Σελ. /24
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 31 Μάη 2019 - αριθ. φύλλου: 13261

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ - ΕΕ
Αντιλαϊκή ατζέντα και «ζωή με δόσεις» με παρακαταθήκη τα μνημόνια

Πάνω από 10 δισ. ευρώ θα πληρώσουν τα λαϊκά νοικοκυριά σε φόρους και χαράτσια έως το τέλος του χρόνου, χώρια οι δόσεις για «ρυθμισμένα» χρέη


ΣΕΛ.  11
Προεκλογικά παιχνίδια με τον διορισμό της ηγεσίας των δικαστηρίων

Κυβέρνηση - ΝΔ και όλα τα άλλα κόμματα έχουν απορρίψει την πρόταση του ΚΚΕ να πάψει το απαράδεκτο καθεστώς των διορισμών από την εκάστοτε κυβέρνηση


ΣΕΛ.  8

Δήμαρχοι αγωνιστές, όχι στυλοβάτες της αντιλαϊκής πολιτικής!

Σήμερα οι προεκλογικές συγκεντρώσεις με τους υποψηφίους της «Λαϊκής Συσπείρωσης» σε Πάτρα, Πετρούπολη, Καισαριανή και Χαϊδάρι

  • Στην Πάτρα, στις 8.30 μ.μ., στην πλατεία Τριών Συμμάχων, με ομιλητή τον Κώστα Πελετίδη
  • Στην Πετρούπολη, στις 8 μ.μ., στη Στρογγυλή Πλατεία, με ομιλητή τον Βαγγέλη Σίμο
  • Στην Καισαριανή, στις 8 μ.μ., στην πλατεία Δημάρχου Παναγιώτη Μακρή, με ομιλητή τον Ηλία Σταμέλο
  • Στο Χαϊδάρι, στις 8.30 μ.μ., στο Παλατάκι, με ομιλητή τον Μιχάλη Σελέκο
  • Κάλεσμα συσπείρωσης για τη νίκη από την Ικαρία, με υποψήφιο δήμαρχο τον Νίκο Λαρδά

Δ. Κουτσούμπας: Δίνουμε τη μάχη για την επανεκλογή των αγωνιστών δημάρχων και προετοιμαζόμαστε για τη μάχη των βουλευτικών εκλογών. Τα προβλήματα την επόμενη μέρα θα είναι εδώ και μάλιστα οξυμένα. Γι' αυτό χρειάζεται μία δύναμη αντίστασης, αντεπίθεσης και πραγματικής ελπίδας. Γι' αυτό η ψήφος στο ΚΚΕ είναι η μόνη κερδισμένη ψήφος.


ΣΕΛ.  4   -   7

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Κερδισμένη ψήφος

Ενόψει της επικείμενης κυβερνητικής εναλλαγής τον Ιούλη, τίθεται αντικειμενικά το ερώτημα: Ποιο πρέπει να είναι το κριτήριο του λαού μπροστά στην κάλπη των βουλευτικών εκλογών, ποια πρέπει να θεωρείται χαμένη και ποια κερδισμένη ψήφος για το λαό;

Είναι σίγουρο ότι χαμένη ψήφος για τα εργατικά - λαϊκά συμφέροντα είναι η ψήφος - συγχωροχάρτι σε ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ, στα κόμματα που με συνέπεια ψήφισαν και εφάρμοσαν τα μνημόνια και τους εκατοντάδες εφαρμοστικούς νόμους τα τελευταία χρόνια.

Είναι η ψήφος για την υλοποίηση, από τη νέα κυβέρνηση της ΝΔ, των αντιλαϊκών μνημονιακών εκκρεμοτήτων που δεν πρόλαβε να ολοκληρώσει ο ΣΥΡΙΖΑ. Είναι η ψήφος στο ΚΙΝΑΛ, που επιδιώκει να έχει το δικό του ρόλο - τσόντα στην επόμενη αντιλαϊκή κυβέρνηση.

Είναι η ψήφος στους «μεν» για να φύγουν οι «δε» και στους «δε» για να μην έρθουν οι «μεν», που στην πραγματικότητα είναι λευκή επιταγή στη μεταξύ τους αντιλαϊκή σκυταλοδρομία.

Είναι η ψήφος στα νέα δωράκια και προνόμια που υπόσχονται στο κεφάλαιο και οι δύο, στη ζωή με ψίχουλα για το λαό. Είναι η ψήφος - «πράσινο φως» για να μπει πιο βαθιά η χώρα στα επικίνδυνα ΝΑΤΟικά σχέδια στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, στα παζάρια σε Αιγαίο και Κύπρο.

Στον αντίποδα αυτών, κερδισμένη για τον λαό είναι μόνο η ψήφος στο ΚΚΕ, που σηματοδοτεί την απόρριψη της πολιτικής και του δρόμου που μας έφερε έως εδώ, μιας πολιτικής που θα συνεχιστεί και με τη «διάδοχη» κυβέρνηση της επόμενης μέρας.

Κερδισμένη είναι η ψήφος μόνο στο ΚΚΕ, που θα κατατεθεί την επόμενη μέρα στην οργάνωση της αντίστασης, του αγώνα απόκρουσης των νέων κυμάτων της επίθεσης στα εργατικά - λαϊκά δικαιώματα που θα υλοποιηθούν από τους επόμενους, συνεχίζοντας το έργο των προηγούμενων. Θα ενισχύσει την εργατική - λαϊκή αντιπολίτευση.

Κερδισμένη είναι η ψήφος μόνο στο ΚΚΕ, που θα δώσει δύναμη στην αντεπίθεση του εργατικού - λαϊκού κινήματος, στην οργάνωση της πάλης για ανάκτηση απωλειών και διεκδίκηση των σύγχρονων εργατικών - λαϊκών αναγκών, απόρριψη της ζωής με ψίχουλα στα όρια των «αντοχών» των κερδών των επιχειρηματικών ομίλων.

Κερδισμένη είναι η ψήφος μόνο στο ΚΚΕ, που θα αποδυναμώσει όσο το δυνατόν περισσότερο το ενιαίο μπλοκ των κομμάτων που και στην επόμενη Βουλή μαζί θα ψηφίζουν όπως ψήφιζαν μέχρι σήμερα πολιτικές που θα δίνουν αέρα στα πανιά και τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων, τσακίζοντας τον λαό.

Κερδισμένη είναι η ψήφος μόνο στο ΚΚΕ, η ψήφος που στέλνει μήνυμα εναντίωσης στον αναβαθμισμένο και επικίνδυνο ρόλο της χώρας ως «προτιμώμενου εταίρου» των ΗΠΑ στην περιοχή.

Κερδισμένη είναι η ψήφος μόνο στο ΚΚΕ, που δεν θα αξιοποιηθεί στα διάφορα σχέδια αναμόρφωσης του αστικού πολιτικού συστήματος, που θα δώσει δύναμη στον αγώνα για ακόμα μεγαλύτερη απομόνωση της ναζιστικής Χρυσής Αυγής και στα διάφορα σχέδια ανασυγκρότησης του ακροδεξιού χώρου. Για να ανασχεθεί η τάση συντηρητικοποίησης που υπάρχει.

Κερδισμένη είναι η ψήφος μόνο στο ΚΚΕ, για να δυναμώσει η ελπίδα ότι υπάρχει διέξοδος από τη σημερινή κατάσταση υπέρ του λαού, για να αποκτήσει ο λαός μεγαλύτερη πίστη στη δύναμή του, στην προοπτική ο ίδιος να πάρει στα χέρια του την εξουσία, με κοινωνική ιδιοκτησία της παραγωγής και του πλούτου, για να μπορεί να ζήσει με βάση τις σύγχρονες κοινωνικές ανάγκες και δυνατότητες της επιστήμης και της παραγωγής. Είναι ψήφος ενίσχυσης του αγώνα για την Ελλάδα και την Ευρώπη του σοσιαλισμού.

Συνεπώς, κερδισμένη είναι η ψήφος με την οποία ο λαός δεν πυροβολεί τα πόδια του, δεν θα «διαβαστεί» ως δικαίωση της πολιτικής που μας έφερε έως εδώ, αλλά ως προμήνυμα αποφασιστικής πάλης εναντίον της. Και μόνο με δυνατό ΚΚΕ θα δοθεί ένα τέτοιο μήνυμα.


Στο Χαϊδάρι χτες ο Δημήτρης Κουτσούμπας

Στο Χαϊδάρι, όπου το ΚΚΕ δίνει τη μάχη για να επανεκλεγεί δημοτική αρχή στο πλευρό του λαού, βρέθηκε χτες το βράδυ ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, όπου, μαζί με τον δήμαρχο και εκ νέου υποψήφιο Μιχάλη Σελέκο, συμμετείχαν στο προεκλογικό γλέντι που στήθηκε στο εκλογικό περίπτερο της «Λαϊκής Συσπείρωσης».


ΣΕΛ.  5


ΝΑ ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ
Με δεύτερο γεωτρύπανο προκαλεί η Τουρκία

ΣΕΛ.  9
ΔΥΤΙΚΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ
Σύγκρουση συμφερόντων στην ΕΕ για την «ευρωατλαντική ολοκλήρωση»

ΣΕΛ.  9
ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ
Για τα σοβαρά προβλήματα στην Ειδική Αγωγή

ΣΕΛ.  10
ΔΕΠΑ - ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
Συνεχίζονται οι απεργίες, δυναμώνει η αλληλεγγύη

ΣΕΛ.  14   -   15


Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org