Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 8 Δεκέμβρη 2011 - αριθ. φύλλου: 11131

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΗΣ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ
Ξεκινά αύριο η 13η Διεθνής Συνάντηση Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων

ΣΕΛ.  3

ΟΥΤΕ ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ από τη λαϊκή οικογένεια

Οι αλλαγές στην Εκπαίδευση εντάσσονται στη γενικότερη στρατηγική που έχει χαραχθεί και υλοποιηθεί τα τελευταία χρόνια από τις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, αλλά και σήμερα από τη συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑ.Ο.Σ.

Η Επερώτηση αναφέρεται στις καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις στους χώρους της Εκπαίδευσης που φέρνουν τη λαϊκή οικογένεια αντιμέτωπη με οξυμένα προβλήματα τα οποία αφορούν τη δυνατότητα των δημόσιων δομών Εκπαίδευσης να έχουν «ομαλή» λειτουργία, ώστε να εξασφαλίζεται η δυνατότητα των παιδιών της λαϊκής οικογένειας να μορφώνονται. Η εφαρμογή των εκπαιδευτικών αναδιαρθρώσεων επιβεβαιώνει ότι το «νέο σχολείο» και το «νέο πανεπιστήμιο» αποτελούν ριζικές μακρόπνοες προσαρμογές, προκειμένου να διασφαλιστεί πιο αποτελεσματικά η σύνδεση της Παιδείας με την κερδοφορία των μονοπωλίων, με την πάγια επιδίωξη να «παραχθεί» από τις δομές της Εκπαίδευσης φθηνή και ευέλικτη εργατική δύναμη, παράλληλα με την προσπάθεια που γίνεται να ενισχυθεί η παρέμβαση του αστικού κράτους στο περιεχόμενο της παρεχόμενης γνώσης, στους ιδεολογικούς της προσανατολισμούς.


ΣΕΛ.  6   -   7

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ»
Απεργία την Τρίτη σε όλο το Θριάσιο - Σήμερα η σύσκεψη για την οργάνωση αλληλεγγύης

ΣΕΛ.  8

Οι λαοί έχουν το λόγο

Εχουν οξυνθεί στο έπακρο, ενόψει της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ, οι αντιθέσεις σε ΕΕ και Ευρωζώνη, για τον επιμερισμό της ζημιάς από την αντικειμενική καταστροφή μέρους του κεφαλαίου λόγω καπιταλιστικής κρίσης, που φτάνουν μέχρι και το ενδεχόμενο διάσπασής της και αποπομπής χωρών. Τα σενάρια αποπομπής της Ελλάδας από την Ευρωζώνη ενισχύονται. Οπως τόνισε χτες η Αλέκα Παπαρήγα, οι εξελίξεις πρέπει να σφραγιστούν με τις παρεμβάσεις των λαών και πριν απ' όλα των ριζοσπαστικών κινημάτων της εργατικής τάξης και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων. Το θέμα δεν είναι να υπάρχουν οι χώρες που εκδιώκονται από την ΕΕ. Το θέμα είναι να αποφασίσουν να φύγουν οι λαοί με τη θέλησή τους. Και αυτό που ακούσαμε στη Βουλή ότι «αν φύγουμε από την ΕΕ δε θα έχουν τα παιδιά μας να πιουν γάλα», αυτό είναι ένα συνηθισμένο επιχείρημα το οποίο λέγεται κάθε φορά που ο λαός πάει να κάνει ένα βήμα μπρος, συνειδητοποιώντας όχι μόνο το δίκιο του, αλλά και τη δύναμή του. Αυτοί που θέλουν την Ελλάδα μέσα στην ΕΕ είναι γνωστοί και καλά κάνουν και τη θέλουν: Οι επιχειρηματικοί όμιλοι, η κυρίαρχη τάξη στην Ελλάδα, η αστική τάξη και τα κόμματά της. Αυτοί πραγματικά αισθάνονται ότι θα χάσουν πάρα πολλά ερείσματα, αν βγει η Ελλάδα από την ΕΕ. Για το λαό και για τους λαούς της Ευρώπης, όσο περισσότεροι το αποφασίσουν, θα είναι μια μεγάλη πρώτη νίκη και ένα στέρεο βήμα για να πάμε προς τα μπρος.



ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Κυβέρνηση - εργοδοσία να πληρώσουν για τα Ταμεία

ΣΕΛ.  13
ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
25% των βιβλίων δεν έχουν φτάσει στα σχολεία

ΣΕΛ.  14
Θερίζει η ανεργία στους ναυτεργάτες

ΣΕΛ.  9
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ «ΛΑΡΙΣΑ»
Αντί για μισθό δίνει προϊόντα!

ΣΕΛ.  16
ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΠΟΕ - ΟΤΑ
Αποκλείουν τους συμβασιούχους από τις εκλογές

ΣΕΛ.  8
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Κινητοποιήσεις στις 20 Δεκέμβρη για τους ανέργους

Κινητοποιήσεις για άμεσα μέτρα προστασίας των ανέργων και των οικογενειών τους διοργανώνει στις 20 Δεκέμβρη το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο. Η συγκέντρωση της Αθήνας ορίστηκε για τις 6 μ.μ. στην Ομόνοια.


ΣΕΛ.  9
ΚΕΘΕΑ
Χάνονται προγράμματα απεξάρτησης

ΣΕΛ.  32
ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ
Ξεκινούν οι νέες κινητοποιήσεις

ΣΕΛ.  18
ΛΑΪΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ
Στην πρώτη γραμμή για τα λαϊκά προβλήματα

ΣΕΛ.  17

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ