ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 25 Γενάρη 2009
Σελ. /24
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Παλεύουν με σθένος

Αρκετοί αθλητές ήταν άτυχοι στην καριέρα τους

Πρόβλημα καρδιάς σταμάτησε την αθλητική σταδιοδρομία του Ρέμπρατσα

Sportidea

Πρόβλημα καρδιάς σταμάτησε την αθλητική σταδιοδρομία του Ρέμπρατσα
Ο Ντάρκο Κοβάσεβιτς συγκίνησε τους φίλους του αθλητισμού με την περιπέτεια της υγείας που αντιμετώπισε και στην ουσία έβαλε τέλος στην καριέρα του, αφού η επέμβαση στην καρδιά που υποβλήθηκε στη Βαρκελώνη ήταν αναγκαία για ένα αίσιο τέλος στην υγεία του Σέρβου επιθετικού του Ολυμπιακού.

Παρακάτω παραθέτουμε περιπέτειες επαγγελματιών αθλητών που ανάγκασαν πολλούς να σταματήσουν πρόωρα την καριέρα τους ή ακόμη και να χάσουν τη ζωή τους. Ενδεικτικό ότι σε πολλές περιπτώσεις, στα πλαίσια του «επαγγελματισμού», οι αθλητές δεν γνωρίζουν τι φαρμακευτική αγωγή παίρνουν.

ΧΙΛΜΠΕΡΤΟ ΦΟΥΝΕΣ

Σε ηλικία μόλις 29 ετών και μόλις λίγους μήνες μετά την απόφασή του να σταματήσει το ποδόσφαιρο, ελέω καρδιακών επιπλοκών, ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού έχασε τη μάχη με τη ζωή. Ηταν 11 Γενάρη του 1992 και η είδηση του θανάτου του συγκίνησε τους οπαδούς των «ερυθρολεύκων» και όχι μόνο.

ΙΒΑΝ ΚΛΑΣΝΙΤΣ

Πάλεψε και κατάφερε να γυρίσει και πάλι στην ενεργό δράση και μάλιστα σε υψηλό επίπεδο. Ενα πρόβλημα σκωληκοειδίτιτας ήταν αρκετό για να διαγνωστεί πως ο πρώην παίκτης της Βέρντερ έπασχε από νεφρική ανεπάρκεια. Υποβλήθηκε σε δυο επεμβάσεις μεταμόσχευσης νεφρού και σε εννιά μήνες κατάφερε σταδιακά να επιστρέψει στα γήπεδα.

ΑΛΟΝΖΟ ΜΟΥΡΝΙΓΚ

Ο Μάτζικ Τζόνσον παραδέχτηκε ότι είναι φορέας του AIDS

ICON

Ο Μάτζικ Τζόνσον παραδέχτηκε ότι είναι φορέας του AIDS
Εχει αποχωρήσει δυο φορές από την ενεργό δράση, αλλά επιστρέφει. Δεν το βάζει κάτω. Παρά τα χρόνια προβλήματα στο νεφρό και τη μεταμόσχευση που υποβλήθηκε το 2003, ο «Ζο» συνεχίζει να παίζει μπάσκετ στα 39 του χρόνια.

ΣΟΝ ΕΛΙΟΤ

Ο παίκτης της Σαν Αντόνιο Σπερς (ΝΒΑ) έδωσε ελπίδα σε όλους όταν έγινε ο επαγγελματίας που επέστρεψε στα γήπεδα μετά από μεταμόσχευση νεφρού. «Υπάρχει ελπίδα» έλεγε ο Αμερικανός μπασκετμπολίστας και δικαιώθηκε, με τον προπονητή του Γκρεγκ Πόποβιτς να του αποδίδει τα εύσημα.

ΕΤΑΝ ΤΟΜΑΣ

Πριν την έναρξη της σεζόν 2007-08 ο σέντερ της Ουάσιγκτον Γουίλζαρς διαγνώστηκε ότι έχει σοβαρό πρόβλημα καρδιάς. Υποβλήθηκε αμέσως σε εγχείρηση ανοικτής καρδιάς και τον περασμένο Οκτώβρη επέστρεψε στην ενεργό δράση. Ο 31χρονος με την εκκεντρική προσωπικότητα παίζει κανονικά στο ΝΒΑ, αλλά δεν αποκλείεται σύντομα να ασχοληθεί με την πολιτική ή την... ποίηση.

ΜΑΤΖΙΚ ΤΖΟΝΣΟΝ

Στις 7 Νοέμβρη του 1991 ένας από τους μεγαλύτερους παίκτες μπάσκετ, ο Μάτζικ Τζόνσον, παραχωρεί συνέντευξη Τύπου και ανακοινώνει σε όλο τον κόσμο πως είναι φορέας του ιού του AIDS. Αποσύρεται από την ενεργό δράση και έκτοτε έχει αφιερωθεί σε δραστηριότητες για την καταπολέμηση της νόσου. Εχει γράψει βιβλίο για το ασφαλές σεξ, ενώ συμμετέχει σε αγώνες που έχουν σκοπό συλλογή χρημάτων για διάφορες δραστηριότητες που αφορούν το ΕΪΤΖ.

ΖΕΛΙΚΟ ΡΕΜΠΡΑΤΣΑ

Η καρδιακή αρυθμία και οι τάσεις λιποθυμίας που παρουσίασε στη Βαλένθια ήταν αρκετά για να οδηγήσουν τον Ρέμπρατσα το Δεκέμβρη του 2007 στην ανακοίνωση της απόφασής του να εγκαταλείψει την ενεργό δράση. Οταν αγωνιζόταν στο ΝΒΑ είχε κάνει μπάι πας, όμως κατά την επιστροφή του στην Ευρώπη διαπιστώθηκε ότι το πρόβλημα ήταν αξεπέραστο.

ΣΤΙΛΙΑΝΑ ΝΙΣΤΟΡ

Το πρόβλημα υγείας του Κοβάσεβιτς έβαλε τέλος στην καριέρα του στον Ολυμπιακό

ICON

Το πρόβλημα υγείας του Κοβάσεβιτς έβαλε τέλος στην καριέρα του στον Ολυμπιακό
Αποτέλεσε μέλος της ομάδας γυμναστικής της Ρουμανίας, που κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου. Η γυμνάστρια αποχώρησε από την ενεργό δράση στις 26 Σεπτέμβρη του 2008. Ο λόγος απόσυρσης ήταν οι αφόρητοι πόνοι στις αρθρώσεις...

ΛΑΝΣ ΑΡΜΣΤΡΟΝΓΚ

Το 1996 και σε ηλικία μόλις 24 ετών, ο μεγαλύτερος ίσως ποδηλάτης όλων των εποχών διαγνώστηκε πως πάσχει από καρκίνο στα γεννητικά όργανα. Ο Λανς Αρμστρονγκ είχε αγνοήσει τα αρχικά συμπτώματα και όταν έγινε η διάγνωση η νόσος είχε εξαπλωθεί στην κοιλιά και τους πνεύμονες. Πάλεψε, επέστρεψε στους αγώνες, όμως κατηγορήθηκε για συνεχές ντοπάρισμα...

ΙΒΑΝ ΛΕΝΤΛ

Ενα πρόβλημα στην πλάτη για πολλά χρόνια ήταν αρκετό για τον Τσέχο τενίστα να ανακοινώσει στις 21 Δεκέμβρη του 1994, σε ηλικία 34 χρόνων, την απόσυρσή του από την ενεργό δράση, έχοντας κατακτήσει 144 ατομικούς τίτλους.


ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑ
Ντέρμπι στο Χαριλάου

Το ντέρμπι στο Χαριλάου ανάμεσα στον Αρη και τον ΠΑΟΚ «κλέβει» την παράσταση σήμερα στα πλαίσια της 19ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας. Το ματς στη Θεσσαλονίκη αρχίζει στις 19.00 (NET) και οι δυο ομάδες δηλώνουν έτοιμες για το θετικό αποτέλεσμα. Ο νεος τεχνικός γηπεδούχων Βραζιλιάνος Μαζίνιο που αντικατέστησε τον Κίκε Χερνάντεθ, μετά τη βαριά ήττα από τον ΠΑΟ την περασμένη αγωνιστική, δε χάνει την αισιοδοξία του: «Ο αγώνας με τον ΠΑΟ ανήκει στο παρελθόν. Πάμε για τη νίκη αν και ασφαλώς σεβόμαστε τον αντίπαλο, που είναι σε καλή αγωνιστική κατάσταση. Με τη βοήθεια του κόσμου πιστεύω ότι μπορούμε να φτάσουμε στους τρεις βαθμούς».

Στην αντίπερα όχθη ο προπονητής του δικεφάλου Φερνάντο Σάντος τονίζει: «Είμαστε σε καλή κατάσταση και πιστεύω ότι αν παίξουμε έξυπνα και δυνατά μπορούμε να αποσπάσουμε το θετικό αποτέλεσμα. Το πρωτάθλημα έχει δρόμο, όμως μια νίκη απέναντι στον Αρη σου ανεβάζει την ψυχολογία για τη συνέχεια».

Ενδιαφέρον παρουσιάζει και η αναμέτρηση της ΑΕΚ απέναντι στον Πανιώνιο (19.00 NOBA). Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς, αναφερόμενος στην αναμέτρηση, είπε μεταξύ άλλων: «Μπορεί ο Πανιώνιος να προέρχεται από ήττα, αυτό όμως δε σημαίνει ότι δε θα χτυπήσει το ματς. Χρειάζεται προσοχή και πειθαρχία σε όλο το διάστημα του αγώνα, ώστε να συνεχίσουμε νικηφόρα το πρωτάθλημα».

Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται σήμερα με τις αναμετρήσεις: Αστέρας Τρίπολης - Λεβαδειακός (15.00), Πανθρακικός - Ηρακλής (15.00), Θρασύβουλος - Ξάνθη (16.45 NOBA), Λάρισα - Σέρρες (16.45 ALPHA).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ