ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 15 Φλεβάρη 2014 - 2η έκδοση
Σελ. /24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κίνδυνος για διάλυση μονάδων του ΕΟΠΥΥ

Ξεκίνησε η διαδικασία παράδοσης στις Υγειονομικές Περιφέρειες και η διαθεσιμότητα του προσωπικού

Σε εφαρμογή τέθηκε από χτες το σκέλος του νόμου για τη μεταρρύθμιση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, που αφορά την παράδοση των μονάδων του ΕΟΠΥΥ στις κεντρικές επιτροπές του Οργανισμού και από εκεί στις Υγειονομικές Περιφέρειες. Σύμφωνα με το σχέδιο της κυβέρνησης, οι διευθυντές των 57 Περιφερειών καλούνται να παραλάβουν, να διαφυλάξουν και να παραδώσουν στη συνέχεια στις ΥΠΕ περιουσία δισ. ευρώ. Η ολοκλήρωση αυτής της διαδικασίας, σύμφωνα με την εγκύκλιο του προέδρου του ΕΟΠΥΥ, Δ. Κοντού, θα πρέπει να ολοκληρωθεί τη Δευτέρα.

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της κυβέρνησης, σε ένα μήνα θα ολοκληρωθεί η μεταφορά στις ΥΠΕ και η κινητικότητα των εργαζομένων. Στην πραγματικότητα, η διαδικασία που ξεκίνησε χτες, κατ' εφαρμογή του νόμου για την ΠΦΥ, εκτός του ότι βάζει επιπλέον εμπόδια για την παροχή υπηρεσιών ΠΦΥ στα εκατομμύρια ασφαλισμένους του Οργανισμού, αυξάνει τον κίνδυνο πολλές από τις μονάδες να μην λειτουργήσουν.

Αυτό που συνολικά υπηρετεί η μεταρρύθμιση είναι η ενίσχυση της εμπορευματοποίησης και ιδιωτικοποίησης της ΠΦΥ, προς όφελος των επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στο χώρο της Υγείας. Η απαξίωση των δομών του ΕΟΠΥΥ, σε συνδυασμό με την αξιολόγηση των μονάδων που προβλέπει ο νόμος, θα οδηγήσει σε λουκέτα και σε συγχωνεύσεις, με στόχο, όπως υπάρχει σε διάφορους σχεδιασμούς, μια νομαρχιακή μονάδα Υγείας ανά δήμο.

Αμεση απάντηση από το κίνημα

Αμεση ήταν χτες η απάντηση συνδικάτων, Λαϊκών Επιτροπών και φορέων του κινήματος στην Αττική και αλλού, που συγκεντρώθηκαν έξω από τις κατά τόπους δομές του ΕΟΠΥΥ και μαζί με γιατρούς και διοικητικούς αντέδρασαν στη διάλυσή τους. Σαν αποτέλεσμα, οι μονάδες δεν έκλεισαν, δεν λειτούργησαν και στην πολύ μεγάλη πλειοψηφία τους δεν παραδόθηκαν στις κεντρικές επιτροπές του ΕΟΠΥΥ. Είναι χαρακτηριστική η αντίδραση στα Οινόφυτα, όπου γιατροί και ασφαλισμένοι όχι μόνο δεν επέτρεψαν την παραλαβή και παράδοση, αλλά έκλεισαν συμβολικά για λίγη ώρα και την Εθνική Οδό Αθηνών - Λαμίας.

Ηδη την υποβάθμιση των υπηρεσιών ΠΦΥ, που θα γίνει μεγαλύτερη αν εφαρμοστεί ο νόμος, τη βιώνουν οι ασφαλισμένοι, λόγω των ελλείψεων στις δομές του ΕΟΠΥΥ, αλλά και της έντασης της εμπορευματοποίησης. Απ' το 2007, έχουν να προμηθευτούν πλήρως με αντιδραστήρια τα εργαστήρια του ΕΟΠΥΥ, με αποτέλεσμα οι άρρωστοι ή να καταφεύγουν στις ουρές των δημόσιων νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας ή στον ιδιωτικό τομέα πληρώνοντας χαράτσι 15%. Είναι χαρακτηριστικές πια οι μεγάλες πολύωρες αναμονές - μέχρι και οχτώ ώρες - στα εξωτερικά ιατρεία των δημόσιων νοσοκομείων για εξετάσεις και για συνταγογράφηση.

Η ταλαιπωρία των ασφαλισμένων και η κατ' ανάγκην καταφυγή σε υπηρεσίες επί πληρωμή δεν αναιρείται από την αύξηση, στις 400 (από 200), των επισκέψεων που δικαιολογεί ο ΕΟΠΥΥ στους συμβεβλημένους γιατρούς. Οι επισκέψεις αυτές εξανεμίζονται από τις πρώτες μέρες του μήνα και οι ασφαλισμένοι αναγκάζονται να πληρώσουν από την τσέπη τους για εξετάσεις και φάρμακα.

Ετοιμες και οι διαθεσιμότητες

Πριν ακόμα δημοσιευτεί στην «Εφημερίδα της Κυβερνήσεως» (ΦΕΚ), ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Δημήτρης Κοντός προχώρησε χτες και στην έκδοση της εγκυκλίου για τη «διαθεσιμότητα - κινητικότητα υπαλλήλων υγειονομικών μονάδων» που υλοποιεί το νόμο. Σε διαθεσιμότητα θα τεθούν περίπου 8.000 γιατροί και εργαζόμενοι του ΕΟΠΥΥ - εκτός απ' τους 1.500 υπαλλήλους που θα μείνουν στις 57 Περιφέρειες του Οργανισμού, εκ των οποίων οι εφτά στην Αθήνα.

Οι εργαζόμενοι θα τεθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας για ένα μήνα με τα 3/4 του μισθού τους και στη συνέχεια θα μετατεθούν ή θα μεταφερθούν σε οργανικές θέσεις που θα συσταθούν - μετά την έκδοση Υπουργικής Απόφασης - στις διοικήσεις των χωροταξικά αντίστοιχων Υγειονομικών Περιφερειών. Η πρόβλεψη για την έκδοση της Υπουργικής Απόφασης μεταθέτει ακόμα πιο μακριά από ένα μήνα τις υποσχέσεις για επαναλειτουργία των μονάδων του ΕΟΠΥΥ.

Οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ που θα επιλέξουν το νέο σύστημα θα ενταχτούν σε αυτό σε οργανικές θέσεις πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης. Οσοι από αυτούς είχαν και ιδιωτικό ιατρείο υποχρεώνονται, όταν αναλάβουν υπηρεσία στο νέο φορέα, να προσκομίσουν και βεβαίωση διακοπής της δραστηριότητάς τους απ' την εφορία.

Συναγερμό σήμαναν από χτες συνδικάτα και Λαϊκές Επιτροπές

Συγκεντρώσεις έξω από δομές του ΕΟΠΥΥ για να αποτραπεί η διαδικασία παράδοσης

Νέα Ιωνία
Νέα Ιωνία
Στο πόδι βρίσκονται οι Λαϊκές Επιτροπές, για να βάλουν εμπόδια στη διάλυση των δομών του ΕΟΠΥΥ. Χτες, μέρα έναρξης της διαδικασίας παράδοσης των δομών στις ΥΠΕ, έγιναν κινητοποιήσεις και παρεμβάσεις σε μια σειρά περιοχές.

Με την παρουσία των απεργών γιατρών και των εργαζομένων αποτράπηκε η παράδοση και η παραλαβή στη Νομαρχιακή Μονάδα Υγείας Αττικής του ΕΟΠΥΥ, που βρίσκεται στην πλατεία Θεάτρου. Οι ασθενείς που προσήλθαν στη Μονάδα στάθηκαν στο πλευρό των γιατρών, ζητώντας απ' την επιτροπή να αφήσει τη μονάδα να συνεχίσει τη λειτουργία της.

Συγκέντρωση στη Μονάδα Υγείας του ΕΟΠΥΥ στη Νέα Ιωνία έγινε με πρωτοβουλία του Συνδέσμου Συνταξιούχων ΙΚΑ, της Λαϊκής Επιτροπής και συλλόγων γυναικών της περιοχής. Επίσης, παρευρέθηκε ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και υποψήφιος δήμαρχος Νέας Ιωνίας, Παναγιώτης Τσουκαλάς. Η παραλαβή και παράδοση δεν έγινε, μετά από άρνηση των γιατρών και των εργαζομένων.

Ο διευθυντής κάλεσε την Αστυνομία, επιλογή που αποδοκιμάστηκε και καταγγέλθηκε απ' τους συγκεντρωμένους. Η αστυνομία μετά τις διαμαρτυρίες του κόσμου απομακρύνθηκε απ' το χώρο. Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Συνταξιούχων Νίκος Αθανασίου ανακοίνωσε νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας τη Δευτέρα στη μονάδα του ΕΟΠΥΥ (οδός Αλέκου Παναγούλη), ώρα 9.30 π.μ.

Ζωγράφου
Ζωγράφου
Κινητοποίηση έγινε και στου Ζωγράφου, από τη Λαϊκή Επιτροπή της περιοχής. Νέες συγκεντρώσεις έχουν οριστεί για αύριο Σάββατο, στις 11 π.μ. στην πλατεία Τερζάκη και για τη Δευτέρα, στις 7.30 π.μ., έξω από τα ιατρεία του ΕΟΠΥΥ. Ανάλογη παρέμβαση έγινε χτες από τη Λαϊκή Επιτροπή στην Καλλιθέα. Στο Χαλάνδρι, η Λαϊκή Επιτροπή πραγματοποίησε κινητοποίηση στο κεντρικό παράρτημα του ΙΚΑ, εμποδίζοντας τους ελεγκτές να κάνουν την απογραφή. Στην Πετρούπολη, η Διοίκηση του Δήμου καλεί τους εργαζόμενους και τους φορείς σε κινητοποίηση τη Δευτέρα, στις 8 π.μ. έξω από το υποκατάστημα του ΕΟΠΥΥ.

Με παρέμβασή τους στον «Οίκο Ναύτη», τα ναυτεργατικά σωματεία, ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», ΠΕΕΜΑΓΕΝ, Ρυμουλκών - Ναυαγοσωστικών και η ΠΕΣ - ΝΑΤ ανάγκασαν τη Διοίκηση να συγκαλέσει έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο, το οποίο αποφάσισε να μη γίνει η παράδοση του υγειονομικού υλικού και της υποδομής.

Τα σωματεία καταδικάζουν την επιχείρηση τρομοκράτησης εκ μέρος της Διοίκησης που κάλεσε αστυνομικές δυνάμεις. Προχωρούν σε νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας τη Δευτέρα στις 8 π.μ. στον «Οίκο Ναύτη» (πλατεία Τερψιθέας), σε συμμετοχή στη κινητοποίηση την Τρίτη στις 10 π.μ. στο νοσοκομείο «Μεταξά», στο πλαίσιο της Μέρας Δράσης που οργανώνουν οι Λαϊκές Επιτροπές του Πειραιά, και στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ, επίσης την Τρίτη στις 6 μ.μ. στην Ομόνοια.

Παγκράτι
Παγκράτι
Σε συγκέντρωση στο ΙΚΑ Αγίων Αναργύρων (Μπίμπιζα) τη Δευτέρα στις 8 π.μ., καλούν οι Λαϊκές Επιτροπές Ιλίου - Αγίων Αναργύρων και Καματερού. Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στο κλείσιμο των ιατρείων του ΕΟΠΥΥ οργανώνει το Παλλεσβιακό Εργατικό Κέντρο, τη Δευτέρα στις 8.30 π.μ. στη μονάδα Υγείας στην Επάνω Σκάλα.

Αγώνας να μείνει ανοιχτό το Κέντρο Παιδοψυχικής Υγιεινής

Στη χτεσινή κινητοποίηση συμμετείχε ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας

Από τη χτεσινή συγκέντρωση έξω από το Κέντρο
Από τη χτεσινή συγκέντρωση έξω από το Κέντρο
Με τη δυναμική παρουσία της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Αναπήρων, του Ενιαίου Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ΑμΕΑ Αττικής και Λαϊκών Επιτροπών του Δήμου Αθήνας, εκφράστηκε χτες η αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων του Κέντρου Παιδοψυχικής Υγιεινής (ΚΠΥ), που προσπαθούν να το κρατήσουν ανοιχτό, καθώς άρχισε η διαδικασία παράδοσης. Στο πλευρό των εργαζομένων βρέθηκε ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Το Κέντρο Παιδοψυχικής Υγιεινής (ΚΠΥ), το μοναδικό δημόσιο στη χώρα, λειτούργησε το 1966 απ' το ΙΚΑ και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στον ΕΟΠΥΥ. Κάθε χρόνο δέχεται 5.500 παιδιά και εφήβους των λαϊκών οικογενειών, έχοντας ελάχιστο προσωπικό. «Σπέρνουνε το θάνατο και την κερδοφορία, τέρμα στις θυσίες για την πλουτοκρατία» και «Δώστε λεφτά για Πρόνοια - Υγεία, την κρίση να πληρώσει η ολιγαρχία» ήταν τα συνθήματα που ακούστηκαν στη συγκέντρωση. Τελικά, η παραλαβή και παράδοση μετατέθηκε για τη Δευτέρα.

Σε δήλωσή του, ο Ν. Σοφιανός τόνισε: «Μένει στον αέρα μια σύγχρονη μονάδα. Πέρα από το ότι έχει να κάνει με τη συνολικότερη προσπάθεια να τελειώνουν με την ψυχική υγεία, αυτό που πρέπει να προβληματίσει τον εργαζόμενο κόσμο είναι ότι σε αυτή την πόλη μέσα σε τέσσερα χρόνια χάθηκαν πέντε νοσοκομεία, δεκάδες εξωτερικά ιατρεία του ΙΚΑ και ο κόσμος αγανακτεί που δεν μπορεί να κλείσει ούτε τηλεφωνικό ραντεβού με γιατρό, γιατί δε βρίσκει. Πρέπει ο κόσμος να πάρει και πολιτική απόφαση. Πρέπει να πάρει και στροφή και να τους τιμωρήσει. Αυτό το μήνυμα θέλουμε να δώσουμε και με τη σημερινή αλληλεγγύη και στήριξη στον αγώνα των εργαζομένων στο Κέντρο Παιδοψυχικής Υγιεινής».

Αντιδράσεις από ΠΑΣΕΒΕ και συνταξιούχους

Σε ανακοίνωσή της, η ΠΑΣΕΒΕ σημειώνει μεταξύ άλλων: «Ο νόμος για την ΠΦΥ που ψηφίστηκε στη Βουλή, έρχεται να διαλύσει ό,τι είχε απομείνει από το δημόσιο σύστημα Υγείας. Δεν έχουμε άλλο χρόνο. Τώρα να οργανώσουμε, να κλιμακώσουμε τις κινητοποιήσεις στους χώρους δουλειάς, στις γειτονιές, στα σχολεία, παντού! Ολοι μαζί, εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι, συνταξιούχοι, νεολαία και γυναίκες, να βάλουμε εμπόδια στα σχέδιά τους. Καλούμε τα Σωματεία, τις Ενώσεις και όλους τους αυτοαπασχολούμενους να συμμετέχουν μαζικά στις παραστάσεις διαμαρτυρίας που διοργανώνονται για τις επόμενες μέρες, στα παραρτήματα του ΕΟΠΥΥ, σε κάθε πόλη και σε κάθε γειτονιά μαζί με τα σωματεία των εργαζομένων και τις Λαϊκές Επιτροπές».

Αντίστοιχα, στο κάλεσμά της, η Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΙΚΑ σημειώνει μεταξύ άλλων: «Για όλους μας ένας πρέπει να είναι ο στόχος. Αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας - Πρόνοιας - Πρόληψης. Να μην καταργηθεί καμία μονάδα υγείας, κανένα κέντρο υγείας. Οχι στην κινητικότητα και τη διαθεσιμότητα. Καμιά απόλυση. Μαζικές προσλήψεις υγειονομικού προσωπικού με μόνιμη και αποκλειστική απασχόληση και ικανοποιητικός μισθός. Κατάργηση κάθε επιχειρηματικότητας στην Υγεία».

«Δεν πρέπει να κλείσει καμία μονάδα ούτε για μια ώρα», τονίζει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΟΑΕΕ.«Δεν μπορεί οι συνταξιούχοι του Οργανισμού που πλήρωσαν αιματηρές εισφορές, στο τέλος της ζωής τους να γίνονται μπαλάκι ανάμεσα στις υπηρεσίες των Οργανισμών και να μην μπορούν να έχουν έστω τις υποβαθμισμένες, ιατροφαρμακευτικές παροχές, που κι αυτές πια μπαίνουν στην προκρούστεια κλίνη της διαβόητης μεταρρύθμισης της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ), με την οποία ο ΕΟΠΥΥ μετατρέπεται αποκλειστικά σε αγοραστή υπηρεσιών Υγείας», σημειώνει στην ανακοίνωσή της.

Καταστολή ενάντια στους απεργούς της «Forthnet»

Από τη χτεσινή απεργιακή κινητοποίηση

Eurokinissi

Από τη χτεσινή απεργιακή κινητοποίηση
Κόντρα στην τρομοκρατία και την καταστολή που επιστράτευσε η εργοδοσία για να σπάσει τον αγώνα τους, οι εργαζόμενοι στην επιχείρηση «Forthnet - Netmed» έκαναν χτες απεργία, με αίτημα να ακυρωθούν οι απολύσεις στις οποίες προχωρά η επιχείρηση, να υπογραφεί ΣΣΕ με μισθούς και δικαιώματα σύμφωνα με τις ανάγκες τους και να εξασφαλιστούν ανθρώπινες συνθήκες εργασίας.

Οι εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν από το πρωί έξω από τα γραφεία της επιχείρησης στον Ταύρο. Στο πλευρό τους βρέθηκαν οι δυνάμεις του κλαδικού Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων στις Τηλεπικοινωνίες και την Πληροφορική (ΣΕΤΗΠ). Παρά τις πιέσεις από την εργοδοσία και τα τηλεφωνήματα που τους καλούσαν να μπουν για δουλειά, οι περισσότεροι δεν πέρασαν την πόρτα της επιχείρησης. Ετσι, η εργοδοσία επιστράτευσε την καταστολή.

Στο χώρο έφτασαν αστυνομικές δυνάμεις με κλούβα και μια διμοιρία των ΜΑΤ παρατάχθηκε μπροστά από την επιχείρηση. Εκπρόσωποι της εταιρείας προχώρησαν σε μηνύσεις, με αποτέλεσμα να οδηγηθούν στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τρία μέλη της διοίκησης του επιχειρησιακού σωματείου και ο πρόεδρος του ΣΕΤΗΠ, Αλέκος Περράκης. Λίγο αργότερα αφέθηκαν ελεύθεροι.

Οι εργαζόμενοι κατήγγειλαν την παρουσία της αστυνομίας και απαίτησαν την απομάκρυνσή της από το χώρο, πράγμα που έγινε λίγο αργότερα, ενώ συνεχίστηκε και η περιφρούρηση της απεργίας.

Συγκέντρωση του ΠΑΜΕ την Τρίτη στην Ομόνοια

Ολοι τη Δευτέρα στα πολυιατρεία του ΕΟΠΥΥ

Σε γενικό ξεσηκωμό για την Υγεία καλεί το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο και την Τρίτη 18 Φλεβάρη στην Αθήνα διοργανώνει συγκέντρωση και πορεία στο υπουργείο Υγείας, στις 6 το απόγευμα, στην Ομόνοια. Παράλληλα, καλεί τους εργαζόμενους, τη Δευτέρα 17 Φλεβάρη το πρωί, να βρεθούν έξω από τα πολυιατρεία του ΕΟΠΥΥ. Στις κινητοποιήσεις καλεί και η ΠΑΣΕΒΕ.

Σε ανακοίνωσή του, το ΠΑΜΕ σημειώνει: «Συγκυβέρνηση και ΕΕ κλείνουν τα πολυιατρεία του ΕΟΠΥΥ. Τώρα Ξεσηκωμός! Για να μην το επιτρέψουμε.

Διεκδικούμε:

  • Αποκλειστικά Δημόσιο και Δωρεάν Σύστημα Υγείας - Πρόνοιας
  • Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Κέντρα Υγείας για όλο το λαό!
  • Να καταργηθεί κάθε επιχειρηματική δράση στην Υγεία

Το ΠΑΜΕ καλεί σε γενικό ξεσηκωμό για την Υγεία! Στους χώρους δουλειάς, στις γειτονιές, στα σχολεία, παντού!

Κλείνουν τα ιατρεία του ΕΟΠΥΥ! Ολοι στους δρόμους! Ο νόμος της συγκυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ) που ψηφίστηκε στη Βουλή, οδηγεί σε επιπλέον περιορισμό των όποιων δωρεάν παροχών Υγείας απέμειναν σήμερα. Η επίθεση ενάντια στα δικαιώματά μας δυναμώνει. Ολοένα και περισσότερο, το κόστος των υπηρεσιών Υγείας μεταφέρεται στις πλάτες των λαϊκών οικογενειών που έχουν γονατίσει από την ανεργία, τους φόρους και τη συνεχή μείωση μισθών και συντάξεων.

Η κατάσταση που επικρατεί και στα νοσοκομεία είναι εγκληματική. Τα νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας έχουν τεράστια κενά, με δραματικές συνέπειες για ασθενείς και εργαζόμενους. Η κινητικότητα - διαθεσιμότητα του προσωπικού εντάσσεται στο σχεδιασμό της κυβέρνησης για την ανάπτυξη υπηρεσιών Υγείας που θα λειτουργούν ως επιχειρήσεις. Με οργάνωση παντού, με ταξική αλληλεγγύη, μπορούμε "να φέρουμε τα πάνω κάτω"!».

Οι προσυγκεντρώσεις

Για το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ για την Υγεία, έχουν οριστεί οι παρακάτω προσυγκεντρώσεις, όλες στις 5.30 μ.μ.:

  • Πλατεία Κάνιγγος: Τα σωματεία Οικοδόμων, Ηλεκτρολόγων, Ξύλου, Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων, Εμπορίου, Ιδιωτικών υπαλλήλων, Λογιστών, Καθαριστών - Καθαριστριών, Μεταφορών, Δημόσιας και Ιδιωτικής Υγείας, Χρηματοπιστωτικού, Τηλεπικοινωνιών, Καλλιτεχνών, ΜΜΕ. Επίσης, η ΠΑΣΕΒΕ (αυτοαπασχολούμενοι, μικροί έμποροι και βιοτέχνες), Μαζικοί φορείς Μεσογείων - Λαυρεωτικής, Κεντρικού τομέα και η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας.
  • Πλατεία Βάθης: Τα Σωματεία Τροφίμων, Τύπου - Χάρτου, Μετάλλου, Φαρμάκου, Ενέργειας, Ιματισμού, Χαλυβουργών. Επίσης, εργαζόμενοι και μαζικοί φορείς από Δυτικό Τομέα, ΟΤΑ και Δημόσιο Τομέα, Θριάσιο - Μέγαρα, Βόρειο Τομέα.
  • Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (πρώην Κοτζιά): Συνταξιούχοι, εργαζόμενοι και φορείς από Νότιο Τομέα και Πειραιά.
  • Χαυτεία: Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών, Εκπαιδευτικοί
Αύριο η παναττική της ΠΑΣΕΒΕ

Στη 2η Πανελλαδική της Συνδιάσκεψη προχωρά η ΠΑΣΕΒΕ την Κυριακή 23/2, με στόχο τον απολογισμό της δράσης που ανέπτυξε στα τέσσερα προηγούμενα χρόνια, το σχεδιασμό των αγωνιστικών της πρωτοβουλιών, την ανάπτυξη αιτημάτων και στόχων πάλης. Στην τελική ευθεία, θα γίνει την Κυριακή 16/2 η Συνδιάσκεψη της Παναττικής Γραμματείας. Οι εργασίες θα ξεκινήσουν στις 9 π.μ., στην αίθουσα του Συνδέσμου Εγκαταστατών Υδραυλικών Αθήνας (οδός Σαλαμινίας και Πέτρου Ράλλη, Ταύρος). Τις εργασίες θα χαιρετίσουν εκπρόσωποι από το ΠΑΜΕ, την ΠΑΣΥ, την ΟΓΕ και το ΜΑΣ. Επίσης, τη Δευτέρα 17/2 θα γίνει η Συνδιάσκεψη της Γραμματείας Θεσσαλονίκης της ΠΑΣΕΒΕ, στις 6 το απόγευμα, στο Εργατικό Κέντρο (Ολύμπου και Αριστοτέλους, 1ος όροφος). Θα ακολουθήσει η Συνδιάσκεψη της Γραμματείας της Ξάνθης, την Τετάρτη 19/2, στις 8 μ.μ., στο ξενοδοχείο «Δημόκριτος».

Τη Δευτέρα στη Θεσσαλονίκη

Αγωνιστικά απαντούν οι Λαϊκές Επιτροπές της Θεσσαλονίκης στην προσπάθεια διάλυσης των δομών του ΕΟΠΥΥ. Τη Δευτέρα, προγραμματίζονται συγκεντρώσεις στις 10 π.μ. στο ΙΚΑ Τούμπας από τις Λαϊκές Επιτροπές κεντροανατολικής Θεσσαλονίκης και στο ΙΚΑ Ευόσμου από τις Λαϊκές Επιτροπές της δυτικής Θεσσαλονίκης.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ