Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 31 Δεκέμβρη 2010 - Κυριακή 2 Γενάρη 2011 - αριθ. φύλλου: 10857

ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΑΞΙΚΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ
Συνέχεια στην πάλη με απεργιακή απάντηση το Γενάρη

Κάλεσμα οργανώσεων του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος προς την εργατική τάξη και τις συνδικαλιστικές της οργανώσεις σε γενικό ξεσηκωμό, οργάνωση και συγκέντρωση δυνάμεων για να βγούμε νικητές στον πόλεμο που μας έχουν κηρύξει κεφάλαιο, κυβέρνηση και τρόικα.


ΣΕΛ.  5

ΕΛΠΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΟ το μέτωπο αντεπίθεσης και ανατροπής

Οσο πιο γρήγορα η λαϊκή αγανάκτηση, που φουντώνει κατά των βάρβαρων μέτρων κυβέρνησης - τρόικας - πλουτοκρατίας, μετεξελιχθεί σε συνειδητή συμμετοχή στο οργανωμένο ταξικό εργατικό κίνημα, τόσο πιο γρήγορα οι αγώνες θα αποκτήσουν αποτελεσματικότητα και προοπτική

Το 2011 μπορεί να γίνει χρονιά γόνιμη για το λαό. Να διαμορφωθεί το ελπιδοφόρο λαϊκό μέτωπο της αντεπίθεσης και ανατροπής. Η εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα μπορούν να ελπίζουν μόνο και αξίζει να αγωνιστούν με αισιοδοξία και αποφασιστικότητα για μια νέα οργάνωση της κοινωνίας, όπου θα είναι εξασφαλισμένη για όλους η σταθερή εργασία, με ελεύθερο χρόνο και με σύγχρονες δωρεάν παροχές στην Υγεία, στην Παιδεία, στην κατοικία, στις διακοπές. Ο σοσιαλισμός είναι ρεαλιστικός, επίκαιρος αλλά και αναγκαίος όσο ποτέ άλλοτε. Ο πρωταγωνιστικός ρόλος της εργατικής τάξης στην εξουσία και στην οργάνωση της παραγωγής, αποτελούν βασική προϋπόθεση για να αναπτύξει η χώρα τις παραγωγικές της δυνατότητες, με στόχο τη λαϊκή ευημερία. Η εργατική τάξη, οι αυτοαπασχολούμενοι της πόλης και της υπαίθρου έχουν τη δύναμη να την πραγματοποιήσουν με τη συμμαχία και την εξουσία τους, μετατρέποντας σε λαϊκή - κοινωνική ιδιοκτησία τις μονοπωλιακές επιχειρήσεις. Αποδεσμεύοντας τη χώρα από το ιμπεριαλιστικό πλαίσιο.


ΣΕΛ.  3

Ευχές για αγωνιστική νέα χρονιά

«Λαοί της Ευρώπης ξεσηκωθείτε». Η φωτογραφία με τα δυο πανό του ΚΚΕ που έγινε από τα πιο αναγνωρίσιμα στιγμιότυπα της πάλης του ελληνικού λαού εν μέσω καπιταλιστικής κρίσης, σε πανευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο. Να γεμίσουμε τα e-mail γνωστών και δικών μας ανθρώπων, να στείλουμε μηνύματα στα κινητά, με τις ευχές μας γραμμένες στην κάρτα, την οποία μπορεί να βρει και να «κατεβάσει» κανείς στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.rizospastis.gr/ext.do?res=/cards/akropoli.jpg


Προσφορές

-- Φίλοι από τη Λέσχη Φίλων του Τορόντο Καναδά προσφέρουν στο τιμημένο ΚΚΕ 2.750 δολάρια Καναδά.

-- Ο Κάτσαρης Λευτέρης πρόσφερε, πρώτη δόση, 1.000 ευρώ στο Κόμμα.



ΚΝΕ
Καμπάνια για τους νέους εργαζόμενους

ΣΕΛ.  11
Για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας

ΣΕΛ.  8  -  9
Νέα αντιλαϊκά μέτρα στο 2011

ΣΕΛ.  2
Οι αντιασφαλιστικές ανατροπές

ΣΕΛ.  10
ΦΤΩΧΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ
Τους καταστρέφει η Ευρωπαϊκή Ενωση

ΣΕΛ.  14  -  15
2010
Χρονιά πλούσια σε σκληρές ταξικές μάχες

ΣΕΛ.  16  -  17
52 ΧΡΟΝΙΑ ΚΟΥΒΑΝΙΚΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ
Μήνυμα της ΚΕ του ΚΚΕ προς την ΚΕ του ΚΚ Κούβας

Γνωρίζουμε πως οι εχθροί της Επανάστασης ελπίζουν ότι οι πιέσεις, ο αποκλεισμός και τα υπαρκτά προβλήματα θα επιφέρουν αδυνάτισμα των σοσιαλιστικών σχέσεων παραγωγής και διανομής. Το ΚΚ Κούβας, εξοπλισμένο με την επαναστατική ετοιμότητα και τη βαθιά σχέση που έχει με την εργατική τάξη, μπορεί να υπερασπιστεί το σοσιαλισμό, τις αρχές της σοσιαλιστικής οικοδόμησης. Σε αυτόν τον αγώνα το ΚΚΕ θα συνεχίσει να δίνει τον καλύτερό του εαυτό για την ανάπτυξη και ενίσχυση του κινήματος αλληλεγγύης στην Επανάσταση και το λαό σας.


ΣΕΛ.  7
ΠΑΜΕ
Το 2011 χρονιά αποτελεσματικών ταξικών αγώνων

ΣΕΛ.  9

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ