Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 1 Ιούλη 2012 - αριθ. φύλλου: 11296

«ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ» ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ
Δεσμεύσεις προς το κεφάλαιο για αντιλαϊκή πολιτική

ΣΕΛ.  11
ΠΑΜΕ - ΠΑΣΕΒΕ - ΠΑΣΥ - ΟΓΕ - ΜΑΣ
Αύριο η σύσκεψη για την οργάνωση της λαϊκής παρέμβασης για Υγεία - Φάρμακο - Φορολογικό

ΣΕΛ.  7   -   9

ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ - ΔΡΑΣΗ ΤΩΡΑ κόντρα στην επίθεση συγκυβέρνησης - ΕΕ

Μετά τις αντιλαϊκές αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής αποκτά ακόμη πιο επείγοντα χαρακτήρα το πλατύ κάλεσμα του ΠΑΜΕ στην εργατική τάξη και τα συνδικάτα, με άμεσους στόχους πάλης, για να μπουν εμπόδια στην εξαθλίωση του λαού και για να συγκεντρώνονται δυνάμεις στον αγώνα που θα ανατρέψει τη βάρβαρη αντεργατική πολιτική

Motion Team

Ο προσωρινός συμβιβασμός της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ δεν οδηγεί σε χαλάρωση της αντιλαϊκής πολιτικής και δεν αναιρεί τις αιτίες που οξύνουν τη διαπάλη μεταξύ της Γερμανίας και του γαλλοϊταλικού πόλου, με τη στήριξη του δεύτερου από την κυβέρνηση των ΗΠΑ. Η νέα συμφωνία για τους όρους δανεισμού αστικών κρατών και τραπεζικών ομίλων οδηγεί σε νέα επιβάρυνση τα λαϊκά στρώματα, αφού επιβάλλει ταυτόχρονα μνημόνιο διαρκείας σε όλα τα κράτη - μέλη της ΕΕ, με στόχο τη θωράκιση της ανταγωνιστικότητας των ομίλων, με διασφάλιση φθηνότερης εργατικής δύναμης και την έξοδο από την κρίση σε βάρος των μισθωτών και των αυτοαπασχολούμενων. Βασικό πλαίσιο, η εφαρμογή της στρατηγικής «Ευρώπη - 2020» και του «Συμφώνου για το ευρώ». Είναι μονόδρομος η ανασύνταξη του λαϊκού κινήματος για να ανακοπεί η επίθεση και με σταθερό προσανατολισμό την αποδέσμευση από την ΕΕ με εργατική - λαϊκή εξουσία.


ΣΕΛ.  2  -  5

21ο ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΔΙΗΜΕΡΟ ΤΗΣ ΚΝΕ
Πανελλαδικό αντάμωμα στα χνάρια της Ιστορίας του ΚΚΕ

Με σύνθημα «Αγώνας - Ρήξη - Ανατροπή. Η Ιστορία γράφεται με πάλη ταξική», πραγματοποιείται στις 7 και 8 Ιούλη, το 21ο Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ. Πρόκειται για ένα πανελλαδικό αντάμωμα νέων από όλη την Ελλάδα, που φέτος για τέταρτη φορά θα γίνει στο Νεστόριο της Καστοριάς.


ΣΕΛ.  16   -   17


Να μην κλείσει κανένας παιδικός σταθμός

ΣΕΛ.  19
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ
Ενταση της επιθετικότητας του κεφαλαίου

ΣΕΛ.  13
ΣΥΡΙΖΑ
Σταθερά στη ρότα των αστών

ΣΕΛ.  10
ΣΥΡΙΑ
Παζάρια και πολεμικό κλίμα

ΣΕΛ.  23
Για την ένταξη της Ρωσίας στον ΠΟΕ

ΣΕΛ.  22
ΜΕΞΙΚΟ
Ζοφερές προοπτικές για το λαό

ΣΕΛ.  27
Κινεζική «εισβολή» στη Λατινική Αμερική

ΣΕΛ.  29
ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ
Αμύθητος πλούτος και απέραντη φτώχεια

Η φτώχεια παγκοσμίως χτυπάει κόκκινο, ενώ ολοένα και περισσότεροι «νεόπτωχοι», κυρίως στις ανεπτυγμένες καπιταλιστικές χώρες, προστίθενται στον παγκόσμιο πληθυσμό των εξαθλιωμένων, όταν την ίδια ώρα υπάρχει αμύθητος πλούτος συσσωρευμένος σε μια χούφτα καπιταλιστές - παράσιτα.


ΣΕΛ.  24   -   25

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ