Σάββατο 6 Ιούνη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Αλλος ένας πόλος διαχείρισης του συστήματος

Παπαγεωργίου Βασίλης

Σε όλες τις πτώσεις κλίνεται τις τελευταίες μέρες από τους οπορτουνιστές του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ ο λεγόμενος «τρίτος πόλος της Αριστεράς». Με την ίδια ευκολία που πριν κατηγορούσαν το ΚΚΕ για «δογματισμό», «αυτισμό» και «αρτηριοσκλήρυνση», με τον ίδιο τρόπο τώρα το καλούν σε κοινό πόλο της Αριστεράς για «λύσεις πέρα από το δικομματισμό». Ο πρόεδρος του ΣΥΝ, Αλέξης Τσίπρας, φέρνει ως παράδειγμα τη Γερμανία και τη Γαλλία, όμως αυτό που επιμελώς κρύβει είναι το γεγονός ότι η πολιτική αυτού του «πόλου» είναι πολιτική διαχείρισης του ίδιου του καπιταλιστικού συστήματος, στις βασικές κατευθύνσεις που έχει χαράξει το Κόμμα Ευρωπαϊκής Αριστεράς, που κινείται στη ρότα του ευρωμονόδρομου. Σπέρνοντας αυταπάτες περί δήθεν κοινωνικής ΕΕ, όπου θα συμβιώνουν αρμονικά το κεφάλαιο και οι εργάτες. Πέρα από το ουτοπικό αυτού του εγχειρήματος, το κύριο είναι ότι αποτελεί επικίνδυνο δρόμο για τα λαϊκά κινήματα, γιατί προσπαθεί ...να εξανθρωπίσει τον καπιταλισμό.

Τέτοιες συμπράξεις πολιτικών δυνάμεων, όταν γίνονται, οδηγούν σε καταστροφικά αποτελέσματα για τα λαϊκά στρώματα, με πιο χαρακτηριστικές τις περιπτώσεις του παροπλισμού των ταξικών εργατικών κινημάτων και των κομμουνιστικών κομμάτων σε Ιταλία, Γαλλία, Ισπανία, που ταλανίστηκαν από το ρεύμα του «Ευρωκομμουνισμού», για να φτάσουν σε σημείο σήμερα οι εργάτες να δυσκολεύονται να σηκώσουν κεφάλι στη λαίλαπα των μέτρων υπέρ του κεφαλαίου. Δεν μπορείς να είσαι και με το κεφάλαιο και με τους εργαζόμενους. Γι' αυτό το ΚΚΕ, αποκάλυψε από την πρώτη στιγμή αυτήν την απάτη, που ρίχνουν στο τραπέζι οι οπορτουνιστές. Δε θέλει να κοροϊδεύει το λαό. Αυτό που κάνει πριν την κάλπη, αυτό θα συνεχίσει να κάνει αταλάντευτα και από τη Δευτέρα των εκλογών. Να είναι στο πλευρό των λαϊκών στρωμάτων, έμπρακτα και καθημερινά, ζυμώνοντας τη στρατηγική του για ρήξη με τον καπιταλισμό, με την εξουσία του κεφαλαίου, για να γίνουν οι εργαζόμενοι κυρίαρχοι της τύχης τους, οικοδομώντας τη δική τους λαϊκή εξουσία που θα βασίζεται στη λαϊκή οικονομία, που το ΚΚΕ δεν κρύβει ότι θα είναι ο σοσιαλισμός. Το ΚΚΕ προωθεί την κοινωνική συμμαχία της εργατικής τάξης των φτωχών αγροτών, των αυτοαπασχολουμένων, δηλαδή της συντριπτικής πλειοψηφίας του λαού, με ξεκάθαρο προσανατολισμό την ανατροπή των μονοπωλίων και της εξουσίας τους σε αντίθεση με την πολιτική του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ που θέλει, ως μέρος του αστικού πολιτικού συστήματος να διαχειριστεί, με την ουτοπία του εξανθρωπισμού, το εκμεταλλευτικό σύστημα ως τρίτος πόλος.

«Ευαισθησία» για το περιβάλλον...

Tο περιβάλλον βρίσκεται τελευταία στα στόματα όλων. Ολων εκείνων που πολιτικά, οικονομικά, ιδεολογικά ευθύνονται για την κατάστασή του, με την ΕΕ των μονοπωλίων σε ρόλο... εξεγερμένου οικολόγου.

Αυτοί που κατέστρεψαν το περιβάλλον για να πλουτίσουν, βρήκαν τώρα τον τρόπο να πλουτίσουν ξανά από την... προστασία του. Οπου ως «προστασία» του περιβάλλοντος νοείται, τώρα τελευταία, οτιδήποτε είναι κερδοφόρο για τις βιομηχανίες και τις μεγάλες επιχειρήσεις και ταυτόχρονα μπορεί να «πουληθεί» ως περιβαλλοντικό. Αλλά αν βάζεις λύκους να φυλάνε τα πρόβατα, δεν μπορείς να περιμένεις να τα γλυτώσεις από τα δόντια τους.

Στη πράξη αυτό σημαίνει ότι:

Ολοι είναι ξαφνικά υπέρ της ανακύκλωσης. (Με τη διαφορά ότι οι επιχειρήσεις κερδίζουν από την πώληση των υλικών που ανακυκλώνονται).

Ολοι είναι υπέρ της ανάπτυξης των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας. (Με την προϋπόθεση ότι οι τιμές πώλησης της παραγόμενης ενέργειας είναι υψηλές και οι χρηματοδοτήσεις μεγάλες).

Ολοι είναι υπέρ της εξοικονόμησης ενέργειας. (Ιδίως όταν δίνει την ευκαιρία για ευρείας κλίμακας ανακατασκευές και την πώληση νέων προϊόντων).

Ολοι είναι υπέρ της ηλιακής ενέργειας, ακόμη και στις στέγες των σπιτιών. (Εφόσον έτσι θα πουληθούν χιλιάδες νέες εγκαταστάσεις).

Ολοι είναι υπέρ των οικονομικών λαμπτήρων. (Αφού αυτό είναι το νέο προϊόν που λανσάρουν οι μεγάλες εταιρίες).

... μόνο για το κέρδος

Μέση λύση δεν υπάρχει πια, εδώ που τα λέμε δεν υπήρχε ποτέ. Αντίσταση ή υποταγή, αγώνας ή συμβιβασμός, αποδοχή ή απόρριψη. Ανάμεσα σε αυτά είναι η επιλογή, σε κάθε τομέα της ζωής, όπως και στο περιβάλλον. Η ΕΕ θέτει στόχους μείωσης των εκπεμπόμενων ρύπων, έχοντας ως σημείο αναφοράς τη στρατηγική μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Τα στελέχη της σκέφτονται κάπως έτσι:

Εξοικονομούμε ενέργεια από εδώ, πουλάμε το περίσσευμα εκεί με καλύτερους όρους, γλιτώνουμε λεφτά για επενδύσεις και ταυτόχρονα αυξάνουμε τις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος, βελτιώνοντας τα κέρδη (ανταγωνισμό το λένε).

Μειώνουμε την ενεργειακή εξάρτηση, άρα διαπραγματευόμαστε με καλύτερους όρους τις τιμές της εισαγόμενης ενέργειας και εξοικονομούμε λεφτά για τις μεγάλες βιομηχανίες. Ιδιωτικοποιούμε τον τομέα της ενέργειας και ευνοούμε τη συγκέντρωση και συγκεντροποίηση. Υστερα, θα βγάλουμε νόμους για τον υγιή ανταγωνισμό (μεγάλη απάτη), αλλά τα κέρδη των ενεργειακών κολοσσών θα αυξάνονται και η ενέργεια θα γίνεται πανάκριβη για το λαό. Ακριβή μπορεί να είναι και για τις βιομηχανίες, αλλά αυτές το κόστος το προσθέτουν στην τιμή των εμπορευμάτων και έτσι ξαναπληρώνει ο λαός.

Χειραγωγούμε τις λαϊκές δυνάμεις στο θέμα του περιβάλλοντος, για να μπορούμε εμείς να θέτουμε κάθε φορά τις προτεραιότητες και τα ζητούμενα καταστρέφοντάς το. Ετσι, π.χ., «θεοποιούμε» τις ανεμογεννήτριες και όποιος αντιδρά στα σχέδια των πολυεθνικών της ενέργειας ανάγεται σε εχθρό του περιβάλλοντος.

Ο σχετικός κατάλογος είναι πολύ μεγάλος. Η ουσία είναι ότι η άρχουσα τάξη, οι πολιτικοί υπηρέτες της και η ΕΕ είναι περιβαλλοντιστές στο βαθμό που κερδίζουν από αυτό.

Ολοι οι παραπάνω λόγοι επιβεβαιώνουν την ανάγκη να γίνει ο τομέας ενέργειας λαϊκή περιουσία.

Γυρίστε τους την πλάτη

Αύριο δίνεται στους ανθρώπους του μόχθου μια δυνατότητα: Σε μια στιγμή, όσο διαρκεί η διαδικασία της ψηφοφορίας, να επιδράσουν στις μεθαυριανές εξελίξεις με τρόπο που θα ευνοεί τα δίκια τους. Αίροντας την εμπιστοσύνη τους απ' τα κόμματα του «ευρωμονόδρομου» και ακουμπώντας την στη μόνη δύναμη που δε θα την προδώσει, ούτε θα την εκμεταλλευτεί για να υπηρετήσει ξένες προς τα συμφέροντά τους σκοπιμότητες, στο ΚΚΕ. Οσο πιο πολλά τα ψηφοδέλτια της λαϊκής αντεπίθεσης που θα πέσουν στην κάλπη, τόσες περισσότερες και οι ελπίδες για εξελίξεις προς όφελος του λαού.

Κανένας άνθρωπος του μόχθου δεν έχει την πολυτέλεια να αφήσει να χαθεί η ευκαιρία να τιμωρήσει τη ΝΔ. Δεν την έχει αυτή την πολυτέλεια ο άνεργος που ψάχνει αλλά δε βρίσκει δουλειά. Ο νέος που δε βολεύεται με το 4ωρο και 300 ευρώ το μήνα, που θέλει να μορφωθεί αλλά δεν μπορεί αν δε βάλει το χέρι βαθιά στην τσέπη η οικογένειά του. Ο συνταξιούχος που δε ζει με τη σύνταξη πείνας. Ο εργάτης που ασφυκτιά απ' την εργοδοτική αυθαιρεσία και τρομοκρατία. Η γυναίκα που βιώνει την ανισοτιμία. Ο αυτοαπασχολούμενος και ο μικρός αγρότης που πνίγονται στην ανασφάλεια. Κάθε ένας που διαπιστώνει στην πράξη τι σημαίνει υποβάθμιση και εμπορευματοποίηση της Υγείας και της Πρόνοιας, ανατροπή κοινωνικοασφαλιστικών δικαιωμάτων. Που αντιλαμβάνεται πόσο βαραίνει την άδεια τσέπη του το ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας.

Σ' αυτά τα έργα η ΝΔ είχε και συνεταίρο. Το ΠΑΣΟΚ. Από κοινού ψήφιζαν στο Ευρωκοινοβούλιο αντιλαϊκές αποφάσεις. Τα ίδια έκανε όταν ήταν στην κυβέρνηση και τώρα παριστάνει την «αθώα περιστερά» σαν να είναι η θέση της αντιπολίτευσης «κολυμβήθρα του Σιλωάμ» που ξέπλυνε τις «αμαρτίες» του. Τα ίδια θα κάνει αν δεν τιμωρηθεί. Αυτοί το λένε, όταν προτείνουν: Παράταση εργασιακού βίου, ενιαίο φορολογικό συντελεστή για μισθωτούς και κεφαλαιοκράτες, παραπέρα ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων (επιδοτούμενη και κοινωνική εργασία, stage και στον ιδιωτικό τομέα).

Ο λαός να τιμωρήσει και τον ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ. Για τη διάσταση λόγων και έργων. Για τα ψέματά του με τα οποία αποπροσανατολίζει το λαό, πως θα αναγκάσει το κεφάλαιο να «εξανθρωπιστεί» και να μοιραστεί τα κέρδη του με το λαό. Για το ότι στέκεται ανάχωμα στη ριζοσπαστικοποίηση, εμπόδιο σε θετικές υπέρ του λαού διεργασίες. Να τιμωρήσει τις εθνικιστικές, ρατσιστικές, λαϊκίστικες κραυγές του ΛΑ.Ο.Σ., να μην επιτρέψει να γίνει η ψήφος του το ασανσέρ για να ανέβει τους ορόφους της πολυκατοικίας όπου συγκατοικεί με τη ΝΔ. Να κλείσει τ' αυτιά σε μορφώματα όπως οι «Οικολόγοι - Πράσινοι», που διεκδικούν την ψήφο του χωρίς όμως να έχουν διεκδικήσει ποτέ τίποτα υπέρ του λαού, που ζητούν την ψήφο του δηλώνοντας ότι ευχαρίστως θα την κατέθεταν στο ταμείο του ΠΑΣΟΚ ή της ΝΔ.

Γυρίστε τους την πλάτη. Σε όλους. Για την προσήλωσή τους στην ΕΕ των μονοπωλίων, της εκμετάλλευσης και των πολέμων. Με νύχια και με δόντια την υπερασπίζονται απέναντι στη διογκούμενη λαϊκή οργή και δυσαρέσκεια. Σας φοβούνται! Δικαιώστε τους φόβους τους. Αύριο στην κάλπη, χωρίς δεύτερη σκέψη, ΚΚΕ.


Βάσω ΝΙΕΡΡΗ

Η αντιλαϊκή πολιτική του ευρωμονόδρομου...

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΒΡΕ ΜΑΝΙΑ ΜΕ ΑΥΤΗΝ την «υπευθυνότητα» η Νέα Δημοκρατία! Εχει πάρει τη συγκεκριμένη λέξη και μας τη σερβίρει με κάθε δυνατό τρόπο...

Δηλαδή, αν κάποιος σού μειώνει το μισθό, ενισχύει την ακρίβεια και φοροαπαλλάσσει το κεφάλαιο, γιατί έχει τόση σημασία αν το κάνει «υπεύθυνα» ή «ανεύθυνα»;

Δεν έχουμε καμία αμφιβολία ότι με απόλυτη ...υπευθυνότητα «ψήνονται» νέοι φόροι εκεί στο υπουργείο Οικονομίας. Εμείς, δηλαδή, πρέπει να είμαστε ευχαριστημένοι, όταν θα τους πληρώσουμε;

Να πούμε «ευχαριστώ», γιατί οι αντιλαϊκές επιλογές της κυβερνητικής πολιτικής δεν πάρθηκαν υποτίθεται με γέλια και χαρές, αλλά από έναν πρωθυπουργό που καθόταν στο γραφείο του σκεπτικός και συλλογιζόταν, όπως μας δείχνουν στις διαφημίσεις τους;

Το μόνο σίγουρο είναι, πάντως, ότι με αυτά που γίνονται εκείνοι που τα συμφέροντά τους βολεύονται μια χαρά, κάνουν ...πάρτι στα πολυτελή γραφεία τους. Κι έχουν κάθε λόγο να αισιοδοξούν.

Υπεύθυνα πάντα, εξυπακούεται...

Α, ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΟΥΜΕ απόλυτα με τον Γιώργο Παπανδρέου, που είπε ότι «στην πολιτική και στην οικονομία υπάρχουν επιλογές» και ότι ο ίδιος «θα συγκρουστεί για τις επιλογές του»!

Ηταν, βέβαια, αρκετά έξυπνος για να μη ...διασαφηνίσει με ποιον θα συγκρουστεί. Ελα, όμως, που αυτό προκύπτει ακριβώς από τις επιλογές που επικαλέστηκε.

Γιατί όταν έχεις διαλέξει για πολιτική σου τον ευρωμονόδρομο της ΕΕ (έστω κι αν τον διανθίζεις με περιβαλλοντικές ευαισθησίες και ολίγον ...κοινωνικό πρόσωπο), είναι γνωστό με ποιους θα συγκρουστείς.

Με τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους μικρομεσαίους, τους αγρότες και τους νέους. Με αυτούς, δηλαδή, που πλήττουν αυτές οι πολιτικές. Τους ίδιους που σήμερα το ΠΑΣΟΚ προσπαθεί να κοροϊδέψει για να πάρει την ψήφο τους.


Γρηγοριάδης Κώστας

Με βάση την εμπειρία

Γρηγοριάδης Κώστας

...Κοντός ψαλμός αλληλούια για το κυβερνητικό σχέδιο «εξυγίανσης» του ΟΣΕ. Σύμφωνα με τις κυβερνητικές εξαγγελίες, αμέσως μετά τις ευρωεκλογές, αρχίζει η ταχεία «εξυγίανση» του Οργανισμού. Και όταν στην Κυβερνητική Επιτροπή ενέκριναν πρόσφατα το σχέδιο για τον ΟΣΕ, εκείνο που ουσιαστικά ενέκριναν, είναι: Απόλυση σχεδόν του μισού προσωπικού, μέσω του προγράμματος «μισθωτής εφεδρείας». Είσοδο ιδιωτών στις κερδοφόρες δραστηριότητες και «τσουχτερές» αυξήσεις στα εισιτήρια. Με απλά λόγια, αυτό που μεθοδεύει η κυβέρνηση στον ΟΣΕ, είναι η εξασφάλιση «ζεστού» δημόσιου χρήματος για τους μεγαλοεπιχειρηματίες, η μετατροπή των σιδηροδρομικών μεταφορών σε πανάκριβο εμπόρευμα και η «συμπίεση» του ...εργατικού κόστους και με τις απολύσεις και με την ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων. Ολα αυτά, βέβαια, εντάσσονται στην πολιτική «απελευθέρωσης» των σιδηροδρομικών μεταφορών από το 2011, η οποία χαράχτηκε στις Βρυξέλλες και οι κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ανέλαβαν να την εφαρμόσουν στην Ελλάδα.

Η κυβέρνηση για να δικαιολογήσει την ευρωενωσιακή της πολιτική, προβάλλει τον ισχυρισμό ότι όλα αυτά γίνονται για να «εξυγιανθούν» οι ζημιογόνοι ελληνικοί σιδηρόδρομοι. Μα και έτσι να είναι - που δεν είναι - γιατί θα πρέπει οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ και ο ελληνικός λαός να πληρώσουν για τα ελλείμματα που η ίδια και οι προκάτοχοί της προκάλεσαν στον Οργανισμό, με την πολιτική που εφάρμοσαν; Αλλωστε, υπάρχει συσσωρευμένη εμπειρία στους εργαζόμενους και τον ελληνικό λαό από τις ουκ ολίγες «εξυγιάνσεις» σε ΟΤΕ, «Ολυμπιακή», ναυπηγεία, κλπ.

Και η εμπειρία αυτή αρκεί - τώρα που έφτασε η ώρα της κρίσης - για να τιμωρήσουν με την ψήφο τους τα κόμματα που ευθύνονται και για την πολιτική που εφάρμοσαν, αλλά και για όσα μεγάλα ψέματα τους αράδιασαν για τον «παράδεισο» της ΕΕ και της ΟΝΕ. Αυτό που δεν αρκεί είναι μόνο η τιμωρία των «ενόχων». Χρειάζεται ταυτόχρονα η αποφασιστική ενίσχυση του ΚΚΕ, ώστε να ανοίξει ο δρόμος για τη λαϊκή αντεπίθεση, για τη φιλολαϊκή προοπτική.

Σκέφτεται κατάργηση του ακαδημαϊκού ασύλου...

Λίγο πριν τις εκλογές, ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής, δηλώνει πρόθυμος να καταργήσει εντελώς το ακαδημαϊκό άσυλο σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ, εάν δεν λειτουργήσει πλήρως ο υπάρχων νόμος που ήδη το έχει περιορίσει αρκετά.

Σε μια συζήτηση περί «εγκληματικότητας» και «ασφάλειας του πολίτη», σε χτεσινή πρωινή τηλεοπτική εκπομπή του «ΑΝΤ1», ο πρωθυπουργός έστρεψε ο ίδιος τη συζήτηση στο άσυλο, δηλώνοντας ότι «αν δε διορθωθεί η κατάσταση» θα σκεφτεί ακόμα και την πλήρη κατάργηση του ακαδημαϊκού ασύλου. «Σε μια ελεύθερη και ανοιχτή κοινωνία τι θα πει άσυλο; Δηλαδή η διακίνηση των ιδεών παντού δεν είναι ανοιχτή;», αναρωτήθηκε ο πρωθυπουργός προκειμένου να απαξιώσει πλήρως την έννοια του ασύλου, μπροστά στα σχέδια πλήρους κατάργησής του. Προφανώς ο Κ. Καραμανλής γνωρίζει ότι η διακίνηση ιδεών και η συνδικαλιστική δράση δεν είναι καθόλου «ελεύθερη» σήμερα, όταν εργάτες απολύονται για τη δράση τους, όταν μαθητές αποβάλλονται επειδή είναι ΚΝίτες και τολμούν να ζητήσουν να κάνουν παρέμβαση στο μάθημα μέσα στην τάξη κτλ. Δηλώνει όμως, στην ουσία ότι όλον αυτό τον αυταρχισμό, θα τον εντείνει το επόμενο διάστημα και με την αξιοποίηση και συνδρομή των δυνάμεων καταστολής. Γιατί αυτό σημαίνει η κατάργηση του ακαδημαϊκού ασύλου: Την απόλυτη ελευθερία της αστυνομίας να μπαινοβγαίνει μέσα στα ιδρύματα, να παρακολουθεί, να ελέγχει, να συλλαμβάνει, να τρομοκρατεί κατά το δοκούν.

... για να κυνηγήσει τον «εσωτερικό εχθρό»

Εξάλλου, ο Κ. Καραμανλής είπε σχετικά με τον υπάρχοντα νόμο (νόμο - πλαίσιο) για το άσυλο: «Το νόμο για το άσυλο εγώ τον άλλαξα, η κυβέρνηση δηλαδή. Και τον κάναμε πολύ πιο εφαρμόσιμο, πολύ πιο ευέλικτο (...) για να εφαρμοστεί πρέπει να ζητήσει την παρέμβαση της αστυνομίας η πρυτανική αρχή».

Η «ευελιξία» που επικαλείται ότι έφερε δεν είναι τίποτε άλλο παρά περιορισμός του ασύλου σε σχέση με όσα ίσχυαν παλιότερα. «Ευελιξία» είναι για τον πρωθυπουργό ότι ο νόμος βλέπει ως εχθρό του ασύλου κάθε συλλογικό όργανο, εντός των πανεπιστημίων, που αποφασίζει μια κινητοποίηση. Ξορκίζει ως εχθρό του ασύλου κάθε απεργία, κάθε αποχή, κάθε γενική συνέλευση που μπορεί να γίνεται σε ώρα μαθήματος. Ο νόμος βλέπει ότι το άσυλο «καταλύεται» από τον «εσωτερικό εχθρό» στα ιδρύματα και ως τέτοιο ορίζει ουσιαστικά το οργανωμένο κίνημα, εντός των ιδρυμάτων (φοιτητές, εργαζόμενους, διδάσκοντες).

Αυτά λέει ο νόμος που ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και διάφοροι δημοσιολόγοι επιμένουν ότι πρέπει να εφαρμοστεί. Και τώρα η κυβέρνηση προχωράει ένα βήμα παραπέρα, προειδοποιώντας ότι αν δε εφαρμοστούν τα παραπάνω από τις πρυτανικές αρχές, θα «λύσει τα χέρια» της αστυνομίας για να τα εφαρμόσει!

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Αύριο στην κάλπη δαγκωτό ΚΚΕ

ΑΛΛΟΣ «ΑΕΡΑΣ» θα πνέει ανάμεσα στους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα την επαύριο των εκλογών, αν το ΚΚΕ βγει ενισχυμένο από αυτή την εκλογική μάχη. «Αέρας» αισιοδοξίας, ελπίδας, μαχητικότητας και πεποίθησης στη λαϊκή δύναμη. Ταυτόχρονα, «μαύρα σύννεφα» θα πέσουν πάνω από την πλουτοκρατία και τα κόμματά της. Αυτό είναι δεδομένο. Και, μάλιστα, το αντιλαμβάνονται ή θα το αντιληφθούν και αυτοί που δε θα κάνουν αυτή τη φορά το βήμα να ψηφίσουν το ΚΚΕ, αυτοί που ταλαντεύονται ή έχουν γίνει απαθείς από την μπόχα που αποπνέει το πολιτικό σκηνικό, όσοι στέκουν αμήχανοι μπροστά στις τεράστιες αντιφάσεις αυτού του βάρβαρου συστήματος.

ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΜΑΧΗ κρίνεται το εξής: Ο εργάτης κι η εργάτρια, ο νέος και η νέα, ο μικρομαγαζάτορας, ο φτωχός αγρότης κι η αγρότισσα, τα παιδιά τους, θα δείξουν διατεθειμένοι για νέες θυσίες, πέρα από τις αμέτρητες που έχουν κάνει μέχρι τώρα ή αποφασισμένοι θα δηλώσουν «εμείς δεν πληρώνουμε πια για τα αμύθητα κέρδη σας»; Ιδιαίτερα σε συνθήκες καπιταλιστικής κρίσης, θα εμφανιστούν πρόθυμοι να σφίξουν κι άλλο το ζωνάρι ή θα δείξουν τα δόντια τους; Ο δεύτερος δρόμος περνάει μέσα από την αποδυνάμωση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και την ταυτόχρονη ενίσχυση του ΚΚΕ.

ΤΟ ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ στις 8 του Ιούνη θα μετρήσει πολλαπλά, θα στείλει μηνύματα με πολλούς παραλήπτες. Πρώτα και κύρια στην πλουτοκρατία, στην εργοδοσία και τα κόμματά της, που μαζί ξεζουμίζουν το λαό. Μαζί τσακίζουν τα νεανικά όνειρα. Μαζί φράζουν την ανάπτυξη με γνώμονα τις λαϊκές και κοινωνικές ανάγκες. Θα στείλει μήνυμα στην ιμπεριαλιστική Ενωση, στην ΕΕ των μονοπωλίων, στο ευρωπαϊκό κεφάλαιο που εγκληματεί ασύστολα κατά των λαών. Το ΚΚΕ είναι ταξικός - πολιτικός εχθρός όλων των παραπάνω και το έχει αποδείξει έμπρακτα. Το φοβούνται επειδή φοβούνται το λαό, όταν αποφασίσει να οργανωθεί και να αντεπιτεθεί. Και το ΚΚΕ όσο πιο ισχυρό είναι, τόσο πιο αποφασιστικά θα συμβάλει και στα δύο.

Η ΙΣΧΥΡΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ θα βρει έκφραση την επόμενη μέρα εκεί που μοχθεί και ζει ο εργαζόμενος, ο νέος, ο αγρότης. Θα δώσει ώθηση και βάθος στις λαϊκές διεκδικήσεις με βάση τι είναι ρεαλιστικό, σύγχρονο και αναγκαίο. Θα συμβάλει στην ανασύνταξη του εργατικού κινήματος, μοχλός για λαϊκή αντεπίθεση, και ταυτόχρονα θα βάλει φρένο στο μεσαίωνα που προσπαθούν να επιβάλουν σαν φυσική εξέλιξη. Θα βοηθήσει ώστε μεγαλύτερα τμήματα των εργαζομένων να χειραφετηθούν από την αστική πολιτική, να συνειδητοποιήσουν ότι υπάρχουν δύο δρόμοι ανάπτυξης και ότι η εκμετάλλευση, η μίζερη ζωή, η μισή δουλειά κι η ανασφάλεια δεν είναι μονόδρομος, όπως ισχυρίζονται όσοι τρώνε με χρυσά κουτάλια. Επιπλέον, ο πολιτικός στόχος που βάζει το ΚΚΕ για εξασφάλιση περισσότερων ψήφων, μεγαλύτερου ποσοστού και του τρίτου ευρωβουλευτή, δεν είναι «στενά» εκλογικός. Περισσότεροι κομμουνιστές στο Ευρωκοινοβούλιο σημαίνει ενημέρωση και αποκάλυψη, άρα και αντίσταση με καλύτερους όρους, πιο έγκαιρα.

ΚΑΝΕΝΑ ΧΕΡΙ ΠΟΥ ΘΑ ΚΡΑΤΑ ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΟΥ ΚΚΕ ΔΕ ΘΑ ΤΡΕΜΕΙ ΑΥΡΙΟ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΚΑΛΠΗ.

ΟΣΟΙ ΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΤΟ ΚΚΕ ΘΑ ΔΕΙΞΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ ΤΙΣ ΓΡΟΘΙΕΣ ΤΟΥΣ.

ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΩΡΑ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΚΑΛΠΗ ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΣΙΜΗ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΚΟΜΑ ΧΡΟΝΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΜΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ!



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ