Σάββατο 18 Μάρτη 2023 - Κυριακή 19 Μάρτη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΒΑΘΑΙΝΕΙ Η ΕΜΠΛΟΚΗ
Κι άλλα καράβια του θανάτου σε Σούδα και Αλεξανδρούπολη

Πάνε κι έρχονται οι καραβιές του θανάτου σε λιμάνια ανά την Ελλάδα, από τον βορρά ως τον νότο, φορτωμένα με άκρως επικίνδυνα υλικά των Αμερικανών και όπλα των ΝΑΤΟικών. Επιβεβαιώνονται έτσι διαρκώς οι κίνδυνοι για τον λαό μας από την εμπλοκή της χώρας στα σχέδια των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ, ενόσω κλιμακώνονται οι κόντρες με άλλα κέντρα για τον έλεγχο πλουτοπαραγωγικών πηγών και διαύλων.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες του «Ριζοσπάστη», με εντολή του υπουργείου Αμυνας των ΗΠΑ ναυλομεσίτες ψάχνουν πλοίο ικανό να μεταφέρει τουλάχιστον 250 κοντέινερ τύπου TEU, μήκους έως 305 μέτρων, «εκπληρώνοντας ταυτόχρονα τις κανονιστικές απαιτήσεις συμβατότητας και διαχωρισμού HAZMAT», δηλαδή «επικίνδυνων υλικών».

Οι Αμερικανοί από την πλευρά τους δίνουν ...λακωνικά την πληροφορία ότι το προς μεταφορά υλικό είναι Κατηγορίας Κινδύνου 1, υποδιαίρεση 1.1 -1.4S («Hazard Class 1 Material, Division 1.1 - 1.4S»), κατηγορία που αφορά «επικίνδυνα υλικά» με «κίνδυνο έκρηξης», μεγαλύτερο ή μικρότερο.

Από το υπουργείο Αμυνας των ΗΠΑ μπαίνει και επιμέρους απαίτηση κάθε κοντέινερ να φέρει βάρος 15.160 κιλά ή περίπου 15 τόνους έκαστο. Αρα, με τουλάχιστον 250 κοντέινερ, μιλάμε για σχεδόν 4.000 τόνους επικίνδυνου μεταφερόμενου φορτίου. Ολο αυτό με ένα μόνο πλοίο...

Πού πάει; Με βάση τα σχετικά έγραφα των Αμερικανών, και αυτό το πλοίο - όπως και αντίστοιχα που προηγήθηκαν - θα φορτώσει στη Σούδα, δίνοντας και μια ιδέα τού τι έχουν αποθηκευμένο εκεί οι Αμερικανοί, μια ανάσα από τα σπίτια, τις δουλειές, την καθημερινότητα χιλιάδων λαού της περιοχής, στη βάση τους («NSA Souda Bay») που ολοένα και γιγαντώνεται, στο πλαίσιο και της νέας Συμφωνίας για τις Βάσεις, μετά τις δύο διαδοχικές «επικαιροποιήσεις» της, όπως προετοιμάστηκαν επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και κατόπιν υπογράφηκαν και υλοποιούνται επί ΝΔ.

Σημειωτέον, στη συνέχιση του δρομολογίου του, το πλοίο προγραμματίζεται να δέσει και στο Νόρντενχαμ της Γερμανίας, όπου συχνά ξεφορτώνονται φορτία για τη βάση που διατηρεί σε κοντινή απόσταση ο αμερικανικός στρατός, Miesau Ammunition Depot, από όπου τροφοδοτούνται με πυρομαχικά οι δυνάμεις τις οποίες οι ΗΠΑ έχουν διασπείρει σε αυτό που οι ίδιοι ονομάζουν «ευρωπαϊκό πεδίο επιχειρήσεων». Η βάση θεωρείται, εξάλλου, ο μεγαλύτερος χώρος αποθήκευσης πυρομαχικών που διατηρούν οι αμερικανικές Ενοπλες Δυνάμεις εκτός της επικρατείας των ΗΠΑ. Σε κάθε περίπτωση, το δρομολόγιο και η διασύνδεση μεταξύ των δύο βάσεων αποδεικνύουν ξανά τον κομβικό ρόλο της Σούδας για τα πολεμικά σχέδια των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ.

Στο μεταξύ, συνεχίζονται ασταμάτητα οι διεκπεραιώσεις πολεμικού υλικού των Αμερικανών προς και από τη συνοριογραμμή με τη Ρωσία μέσω Αλεξανδρούπολης, επιβεβαιώνοντας τον ρόλο της περιοχής ως αμερικανοΝΑΤΟικού προπυργίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Ριζοσπάστη», οι Αμερικανοί είναι σε αναζήτηση και πλοίου ικανού να μεταφέρει τουλάχιστον 185.000 τετραγωνικά πόδια (σε βάρος, περίπου 15.000 τόνους) στρατιωτικού φορτίου. Το δρομολόγιο είναι από την Αλεξανδρούπολη μέχρι το Τσάρλεστον, στη Νότια Καρολίνα των ΗΠΑ.

Θυμίζουμε ότι αυτήν την περίοδο οι Αμερικανοί επαναπατρίζουν στις ΗΠΑ και σε αντικατάστασή τους φέρνουν άλλες, φρέσκιες δυνάμεις τους στην Ευρώπη, στο πλαίσιο της επιχείρησής τους «Atlantic Resolve».

Διόλου τυχαία, τις προηγούμενες μέρες έδεσαν διαδοχικά στον ακριτικό λιμένα τα γιγαντιαία μεταγωγικά των ΗΠΑ «Liberty Pride» και «USNS Brittin». Τη διεκπεραίωση των φορτίων τους ανέλαβαν περίπου 200 στελέχη του 39 Transportation Battalion και του 839 Transportation Battalion, τα οποία προηγουμένως είχαν αφιχθεί στην πόλη και αναπτυχθεί στα στρατόπεδα «Κανδηλάπτη» και «Γιαννούλη».

Το υλικό ανήκε στην 1st Brigade Combat Team της 101st Airborne Division και στην 10th Mountain Division, που σταδιακά εισέρχονται στο ευρωπαϊκό πεδίο επιχειρήσεων, ενώ θα πάρουν μέρος και στη γιγαντιαία άσκηση του ΝΑΤΟ «Defender Europe 23», με τις κάννες στραμμένες προς τη Ρωσία.


Θ.

Εισαγγελική παρέμβαση για τον γερανό της αστυνομίας

Προκαταρκτική εξέταση διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών για τον γερανό της αστυνομίας ο οποίος, την περασμένη Πέμπτη, ανέπτυξε ταχύτητα και πέρασε μέσα από διαδηλωτές κατά τη διάρκεια των απεργιακών συγκεντρώσεων στην Αθήνα.

Ο Αντ. Ελευθεριάνος ζήτησε να διερευνηθεί αν έχουν τελεστεί αξιόποινες πράξεις από τον αστυνομικό που οδηγούσε το όχημα, όπως διατάραξη της ασφάλειας των συγκοινωνιών και απόπειρα ή και τετελεσμένη επικίνδυνη σωματική βλάβη, στην περίπτωση που διαπιστωθεί ότι υπήρξε τραυματισμός διαδηλωτών.

Στο μεταξύ, τον γύρο του διαδικτύου κάνει βίντεο που καταγράφει αξιωματικό των ΜΑΤ να συνομιλεί μέσω ασυρμάτου με συνάδελφό του, ο οποίος πιθανολογείται ότι είναι ο οδηγός του γερανού, και να του λέει: «Κι αν πάτησες κανέναν, καλά έκανες»!

Αναβάλλεται η βιβλιοπαρουσίαση από τη «Σύγχρονη Εποχή»

«Τα τραγούδια του νόμου και της τάξης» του Φώντα Λάδη θα παρουσιαστούν στις 27/3

Η «Σύγχρονη Εποχή» ενημερώνει για την αναβολή της παρουσίασης του βιβλίου «Τα τραγούδια του νόμου και της τάξης» του Φώντα Λάδη, η οποία ήταν προγραμματισμένη να γίνει τη Δευτέρα 20 Μάρτη 2023. Η βιβλιοπαρουσίαση θα γίνει τη Δεύτερα 27 Μάρτη 2023 στις 7 μ.μ. στο cafe - βιβλιοπωλείο της «Σύγχρονης Εποχής» (Μαυροκορδάτου 3 Αθήνα) με το ίδιο πρόγραμμα.

ΤΟΜΕΑΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ - ΝΕΡΟΥ ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Πρόκληση η προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να εξωραΐσει τους επιχειρηματικούς ομίλους

Την εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ με θέμα «Τα ΕΛΠΕ πυλώνας της ενεργειακής και δίκαιης μετάβασης στην υπηρεσία της χώρας και της κοινωνίας», τη Δευτέρα 20 Μάρτη, στην Ελευσίνα, σχολιάζουν η ΤΟ Ενέργειας - Νερού και η ΤΟ Βορειοδυτικής Αττικής της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ.

Οπως αναφέρουν, «δεν μας προκαλεί καμία εντύπωση, καθώς όσο πλησιάζουν οι εκλογές τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ θα χαριεντίζεται όλο και περισσότερο με τους μονοπωλιακούς ομίλους που δραστηριοποιούνται στην περιοχή για να εξασφαλίσει την εμπιστοσύνη και τη στήριξή τους.

Είναι πρόκληση ωστόσο ο ΣΥΡΙΖΑ να αναφέρεται στα ΕΛΠΕ και να μιλάει για "...δίκαιη μετάβαση στην υπηρεσία της χώρας και της κοινωνίας" όταν ο λαός της Δυτικής Αττικής και όλης της χώρας γνωρίζει τα υπέρογκα κέρδη που ανακοινώνει κάθε χρόνο ο συγκεκριμένος όμιλος, την ίδια στιγμή που στη Δυτική Αττική, λίγα μέτρα από τις εγκαταστάσεις των ΕΛΠΕ, υπάρχουν λαϊκά νοικοκυριά που βγάλανε τον χειμώνα χωρίς θέρμανση, λαϊκά νοικοκυριά που τρέμουν να ανοίξουν τους λογαριασμούς τους, που αναγκάζονται να πληρώνουν υπέρογκα ποσά λόγω του μεγάλου κύματος της ακρίβειας. Την ίδια στιγμή οι εργαζόμενοι βιώνουν τη συνεχή εντατικοποίηση της εργασίας τους με εξαντλητικά 12ωρα, ενώ καθεστώς έχουν γίνει οι εργολαβικοί εργαζόμενοι που ζουν σε μόνιμη ανασφάλεια.

Ο λαός πληρώνει κάθε μέρα με τους λογαριασμούς την πολιτική όλων των κυβερνήσεων που μετέτρεψαν την Ενέργεια σε ένα πανάκριβο εμπόρευμα. Πληρώνει τις κατευθύνσεις της ΕΕ για τις "πράσινες" μπίζνες, πληρώνει την επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ για ένταξη στο Χρηματιστήριο Ενέργειας που η σημερινή κυβέρνηση το διατήρησε, πληρώνει ταυτόχρονα τα χαράτσια των ειδικών φόρων κατανάλωσης που ανανέωσαν με από κοινού ψήφιση πριν από λίγους μήνες η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, την ώρα που εξασφαλίζουν αφορολόγητο πετρέλαιο στους εφοπλιστές.

Ο λαός της Δυτικής Αττικής τους έχει δει όλους τους να προσπαθούν να εξωραΐσουν στον λαό τη δραστηριότητα των επιχειρηματικών ομίλων στην περιοχή. Την ίδια στιγμή είδε όλες τις κυβερνήσεις να γράφουν στα παλιά τους τα παπούτσια τις προειδοποιήσεις σωματείων και μαζικών φορέων της περιοχής, για αναγκαίους ελέγχους και μέτρα προστασίας της υγείας του λαού της περιοχής από τη ρύπανση του περιβάλλοντος ή την πιθανότητα βιομηχανικού ατυχήματος μεγάλης έκτασης.

Είμαστε σίγουροι ότι η πρόσκληση που απηύθυνε ο ΣΥΡΙΖΑ προς τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και το ΜέΡΑ25 για τη συγκεκριμένη εκδήλωση, θα πιάσει τόπο.

Μάλιστα, προτείνουμε από τη ΝΔ να παρευρεθεί ο υπουργός Ανάπτυξης, Αδωνις Γεωργιάδης, και έτσι ο ΣΥΡΙΖΑ να αποσπάσει κι άλλα συγχαρητήρια μετά την πλάτη που έβαλε για το ξεπούλημα των Ναυπηγείων Ελευσίνας στην αμερικανική ΟΝΕΧ».

Συλλυπητήρια

Η ΤΕ Πέλλας του ΚΚΕ εκφράζει τα ειλικρινή της συλλυπητήρια στον σ. Σίμο Καραβίτη από την Αρνισσα για την απώλεια της μητέρας του, Ελπινίκης.

ΤΟΜΕΑΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ Α' ΑΘΗΝΑΣ ΤΗΣ ΚΝΕ
Εκδήλωση κατά του ρατσισμού και των φυλετικών διακρίσεων

Εκδήλωση με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα κατά του ρατσισμού και των φυλετικών διακρίσεων (21/3), με σύνθημα «Στην ίδια γειτονιά, στα ίδια θρανία αδέρφια στον αγώνα για άλλη κοινωνία», διοργανώνει η Τομεακή Οργάνωση Α' Αθήνας της ΚΝΕ.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 18 Μάρτη, στο θεατράκι της Φωκίωνος Νέγρη στην Κυψέλη. Θα μιλήσει ο Δημήτρης Μπιργάλιας, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ και υποψήφιος βουλευτής στην Α' Αθήνας.

Θα ακολουθήσει hip hop συναυλία με τον «Κίσσα Γκρί» και τους «Nada & Nesa», ενώ το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί με έντεχνο λαϊκό γλέντι.

Στο κάλεσμά της η ΤΟ Α' Αθήνας της ΚΝΕ αναφέρει: «Ο ρατσισμός και οι διακρίσεις γεννιούνται και αναπαράγονται στο έδαφος του σημερινού συστήματος, του καπιταλισμού. Την ίδια ώρα, η καπιταλιστική βαρβαρότητα δεν κάνει διακρίσεις και δείχνει το αποκρουστικό της πρόσωπο σε κάθε πτυχή της ανθρώπινης ζωής. Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ τιμάμε την Παγκόσμια Μέρα κατά του ρατσισμού και παλεύουμε για την αλληλεγγύη και τη συναδέλφωση των λαών ενάντια στον πραγματικό κοινό τους εχθρό, τον ιμπεριαλισμό.

Οι λαοί όλου του κόσμου δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν!

Ολοι, ανεξάρτητα από φυλή, φύλο, θρησκεία, γλώσσα, χώρα καταγωγής, αντιμετωπίζουν τα ίδια προβλήματα, αντικρίζουν καθημερινά το αποκρουστικό πρόσωπο του συστήματος».

Αποκαλύφθηκε υπόθεση κατασκοπείας

Είχε ελληνικό όνομα, εμφανιζόταν ως φωτογράφος και ιδιοκτήτρια καταστήματος στο Παγκράτι, αλλά ήταν κατάσκοπος ρωσικής καταγωγής, σύμφωνα με την ΕΥΠ. Αυτό προκύπτει από την ανακοίνωση της Υπηρεσίας Πληροφοριών ότι αποκάλυψε γυναίκα πράκτορα που δρούσε για λογαριασμό της Ρωσίας και η οποία πρόλαβε να διαφύγει στη χώρα της.

Στην Ελλάδα παρουσιαζόταν ως παιδί μεταναστών από τη Μόσχα, που είχε έρθει στη χώρα μας το 2018 και έναν χρόνο αργότερα άνοιξε κατάστημα χειροτεχνίας και πλεκτικής στην οδό Αρριανού στο Παγκράτι. Είχε ηλικία λίγο πάνω από τα 30, ήταν ιδιαίτερα ενεργή στα social media και με έντονη κοινωνική ζωή. Κατάφερνε να κρύβει καλά τα ίχνη της και η αντίστροφη μέτρηση για την αποκάλυψή της ξεκίνησε με τον εντοπισμό απόπειρας πρόσβασης τρίτης χώρας σε στοιχεία Ελλήνων που έχουν αποβιώσει, όπως ενημερώνει η ΕΥΠ.

Μετά από έρευνες, σε συνέχεια πληροφοριών που συνέλεξε η ΕΥΠ και από ξένες μυστικές υπηρεσίες, αποδείχτηκε ότι η φερόμενη ως «Μαρία Τ.», με ελληνική υπηκοότητα και ταυτότητα από το 2018, στην πραγματικότητα είναι η ξένη υπήκοος «Irina A. S.», που δρούσε στη χώρα μας υπό «βαθύ κάλυμμα».

Για τα 80 χρόνια από την ίδρυση της ΕΠΟΝ

Το Παράρτημα ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ Εξαρχείων διοργανώνει ιστορικό περίπατο το Σάββατο 18 Μάρτη, στις 11 π.μ. με σημείο εκκίνησης στο κτίριο της Πρυτανείας στα Προπύλαια.

Το Παράρτημα ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ Κορυδαλλού διοργανώνει εκδήλωση τη Δευτέρα 20 Μάρτη, στις 6.30 μ.μ., στην αίθουσα «Πλειάδες» του Πνευματικού Κέντρου Κορυδαλλού (Γρ. Λαμπράκη & Καρυταίνης). Στο τέλος της εκδήλωσης θα τιμηθούν ζώντες και νεκροί Κορυδαλλιώτες αγωνιστές της ΕΠΟΝ.

ΚΟ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Συγκεντρώσεις σε δήμους και γειτονιές

Οι Οργανώσεις της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ συνεχίζουν το πλατύ πολιτικό άνοιγμα με συγκεντρώσεις σε δήμους και γειτονιές με σύνθημα «`Η τα κέρδη τους ή οι ζωές μας. Μόνο ο λαός σώζει τον λαό. Ολοι στον αγώνα, με ΚΚΕ δυνατό!». Πιο συγκεκριμένα, προγραμματίζουν:

Σάββατο 18 Μάρτη

-- Στις 6.30 μ.μ., η ΚΟ Βύρωνα στην πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως (πρώην Ταπητουργείου). Θα μιλήσει ο Χρήστος Κατσώτης, βουλευτής και εκ νέου υποψήφιος βουλευτής στον Νότιο Τομέα Αθήνας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ. Θα χαιρετίσουν: Αντώνης Δαβανέλος και Σπύρος Τζόκας, υποψήφιοι βουλευτές στον Νότιο Τομέα Αθήνας.

-- Στις 6.30 μ.μ., η ΚΟ Σαρωνικού στην αίθουσα Δημοτικών Συμβουλίων στο δημαρχείο Σαρωνικού. Θα μιλήσει ο Βάλσαμος Συρίγος, υποψήφιος βουλευτής Ανατολικής Αττικής.

-- Στις 7 μ.μ., οι ΚΟ Πεύκης - Λυκόβρυσης στην πλατεία Σοφούλη. Θα μιλήσει ο Θοδωρής Κωτσαντής, Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ και υποψήφιος βουλευτής Επικρατείας.

-- Στις 7 μ.μ., η ΚΟ Νέας Μάκρης στο Πολιτιστικό Αθλητικό Πάρκο (πρώην βάση) Νέας Μάκρης. Θα μιλήσει ο Γιάννης Γκιόκας, βουλευτής και εκ νέου υποψήφιος βουλευτής Ανατολικής Αττικής, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Στις 7 μ.μ., η ΚΟ Κορωπίου στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κορωπίου. Θα μιλήσει ο Βαγγέλης Ρεμπάπης, υποψήφιος βουλευτής Ανατολικής Αττικής.

Κυριακή 19 Μάρτη

-- Στις 11 π.μ., η ΚΟ Αμαρουσίου στην πλατεία ΗΣΑΠ. Θα μιλήσει ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Θα απευθύνει χαιρετισμό ο Γιώργος Πομάσκι, ομοσπονδιακός προπονητής στίβου και υποψήφιος στον Βόρειο Τομέα Αθήνας.

-- Στις 11 π.μ., οι ΚΟ Γούβας και Παγκρατίου στην πλατεία Πλυτά. Θα μιλήσει η Αλέκα Παπαρήγα, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ.

-- Στις 11 π.μ., η ΚΟ Ωρωπού στο αμφιθέατρο του ΓΕΛ Σκάλας Ωρωπού «Μίκης Θεοδωράκης» (Σταδίου 2). Θα μιλήσει ο Γιάννης Γκιόκας. Θα απευθύνει χαιρετισμό ο Βαγγέλης Χριστοφόρου, υποψήφιος βουλευτής στην Ανατολική Αττική.

-- Στις 11 π.μ., η ΚΟ Μελισσίων στο Πολιτιστικό Κέντρο Μελισσίων. Θα μιλήσει η Αφροδίτη Κτενά, υποψήφια βουλευτής στον Βόρειο Τομέα Αθήνας.

-- Στις 11 π.μ., η ΚΟ Ν. Ηρακλείου στο ανοιχτό θεατράκι στο Ν. Ηράκλειο (δίπλα στον σταθμό ΗΣΑΠ). Θα μιλήσει ο Πέτρος Αλέπης, υποψήφιος βουλευτής στον Βόρειο Τομέα Αθήνας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Στις 11 π.μ., η ΚΟ Ταύρου στην πλατεία Αγίας Σοφίας. Θα μιλήσει ο Χρήστος Κατσώτης. Θα απευθύνουν χαιρετισμό ο Μάνος Σαριδάκης, ερευνητής στο Αστεροσκοπείο Αθηνών, και η Στέλλα Βαλαβάνη, υποψήφιοι βουλευτές στον Νότιο Τομέα Αθήνας.

-- Στις 11 π.μ., η ΚΟ Παλλήνης στην κεντρική πλατεία Γέρακα. Θα μιλήσει η Θοδώρα Πασχαλίδου, υποψήφια βουλευτής Ανατολικής Αττικής. Θα απευθύνει χαιρετισμό η Ελένη Γερασιμίδου, ηθοποιός, υποψήφια βουλευτής Ανατολικής Αττικής.

-- Στις 11 π.μ., η ΚΟ Ραφήνας στην κεντρική πλατεία Ραφήνας. Θα μιλήσει ο Γιώργος Στεφανάκης, υποψήφιος βουλευτής Επικρατείας.

-- Στις 11 π.μ., η ΚΟ Χολαργού - Παπάγου στο δημαρχείο Χολαργού. Θα μιλήσει η Βαγγελιώ Πλατανιά, υποψήφια βουλευτής Βόρειου Τομέα Αθήνας.

-- Στις 11 π.μ. η ΚΟ Φυλής του ΚΚΕ με αυτοαπασχολούμενους και επαγγελματίες, στο καφέ «White Rose». Θα μιλήσει ο Βασίλης Μαμάης, μέλος του Τμήματος ΕΒΕ της ΚΕ του ΚΚΕ. Θα χαιρετίσει η Αγγελική Παπαδάτου, υποψήφια βουλευτής στη Δυτική Αττική.

-- Στις 7 μ.μ., η ΚΟ Αγίας Παρασκευής στο αμφιθέατρο του 2ου Γυμνασίου (Νεαπόλεως 7). Θα μιλήσει ο Μάκης Μακρής, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Στις 7 μ.μ, η ΚΟ Παιανίας στην αίθουσα Συνιδιοκτησίας στην Παιανία. Θα μιλήσει ο Βάλσαμος Συρίγος.

Δευτέρα 20 Μάρτη

-- Στις 7 μ.μ., η ΚΟ Μεταμόρφωσης του ΚΚΕ στο Συνεδριακό Κέντρο του δήμου Μεταμόρφωσης (Δηλαβέρη) με ομιλητή τον Πέτρο Αλέπη.

Σε άλλες περιοχές

Κυριακή 19 Μάρτη

Στις 7.30 μ.μ., στον Ωρωπό Πρέβεζας στην αίθουσα πολιτιστικών εκδηλώσεων η ΤΕ Πρέβεζας του ΚΚΕ οργανώνει εκδήλωση για την «απελευθέρωση» της Ενέργειας. Ομιλητής ο Αντώνης Ραλλάτος, δασολόγος, επικεφαλής του Τμήματος Περιβάλλοντος της ΚΕ του ΚΚΕ. Παρεμβάσεις θα πραγματοποιηθούν από την Τίνα Ζέκα, μέλος της ΕΠ Ηπείρου - Κέρκυρας - Λευκάδας και περιφερειακή σύμβουλο Ηπείρου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», και τον Δημήτρη Ντούλια, μέλος της Επιτροπής Αγώνα ενάντια στις ανεμογεννήτριες στην περιοχή του Θεσπρωτικού.

Στις 6 μ.μ. η ΤΕ Αρτας του ΚΚΕ στο μουσικό καφενείο «Κασέτα» (Αγ. Κωνσταντίνου 4) εκδήλωση για τις γυναίκες με θέμα «Μην ψάχνεις διαφορές που δεν υπάρχουν. Τόλμησε με δυνατό ΚΚΕ βαδίζοντας τον δρόμο για την ισοτιμία και τη χειραφέτηση της γυναίκας». Ομιλήτρια η Βιβή Δάγκα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Στις 7 μ.μ., η ΚΟΒ Αμπελώνα Λάρισας, στο πρώην καφενείο Ζαχαρή. Θα μιλήσουν ο Γιώργος Λαμπρούλης, βουλευτής του ΚΚΕ, και ο Στέλιος Τσικριτσής, υποψήφιος βουλευτής στον νομό Λάρισας.

Δευτέρα 20 Μάρτη

Στις 7 μ.μ., στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου του δήμου Λευκάδας η ΤΕ Λευκάδας του ΚΚΕ πραγματοποιεί εκδήλωση - συζήτηση με θέμα «Δασικοί Χάρτες - Κτηματολόγιο, για τα κέρδη του κεφαλαίου ή προς όφελος του λαού;». Ομιλητής ο Αντώνης Ραλλάτος.

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
Μήνυμα στην Αγκυρα ότι «τα συζητά όλα»

«Ολα στο τραπέζι». Αυτή η φράση αντικατοπτρίζει τις εξελίξεις στα Ελληνοτουρκικά, όπως «τρέχουν» αδιάκοπα στο παρασκήνιο, προς διευθετήσεις υπό αμερικανοΝΑΤΟική εποπτεία, έχοντας στον πυρήνα τους τη συνεκμετάλλευση.

Αποκαλυπτικός ο υπουργός Αμυνας, Ν. Παναγιωτόπουλος, ο οποίος την Παρασκευή κλήθηκε στο ρ/σ «ΣΚΑΪ» να σχολιάσει τις πρόσφατες δηλώσεις του Τούρκου ομολόγου του, Χ. Ακάρ, ότι «είμαστε υπέρ του δίκαιου διαμοιρασμού του πλούτου του Αιγαίου», λέγοντας: «Εμείς έχουμε τις δικές μας θέσεις. Λέμε ότι μία διαφορά μπορεί να πάρει τον δρόμο της δικαστικής επίλυσης, στα αρμόδια όργανα. Οι άλλες ασφαλώς πρέπει να συζητούνται, αλλά αυτή είναι η μία διαφορά και από εκεί και πέρα τα συζητάμε όλα».

Ενώ για το θέμα της συνεκμετάλλευσης σημείωσε ότι... «πρέπει να δούμε την πολύ ακριβή ερμηνεία της τουρκικής γλώσσας» και «τα όρια που θέτει ο Τούρκος υπουργός Αμυνας. Αυτό είναι ένα μήνυμα ότι είμαστε έτοιμοι να κάτσουμε να συζητήσουμε (...) τους όρους και τις προϋποθέσεις για να συνυπάρξουμε ειρηνικά και να ωφεληθούμε όλοι», όπως είπε, παίζοντας με τις λέξεις, καταλήγοντας στο κύριο, τα σχέδια του κεφαλαίου που οδηγούν σε επικίνδυνες εξελίξεις τον λαό.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με δημοσιεύματα, οι συνομιλίες των δύο κυβερνήσεων για τη λεγόμενη «θετική ατζέντα» των δύο αστικών τάξεων αναμένεται να ξεκινήσουν ξανά την ερχόμενη Τετάρτη.

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΜΠΛΟΚΩΝ
Τιμάει την εξέγερση των κολίγων στο Κιλελέρ

Την Κυριακή 19 Μάρτη, στις 12 μ.

Η 113η επέτειος της ηρωικής εξέγερσης του Κιλελέρ θα τιμηθεί από την Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων, τις Ομοσπονδίες και τους Αγροτικούς Συλλόγους της Θεσσαλίας, με εκδήλωση που θα γίνει την Κυριακή 19 Μάρτη στις 12 το μεσημέρι, στον χώρο της θυσίας των Θεσσαλών κολίγων, στο Κιλελέρ. Στην εκδήλωση θα γίνει ομιλία από εκπρόσωπο της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων, ενώ θα γίνει και κατάθεση στεφανιών.

Στο κάλεσμά της, η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων σημειώνει μεταξύ άλλων ότι «για το οργανωμένο αγροτικό κίνημα, το Κιλελέρ αποτελεί φάρο για την οργανωμένη δράση για τα συμφέροντα των βιοπαλαιστών αγροτών και κτηνοτρόφων. Πάνω από όλα το Κιλελέρ στέλνει το μήνυμα πως ό,τι κατακτήθηκε ήταν αποτέλεσμα αγώνων και θυσιών αλλά και οργάνωσης, αφού χωρίς δυνατούς Αγροτικούς Συλλόγους και Ομοσπονδίες δεν μπορούν να υπάρξουν θετικά αποτελέσματα».

ΜΙΜΗΣ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ
Πλήθος κόσμου αποχαιρέτησε τον θρύλο του ποδοσφαίρου

Το «παρών» στο τελευταίο αντίο έδωσε αντιπροσωπεία του ΚΚΕ

Eurokinissi Sports

Συγγενείς, φίλοι, παλιοί συμπαίκτες, πρώην και νυν ποδοσφαιριστές και προπονητές, ποδοσφαιρικοί παράγοντες καθώς και πλήθος κόσμου αποχαιρέτησαν την Παρασκευή τον θρύλο του ελληνικού ποδοσφαίρου και της ΑΕΚ, Μίμη Παπαϊωάννου, που «έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 81 ετών μετά από χρόνια προβλήματα υγείας. Η σορός του κορυφαίου παλαίμαχου, τυλιγμένη με τη σημαία της αγαπημένης του ΑΕΚ, τέθηκε σε λαϊκό προσκύνημα το μεσημέρι της Παρασκευής στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδας στη Νέα Φιλαδέλφεια, απέναντι από το γήπεδο της ΑΕΚ, όπου πραγματοποιήθηκε και η εξόδιος ακολουθία. Η ταφή έγινε στο Δημοτικό Κοιμητήριο Μαρκοπούλου Μεσογαίας. Το προσφυγόπουλο που κατέκτησε τα γήπεδα αποχαιρέτησε αντιπροσωπεία του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Χρήστο Κατσώτη, μέλος της ΚΕ και βουλευτή του Κόμματος. Συμμετείχαν επίσης ο Θοδωρής Λιάππης, υπεύθυνος του Τμήματος Αθλητισμού της ΚΕ του ΚΚΕ, ο Νίκος Σερετάκης, δημοτικός σύμβουλος Ν. Φιλαδέλφειας - Ν. Χαλκηδόνας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», ο Χάρης Βουρδουμπάς, δημοτικός σύμβουλος Αθήνας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» και υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ, και ο Νίκος Αγγελίδης, δημοσιογράφος και υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ. Στεφάνι απέστειλε και η ΚΕ του ΚΚΕ.


Η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ στο τελευταίο αντίο στον σπουδαίο Μ. Παπαϊωάννου
Η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ στο τελευταίο αντίο στον σπουδαίο Μ. Παπαϊωάννου

Eurokinissi Sports

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
«El Che» στο Θέατρο «Sureal»

Ο θεατρικός μονόλογος «El Che» παρουσιάζεται στο Θέατρο «Sureal» (Χριστοπούλου 12) στη Θεσσαλονίκη, την Τετάρτη 22 και την Πέμπτη 23 Μαρτίου στις 9 μ.μ., σε σκηνοθεσία Γιάννη Σταματίου. Ο Βασίλης Κυριάκου ερμηνεύει έναν δυνατό μονόλογο, εμπνευσμένο από τη σπουδαία δράση και ζωή του μεγάλου επαναστάτη της Κούβας Ερνέστο Τσε Γκεβάρα. Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6973560432.

ΔΙΚΗ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ
Συνεχίστηκε με την κατάθεση αυτόπτη μάρτυρα

Με την κατάθεση του αυτόπτη μάρτυρα και φίλου του Παύλου Φύσσα, Ν. Μαντά, συνεχίστηκε η δίκη της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή. Ο μάρτυρας είναι ένας από τους βασικούς και υπενθυμίζεται ότι υπέστη τραμπούκικη επίθεση από χρυσαυγίτες λίγο πριν καταθέσει πρωτόδικα, την πρώτη μέρα της δίκης.

Επίθεση υπέστησαν επίσης ο μάρτυρας Μ. Ξυπόλητος και τρία συγγενικά πρόσωπα που τους συνόδευαν, παρά τις τότε ανακοινώσεις των αρμοδίων περί εκτάκτων μέτρων με ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις για την προστασία των μαρτύρων. Ο Ν. Μαντάς έχει αναγνωρίσει τον Α. Μιχάλαρο, τον χρυσαυγίτη που είδε προτού μπει στο «Κοράλλι», και τον Ι. Αγγο, τον χρυσαυγίτη που βρισκόταν στην καφετέρια.

Στην κατάθεσή του ο μάρτυρας, όπως και πρωτόδικα, περιέγραψε τη συνάντησή του με τον Παύλο Φύσσα, πώς πήγε στο «Κοράλλι» εκείνο το βράδυ. «Ηταν εκεί κάποιοι περίεργοι τύποι που μας κοιτούσαν επίμονα, όμως, και ασχολιόντουσαν με τα κινητά», τόνισε.

Αναφέρθηκε επίσης στο άτομο (τον χρυσαυγίτη Μιχάλαρο) που είχε δει έξω από την καφετέρια με τατουάζ μαίανδρο στο μπράτσο. Τον είχε δει σε βίντεο που αφορούσε τη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη, ένα βίντεο της ΧΑ. Αναφέρθηκε στα άτομα που ήταν έξω από την καφετέρια και κρατούσαν παλούκια, ρόπαλα, κοκάλινα γάντια, φορούσαν παντελόνια παραλλαγής, μαύρες μπλούζες και όπως είπε «περίμεναν να πάμε προς τα κει».

Αναφερόμενος στο ενιαίο της επίθεσης των χρυσαυγιτών, τόνισε ότι «είδα ένα κομβόι με μηχανάκια με την ίδια ενδυμασία να κατεβαίνει, μαζί με δύο αυτοκίνητα. Ηρθαν Κεφαλληνίας». Και συνέχισε: «Εγιναν μία ομάδα, ενώθηκαν με τους άλλους και ξεκίνησαν να μας κυνηγάνε. Η ομάδα κατευθύνεται γρήγορα, βρίζοντας προς το μέρος μας, καμιά τριανταριά άτομα έτρεχαν πίσω μας...».

Μάλιστα, απαντώντας σχετικά, είπε ότι ήταν μία ομάδα που οργανώθηκε και συγκροτήθηκε γρήγορα για να επιτεθεί στους «αντιφρονούντες». «Θεωρώ ότι ήξεραν τον Παύλο, στη γειτονιά του ήταν, μουσική έκανε, είχε δράσεις...», είπε και πρόσθεσε ότι όταν ο Φύσσας δούλευε στη Ζώνη και όταν έπαιρνε απόφαση για απεργία το Σωματείο, συμμετείχε.

«Κρατούσαν "πράγματα" στα χέρια τους οι χρυσαυγίτες. Ξεκίνησαν κάποιοι, ήρθαν κι άλλοι μετά. Εγιναν μία ομάδα. Δεν ήταν τυχαία προσέλευση. Ειδοποιήθηκαν, φοβηθήκαμε», συνέχισε ο μάρτυρας. Μάλιστα, απαντώντας σε σχετική ερώτηση της Πολιτικής Αγωγής, είπε ότι του Ρουπακιά τού «είπαν να έρθει», αφού δεν ήταν στο «Κοράλλι».

Κατέθεσε επιπρόσθετα ότι ήταν ένας από αυτούς που προσήγαγε λίγο αργότερα η αστυνομία, όταν κρύβονταν στην πυλωτή για να γλιτώσουν από την επίθεση των χρυσαυγιτών.

Στο ΑΤ Κερατσινίου, όπως είπε, τους έβαλαν στο ίδιο δωμάτιο με τον Ρουπακιά, που κρατούσε κινητό. «Οταν περιγράφαμε αυτούς που μας επιτέθηκαν, μας είπε: "Φοράω κι εγώ αρβιλάκια, ελπίζω να μη με περνάτε για χρυσαυγίτη"». Μάλιστα ανέφερε ότι οι αστυνομικοί, μπροστά στον δολοφόνο του Παύλου Φύσσα, που είχε παραδεχτεί λίγο πριν στους αστυνομικούς ότι τον μαχαίρωσε, ρωτούσαν τα στοιχεία τους, ποιοι είναι, πού μένουν κ.λπ.

Αναφέρθηκε τέλος στις επιθέσεις των χρυσαυγιτών στο ΠΑΜΕ, στους Αιγύπτιους αλιεργάτες και σε δημοσιεύματα για μαχαιρώματα και ξυλοδαρμούς.

Σοβαρό επεισόδιο με πυροβολισμούς

Σοβαρό επεισόδιο με πυροβολισμούς σημειώθηκε το βράδυ της Τετάρτης στα Νεόκτιστα Ασπροπύργου. Συγκεκριμένα, η αστυνομία δέχτηκε μία κλήση για ληστεία που σημειώθηκε στην περιοχή. Στο σημείο έσπευσαν άνδρες της ΔΙΑΣ και κατά τη διάρκεια λήψης καταθέσεων δέχτηκαν ξαφνικά πυροβολισμούς. Σύμφωνα με πληροφορίες, έπεσαν 15 πυροβολισμοί και μάλιστα μία σφαίρα πέρασε ξυστά από το κράνος ενός αστυνομικού και καρφώθηκε στο αλεξίσφαιρο γιλέκο ενός άλλου, που βρισκόταν κοντά του. Ο αστυνομικός διακομίστηκε στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο, χωρίς να διατρέχει κάποιο κίνδυνο.

Απαιτούν την ανάκληση απόλυσης συνδικαλιστή στην Κατερίνη

Την ανάκληση της απόλυσης του αντιπροέδρου του Συνδικάτου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Πιερίας «Η ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ», από την επιχείρηση «Αμβροσιάδης - Κοτόπουλα Ολύμπου ΑΒΕΕ», στην Κατερίνη, απαιτούν εργατικά σωματεία και φορείς της περιοχής.

Θυμίζουμε ότι ο Δημήτρης Ευαγγελόπουλος, αντιπρόεδρος του Συνδικάτου, απολύθηκε επειδή συμμετείχε στην απεργία στις 8 Μάρτη. Η εργοδοσία επικαλείται προσχηματικά οικονομοτεχνικούς λόγους, όταν πριν από λίγο καιρό διαφήμιζε ότι το 2022 έκλεισε με τζίρο 166,5 εκατομμυρίων ευρώ, με εκτίμηση ότι το 2023 θα αγγίξει τα 200 εκατομμύρια ευρώ.

Στις 22 Μάρτη έχει οριστεί να γίνει τριμερής συνάντηση στην Επιθεώρηση Εργασίας.

Το συνδικάτο «Η ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ» καταγγέλλει ότι πρόκειται για εκδικητική και παράνομη απόλυση που στόχο έχει την τρομοκράτηση των εργαζομένων. Και αναδεικνύει τις άσχημες εργασιακές συνθήκες που επικρατούν στην επιχείρηση, με τους εργαζόμενους «να δουλεύουν 15 και 17 ώρες για να βγει η παραγωγή σε άθλιες συνθήκες, με κρύο, χωρίς ΜΑΠ, με μεροκάματο - ψίχουλα». Γι' αυτό, σημειώνει, «θέλουν να "ξεφορτωθούν" κάθε φωνή αγωνιστικής διεκδίκησης».

Την ανάκληση της απόλυσης απαιτούν το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ - ΕΦΚΑ Πιερίας, η ΕΛΜΕ Πιερίας, η Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων στη ΔΕΥΑΔΟΛ κ.ά.

Με ανακοίνωσή της η ΤΕ Πιερίας του ΚΚΕ καταδικάζει την εκδικητική απόλυση του εργαζόμενου συνδικαλιστή, που το «έγκλημά του» ήταν ότι, μαζί με δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενους και εργαζόμενες σε όλη τη χώρα, απέργησε στις 8 Μάρτη για να μη συγκαλυφθεί το έγκλημα στον σιδηρόδρομο, για να αποκαλυφθούν οι πραγματικές αιτίες που οδήγησαν στο προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα Τέμπη.

Καλεί τα σωματεία και όλους τους μαζικούς φορείς της Πιερίας να καταδικάσουν την απόλυση, απαιτώντας ο εργαζόμενος να επιστρέψει πίσω στη δουλειά του.

Την ανάκληση της απόλυσης ζητούν, τέλος, οι βουλευτές του ΚΚΕ Λεωνίδας Στολτίδης και Γιάννης Δελής με Ερώτηση που κατέθεσαν προς τον υπουργό Εργασίας.

«ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ»
Συνέλαβαν μάρτυρες υπεράσπισης των απολυμένων!

Σε τρεις συλλήψεις απεργών της επιχείρησης «Μαλαματίνα», μέσα στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, προχώρησε την Παρασκευή η αστυνομία καθ' υπόδειξη του εκπροσώπου της εργοδοσίας, η οποία συνεχίζει να προκαλεί και να προσπαθεί να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους, με τις πλάτες της κυβέρνησης και των κρατικών μηχανισμών.

Ο διευθύνων σύμβουλος της επιχείρησης κατέθεσε μήνυση σε βάρος 11 απεργών, με αφορμή την απεργιακή περιφρούρηση - κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 16/3 έξω από το εργοστάσιο, με τη συμμετοχή εργαζομένων άλλων κλάδων, στο πλαίσιο της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας. Επικαλείται ψευδώς ότι οι απεργοί παρεμπόδισαν τον απεργοσπαστικό μηχανισμό που έχει στήσει για να υπολειτουργεί το εργοστάσιο και εξύβρισαν τον ίδιο.

Εχει μηνύσει δε σχεδόν το σύνολο της διοίκησης του Σωματείου και αρκετούς απεργούς, με στόχο τη φίμωσή τους.

Το πρωί της Παρασκευής, στο Δικαστικό Μέγαρο, έξω από τη δικαστική αίθουσα όπου ήταν προγραμματισμένη να εκδικαστεί η προσφυγή του Σωματείου εναντίον των τριών πρώτων απολύσεων, ο διευθύνων σύμβουλος της «Μαλαματίνας» απαίτησε τη σύλληψη τριών απεργών οι οποίοι ήταν να καταθέσουν ως μάρτυρες. Οι τρεις απεργοί συνελήφθησαν από την αστυνομία και οδηγήθηκαν στο ΑΤ Σίνδου, από όπου μετά από ώρες αφέθηκαν ελεύθεροι.

Πρόκειται για τον Γιάννη Νιβορλή, μέλος της διοίκησης του ΕΚΘ, τον Γιώργο Λιάκα, γραμματέα του Σωματείου Εργαζομένων στη «Μαλαματίνα», και τον Νίκο Χαριζάνο.

Ο διευθύνων σύμβουλος της επιχείρησης, αφού προφανώς ολοκλήρωσε τη δουλειά του, αμέσως μετά εξαφανίστηκε. Ο δικηγόρος του Σωματείου κατήγγειλε το γεγονός και η πρόεδρος του δικαστηρίου έδωσε εντολή οι τρεις μάρτυρες που συνελήφθησαν, την ερχόμενη Τετάρτη να φέρουν σε υπόμνημα τις καταθέσεις τους.

Οπως είπε ο Γιάννης Φραγγίδης, πρόεδρος της ΠΟΕΕΠ και του Σωματείου Εργαζομένων στη «Μαλαματίνα», «για άλλη μια φορά η προσπάθεια τρομοκράτησης, κατασυκοφάντησης και αναβολής της δίκης, που συστηματικά επιδιώκει η εργοδοσία, δεν επιτεύχθηκε. Η χρήση τέτοιων μεθόδων, που παραπέμπουν σε άλλες εποχές, δεν πτοεί τον αγώνα μας».

Θυμίζουμε ότι οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο της «Μαλαματίνας» στη Θεσσαλονίκη βρίσκονται σε πολύμηνο απεργιακό αγώνα, εδώ και 8 μήνες, απαιτώντας την ανάκληση των μαζικών απολύσεων εργαζομένων, ανάμεσά τους και συνδικαλιστών, και υπογραφή ΣΣΕ. Το Σωματείο Εργαζομένων στη «Μαλαματίνα» σε ανακοίνωσή του καταγγέλλει τις «νέες αθλιότητες από τη νέα εργοδοσία».

Σωματεία καταδικάζουν τη μεθόδευση

Την απαράδεκτη και ύπουλη μεθόδευση που έγινε από κράτος, εργοδοσία και δυνάμεις καταστολής ενάντια στον αγώνα των εργαζομένων στη «Μαλαματίνα» καταδικάζουν εργατικά σωματεία και απαιτούν να μην απαγγελθεί καμία κατηγορία στους συλληφθέντες, να απομακρυνθεί εδώ και τώρα όλος ο κατασταλτικός μηχανισμός που έχει στηθεί στο εργοστάσιο.

Το Εργατικό Κέντρο Νάουσας και τα Σωματεία Τροφίμων - Ποτών Κ. Μακεδονίας, Τηλεπικοινωνιών - Πληροφορικής ν. Θεσσαλονίκης, Μισθωτών Τεχνικών Μακεδονίας, Οικοδόμων Θεσσαλονίκης, Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης, Ιδιωτικών Υπαλλήλων ν. Θεσσαλονίκης, Λογιστών Θεσσαλονίκης, Φαρμάκου Κ. Μακεδονίας, Τύπου - Χάρτου Κ. Μακεδονίας και Χημικής Βιομηχανίας Κ. Μακεδονίας καταθέτουν σχετικό ψήφισμα, τονίζοντας: «Δεν πρόκειται να μας φοβίσουν. Οι εργαζόμενοι δεν κάνουμε πίσω. Οι ζωές μας δεν είναι κόστος! Οι ζωές μας έχουν αξία!».
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org