ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 6 Ιούνη 2013
Σελ. /32
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ - ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ
Κινητοποιήσεις σήμερα για την Κοινωνική Ασφάλιση

  • Παναττική κινητοποίηση συνταξιούχων σήμερα, στις 10 το πρωί στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης
  • Στη Θεσσαλονίκη, στις 11 π.μ., στο Αγαλμα Βενιζέλου

Στη μάχη για την υπεράσπιση των συντάξεων, της Δημόσιας Κοινωνικής Ασφάλισης, της Υγείας και της Πρόνοιας ρίχνονται σήμερα οι συνταξιούχοι, τα συνδικάτα και οι εργαζόμενοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι νέοι και οι γυναίκες σε πολλές περιοχές της χώρας.

Μαζικά καλούνται να συμμετάσχουν σήμερα οι συνταξιούχοι στην κινητοποίηση που διοργανώνουν στις 10 το πρωί, στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις ΙΚΑ - ΕΛΤΑ - ΔΗΜΟΣΙΟΥ - ΟΣΕ - ΟΑΕΕ - ΠΕΣ-ΝΑΤ - ΟΤΑ και Ταμείου Ασφάλισης Εμπόρων ΟΑΕΕ. Θα ακολουθήσει πορεία στο υπουργείο Εργασίας. Τη συμμετοχή τους στη συγκέντρωση των συνταξιούχων αποφάσισαν η Ενωτική Συνδικαλιστική Κίνηση Τυφλών και συνδικαλιστές της ΣΕΑΑΝ και καλούν σε προσυγκέντρωση στις 9.30 π.μ. στο «Χόντος Σέντερ» στην Ομόνοια.

Συγκέντρωση στις 11 το πρωί στο Αγαλμα Βενιζέλου, στη Θεσσαλονίκη, διοργανώνει και η Συντονιστική Επιτροπή Συνταξιουχικών Οργανώσεων Κεντρικής Μακεδονίας.

Οι συνταξιούχοι διεκδικούν:

  • Η κυβέρνηση άμεσα να εγγυηθεί την καταβολή των συντάξεων, χωρίς καμία περικοπή και να δοθούν αυξήσεις.
  • Να καλυφθούν άμεσα οι ανάγκες όλων των Ταμείων από το κράτος και τη μεγαλοεργοδοσία.
  • Κατάργηση όλων των αντεργατικών - αντιασφαλιστικών νόμων και αποκατάσταση όλων των περικοπών.
  • Κατάργηση των χαρατσιών και κατασχέσεων.
  • Οι συντάξεις κύριες και επικουρικές να εκδίδονται σύντομα σε εύλογο χρονικό διάστημα και να αποδίδονται άμεσα στους δικαιούχους τους.
  • Να προσληφθεί άμεσα προσωπικό στα ασφαλιστικά Ταμεία, αίτημα καθολικό χωρίς να δίνεται λύση.
  • Να διασφαλιστεί δημόσια και δωρεάν Υγεία για όλους, εργαζόμενους, συνταξιούχους, ΑμεΑ, ανέργους, εργαζομένους με προσωρινή απασχόληση σε όλη την εργατική - λαϊκή οικογένεια.
  • Να αποδοθούν στους δικαιούχους τα δελτία θεραπευτικού τουρισμού, λουτροθεραπείας και κοινωνικού Τουρισμού.
Κινητοποιήσεις σε πολλές περιοχές της χώρας

Κινητοποιήσεις έχουν, επίσης, προγραμματιστεί για σήμερα:

Στα Γιάννενα, συγκέντρωση στις 11 το πρωί στο Δημαρχείο που διοργανώνουν οι Τοπικές Γραμματείες του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΥ, της ΠΑΣΕΒΕ, της ΟΓΕ και του ΜΑΣ.

Παράσταση διαμαρτυρίας στο ΙΚΑ, στις 11 το πρωί και συλλαλητήριο για την υπεράσπιση της Κοινωνικής Ασφάλισης στις 7.30 το απόγευμα μπροστά στο Δημαρχείο Αλεξανδρούπολης, διοργανώνουν τα σωματεία συνταξιούχων, εμποροϋπαλλήλων και ιδιωτικών υπαλλήλων, οικοδόμων, ιδιωτικών εκπαιδευτικών, τουριστικών επαγγελμάτων και η τοπική Γραμματεία της ΠΑΣΕΒΕ.

Στα Τρίκαλα, στις 7.30 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο, θα πραγματοποιηθεί παντρικαλινή σύσκεψη φορέων, στην οποία αναμένεται να ληφθούν αποφάσεις και μέτρα για την οργάνωση της αγωνιστικής δράσης.

Στην Τρίπολη, στις 7 μ.μ., το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ καλεί σε συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία.

Στο Βόλο, αύριο, Παρασκευή, 7 Ιούνη, στις 11 π.μ., στο Νοσοκομείο, με την απαίτηση να συμπληρωθούν άμεσα τα κενά σε προσωπικό και εξοπλισμό. Στις 12 Ιούνη, στον ΟΑΕΕ, για τα ζητήματα των συντάξεων, της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και των χρεών των επαγγελματοβιοτεχνών και εμπόρων. Στις 18 Ιούνη, στο ΙΚΑ, για τη σφράγιση των βιβλιαρίων Υγείας όλων.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Αγωνιστικό μέτωπο για την Κοινωνική Ασφάλιση

Με επιτυχία έγιναν οι κινητοποιήσεις σε Λάρισα και Τρίκαλα, ακολουθεί ο Βόλος

Μήνυμα μαζικού και οργανωμένου ξεσηκωμού για την υπεράσπιση των συντάξεων, των παροχών Υγείας και γενικότερα των ασφαλιστικών ταμείων, στέλνει προς τους ασφαλισμένους εργάτες, ΕΒΕ, αγρότες, συνταξιούχους, αλλά και τους ανασφάλιστους, η χτεσινή συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία της Λάρισας, την οποία οργάνωσαν 45 σωματεία και σύλλογοι εργαζομένων, συνταξιούχων, ΕΒΕ, αγροτών και σπουδαστών και Λαϊκές Επιτροπές Αγώνα.

Η συγκέντρωση ξεκίνησε με χαιρετισμό του προέδρου του Σωματείου Συνταξιούχων Δημοσίου, Θ. Γούσιου.

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Τ. Τσιαπλές, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, ο οποίος, αφού εξέφρασε την ταξική αλληλεγγύη των εργατών της Λάρισας στους αγωνιζόμενους εργάτες και στο λαό της Τουρκίας, αναφέρθηκε στην άσχημη κατάσταση στα ασφαλιστικά ταμεία, σημειώνοντας ότι είναι αποτέλεσμα σχεδιασμένης κρατικής παρέμβασης που έχει ως βασικούς στόχους τη μείωση της τιμής της εργατικής δύναμης και τη μεταφορά των ασφαλιστικών βαρών του κράτους και των μονοπωλίων στις πλάτες των εργαζομένων.

Τόνισε ότι, για να είναι αποτελεσματικοί οι εργατικοί - λαϊκοί αγώνες για την Κοινωνική Ασφάλιση χρειάζεται:

  • Οργάνωση και κίνημα αποφασισμένο, ηγεσίες αφοσιωμένες και ικανές για αγώνα μέχρι τέλους.
  • Κοινωνική συμμαχία εργατών, μικρών ΕΒΕ, αγροτών, νέων και γυναικών, οργανωμένους αγώνες, μορφές πάλης που θα προφυλάσσουν το κίνημα από τυχοδιωκτισμούς, που θα συσπειρώνουν κάθε χρονική στιγμή εργαζόμενους και φτωχά λαϊκά στρώματα, που θα τους προετοιμάζουν για σύγκρουση με το σύνολο της αντιλαϊκής πολιτικής.

Και κάλεσε τους εργάτες κι όλα τα λαϊκά στρώματα να ξεσηκωθούν ενάντια στη βαρβαρότητα, να μην επιτρέψουν κανείς να δουλεύει ανασφάλιστος, να αποτρέψουν τις νέες μειώσεις συντάξεων και παροχών, τη διάλυση των ασφαλιστικών ταμείων.

Στο ψήφισμα που διάβασε ο Θ. Κουματζέλης, πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ και εγκρίθηκε στη συγκέντρωση εκφράζεται η αντίθεση των συγκεντρωμένων στις πολιτικές μειώσεων των συντάξεων και των παροχών των ασφαλιστικών ταμείων, στην εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση της Ασφάλισης και της Υγείας, στη διαχρονική πολιτική καταλήστευσης των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων, στα σχέδια διάλυσης της Κοινωνικής Ασφάλισης και την ιδιωτικοποίησή της. Μετά τη συγκέντρωση, ακολούθησε πορεία στους δρόμους της πόλης.

Στα Τρίκαλα

Κινητοποίηση στον ΕΟΠΥΥ (πρώην κτίριο ΙΚΑ), για την υπεράσπιση των συντάξεων και της Κοινωνικής Ασφάλισης πραγματοποιήθηκε στα Τρίκαλα από σωματεία των ΕΒΕ. Στην κινητοποίηση που υποστηρίχθηκε και από τη Γραμματεία Τρικάλων της ΠΑΣΕΒΕ και είχε σαν κύριο στόχο να αναδείξει ποιος οδηγεί την Κοινωνική Ασφάλιση στη διάλυση και το ξεπάτωμα, συμμετείχαν τα σωματεία επιπλοποιών - ξυλουργών, ψυκτικών, ο σύλλογος μηχανοσιδηρουργών ο σύνδεσμος εμπόρων υαλοπινάκων Τρικάλων, το σωματείο περιπτεριούχων, τα σωματεία ΕΒΕ Καλαμπάκας και Φαρκαδόνας, καθώς και εκλεγμένοι συνδικαλιστές και ΕΒΕ άλλων σωματείων.

Νέο ραντεβού κλείστηκε για σήμερα Πέμπτη 6 Ιούνη και την παντρικαλινή σύσκεψη με εργατικά σωματεία, αγροτικούς συλλόγους, σωματεία συνταξιούχων, φορείς γυναικών και νεολαίας, που θα πραγματοποιηθεί στις 7.30 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο Τρικάλων.

Στο Βόλο

Την αγωνιστική σκυτάλη παίρνει ο Βόλος, όπου εργατικά σωματεία και σύλλογοι συνταξιούχων και ΕΒΕ, έχουν προγραμματίσει τις παρακάτω κινητοποιήσεις:

  • Αύριο, Παρασκευή, 7 Ιούνη, στις 11 π.μ., στο Νοσοκομείο, με την απαίτηση να συμπληρωθούν άμεσα τα κενά σε προσωπικό και εξοπλισμό. Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσαν, χτες, εκπρόσωποι των σωματείων και των συλλόγων υπογράμμισαν ότι η αντιμετώπιση της τραγικής κατάστασης στο νοσοκομείο πρέπει να γίνει υπόθεση του εργαζόμενου λαού και κάλεσαν τους γιατρούς και το προσωπικό του Νοσοκομείου, να μείνουν πιστοί στον όρκο που έχουν δώσει για την περίθαλψη όλων των ασθενών, κηρύσσοντας ανυπακοή στην απαγόρευση της φροντίδας όσων δεν έχουν τα χρήματα ή την ασφαλιστική κάλυψη.
  • Στις 12 Ιούνη, στον ΟΑΕΕ, για τα ζητήματα των συντάξεων, της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και των χρεών των επαγγελματοβιοτεχνών και εμπόρων.
  • Στις 18 Ιούνη, στο ΙΚΑ, για τη σφράγιση των βιβλιαρίων Υγείας όλων.
ΠΑΣΕΒΕ
Μέρα δράσης για την Κοινωνική Ασφάλιση

Στις 12 Ιούνη, στις 7 το απόγευμα στην πλατεία Κάνιγγος το συλλαλητήριο της Αθήνας

Μέρα πανελλαδικής κινητοποίησης για την υπεράσπιση της Κοινωνικής Ασφάλισης έχει ορίσει η Πανελλαδική Αντιμονοπωλιακή Συσπείρωση ΕΒΕ (ΠΑΣΕΒΕ) την Τετάρτη 12 του Ιούνη. Στην Αθήνα, καλεί σε συγκέντρωση στις 7 το απόγευμα στην πλ. Κάνιγγος.

Στη μάχη για την υπεράσπιση της δημόσιας Κοινωνικής Ασφάλισης και των συντάξεων μπαίνει ο Σύνδεσμος Εγκαταστατών Υδραυλικών Αθήνας. Το Διοικητικό του Συμβούλιο αποφάσισε τη συμμετοχή του στο συλλαλητήριο της ΠΑΣΕΒΕ και καλεί τα μέλη του να δώσουν το «παρών» αντιδρώντας στην αντιλαϊκή πολιτική που οδηγεί τον ΟΑΕΕ στη χρεοκοπία, που δρομολογεί τη μείωση των συντάξεων και την κατεδάφιση των υπηρεσιών Υγείας, ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και Πρόνοιας.

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
Σήμερα η παράσταση στο υπουργείο Εργασίας για τους ανέργους

Σήμερα, Πέμπτη 6 Ιούνη, στις 11 π.μ., το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας προχωρά σε παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εργασίας, απαιτώντας άμεσα μέτρα προστασίας των ανέργων.

Με την κινητοποίησή τους οι οικοδόμοι διεκδικούν: Δωρεάν ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη για όλους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, έκτακτο «βοήθημα» για όλους τους οικοδόμους, μείωση των προϋποθέσεων για τη χορήγηση επιδόματος ανεργίας, για όσο διάστημα διαρκεί η ανεργία, μείωση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, κατάργηση της αύξησης κατά δύο χρόνια των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης των οικοδόμων, δωρεάν μετακίνηση με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς με την επίδειξη της κάρτας ανεργίας, απαλλαγή από κάθε είδους χαράτσια, δημοτικά τέλη και φόρους, να καλυφθεί το σύνολο των αιτήσεων στους βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς και να γίνουν δεκτά όλα τα παιδιά, Ελλήνων και μεταναστών, χωρίς όρους και προϋποθέσεις και να καταργηθούν τα τροφεία.

Αντίστοιχη κινητοποίηση πραγματοποιεί και το Συνδικάτο Οικοδόμων Νομού Φθιώτιδας, η οποία θα γίνει επίσης σήμερα στις 11.30 π.μ., στο ΙΚΑ της Λαμίας.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ