ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 3 Γενάρη 2015
Σελ. /24

Τρεις βδομάδες πριν από τις βουλευτικές εκλογές της 25ης Γενάρη, οι Οργανώσεις του Κόμματος και της ΚΝΕ σε όλη τη χώρα δίνουν τη μάχη για να βγει το ΚΚΕ πιο δυνατό στη Βουλή και στο λαό, συνεχίζουν το πολιτικό άνοιγμα όλου του προηγούμενου διαστήματος και προσαρμόζουν με ταχύτητα το σχεδιασμό τους ώστε να φτάσει ακόμα πιο πλατιά το κάλεσμα για ενίσχυση του ΚΚΕ, για Λαϊκή Συμμαχία και οργάνωση του κινήματος για τη συνολική ανατροπή.

Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η ύλη του σημερινού 4σέλιδου «Κομματική Ζωή και Δράση»:

-- Εκδήλωση ΚΟ Αττικής για τα 96 χρόνια του ΚΚΕ: Κεντρικός σταθμός στη συνολική προεκλογική δουλειά του Κόμματος. Συνέντευξη για τη μεγάλη πολιτική - πολιτιστική συγκέντρωση της ΚΟ Αττικής στις 11 Γενάρη στο ΣΕΦ.

-- Εκδόσεις Ιδεολογικής Επιτροπής της ΚΕ του ΚΚΕ: Πολύτιμα «εργαλεία» για την αποτελεσματικότητα της πολιτικής μας παρέμβασης.

-- Κομματική δραστηριότητα: Ανταποκρίσεις από κομματικές εκδηλώσεις σε Θεσσαλία και Στερεά.

-- Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ: Με την πείρα της Εξόρμησης, συνεχίζουμε τη μάχη για την οικονομική ενίσχυση του Κόμματος.


ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΚΟ ΑΤΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΑ 96 ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Κεντρικός σταθμός στη συνολική προεκλογική δουλειά του Κόμματος

Για τη μεγάλη πολιτική - πολιτιστική συγκέντρωση της ΚΟ Αττικής στις 11 Γενάρη στο ΣΕΦ μιλά στο «Ρ» η Β. Σεφέρη, μέλος της ΕΠ της ΚΟΑ

Icon

Λίγες μέρες πριν τη μεγάλη πολιτική - πολιτιστική συγκέντρωση της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ, για τα 96 χρόνια από την ίδρυσή του, στις 11 Γενάρη, στις 18.00, στο ΣΕΦ, με ομιλητή τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπα, οι εξελίξεις της τελευταίας εβδομάδας της προσδίδουν αντικειμενικά και χαρακτήρα κεντρικού σταθμού στην προεκλογική δραστηριότητα της Οργάνωσης για την ενίσχυση του Κόμματος. Για το περιεχόμενο της εκδήλωσης και το φόντο μέσα στο οποίο διεξάγεται, μιλά στο «Ριζοσπάστη» η Βαγγελιώ Σεφέρη, μέλος της Επιτροπής Περιοχής της ΚΟΑ.

***

-- Από την πρώτη στιγμή της επίσπευσης της προεδρικής εκλογής, η ΚΟ Αττικής ξεδίπλωσε μια πλούσια πολιτική δράση - παρέμβαση στις πολιτικές εξελίξεις. Πλέον, με την προκήρυξη των εκλογών στις 25 Γενάρη, πώς εντάσσεται στην προεκλογική δουλειά της Οργάνωσης η εκδήλωση στο ΣΕΦ στις 11 Γενάρη;

Βαγγελιώ Σεφέρη: Αυτή η μεγάλη πολιτική - πολιτιστική εκδήλωση είχε προαποφασιστεί από την Κομματική Οργάνωση Αττικής, στα πλαίσια της γενικότερης πολιτικής παρέμβασής μας, τιμώντας τα 96 χρόνια αγώνων του ΚΚΕ για την υπεράσπιση των συμφερόντων του λαού.

Το Κόμμα, τα μέλη και οι φίλοι του, όλο το προηγούμενο διάστημα, πρωτοστάτησαν στην οργάνωση λαϊκών αγώνων για τα οξυμένα προβλήματα που προκαλεί η αντιλαϊκή πολιτική των μονοπωλίων, της ΕΕ και των εκπροσώπων τους. Δίνουμε τη μάχη για την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος, για να δυναμώσει η ταξική πάλη σε κάθε χώρο δουλειάς. Για τη συγκρότηση Λαϊκής Συμμαχίας, που θα παλεύει για την ανάκτηση των απωλειών των εργαζόμενων από την κρίση, που θα ανοίγει το δρόμο για την εργατική - λαϊκή εξουσία.


Οι τελευταίες εξελίξεις, με την ανακοίνωση των εκλογών στις 25 Γενάρη, αντικειμενικά εντάσσουν και τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία στη συνολική προεκλογική δουλειά του Κόμματός μας. Γι' αυτό και παίρνει χαρακτήρα προεκλογικής συγκέντρωσης. Η προεκλογική δουλειά άλλωστε, αν και έχει την αυτοτέλειά της, δεν είναι αποκομμένη από τη συνολική δουλειά που κάνουμε. Ο λαός και μέσα από τις εκλογές χρειάζεται να στείλει μήνυμα ότι αρκετά μάτωσε για τα μονοπώλια, ότι ξεπερνά πλαστά διλήμματα που μπαίνουν από τις δυνάμεις του ευρωμονόδρομου. ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, ανεξάρτητα από τις όποιες διαφορές τους, ανταγωνίζονται για το ποιος είναι καλύτερος στην υλοποίηση των πολιτικών υπέρ του κεφαλαίου και της ΕΕ, διεκδικώντας το κυβερνητικό χρίσμα από την αστική τάξη.

Αντίθετα, ο λαός μας έχει ανάγκη να βαδίσει στο δικό του δρόμο και αυτόν το δρόμο μπορεί να το σηματοδοτήσει με την αποφασιστική ισχυροποίηση του ΚΚΕ και στις εκλογές.

-- 96 χρόνια από την ίδρυση του ΚΚΕ. Πώς δένει η πείρα από την ιστορική πορεία του Κόμματος, τα συμπεράσματα από τη μελέτη της, με τις μάχες του σήμερα, για την ενίσχυση του ΚΚΕ στο λαό και στη Βουλή;

Β.Σ.: Διδασκόμαστε και εμπνεόμαστε από την πρωτοπόρα δράση των κομμουνιστών, για να εκπληρωθεί η ιστορική αποστολή της εργατικής τάξης, να απελευθερώσει τον εαυτό της και όλο τον εργαζόμενο λαό από την αστική τάξη και την εκμετάλλευση.


Δεν υποταχθήκαμε ποτέ στο αστικό κράτος και τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς και αυτό μας δίνει τη δυνατότητα σήμερα ακόμα πιο ώριμα να μπορούμε να κρατάμε αυτήν τη στάση. Απέναντι στις σειρήνες, που μας καλούν να ενσωματωθούμε και εμείς στην αστική διαχείριση με τη συμμετοχή μας σε μια αστική κυβέρνηση δήθεν «αριστερή», «προοδευτική» κλπ., απαντάμε με ενίσχυση του ΚΚΕ παντού και στο λαό και στη Βουλή.

Η ελπίδα και η ευτυχία μπορούν να γίνουν πραγματικότητα για το λαό

-- Το περιεχόμενο της εκδήλωσης, πώς υπηρετεί αυτόν το στόχο;

Β.Σ.: Στην εκδήλωση, εκτός από την κεντρική ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπα, θα παρουσιαστεί μουσικοθεατρική παράσταση με τίτλο «Η ευτυχία δεν είναι παραμύθι των δυστυχισμένων. Περπατάτε...». Με τον τίτλο της παράστασης θέλουμε να σηματοδοτήσουμε το περιεχόμενο, το βασικό νόημα: Η ελπίδα και η ευτυχία δεν είναι ένα παραμύθι για τους δυστυχισμένους. Μπορούν να γίνουν πραγματικότητα για το λαό.

Μέσα από την παράσταση θέλουμε να αναδειχθεί η ιδεολογική, πολιτική και οργανωτική αντοχή του Κόμματός μας αυτά τα 96 χρόνια, όχι απλά με μια ιστορική αναδρομή αλλά δείχνοντας ότι από αυτή την αντοχή εμπνεόμαστε και για το επόμενο διάστημα: Στην πάλη μας μαζί με το λαό για το Σοσιαλισμό. Μπορούμε να πούμε ότι και αυτή η παράσταση εντάσσεται στις διάφορες πολιτικές - πολιτιστικές εκδηλώσεις που ξεκινούν για τον εορτασμό των 100 χρόνων του Κόμματος που συμπυκνώνονται στο σύνθημα: «ΚΚΕ 100 Χρόνια. Με το λαό για το Σοσιαλισμό. Σεμνή υπογραφή του λαού μας στις λεωφόρους του μέλλοντος». Η παράσταση στηρίζεται στη συμμετοχή 200 συντελεστών. Συμμετέχουν μουσικοί, τραγουδιστές, ηθοποιοί και περίπου 100 άτομα στο ρόλο χορού. Συνολικά το έργο είναι ένα πρωτότυπο καλλιτεχνικό δημιούργημα.

-- Τι μέτρα παίρνουν οι Κομματικές Οργανώσεις για την επιτυχία της εκδήλωσης;

Β.Σ.: Ηδη έχει ξεκινήσει πλατύ κάλεσμα στους εργαζόμενους της Αττικής, που περιλαμβάνει τη συζήτηση για την αξία της συμμετοχής στην πρωτοβουλία αυτή, τη γνωστοποίηση με αφίσα, με ενημερωτικό - προπαγανδιστικό υλικό. Είναι έτοιμο το σποτ για την εκδήλωση και έχει «ανέβει» στο portal του Κόμματος «902.gr». Τέλος, τη μέρα της συγκέντρωσης από όλες τις γειτονιές θα αναχωρήσουν πούλμαν που θα μεταφέρουν όσους επιθυμούν στο ΣΕΦ.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ