Σελ. /28
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 29 Σεπτέμβρη 2012 - 2η έκδοση - αριθ. φύλλου: 11371

Το ΠΑΜΕ καλεί τα συνδικάτα σε οργάνωση νέας απεργίας

Motion Team


ΣΕΛ.  3

Η κυβέρνηση δίνει αέρα στα πανιά της ναζιστικής «Χρυσής Αυγής»

Καλύπτει πλήρως τη λειτουργία του δουλεμπορικού, ρατσιστικού παραμάγαζου, με τίτλο «Γραφείο Ευρέσεως Εργασίας Ελλήνων»

Πλήρη κάλυψη στη λειτουργία του δουλεμπορικού και ρατσιστικού παραμάγαζου, με τίτλο «Γραφείο Ευρέσεως Εργασίας Ελλήνων», που στήνει η φασιστική οργάνωση «Χρυσή Αυγή», έδωσε χτες στη Βουλή ο υφυπουργός Εργασίας, Ν. Παναγιωτόπουλος, απαντώντας σε σχετική Επίκαιρη Ερώτηση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΚΚΕ Θ. Παφίλη. Με βιτρίνα το παραπάνω «Γραφείο», οι χρυσαυγίτες παίζουν το ρόλο του «ντίλερ» για λογαριασμό επιχειρηματιών, προκειμένου να τους εξασφαλίσουν φτηνούς εργάτες, δίχως δικαιώματα, καλλιεργώντας το ρατσισμό και το μίσος ανάμεσα στους εργαζόμενους. Κατά τον υφυπουργό, αυτό το παραμάγαζο μπορεί να λειτουργεί, αφού καλύπτεται από το νόμο για την ίδρυση των ιδιωτικών γραφείων ευρέσεως εργασίας!


ΣΕΛ.  7

ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Να λυθεί το πρόβλημα της μεταφοράς μαθητών

Συγκέντρωση και δυναμική πορεία πραγματοποίησαν χτες το πρωί μαθητές και γονείς, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Ομοσπονδίας Γονέων Πειραιά. Αίτημα των συγκεντρωμένων ήταν να συνεχιστεί η δωρεάν μεταφορά των μαθητών από και προς τα σχολεία.


ΣΕΛ.  17

Σάπιο το αστικό σύστημα

Συνεχίστηκε και χτες εντός και εκτός Βουλής το σίριαλ με τις καταγγελίες για εμπλοκή πολιτικών προσώπων σε υποθέσεις ξεπλύματος βρώμικου χρήματος και «ύποπτου» πλουτισμού. Ενα σίριαλ που ανεξάρτητα από το αν έχει βάση - άλλωστε αυτές οι καταστάσεις είναι σύμφυτες με τον καπιταλισμό γιατί το αστικό πολιτικό σύστημα διαπλέκεται με τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων, αυτά υπηρετεί η αστική πολιτική, επομένως θα βγάζει και σκάνδαλα - έρχεται σε μια περίοδο που αναμένεται να ανακοινωθεί και να ψηφιστεί από τη Βουλή το πιο άγριο πακέτο αντεργατικών αντιλαϊκών μέτρων για τη διαχείριση της κρίσης σε όφελος του κεφαλαίου. Δεν είναι τυχαίο, δρα αποπροσανατολιστικά για το λαό και τον πραγματικό του αντίπαλο, που είναι οι μεγαλοεπιχειρηματίες και τα κόμματά τους όχι λόγω σκανδάλων, αλλά λόγω πολιτικής τσακίσματός του. Ετσι έχουμε από τη μία την καπιταλιστική κρίση και τον εξοντωτικό πόλεμο κατά του λαού και από την άλλη τη γενικευμένη διαφθορά στην οικονομία, στο κράτος και στο κυρίαρχο πολιτικό σύστημα, που συνοδεύεται με υποκρισία και εμπαιγμό. Καταγγέλλοντες και καταγγελλόμενοι αρνούνται τις προτάσεις του ΚΚΕ ώστε να δημιουργηθούν κάποια περιθώρια διαλεύκανσης και τιμωρίας. Ολη αυτή η κατάσταση αξίζει όχι μόνο τη χλεύη του λαού, αλλά και την απόφασή του να γκρεμίσει το βάρβαρο και σάπιο σύστημα.



ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
Αύριο η Γενική Συνέλευση

ΣΕΛ.  10
ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ
Εκπτώσεις έως 100% στα πρόσθετα τέλη

ΣΕΛ.  12
ΙΔΩΤΙΚΟΠΟΙΟΥΝ ΤΟ «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ»
Θα το πληρώνουν οι συνταξιούχοι

ΣΕΛ.  15
ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ
Κόλαση για τη ζωή των λαών

ΣΕΛ.  6
ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ 2012
Στις 1 και 2 Οκτώβρη στις Βρυξέλλες

ΣΕΛ.  3
«ΔΗΜΟΚΡ. ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΓΙΑ ΤΟΝ «ΠΑΣΤΙΤΣΙΟ»
Προπομπός διώξεων αγωνιστών

ΣΕΛ.  8
ΠΑΜΕ
Για τη Διεθνή Μέρα Δράσης της ΠΣΟ

ΣΕΛ.  11
ΔΑΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
Να ακυρωθεί η σύμβαση μείωσης μισθών

ΣΕΛ.  10
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Στηρίζουμε τα δικαιώματα των ενστόλων

Το ΚΚΕ στηρίζει τα δικαιώματα των ένστολων, των αποστράτων, των συνταξιούχων στις Ενοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας για αξιοπρεπή διαβίωση, όπως και για κάθε εργαζόμενο. Οι ένστολοι σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να σταθούν απέναντι στο λαό που αγωνίζεται σε συνθήκες κρίσης για την επιβίωσή του. Είναι φανερό ότι κανένας εργαζόμενος ή κλάδος δε θα μπορέσει να λύσει τα προβλήματα μόνος του, πολύ περισσότερο σε αντιπαράθεση με τους άλλους.


ΣΕΛ.  9

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ