Σελ. /28
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 8 Σεπτέμβρη 2012 - 2η έκδοση - αριθ. φύλλου: 11354

ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Αύξηση κρατικής επιχορήγησης και επιστροφή των οφειλών στον ΕΟΠΥΥ

ΣΕΛ.  3
ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Απαλλάσσει τους εργοδότες από τις εισφορές για ΟΕΕ και ΟΕΚ

ΣΕΛ.  11

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ σήμερα στις 6 μ.μ. στην πλατεία Αριστοτέλους
  • Διαδηλώσεις σε πολλές πόλεις της χώρας
  • ΑΘΗΝΑ: Στις 11 π.μ. στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης.
  • Απορρίπτουμε τα αντιλαϊκά μέτρα - Κλιμακώνουμε την πάλη με Γενική Απεργία

ΣΕΛ.  2

38ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ» ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Μεγάλη κυψέλη ψυχαγωγίας και προβληματισμού

Με την ομιλία της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα, απόψε στις 9.30 το βράδυ, κορυφώνονται οι τριήμερες εκδηλώσεις του Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» στη Θεσσαλονίκη, που πραγματοποιούνται στο πρώην στρατόπεδο «Παύλου Μελά», με την πρωτόγνωρα μαζική συμμετοχή χιλιάδων νέων αλλά και ανθρώπων κάθε ηλικίας.


ΣΕΛ.  14  -  15

Υποκριτές

Ο ορισμός της υποκρισίας είναι όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα με αφορμή τους Παραολυμπιακούς Αγώνες στο Λονδίνο. Τα αστικά ΜΜΕ προβάλλουν και ξαναπροβάλλουν τα επιτεύγματα των αθλητών με αναπηρίες και οι δηλώσεις πολιτικών παραγόντων δίνουν και παίρνουν για «μεγαλεία της ψυχής» και άλλα τέτοια. Είναι οι ίδιοι πολιτικοί που έχουν καταδικάσει τα άτομα με αναπηρίες στην ανέχεια και την εξαθλίωση, τους κόβουν τα επιδόματα, τους στερούν τις απαραίτητες θεραπείες που πρέπει να κάνουν, που τους αποκαλούν τραμπούκους επειδή ζητούν συνάντηση με τον υπουργό, που τους χτυπούν τα ΜΑΤ έξω από το υπουργείο. Είναι οι ίδιοι που από τη μια με την πολιτική τους δείχνουν πόσο νοιάζονται για τη ζωή εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων που παλεύουν να ζήσουν μέσα σε ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες και από την άλλη παίρνουν αφορμή από την επιτυχία αθλητών με αναπηρίες για να δείξουν ότι είναι δίπλα σε αυτούς τους ανθρώπους, πολλοί εκ των οποίων ζουν κι αυτοί με κάποιο από τα πενιχρά και πετσοκομμένα επιδόματα. Τέτοια ξεφτίλα δηλαδή...



ΠΑΣΥ
Καλεί σε στήριξη γενικής απεργίας

ΣΕΛ.  9
ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ
Εμπαίζει χιλιάδες νέα ζευγάρια

ΣΕΛ.  19
ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ
Στρατηγική επιλογή ο σφαγιασμός των συντάξεων

ΣΕΛ.  7
ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΤΟΥ ΟΑΕΕ
Χωρίς βιβλιάρια Υγείας μετά το Νοέμβρη

ΣΕΛ.  10
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΑΜΑΡΑ - ΡΟΜΠΑΪ
Στήριξη στα βάρβαρα μέτρα

Η στήριξη που παρέχουν αξιωματούχοι και κυβερνήσεις της ΕΕ στην κυβέρνηση είναι στήριξη στα νέα βάρβαρα μέτρα που συναποφασίζουν, γι' αυτό το όχι που πρέπει να πει δυνατά ο λαός για να έχει νόημα και ουσία, πρέπει να συνοδεύεται με το όχι στην ΕΕ και τέλος στις θυσίες για την καπιταλιστική κερδοφορία.


ΣΕΛ.  7

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ