Πέμπτη 7 Ιούνη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 53
ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΔΡΑΣΗ ΛΑΪΚΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ

Από την κινητοποίηση στη ΔΕΗ στη Λάρισα
Από την κινητοποίηση στη ΔΕΗ στη Λάρισα
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΟ ΙΚΑ

Κινητοποίηση έξω από το ΙΚΑ και τα γραφεία του EOΠΥΥ στα Γιάννενα, πραγματοποίησαν χθες το πρωί εργαζόμενοι και συνταξιούχοι όλων των ταμείων απέναντι στην πολιτική εμπορευματοποίησης της Υγείας και του Φαρμάκου. Στη συγκέντρωση που διοργανώθηκε από τις Λαϊκές Επιτροπές της πόλης και των χωριών μαζί με το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ, αιχμή διεκδίκησης αποτέλεσε η λαϊκή πάλη για φάρμακο και υγεία αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν.

Η παρέμβαση συνάντησε την ευρεία αποδοχή, αφού τα αδιέξοδα για την εργατική λαϊκή οικογένεια μεγαλώνουν από την κρατική υποχρηματοδότηση των δημόσιων νοσοκομείων και του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας και οι ασθενείς καλούνται να πληρώσουν τα φάρμακα από την τσέπη τους. Αναδείχθηκαν οι σοβαρές ευθύνες των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ για την παύση πληρωμών στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των εργαζομένων αφού λεηλάτησαν και καταλήστεψαν τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων, μείωσαν τις εργοδοτικές εισφορές, νομιμοποιούν την φοροδιαφυγή του μεγάλου κεφαλαίου, στηρίζουν την επιχειρηματική δράση στην υγεία και στο φάρμακο. Απαιτήθηκε να μην εφαρμοστεί το βάρβαρο μέτρο της πληρωμής των φαρμάκων από τους ασφαλισμένους. Αμεση και επαρκής κρατική χρηματοδότηση των δημόσιων νοσοκομείων και του ΕΟΠΥΥ. Κοινή πάλη με τους αυτοαπασχολούμενους φαρμακοποιούς για να δοθούν οι οφειλές κράτους και μεγαλοεργοδοτών.

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ

Τη μεθόδευση της δημοτικής αρχής Περιστερίου να προχωρήσει σε κλείσιμο τρεις παιδικούς σταθμούς με τη μέθοδο της συγχώνευσης, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Λαϊκή Επιτροπή Περιστερίου, τα σωματεία και οι φορείς που συμμετέχουν σε αυτή, την ίδια στιγμή που εκατοντάδες εργατικές λαϊκές οικογένειες, φέτος, θα αντιμετωπίσουν ακόμα πιο οξυμένα την εύρεση μιας θέσης, τα υψηλά τροφεία, την έλλειψη προσωπικού στους βρεφονηπιακούς σταθμούς όλης της χώρας.

Οπως σημειώνει η Λαϊκή Επιτροπή, «στο Δήμο του Περιστερίου, με πρόσχημα την ακαταλληλότητα των κτιρίων και τη μέθοδο της συγχώνευσης, έχουν ήδη κλείσει 3 παιδικοί σταθμοί. Τώρα μεθοδεύεται το κλείσιμο τουλάχιστον ενός ακόμη (πρώην ΙΒΣΑ) ενώ μεθοδεύεται το κλείσιμο άλλων δύο. Οι σταθμοί έμεναν επί σειρά ετών σε άθλια κατάσταση και με υψηλά ενοίκια για να κερδοφορούν οι ιδιώτες μέχρι να τους κλείσει η Διοίκηση, επικαλούμενη την κατάσταση που η ίδια δημιούργησε και τον «Καλλικράτη» που και η ίδια ψήφισε. Επιπλέον μεθοδεύεται μείωση του προσωπικού με τη λήξη των συμβάσεων 23 εργαζομένων με σύμβαση 11μηνη μέσα στον Ιούλη, ενώ ήδη από πέρυσι υπήρχαν 50 κενές οργανικές θέσεις και στο διάστημα αυτό συνταξιοδοτήθηκαν αρκετοί εργαζόμενοι».

Η Λαϊκή Επιτροπή Περιστερίου, όπως τονίζει, καλεί εργαζόμενους, γονείς, εκπαιδευτικούς της πόλης να αγωνιστούν, ώστε να μην κλείσει κανένας παιδικός σταθμός και να δημιουργηθούν νέοι, ώστε να καλυφθούν όλες οι λαϊκές ανάγκες. Να μην απολυθεί κανένας συμβασιούχος εργαζόμενος στους παιδικούς σταθμούς και να μονιμοποιηθούν χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Να καταργηθούν οι πληρωμές.

ΛΑΡΙΣΑ

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΗ ΔΕΗ

Κινητοποίηση στα γραφεία της ΔΕΗ πραγματοποίησε, χτες το πρωί, η Λαϊκή Επιτροπή απαιτώντας την κατάργηση του βάρβαρου χαρατσιού για τα ακίνητα και να θεωρηθούν εξοφλημένοι οι λογαριασμοί που πληρώθηκε η αξία του ρεύματος, των δημοτικών τελών και της ΕΡΤ, ανεξάρτητα αν η ΔΕΗ έστειλε το ποσό αυτό στην Εφορία ως πληρωμή για το χαράτσι. Εκπρόσωποι της Λαϊκής Επιτροπής παράδωσαν στους αρμόδιους της Επιχείρησης ένα ακόμα πακέτο χαρατσόχαρτων (πάνω από 300), που δεν έχουν, ή αρνούνται να πληρώσουν καταναλωτές της περιοχής, δηλώνοντας ότι η Επιτροπή θα κάνει ό,τι μπορεί για να μην επιτραπεί να κοπεί το ρεύμα ούτε σε έναν από αυτούς που δεν πληρώνουν το χαράτσι.

ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΕΡΓΩΝ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο ΙΚΑ της οδού Σερρών, στον Κορυδαλλό, θα πραγματοποιήσει σήμερα, στις 8.30 το πρωί, η Επιτροπή Ανέργων Κορυδαλλού, απαιτώντας την σφράγιση των βιβλιαρίων των ανέργων.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ