Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 7 Σεπτέμβρη 2012 - αριθ. φύλλου: 11353

ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ - ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ
Διαδηλώσεις αύριο Σάββατο στην Αθήνα και σε πολλές πόλεις

Αθήνα στις 11 π.μ. στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης.


ΣΕΛ.  5

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ αύριο Σάββατο στις 6 μ.μ. στην πλατεία Αριστοτέλους

Χτες σε συνέντευξη Τύπου του ΠΑΜΕ παρουσιάστηκε το πλαίσιο πάλης του ταξικού κινήματος για το επόμενο διάστημα

Motion Team

  • Η εργατική τάξη της χώρας, οι αυτοαπασχολούμενοι, η φτωχή αγροτιά, η νεολαία, οι γυναίκες να πάρουν την ευθύνη της οργάνωσης της πάλης, αξιοποιώντας όλες τις μορφές. Να πάρουν αποφάσεις απόρριψης των μέτρων. Εχουν τη δύναμη να σταματήσουν, να παρεμποδίσουν και στην πορεία να ανατρέψουν συνολικά την αντιλαϊκή βαρβαρότητα με ενιαίο μέτωπο πάλης. Να ανοίξουν το δρόμο προς τη φιλολαϊκή ανάπτυξη.
  • Σε κάθε τόπο δουλειάς να γίνει συζήτηση, να ενημερωθούν οι εργαζόμενοι, να καταδικαστούν τα μέτρα, να συζητηθούν τρόποι αντίστασης στον τόπο δουλειάς, στον κλάδο, τη γειτονιά, να προετοιμαστεί άμεσα ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ. Τα συλλαλητήρια των ΠΑΜΕ, ΠΑΣΕΒΕ, ΠΑΣΥ, ΜΑΣ, ΟΓΕ στη Θεσσαλονίκη και σε όλες τις πόλεις το Σάββατο να αποτελέσουν έκφραση μαζικής αγανάκτησης και καταδίκης των μέτρων, αφετηρία κλιμάκωσης νέων ακόμα πιο μαζικών αποφασιστικών αγώνων.

ΣΕΛ.  2  -  5

38ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ»
Ανοιξε η γιορτή νιότης και ελπίδας στη Θεσσαλονίκη

Χιλιάδες, πολλές χιλιάδες νεολαίοι, άνθρωποι όλων των ηλικιών αντάμωσαν χτες βράδυ, στο πρώην στρατόπεδο «Παύλου Μελά», έδωσαν το «παρών» στην πρώτη μέρα των εκδηλώσεων του 38ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή», στη Θεσσαλονίκη, που κορυφώνεται αύριο με ομιλία από την ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.


ΣΕΛ.  16  -  17

Στην κόλαση οι λαοί

Αρχισαν να βλέπουν «φως στο τούνελ» εξόδου από την κρίση τα αστικά επιτελεία μετά τα όσα ανακοινώθηκαν χτες από τον επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μ. Ντράγκι για την αγορά ομολόγων υπερχρεωμένων κρατών από τη δευτερογενή αγορά, δηλαδή από τις τράπεζες, τα οποία λήγουν μέσα στα επόμενα τρία χρόνια, με την προϋπόθεση της αυστηρής τήρησης των αντιλαϊκών δεσμεύσεων κάθε χώρας προς τους μηχανισμούς της ΕΕ. Μόνο που δεν πανηγύρισαν... Η πρόταση Ντράγκι συνιστά έναν ακόμη προσωρινό συμβιβασμό στο πλαίσιο των οξυμένων αντιθέσεων στην ΕΕ. Στο βαθμό που αυτή υλοποιηθεί, ωφελημένοι θα είναι οι μεγάλοι τραπεζικοί όμιλοι, οι οποίοι θα ξεφορτωθούν επισφαλή ομόλογα των υπερχρεωμένων κρατών, ενώ θα σημάνει κλιμάκωση της αντιλαϊκής επίθεσης, με αυστηρά δημοσιονομικά μέτρα και αντιλαϊκές αναδιαρθρώσεις, δηλαδή επίθεση στη ζωή της εργατικής, της λαϊκής οικογένειας για να καταργηθεί ό,τι έχει ακόμη απομείνει από δικαιώματα. «Φως στο τούνελ» για το κεφάλαιο, λοιπόν, και οι λαοί στην κόλαση.



ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΜΕ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
Πνίγηκαν 61 άνθρωποι

ΣΕΛ.  23
ΚΡΗΤΗ
Χωρίς στέγαση χιλιάδες σπουδαστές

ΣΕΛ.  18
ΚΝΕ
Στο λαό το πάρκο «Τρίτση»

ΣΕΛ.  16
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
Κλειστά τρία στα δέκα καταστήματα

ΣΕΛ.  20
ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
Απορρυθμίζονται από ελλείψεις και περικοπές

ΣΕΛ.  11
ΣΤΟ 1.216.410 ΟΙ ΑΝΕΡΓΟΙ ΤΟΝ ΙΟΥΝΗ
ΚΚΕ: Επείγει η προστασία τους

Η λήψη άμεσων μέτρων προστασίας, που ανακουφίζουν σήμερα τους ανέργους και τις οικογένειές τους, όπως πρότεινε το ΚΚΕ με την πρόταση νόμου που κατέθεσε πρόσφατα στη Βουλή, είναι άμεσο και επείγον ζήτημα. Το πρόβλημα, όμως, της ανεργίας δεν αντιμετωπίζεται χωρίς ριζικές αλλαγές και ανατροπές.


ΣΕΛ.  8
ΑΝΑΠΗΡΟΙ - ΓΟΝΕΙΣ ΑμεΑ
Καλούν σε κινητοποίηση

ΣΕΛ.  8

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ