Παρασκευή 23 Ιούνη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
Υπερασπίζοντας τα ... πράσινα παιδιά

Στην υπεράσπιση ισορροπιών που αφορούν τους δικομματικούς συσχετισμούς προσώπων - ιδίως ανώτερων στελεχών - στη Δημόσια Διοίκηση, στη Δικαιοσύνη, στην Αστυνομία και τους υπόλοιπους κρατικούς μηχανισμούς, απέδειξε ότι εξαντλεί το ΠΑΣΟΚ την ...υπεράσπιση της δημοκρατίας, με τη χτεσινή τοποθέτηση του προέδρου του, Γιώργου Παπανδρέου.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανάλωσε μεγάλο μέρος της ομιλίας του, προκειμένου με συγκεκριμένα παραδείγματα να κατηγορήσει την κυβέρνηση για «κομματική άλωση του δημόσιου τομέα». Οπως είπε, «με το κρυφό σας σχέδιο για την επανίδρυση του κράτους επιστρέψατε στο δοκιμασμένο μοντέλο των σχέσεων πελατείας και πατρωνίας, με το ρουσφέτι και το πυροσβεστικώς κυβερνάν». Παρ' όλα αυτά, δεν μπόρεσε να κρύψει την ουσιαστική συμφωνία του με την άρση της μονιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων, εφόσον αυτό θα ...εξυπηρετεί τον Ελληνα πολίτη. Οπως χαρακτηριστικά ανέφερε, κατηγορώντας την κυβέρνηση «θέλετε επίσης τώρα να καταργήσετε και τη μονιμότητα από την πίσω πόρτα. Θέλετε να το κάνετε αυτό, για να υπηρετήσετε καλύτερα τον Ελληνα πολίτη; Σαφώς όχι. Είναι για να γεμίσετε τους Οργανισμούς με γαλάζιους μισθοφόρους, χωρίς αξιοκρατικά κριτήρια, που αν τύχει κι αυτοί να σηκώσουν το κεφάλι τους θα μπορούν να διωχτούν».

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έδειξε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ για το χώρο των ανώτερων και ανώτατων στελεχών της Δημόσιας Διοίκησης, της Δικαιοσύνης και των Ενόπλων Δυνάμεων. Οπως είπε, «αντί της αξιοκρατίας, έχουμε τους διωγμούς και την κομματική ευνοιοκρατία που έχουν προκαλέσει τη διάλυση στις λειτουργίες της Δημόσιας Διοίκησης. Καταργήσατε την αυτονομία των υπηρεσιακών συμβουλίων. Μειώσατε τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα για τις θέσεις ευθύνης στο Δημόσιο. Απομακρύνατε όλους τους Γενικούς Διευθυντές των υπουργείων και 25.000 έμπειρα στελέχη της Δημόσιας Διοίκησης από τις θέσεις ευθύνης με μια διάταξη νόμου τριών σειρών που ψηφίσατε εσείς απελπιστικά μόνοι». Επίσης, έκανε αναφορές σε περιπτώσεις δικαστικών και στρατιωτικών που οδηγήθηκαν σε παραίτηση.

Προσπερνώντας τις υπογεγραμμένες από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ συμφωνίες για την ελεύθερη δράση ξένων μυστικών υπηρεσιών στην Ελλάδα, ο Γ. Παπανδρέου, επιχείρησε να παρουσιάσει τα θέματα των απαγωγών των Πακιστανών και των υποκλοπών ως λανθασμένους κυβερνητικούς χειρισμούς. Οπως είπε, «στη χώρα μας, στη δημοκρατική Ελλάδα του 2006, άνθρωποι έπεσαν θύματα απαγωγών. Απαγωγές από όργανα της κρατικής εξουσίας. Οργανα κρατικής εξουσίας παρανόμησαν. Αυτό καλύπτετε. Αυτό υιοθετείτε με τη στάση σας». Επίσης, χαρακτήρισε τις υποκλοπές ως «το μεγαλύτερο σκάνδαλο κατά της δημοκρατίας». Εκανε, μάλιστα, προσωπική επίθεση στον Κ. Καραμανλή, λέγοντας ότι «πρωθυπουργός που συγκαλύπτει είναι εξαρτημένος πρωθυπουργός. Εξαρτημένος από φίλους και εχθρούς που γνωρίζουν την αλήθεια. Ομηρος όσων μπορούν να την αποκαλύψουν. Ομηρος όσων τη συγκαλύπτουν. Ομηρος αδιαφανών μηχανισμών. Αναγκασμένος να είναι προστάτης παρακρατικών και άγνωστων μηχανισμών».

Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ
Οξυνε το δικομματικό καυγά

Νερό στο μύλο της στείρας δικομματικής αντιπαράθεσης έριξε με τη χτεσινή ομιλία του ο πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Καραμανλής, ανταπαντώντας στις καταγγελίες του ΠΑΣΟΚ για κομματισμό και συγκάλυψη σκανδάλων με αντίστοιχη φρασεολογία.

Αναφερόμενος στις κατηγορίες περί κομματικοποίησης του κράτους, ο Κ. Καραμανλής κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ για τα πεπραγμένα του, λέγοντας ότι «μιλάτε δύο χρόνια μετά, για πελατειακό κράτος; Εσείς που περηφανευόσασταν ότι για να χτυπηθούν όσοι δε δήλωναν ΠΑΣΟΚ είχατε ισοπεδώσει τα πάντα; Εσείς που διακηρύσσατε ότι μοιράσατε τις καίριες θέσεις του Δημοσίου στους φίλους και τους παραφίλους σας;». Μάλιστα, άσκησε συνολική κριτική στο ΠΑΣΟΚ, λέγοντας ότι η κυβέρνηση αναφέρεται στη διακυβέρνησή του, γιατί «οι συνέπειες της πολιτικής σας δεν είναι παρελθόν. Τις πληρώνει ακόμα ο πολίτης, τις υφίσταται η οικονομία, τις αντιμετωπίζει η πολιτεία. Ξεκάθαρα, λοιπόν, πράγματα. Οσο υπάρχουν οι συνέπειες των πράξεών σας, όσο υπάρχουν τα προβλήματα, θα μιλούμε και για τα προβλήματα και για τα αίτια που τα δημιούργησαν».

Οσον αφορά στο θέμα των απαγωγών των Πακιστανών, ο Κ. Καραμανλής υποστήριξε ότι στη λογική της αξιωματικής αντιπολίτευσης «υπερτερούν οι κομματικές σκοπιμότητες. Και το ερώτημα που προκύπτει εδώ είναι απλό. Εμπιστεύεστε, ναι ή όχι τη Δικαιοσύνη; Σέβεστε, ναι ή όχι τους θεσμούς; Υποχρεούμαστε όλοι να αναμένουμε τα αποτελέσματα της δικαστικής έρευνας και αυτό είναι θέση την οποία λέγαμε και ως αντιπολίτευση, όποτε είχαμε ζητήσει τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής. Υποχρεούμαστε τουλάχιστον να μην εκθέτουμε τη χώρα, να μην βλάπτουμε, και πολύ περισσότερο να μην βλάπτουμε άδικα, αναίτια και ανεύθυνα την εικόνα της χώρας». Πρόσθεσε ότι «η κυβέρνηση δεν έχει ούτε να κρύψει ούτε να φοβηθεί. Οι αρχές στις οποίες κινούμαστε είναι ξεκάθαρες. Εκπτώσεις δε γίνονται ούτε στα θέματα ασφάλειας των πολιτών ούτε στα ζητήματα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ούτε στη λειτουργία των θεσμών». Οσον αφορά στις υποκλοπές, ο πρωθυπουργός επανέλαβε την έως σήμερα κυβερνητική επιχειρηματολογία, σημειώνοντας ότι «ο ίδιος ήμουν βασικός στόχος των δραστών. Η υπόθεση αντιμετωπίστηκε από την κυβέρνηση θεσμικά και με πλήρη συναίσθηση ευθύνης. Παραπέμφθηκε αμέσως στη Δικαιοσύνη. Κινηθήκαμε από την πρώτη στιγμή με γνώμονα την προστασία των συμφερόντων του τόπου, τα δικαιώματα των πολιτών, τη διαφάνεια στη λειτουργία των θεσμών, την υπευθυνότητα στη λήψη των αποφάσεων. Εμείς κινήσαμε τις διαδικασίες της έρευνας». Πρόσθεσε ότι «η άμεση εμπλοκή της Δικαιοσύνης έγινε με δική μας πρωτοβουλία. Παράλληλα, αναπτύξαμε στοχευμένες πρωτοβουλίες για την ενίσχυση των ανεξάρτητων αρχών, την καθιέρωση εντατικών και αποτελεσματικών ελέγχων, την περαιτέρω ενίσχυση του υπάρχοντος θεσμικού πλαισίου. Αυτή είναι η κατεύθυνση, στην οποία κινούμαστε και στην κατεύθυνση αυτή όλοι έχουμε υποχρεώσεις. Σε θέματα εθνικής σημασίας δε χωρά μικροκομματισμός».

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ για λογικές συγκάλυψης, λέγοντας ότι επί των κυβερνήσεών του «συγκάλυψη υπήρξε στην ασυδοσία της διαπλοκής και την εκτεταμένη παρανομία που αναπτύχθηκε στα χρόνια που πέρασαν. Συγκάλυψη υπήρξε στις παρανομίες και στις κακοτεχνίες, για τις οποίες, ακόμη και πρόσφατα, η χώρα επιβαρύνθηκε με κοινοτικά πρόστιμα μισού δισεκατομμυρίου ευρώ. Συγκάλυψη υπήρξε στο έγκλημα του Χρηματιστηρίου που διαπράχθηκε σε βάρος της οικονομίας, του δημόσιου συμφέροντος, της κοινωνίας, της ίδιας της Δημοκρατίας. Συγκάλυψη υπήρξε στις παράνομες ελληνοποιήσεις και στα παρακρατικά κυκλώματα που πωλούσαν ακόμη και την ελληνική ιθαγένεια. Η συγκάλυψη είναι έννοια και πρακτική ταυτισμένη με το παρελθόν, τις κυβερνήσεις του χτες. Είναι έννοια και πρακτική ταυτισμένη με εγκλήματα σε βάρος της ίδιας της Δημοκρατίας που διαπράχθηκαν από το σύστημα ΠΑΣΟΚ».

ΑΛ. ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Μόνο αντίβαρο η λαϊκή αντίσταση και πάλη

Αποσπάσματα από τη χτεσινή ομιλία της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στη Βουλή, στη συζήτηση των πολιτικών αρχηγών

Eurokinissi

«Δεν μπορούμε να μιλήσουμε για μια δημοκρατική κοινωνία όταν υπάρχει ανεργία, χαμηλόμισθοι, χαμηλοσυνταξιούχοι, επαγγελματίες που κλείνουν τα μαγαζιά τους και είναι γεμάτοι χρέη, αγρότες που οδηγούνται βίαια έξω από την παραγωγή, οι οποίοι χάνουν και τη γη τους, τη μικρή τους ιδιοκτησία. Ολα αυτά τα ζητήματα έχουν σχέση με τη δημοκρατία, γιατί δημοκρατία δεν είναι μια βιτρίνα ούτε είναι απλώς τρόπος λειτουργίας του Κοινοβουλίου, του συστήματος, των θεσμών και των διαφόρων διαλόγων».

Την επισήμανση αυτή έκανε χτες στη Βουλή η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλ. Παπαρήγα, στην τοποθέτησή της κατά τη διάρκεια συζήτησης των πολιτικών αρχηγών με θέμα τη «λειτουργία του κράτους και των θεσμών».

Σχολιάζοντας τη δικομματική αντιπαράθεση για το εάν το κράτος είναι Νεοδημοκρατικό ή ΠΑΣΟκικό υπογράμμισε ότι με οποιαδήποτε κυβέρνηση των δύο το κράτος έχει τη δική του αυτονομία και αυτοτέλεια. «Αλίμονο, είπε, αν το αστικό κράτος, το κράτος του κεφαλαίου γκρεμιζόταν κάθε φορά που άλλαζε μια κυβέρνηση. Δεν είναι και τόσο χαζή η κυρίαρχη τάξη στη χώρα μας που να δέχεται να εξαρτώνται τα συμφέροντά της από ποιο κόμμα θα κυβερνήσει, από το ποιος θα είναι αρχηγός και, εάν θέλετε, από την πορεία ενότητας του εκάστοτε κυβερνητικού κόμματος ή των κομμάτων εξουσίας».

Σε μία ταξική κοινωνία, πρόσθεσε, και οι καλύτεροι θεσμοί δεν μπορούν να οδηγήσουν σε θετικές αλλαγές αλλά μόνο με όρους κινήματος μπορούν να αποσπαστούν ορισμένες κατακτήσεις. Τα τελευταία χρόνια, είπε, είμαστε σε μια φάση όπου δεν έχουμε απλώς δημοκρατικούς νόμους που δεν εφαρμόζονται σωστά ή είναι ανενεργοί, αλλά έχουμε διαμόρφωση αντιδημοκρατικών, αντιδραστικών νόμων όπου νομιμοποιείται η παραβίαση των συλλογικών και των ατομικών δικαιωμάτων.

Πλήθος οι αντιδραστικές συνθήκες

Η Αλ. Παπαρήγα τονίζοντας ότι για τις εξελίξεις είναι συνυπεύθυνες οι κυβερνήσεις και των δύο κομμάτων αναφέρθηκε στην υπογραφή μιας σειράς διεθνών συμφωνιών, που υπονομεύουν κάθε δημοκρατικό δικαίωμα. Τέτοιες είναι η συμφωνία έκδοσης που υπογράφηκε ανάμεσα στις ΗΠΑ και την ΕΕ επί ελληνικής προεδρίας της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και η συμφωνία που υπέγραψε η χώρα μας το 2000 για την αμοιβαία δικαστική συνδρομή των κρατών - μελών της ΕΕ που προβλέπει κοινές αστυνομικές έρευνες και μάλιστα από αστυνομικούς υπό απόρρητη ή πλαστή ταυτότητα. «Ξέρουμε πάρα πολύ καλά ότι ακόμα και η ριζοσπαστική ιδεολογία θεωρείται έγκλημα και μάλιστα στα θέματα της Δικαιοσύνης εμπίπτουν και οι ύποπτοι», είπε χαρακτηριστικά η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Συνεχίζοντας την παράθεση των διεθνών συμβάσεων που έχει υπογράψει η χώρα μας αναφέρθηκε στο μνημόνιο του 2002 ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Ελλάδα για το συντονισμό των αστυνομικών ενεργειών που δεν αφορούν στο κοινό ποινικό αδίκημα, καθώς και στην πρόσφατη οδηγία της ΕΕ με την οποία συμφωνεί η κυβέρνηση και το ΠΑΣΟΚ και η οποία ανοίγει τους ασκούς του Αιόλου για την παρακολούθηση των τηλεφωνικών και των λοιπών ηλεκτρονικών επικοινωνιών. Υπάρχει, είπε, ακόμη η συμφωνία ΕΕ και ΗΠΑ για την ανταλλαγή δεδομένων, με βάση την οποία δίδονται στους Αμερικανούς τα ατομικά δεδομένα όσων ταξιδεύουν αεροπορικά στις ΗΠΑ. Επίσης, το Νοέμβρη του 2004 με το περίφημο «πρόγραμμα της Χάγης» προσδιορίστηκε η σχέση του ριζοσπαστισμού με την τρομοκρατία ενώ με άλλη συμφωνία γίνεται λόγος για σχέση των ακραίων πεποιθήσεων με την τρομοκρατία, σε πλήρη αντιστοιχία με τις δηλώσεις του Προέδρου των ΗΠΑ.

Για το τι σημαίνουν αυτές οι συμφωνίες, σύμφωνα με τις οποίες ο ριζοσπαστισμός είναι ο προθάλαμος των τρομοκρατών, η Αλ. Παπαρήγα έφερε το παράδειγμα των ναυτεργατών και τόνισε:

«Οταν οι ναυτεργάτες πήραν το πασαπόρτι της Δικαιοσύνης ότι επιστρατεύονται είπαν "εμείς το κουρελιάζουμε". Αντεξαν δύο μέρες. Βεβαίως, δεν είναι εύκολο, ήταν όμως ένα πρώτο βήμα. Γιατί βεβαίως σήμερα ισχύει η αρχή της πλειοψηφίας στην Ελλάδα και πάντα έτσι θα ισχύει, αλλά εμείς παλεύουμε - και όχι μόνο εμείς, ευτυχώς υπάρχουν και άλλες δυνάμεις - για να διαμορφωθεί μια άλλη πλειοψηφία. Ομως, για να διαμορφωθεί μια άλλη πλειοψηφία, χρειάζεται η μειοψηφία να χρησιμοποιήσει όλες τις δυνατές, μαζικές και αποφασισμένες συλλογικά μορφές πάλης και να αμφισβητήσει το ίδιο το Δίκαιο. Βεβαίως να το αμφισβητήσει. Εχει δικαίωμα να το αμφισβητήσει. Τίποτα δεν είναι αναλλοίωτο, ούτε τα Συντάγματα, ούτε τα Δίκαια, ούτε τίποτα. Οι ναυτεργάτες λοιπόν έδειξαν το δρόμο».

Αναφερόμενη στα όσα λέγονται για το σεβασμό στα ατομικά δικαιώματα είπε χαρακτηριστικά: «Εμείς δε σεβόμαστε τα ατομικά δικαιώματα των επιχειρηματιών που υφίστανται τις συνέπειες μιας απεργίας. Βεβαίως, τα δικαιώματα τα έχουν επειδή τα έχουν αναγνωρισμένα από το κράτος και τις κυβερνήσεις αλλά εμείς δεν τους τα αναγνωρίζουμε και καλούμε τους εργάτες να κάνουν απεργία, έστω και αν αυτό πλήττει την παραγωγή των επιχειρηματιών». Ολα αυτά, πρόσθεσε η Αλ. Παπαρήγα, δηλαδή τον απόλυτο σεβασμό όλων ανεξαίρετα των δικαιωμάτων, θα μπορούσαμε να τα δούμε εάν δε ζούσαμε σε μια ταξική κοινωνία. Ομως, είπε, ζούμε σε μια ταξική κοινωνία, όπου τα δικαιώματα των πολλών καταπατιούνται.

«Οταν, λοιπόν, οι πολλοί, με δημοκρατικές βεβαίως παρμένες αποφάσεις, με συλλογικές και εν γνώσει των συνεπειών του νόμου και των θυσιών είναι αποφασισμένοι να καταπατήσουν τα ατομικά δικαιώματα των λίγων, να το κάνουν. Αυτή είναι η θέση μας. Η δημοκρατία δεν είναι κάτι το αφηρημένο. Αυτά για να εξηγούμαστε».

Καταλήγοντας η Αλ. Παπαρήγα υπογράμμισε: «Οταν μιλάμε σήμερα για δημοκρατία εννοούμε όχι απλώς να επισημαίνουμε τη μη δημοκρατία του συστήματος αλλά κυρίως να αναπτύσσουμε τους λαϊκούς αγώνες. Η οργάνωση, η πάλη και η δημοκρατική λειτουργία των κινημάτων είναι ένα αντίβαρο στη σημερινή αρνητική κατάσταση που, όταν μιλάει για δημοκρατία - θα το πω καθαρά, αυτός είναι ο συσχετισμός δύναμης - είναι μια βιτρίνα, μια ωραία συσκευασία πίσω από την οποία υπάρχουν και σάπια και επικίνδυνα προϊόντα».

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ «ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΘΕΣΜΩΝ»

Στο πεδίο του δικού τους ενδιαφέροντος, δηλαδή τον έλεγχο του κρατικού μηχανισμού, επιχείρησαν να μεταφέρουν χτες την προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση στη Βουλή με θέμα «τη λειτουργία του κράτους και των θεσμών» Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ, συζήτηση που προκλήθηκε από την αξιωματική αντιπολίτευση.

Παρά τις πάμπολλες φραστικές αναφορές στη «δημοκρατία» και τα «δημοκρατικά δικαιώματα», ο πρωθυπουργός, Κ. Καραμανλής, και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γ. Παπανδρέου, πραγματοποίησαν μιαν ακόμη δικομματική αντιπαράθεση με αλληλοκατηγορίες για προσπάθειες κομματικής άλωσης του κρατικού μηχανισμού - κυρίως σε επίπεδο στελεχών - χτες και σήμερα. Φυσικά, δεν έλειψαν και οι συνήθεις επιθέσεις σε προσωπικό επίπεδο.

«Οι καλύτεροι νόμοι και οι καλύτεροι θεσμοί στην ταξική κοινωνία δεν μπορούν να οδηγήσουν σε θετικές αλλαγές. Μόνο με όρους κινήματος μπορείς να αποσπάσεις ορισμένες κατακτήσεις», τόνισε στη δική της παρέμβαση η Γενική Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα. Κατήγγειλε, παράλληλα, τη δικομματική αντιπαράθεση, λέγοντας ότι «εμείς διαφωνούμε με τη Νέα Δημοκρατία ότι κληρονόμησε ένα ΠΑΣΟΚικό κράτος, όπως διαφωνούμε και με το ΠΑΣΟΚ ότι διαμορφώνεται ένα Νεοδημοκρατικό κράτος. Είτε ΠΑΣΟΚ είτε Νέα Δημοκρατία, το κράτος έχει τη δική του αυτονομία και αυτοτέλεια. Αλίμονο αν το αστικό κράτος, το κράτος του κεφαλαίου, γκρεμιζόταν κάθε φορά που άλλαζε μία κυβέρνηση. Δε γίνεται!» Τέλος, ο πρόεδρος του ΣΥΝ ζήτησε από την κυβέρνηση να αξιοποιήσει τα περιθώρια ενίσχυσης της δημοκρατίας που δίνονται από τη λειτουργία και τους θεσμούς της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

ΑΛ. ΑΛΑΒΑΝΟΣ
«Ερωτευμένος» με τη δημοκρατία της... Ευρωπαϊκής Ενωσης

Να αξιοποιήσει τις δυνατότητες ...δημοκρατίας που υπάρχουν στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ενωσης κάλεσε εμμέσως την κυβέρνηση με την παρέμβασή του, ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέκος Αλαβάνος.

Χαρακτηριστικές ήταν οι αναφορές του, όταν κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «η Ελλάδα είναι η χώρα η οποία ενέκρινε μία αίτηση για πολιτικό άσυλο πέρσι. Εχουμε το μικρότερο ποσοστό έγκρισης αιτήσεων πολιτικού ασύλου σε όλη την Ευρωπαϊκή Ενωση». Στην ίδια λογική κινήθηκε και για το θέμα της βίζας, θέτοντας το ερώτημά του «γιατί ανέχεστε η Ελλάδα να είναι η μόνη χώρα της Ευρωπαϊκής Ενωσης των δεκαπέντε, η οποία υποχρεώνεται να έχει βίζα για σύντομα τουριστικά ταξίδια στις Ηνωμένες Πολιτείες; Γιατί το ανέχεστε αυτό; Γιατί δε ζητάμε βίζα από τους Αμερικανούς; Οταν έρχεται ο Αμερικανός Πρεσβευτής από την Ουάσιγκτον, να δίνει τη βίζα στους Ελληνες φύλακες των συνόρων, όπως κάνουν αυτοί με εμάς. Γιατί το ανεχόμαστε; Γιατί μας ποδοπατάνε; Αυτά είναι τα δικαιώματα; Αυτή είναι η Δημοκρατία;».

Παράλληλα ο πρόεδρος του ΣΥΝ έκανε λόγο για «ζητήματα του διεθνούς παρακράτους». Οπως είπε, «έχουμε πράκτορες του FBI να ελέγχουν τα τάνκερ και τις μεταφορές στην Ευρώπη. Εχουμε ένα παρακρατικό κύκλωμα το οποίο αναδείχτηκε με το ότι επικεφαλής της CIA ανέλαβε ο εμπνευστής αυτού του κυκλώματος, το οποίο είχε στραφεί και ενάντια στους Αμερικανούς πολίτες και έχουμε μία διείσδυσή του στην ίδια την Ελλάδα. Αυτή είναι η υπόθεση των Πακιστανών». Αναρωτήθηκε μάλιστα «πώς θα αντιμετωπίσει το BBC και η GUARDIAN και ο OBSERVER την απόφαση της Βουλής να μη γίνει εξεταστική επιτροπή», σημειώνοντας για το θέμα αυτό ότι «την ίδια στιγμή που εσείς το κλείνετε, το ανοίγει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο», αναφερόμενος στην εξεταστική επιτροπή για τις αερoαπαγωγές της CIA.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ