ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 4 Νοέμβρη 2012
Σελ. /32
ΠΑΣΕΒΕ
Τρίτη και Τετάρτη «κατεβάζουμε ρολά»

Καλεί σε αποφασιστική συμμετοχή με διήμερο κλείσιμο μαγαζιών

Σε μαζική και δυναμική συμμετοχή στη 48ωρη απεργία στις 6 και 7 του Νοέμβρη και στις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ, με διήμερο κλείσιμο των μαγαζιών, καλεί τους αυτοαπασχολούμενους, μικρούς επαγγελματίες, βιοτέχνες, εμπόρους, αυτοκινητιστές η Πανελλαδική Γραμματεία της ΠΑΣΕΒΕ.

Στη διήμερη απεργία και στις συγκεντρώσεις καλούν επίσης η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας και ο Σύλλογος Αυτοαπασχολούμενων - Επαγγελματιών - Εμπόρων Δήμου Αθήνας.

Η ΠΑΣΕΒΕ τονίζει στην ανακοίνωσή της: «Τα νέα μέτρα 13,5 δισ. και ο προϋπολογισμός για το 2013 που φέρνει η κυβέρνηση μαζί με την τρόικα προς ψήφιση στη Βουλή είναι ένα τεράστιο έγκλημα σε βάρος όλου του λαού και την ίδια στιγμή ισχυρίζονται ότι η εξόντωσή του γίνεται για τη σωτηρία του.

Είναι εγκληματίες, όταν πετσοκόβουν τις συντάξεις των 500 ευρώ και φορολογούν το επίδομα ανεργίας των 360 ευρώ. Είναι εγκληματίες, όταν στερούν τα φάρμακα απ' τα γερόντια και κόβουν τα πενιχρά επιδόματα από τα άτομα με ειδικές ανάγκες. Είναι εγκληματίες, όταν αυξάνουν τα όρια συνταξιοδότησης στα 67 χρόνια, καταδικάζοντας χιλιάδες εργαζόμενους και αυτοαπασχολούμενους να μην πάρουν ποτέ σύνταξη. Είναι εγκληματίες, όταν οπλίζουν το χέρι του ναζιστικού μορφώματος της "Χρυσής Αυγής", με κατασταλτικούς μηχανισμούς, να πυροδοτούν τη βία των φασιστοειδών σε βάρος εργαζομένων και μεταναστών.

Επιδιώκουν να ξεπαστρέψουν εκατοντάδες χιλιάδες αυτοαπασχολούμενους με την κατάργηση του αφορολόγητου, το τέλος επιτηδεύματος, την εισφορά αλληλεγγύης και τον εξοντωτικό φορολογικό συντελεστή 26% έως 33% από το πρώτο ευρώ».

Να μη λείψει κανείς νέος από λαϊκή οικογένεια!

Κάλεσμα συμμετοχής στη 48ωρη απεργία και στις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ απευθύνει στους φοιτητές και σπουδαστές η Εκτελεστική Γραμματεία του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών, τονίζοντας, μεταξύ άλλων:

«Η επιτυχία της απεργίας να σηματοδοτήσει την έναρξη νέας αγωνιστικής κλιμάκωσης και λαϊκής αντεπίθεσης, που θα συμπαρασύρει, θα ανατρέψει αντιλαϊκές πολιτικές, τρόικες, μνημόνια και δανειακές συμβάσεις!

Οι ανάγκες μας για δωρεάν σπουδές, για μόνιμη και σταθερή δουλειά με αξιοπρεπείς μισθούς και δικαιώματα, για δωρεάν Υγεία, ξεκούραση κι ασφάλεια για το μέλλον, η ανάγκη του λαού μας για επιστήμη και έρευνα προς όφελός του, δε χωράνε στα πλαίσια της ΕΕ και της κυριαρχίας των μονοπωλίων.

Υπάρχει άλλος δρόμος. Αγωνιζόμαστε για μια ανάπτυξη που κριτήριό της δε θα είναι το κέρδος των μονοπωλιακών ομίλων, αλλά το όφελος του λαού και των παιδιών του».

Αντίστοιχα, κάλεσμα συμμετοχής στην απεργία απευθύνει στους μαθητές και το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Αθήνας. Οι μαθητές θα συμμετάσχουν στις συγκεντρώσεις της Τρίτης (πρωί) και της Τετάρτης (απόγευμα), ενώ παράλληλα το πρωί της Τετάρτης οργανώνουν δράσεις στις περιοχές των σχολείων τους. Επίσης, το Σάββατο 10 Νοέμβρη, θα γίνει νέα συνέλευση των σχολείων της Αθήνας, για να συζητήσουν τη συνέχιση του αγώνα τους.

Το δικό του μπλοκ θα έχει στις απεργιακές συγκεντρώσεις και ο Σύλλογος Σπουδαστών Δημοσίων ΙΕΚ Αττικής (ΣΥΣΔΙΕΚ) που για την οργάνωση της δράσης του οργάνωσε μάλιστα χτες και σχετική σύσκεψη. Ο ΣΥΣΔΙΕΚ καλεί τους σπουδαστές και τις σπουδάστριες να απαντήσουν στην επίθεση που δέχονται με οργάνωση και Επιτροπές Αγώνα σε κάθε ειδικότητα και έτος, με συνελεύσεις στις σχολές και στα τμήματα.

ΠΑΣΥ
Συμμετέχουμε μαζικά και δυναμικά

Να κάνουν ένα ακόμα αποφασιστικό βήμα στην ενίσχυση του αγωνιστικού συντονισμού ενάντια στον κοινό τους εχθρό, τα μονοπώλια, καλούνται τα λαϊκά στρώματα.

Ετσι, η Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση απευθύνει κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στην απεργία και τις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ και επισημαίνει, μεταξύ άλλων:

«Συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε τους αγώνες και με τα τρακτέρ κατεβαίνουμε από τα χωριά στις πόλεις.

Με τις σημαίες τις ΠΑΣΥ, δίνουμε αγωνιστικό "παρών" μαζικά, δυναμικά στις απεργιακές κινητοποιήσεις του ΠΑΜΕ. Μαζί με τους φυσικούς μας συμμάχους, εργατοϋπάλληλους, αυτοαπασχολούμενους των πόλεων, μικρούς επαγγελματοβιοτέχνες, νέους των σπουδών, γυναίκες των λαϊκών οικογενειών, στήνουμε μπλόκο για να μην περάσουν τα νέα μέτρα σφαγιασμού του λαού. Ορθώνουμε ισχυρό μέτωπο αντίστασης και αντεπίθεσης για την ανατροπή της αντιλαϊκής - αντιαγροτικής πολιτικής και των κάθε λογής διαχειριστών και υποστηρικτών της. Δίνουμε όλοι μαζί τη μάχη ενάντια σε αυτούς που λεηλατούν και το πενιχρό εισόδημά μας, κλέβουν το μόχθο μας»!

ΟΓΕ
Δράση στο πλευρό των εργατών

Η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας υπογραμμίζει: «Οι γυναίκες της ΟΓΕ αναλαμβάνουμε δράση. Aπαντάμε με απεργία και συγκεντρώσεις στο πλευρό των δυνάμεων του ΠΑΜΕ, στο πλευρό των εργατικών Κέντρων και των Ομοσπονδιών, την Τρίτη 6 Νοέμβρη στις 10.30πμ στην Ομόνοια και την Τετάρτη 7 Νοέμβρη στις 5μμ στην Ομόνοια».

Σε «δυο βάρκες» και ενάντια στους εργάτες

Ειδικά το τελευταίο διάστημα, οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ στο συνδικαλιστικό κίνημα «σηκώνουν» συνέχεια τους τόνους απέναντι στις σημερινές συνδικαλιστικές ηγεσίες ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ. Γενικά, αξιοποιούν κάθε ευκαιρία, για να εμφανιστούν ότι ανάμεσα στις ίδιες και σε δυνάμεις όπως οι ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ υπάρχει το ...χάος.

Ομως, μόλις πριν από λίγες μέρες, το «Δίκτυο Συνδικαλιστών της Ευρωπαϊκής Αριστεράς» (στο Κόμμα Ευρωπαϊκής Αριστεράς ο ΣΥΡΙΖΑ έχει την αντιπροεδρία) έκανε δήλωση υπέρ της «μέρας δράσης» που οργανώνει η Συνομοσπονδία Ευρωπαϊκών Συνδικάτων (δηλαδή, η ευρωπαϊκή οικογένεια της ΓΣΕΕ), ξεκαθαρίζοντας πως «στηρίζουμε αυτό το κάλεσμα πλήρως και καλούμε όλα τα αριστερά κόμματα να στηρίξουν αυτή τη μέρα δράσης».

Φυσικά, το ζήτημα δεν είναι γιατί κάποιοι συνδικαλιστές στηρίζουν κινητοποιήσεις εργαζομένων στην Ευρώπη. Προκύπτουν όμως ερωτήματα:

  • Γίνεται, οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ και κριτική να ασκούν στις ηγεσίες αυτές και να στηρίζουν ό,τι κινητοποίηση αυτές οργανώνουν;
  • Η «αλλαγή» στο συνδικαλιστικό κίνημα, για την οποία μιλά συνέχεια η «Αυτόνομη Παρέμβαση» του ΣΥΡΙΖΑ, επιφυλάσσει κάτι θετικό για τους εργαζόμενους ή στοχεύει κι αυτή στην αθώωση της πλουτοκρατίας, όπως χρόνια κάνουν ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ; Πάντως, η κριτική του «Δικτύου» στην «πολιτική της τρόικας» και των «εθνικών κυβερνήσεων» είναι πως «είναι λανθασμένη και έχει αποτύχει». Δηλαδή, ότι κάπου ...χάλασε η συνταγή και όχι ότι η αντιλαϊκή λαίλαπα είναι αποτέλεσμα συγκεκριμένου σχεδίου που απαιτεί η ενίσχυση της «ανταγωνιστικότητας» και η σωτηρία των μονοπωλίων, όπως είναι η αλήθεια.
  • Τελικά, μήπως αυτό που θέλουν οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ να αλλάξει στις συνδικαλιστικές οργανώσεις είναι όχι η ουσία (δηλαδή η πορεία που ακολουθούν οι σημερινές ηγεσίες, παλεύοντας να συμφιλιώσουν τους εργάτες με τα μονοπώλια), αλλά το «περιτύλιγμα» (με ηγεσίες «αριστερές» αλλά εξίσου εχθρικές στα εργατικά συμφέροντα);

Α.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ