Σελ. /24
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 3 Αυγούστου 2013 - 2η έκδοση - αριθ. φύλλου: 11615

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ
Δημοσιοποιήθηκαν τα κριτήρια που θα οδηγήσουν στην απόλυση χιλιάδες εργαζόμενους

Κινητοποιήσεις από τους εργαζόμενους.


ΣΕΛ.  8   -   9

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ και συμμαχία για την αντεπίθεση

ΚΚΕ: Οι εργαζόμενοι και τα φτωχά λαϊκά στρώματα είναι αυτοί που δεν πρέπει να δείξουν καμία χαλάρωση. Με την αγωνιστική οργάνωση και συμμαχία τους να περάσουν στην αντεπίθεση ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ, για την απόκρουση και την ανατροπή της καπιταλιστικής βαρβαρότητας

ΠΑΜΕ: Η εργατική τάξη και τα άλλα λαϊκά στρώματα έχουν τη δύναμη να αντισταθούν και να ανοίξουν το δρόμο ανατροπής αυτής της πολιτικής, όχι αλλάζοντας διαχειριστή, αλλά σκοτώνοντας τη μήτρα που γεννά αυτές τις πολιτικές - τα μονοπώλια και την εξουσία τους

Επιταχύνει ρυθμούς για τη λήψη και υλοποίηση πρόσθετων αντιλαϊκών μέτρων η κυβέρνηση, μετά την προχτεσινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου και τις σχετικές κατευθύνσεις που έδωσε ο Αντ. Σαμαράς για ανελέητο και δίχως σταματημό σφυροκόπημα σε βάρος του λαού.

Οπως σαφώς προέκυψε από τη συνεδρίαση ο ορίζοντας των αντιδραστικών αντιλαϊκών αναδιαρθρώσεων ξεπερνά κατά πολύ τον Σεπτέμβρη και τις προαπαιτούμενες ανατροπές που θα έχουν συντελεστεί ως τότε, αναμένοντας την αξιολόγηση της τρόικας. «Μέχρι τον Ιούνιο του 2014 η κυβέρνηση πρέπει να δώσει τον καλύτερο εαυτό της για να πετύχει τους στόχους που έχουν τεθεί (...) θέλω δουλειά, θέλω τήρηση του προγράμματος» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός, δίνοντας το σήμα για επίθεση διαρκείας στο λαό.


ΣΕΛ.  3

ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΙ - ΜΙΚΡΟΙ ΕΒΕ
Δυναμική αντίδραση ενάντια στους εκβιασμούς κυβέρνησης - ΟΑΕΕ

Με μια δυναμική συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών στην Αθήνα, οι δυνάμεις της ΠΑΣΕΒΕ έδωσαν μία πρώτη αγωνιστική απάντηση στα σχέδια της συγκυβέρνησης για ποινικοποίηση των χρεών των ασφαλισμένων προς το ασφαλιστικό τους ταμείο και τη δρομολόγηση διαδικασιών κατάσχεσης περιουσιακών στοιχείων.


ΣΕΛ.  18

Κοινός αγώνας

Το «διαίρει και βασίλευε» και ο αποπροσανατολισμός είναι πολύ «παλιά τέχνη κόσκινο» αυτών που ασκούν την εξουσία. Σε αυτά τα πολυχρησιμοποιημένα κόλπα καταφεύγει για άλλη μια φορά η κυβέρνηση, για να δικαιολογήσει την επίθεση στους εργαζόμενους στο δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα. Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης, με συνέντευξή του στο «Reuters», υποστήριξε πως «η κινητικότητα και η λογική της εξόδου έχουν να κάνουν με ανθρώπους που μπήκαν στο Δημόσιο από την πίσω πόρτα, όχι από την μπροστινή». Πρώτα απ' όλα, ακόμα και στις περιπτώσεις που κάτι τέτοιο ισχύει, ο υπουργός παραλείπει προφανώς να πει πως οι εργαζόμενοι που διεκδικούσαν το δικαίωμα που έχει κάθε άνθρωπος στην εργασία, δε διέρρηξαν την «πίσω πόρτα», αλλά τους την άφησαν ορθάνοιχτη και τους έσπρωξαν μέσα οι κυβερνήσεις των ΠΑΣΟΚ - ΝΔ που κυβέρνησαν τη χώρα όλα αυτά τα χρόνια. Ετσι εξασφαλιζόταν η εναλλαγή αυτών των κομμάτων στην κυβέρνηση, αλλά και -το κυριότερο- η σίγουρη υπηρεσία του κράτους στα συμφέροντα του κεφαλαίου. Τώρα που αυτά τα ίδια συμφέροντα των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων για να αντιμετωπίσουν την κρίση τους υπαγορεύουν καινούργια πεδία για την κερδοφορία τους, οι ίδιοι πολιτικοί αλλάζουν το τροπάρι και τα φορτώνουν στους εργαζόμενους. Η επίθεση στο Δημόσιο αφορά όλο το λαό, που έτσι κι αλλιώς μαστίζεται από τις συνέπειες της αντιλαϊκής λαίλαπας και τώρα θα είναι υποχρεωμένος να πληρώνει πιο ακριβά για όλο και χειρότερες δημόσιες υπηρεσίες. Ο αγώνας είναι κοινός για όλα τα λαϊκά στρώματα.



ΡΥΘΜΙΣΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ
Παρεμβάσεις προς όφελος του κεφαλαίου

ΣΕΛ.  12
ΚΟ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Εξόρμηση για το δικαίωμα στις διακοπές

ΣΕΛ.  10
ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΟ «ΜΕΤΑΞΑ»
Επείγει η λειτουργία του γραμμικού επιταχυντή

ΣΕΛ.  11
ΔΙΕΥΡΥΜΕΝΟ ΩΡΑΡΙΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΩΝ
Χτυπά αυτοαπασχολούμενους και εργαζόμενους

ΣΕΛ.  24
68 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΧΙΡΟΣΙΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΝΑΓΚΑΣΑΚΙ
Εκδηλώσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Με αφορμή τη συμπλήρωση 68 χρόνων από τη ρίψη των ατομικών βομβών στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι, η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη διοργανώνει εκδήλωση την Τρίτη 6 Αυγούστου, στις 7 μ.μ, στην Ακρόπολη. Ανάλογη συγκέντρωση διοργανώνει την ίδια μέρα και η ΕΔΥΕΘ, στις 8 μ.μ., στο Αγαλμα Βενιζέλου.


ΣΕΛ.  6
Μεγάλη πυρκαγιά στο Μαρκόπουλο Αττικής

ΣΕΛ.  14

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ