμα μας μπαίνει σε μια χρονιά - σταθμό, συμπληρώνοντας τα 100 χρόνια ζωής και δράσης για την απελευθέρωση της εργατικής τάξης και του λαού από τα δεσμά της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης. Σε στοιχεία από την πείρα αυτή θα αναφερθεί και ο «Ριζοσπάστης» σε επόμενα φύλλα του.

Συνολικά, στο 11ο και τελευταίο «κλείσιμο», που έγινε τη Δευτέρα το βράδυ, το πανελλαδικό πλάνο υπερκαλύφθηκε σε ποσοστό 130,47%. Η ΚΝΕ υπερκάλυψε επίσης το πλάνο της σε ποσοστό 131,05%. Επίσης η ΚΟΒ του «Ριζοσπάστη» κατά 124,62%.

Συνολικά, όλες οι Κομματικές Οργανώσεις υπερκάλυψαν το πλάνο τους, ενώ πρώτη, με ποσοστό 164,38%, «έκοψε το νήμα» η ΚΟ Αν. Στερεάς και Εύβοιας, η οποία στη μάχη αυτή είχε το επιπλέον κίνητρο και στόχο της απόκτησης δικών της ιδιόκτητων γραφείων. Την τριάδα των πρώτων Οργανώσεων συμπληρώνουν η ΚΟ Εξωτερικού με 158,59% και η ΚΟ Αν. Μακεδονίας - Θράκης με 157,01%.

Ακολουθούν κατά σειρά οι Κομματικές Οργανώσεις: Αιγαίου με 148,95%, Δ. Ελλάδας με 134,74%, Αττικής με 130,39%, Κρήτης με 129,86%, Πελοποννήσου με 125,12%, Θεσσαλίας με 125%, Ηπείρου με 115,07%, Κ. Μακεδονίας με 114,10% και Δ. Μακεδονίας με 106,15%.

100 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ
Ολα έτοιμα για τη μεγάλη πανεξόρμηση με τη Διακήρυξη της ΚΕ

Στη μάχη της πανεξόρμησης, για να φτάσει παντού ο «Ριζοσπάστης του Σαββατοκύριακου», που στις 13 και 14 Γενάρη κυκλοφορεί με ένθετη τη Διακήρυξη της ΚΕ του Κόμματος για τα 100 χρόνια από την ίδρυσή του, ρίχνονται αυτό το Σάββατο οι ΚΟ του ΚΚΕ.

Οι σχετικές προετοιμασίες, που έχουν ξεκινήσει εδώ και μέρες, βρίσκονται στην κορύφωσή τους, με στόχο η μεγάλη πανεξόρμηση να αποτελέσει σταθμό στην πολιτική παρέμβαση, στην επαφή με χιλιάδες εργατοϋπάλληλους και φτωχούς αυτοαπασχολούμενους, στην γνωριμία και νέων εργαζομένων με τη στρατηγική του ΚΚΕ.

Ηδη, πανό, αφίσες αλλά και ανακοινώσεις σε χώρους δουλειάς, γειτονιές και χωριά σε μια σειρά περιοχές, δίνουν τον τόνο, ενώ σε κλίμα συντροφικής άμιλλας οι ΚΟ σχεδιάζουν το πλατύ άνοιγμα του Σαββατοκύριακου και της ερχόμενης Δευτέρας, βάζοντας «με χαρτί και μολύβι» φιλόδοξους στόχους, ιεραρχώντας εργασιακούς χώρους στρατηγικής σημασίας και εντάσσοντας νέους, αξιοποιώντας φίλους και οπαδούς του Κόμματος, για να φτάσει η Διακήρυξη της ΚΕ σε ακόμα περισσότερους.

Χαρακτηριστικό είναι ότι πολλές Οργανώσεις του Κόμματος έχουν ήδη βάλει στόχους και κάνει παραγγελίες που αγγίζουν πολύ υψηλά επίπεδα, τα υψηλότερα των τελευταίων χρόνων, επιβεβαιώνοντας ότι η εξόρμηση αυτή μπορεί και θα είναι αντάξια του περιεχομένου του σημαντικού ντοκουμέντου της ΚΕ.

Ομιλία στη Φωκίδα

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, θα παρευρεθεί και θα χαιρετίσει την ετήσια εκδήλωση - συνεστίαση που διοργανώνει η ΤΕ Φωκίδας του ΚΚΕ, το Σάββατο 13 Γενάρη και ώρα 8.30 μ.μ., στην Κίρρα, στην ταβέρνα «Διογένης».

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΚΚΕ
Εκδήλωση παρουσίασης της Διακήρυξης για τα 100 χρόνια του Κόμματος

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, θα μιλήσει σε εκδήλωση που διοργανώνει η Κεντρική Επιτροπή για την παρουσίαση της Διακήρυξης για τα 100 χρόνια του ΚΚΕ.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον Πειραιά, την πόλη όπου ιδρύθηκε το 1918 το ΚΚΕ, τη Δευτέρα 22 Γενάρη, στις 7 μ.μ., στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά. Θα ακολουθήσει χρονικό της αγωνιστικής δράσης του Κόμματος μέσα από καλλιτεχνικό πρόγραμμα με αντιπροσωπευτικά τραγούδια και κείμενα.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ