Σάββατο 12 Μάη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Στήριξαν φιλοναζιστές

Οι φιλοφασιστικές αντικομμουνιστικές δυνάμεις στην ΕΕ, αυτές που κρατούν τα κυβερνητικά ηνία στην Εσθονία, πήραν προχτές ψήφο στήριξης και εμπιστοσύνης από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Ψήφο από τους ευρωβουλευτές της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, του Συνασπισμού και του ΛΑΟΣ. Για την ιστορία, να υπενθυμίσουμε ότι στο Ευρωκοινοβούλιο κατατέθηκε ψήφισμα (που υπογράφεται και από τον ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ Π. Μπεγλίτη), με το οποίο καλείται η «ΕΕ να επιδείξει την αλληλεγγύη της προς την Εσθονία σχετικά με τα πρόσφατα γεγονότα στο Τάλιν». Σχετικά, δηλαδή, με τη δολοφονική επίθεση των δυνάμεων καταστολής, που κόστισε τη ζωή ενός νέου ανθρώπου, εναντίον συγκεντρωμένων οι οποίοι διαμαρτύρονταν για την απομάκρυνση από το κέντρο της πόλης του μνημείου της Αντιφασιστικής Νίκης!

Το ψήφισμα πήρε θετική ψήφο από τους ευρωβουλευτές όλων των ελληνικών κομμάτων, πλην αυτών του ΚΚΕ, για να αποδειχτεί περίτρανα πως ο αντικομμουνισμός είναι σημείο που τους ενώνει, ακόμα κι αν αυτό στην πράξη μεταφράζεται σε στήριξη σε φιλοναζιστικές δυνάμεις που αναβιώνουν στην Εσθονία και όχι μόνο. Αναμενόμενη εξέλιξη για όποιον στοιχειωδώς παρακολουθεί τη στάση αυτών των δυνάμεων και εξόχως αποκαλυπτική. Προσφέρεται για εξαγωγή συμπερασμάτων από τον ελληνικό λαό.

Συμπεράσματα για το ρόλο της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ: Η στάση τους στο Ευρωκοινοβούλιο ήταν δεδομένη. Πολιτικοί εκπρόσωποι του μεγάλου κεφαλαίου, δε θα μπορούσαν παρά να συνδράμουν αυτή την εκστρατεία. Οταν απέναντι βρίσκεται ο ταξικός εχθρός πέφτουν και οι όποιες μάσκες αναγκάζονται για εσωτερική κατανάλωση να φορούν. Οπως η μάσκα που φόραγε ο αρχηγός της ΝΔ και πρωθυπουργός όταν επισκεπτόταν τους τόπους μαρτυρίου για χιλιάδες Ελληνες κομμουνιστές, αγωνιστές, εξαίροντας την προσφορά τους ώστε να υπηρετήσει τις κομματικές του σκοπιμότητες. Οπως η μάσκα που φοράει ο «σοσιαλιστής» κ. Παπανδρέου όταν μιλάει δοξαστικά για αγώνες που σφραγίστηκαν με το αίμα χιλιάδων αγωνιστών.

Συμπεράσματα φυσικά και για τον ΣΥΝ. Μπορεί ο ευρωβουλευτής του ΣΥΝ να ψελλίζει διάφορες δικαιολογίες, όμως αυτές δεν μπορούν να αναιρέσουν το γεγονός ότι ψήφισε ένα ψήφισμα με σαφή, κρυστάλλινη έκφραση αλληλεγγύης στη φιλοφασιστική εσθονική κυβέρνηση. Μόνο και μόνο αυτή η αναφορά θα αρκούσε για να καταψηφίσει. Δεν το έκανε. Αλλωστε, ανήκει σε ένα κόμμα του οποίου κάθε αναφορά στον κομμουνισμό, στο σοσιαλισμό που γνώρισε η ανθρωπότητα, συνοδεύεται πάντα από αφορισμούς και καταδίκες. Οσο για τον ΛΑΟΣ, εδώ τα πράγματα είναι πιο καθαρά. Ο Γ. Καρατζαφέρης φυσικά και συνεχάρη το Ευρωκοινοβούλιο γιατί υπερασπίζεται την Εσθονία από τον κίνδυνο του φορτίου που κουβαλάει ένα μπρούντζινο άγαλμα. Ενα φορτίο αίματος για την απελευθέρωση των λαών από τη χιτλεροφασιστική κατοχή, ένα φορτίο κόκκινο ιδεολογικά, πολιτικά...

Ο αντικομμουνισμός ενίοτε τους ενώνει. Οπως ιστορικά ένωσε πολλούς πολύ πριν απ' αυτούς. Ολους όσοι διαχρονικά από τη μία ή την άλλη θέση υπηρέτησαν τον καπιταλισμό, χτυπώντας τον αντίπαλό του, το σοσιαλισμό, τον κομμουνισμό. Ας καταλάβει ο ελληνικός λαός με ποιους έχει να κάνει. Κι ας βρίσκεται σε εγρήγορση και ετοιμότητα. Γιατί η Ιστορία διδάσκει πως οι επιθέσεις κατά των κομμουνιστών ήταν πάντα το προανάκρουσμα επιθέσεων κατά λαών και δικαιωμάτων.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ