Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 5 Φλεβάρη 2013 - αριθ. φύλλου: 11472

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Σήμερα η πλατιά σύσκεψη για την οργάνωση της πανεργατικής απεργίας στις 20 Φλεβάρη

ΣΕΛ.  9
Ξεσηκώνονται οι μικρομεσαίοι αγρότες απ' άκρη σ' άκρη σε όλη τη χώρα

ΣΕΛ.  10  -  11

ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ στον αγώνα των ναυτεργατών

  • Σήμερα απεργιακή συγκέντρωση στον Πειραιά, στις 6.00 μ.μ., στον Αγιο Διονύση. Προσυγκέντρωση από συνδικάτα στις 5.00 μ.μ. στην πλατεία Καραϊσκάκη
  • Το Εργατικό Κέντρο Πειραιά αποφάσισε παμπειραϊκή απεργία σε περίπτωση επιστράτευσης. Στην ίδια κατεύθυνση προσανατολίζεται και η ΓΣΕΕ
  • ΚΚΕ: Η λαϊκή συμμαχία και αντεπίθεση είναι ο μόνος δρόμος για να αποκρουστούν ο αυταρχισμός και τα μέτρα που εξαθλιώνουν το λαό
  • Συνεχίζουν αποφασιστικά τον αγώνα τους οι ναυτεργάτες. Δυναμώνει το κύμα αλληλεγγύης από τα εργατικά συνδικάτα, τους φτωχούς αγρότες και τους νησιώτες.
  • Η κυβέρνηση ετοιμάζεται να αντιμετωπίσει τους ναυτεργάτες με αυταρχικά μέτρα, ακόμη και με επιστράτευση. Σε ετοιμότητα για έμπρακτη αλληλεγγύη.
  • Αθλια επιχείρηση σε βάρος αγροτών και ναυτεργατών από την κυβέρνηση και την Περιφέρεια Κρήτης, με στόχο τον «κοινωνικό αυτοματισμό» και το σπάσιμο της απεργίας των ναυτεργατών.

ΣΕΛ.  6  -  8

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΠ. ΜΠΡΕΧΤ
«Για τους σεισμούς που μέλλονται να' ρθούν»

Το βράδυ του περασμένου Σαββάτου πραγματοποιήθηκε συναυλία του Θάνου Μικρούτσικου, στην κατάμεστη Αίθουσα Συνεδρίων του ΚΚΕ στον Περισσό, με την οποία άνοιξε ο δεύτερος κύκλος των εκδηλώσεων, στο πλαίσιο του Επιστημονικού Συνεδρίου που διοργανώνει η ΚΕ του ΚΚΕ για τον Μπέρτολτ Μπρεχτ με τίτλο «Για τους σεισμούς που μέλλονται να 'ρθούν».


ΣΕΛ.  25

Μάχη κρίσιμης σημασίας

Τα λαϊκά στρώματα των πόλεων πρέπει να σταθούν αποφασιστικά δίπλα στη φτωχή και μεσαία αγροτιά, που αγωνίζεται για την επιβίωσή της, κόντρα στην πολιτική της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Ταυτόχρονα, η αγροτιά πρέπει να στηρίξει την πάλη των ναυτεργατών και των άλλων μισθωτών που υπερασπίζονται τα στοιχειώδη δικαιώματά τους. Ενώ οι εφοπλιστές βρίσκονται στην πρώτη θέση παγκόσμια, η κυβέρνηση έχει έτοιμο νομοσχέδιο που θα στείλει στην ανεργία όσους ναυτεργάτες έχουν ακόμη απομείνει, με επίκεντρο την άρση του καμποτάζ. Ενώ υπάρχει η δυνατότητα να λυθεί το πρόβλημα της επικοινωνίας με τα νησιά, ένα μεγάλο μέρος των νησιών αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα με τα βαπόρια αφού το μόνο που ενδιαφέρει τους εφοπλιστές είναι να ταξιδεύουν τα βαπόρια εκείνα που φέρνουν συνάλλαγμα στα μεγάλα ξενοδοχειακά συγκροτήματα. Οι ναυτεργάτες δίνουν μια μάχη με κρίσιμη σημασία. Οι εργάτες, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι φτωχοί αγρότες να δείξουν την αλληλεγγύη τους στους ναυτεργάτες, γιατί δίχως ταξική αλληλεγγύη τα αντεργατικά, αντιλαϊκά μέτρα θα περάσουν μια ώρα αρχύτερα και θα είναι πολύ πιο άγρια.



ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ
Απορρίπτουν το σχέδιο «Αθηνά»

ΣΕΛ.  16
ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΚ ΤΟΥΡΚΙΑΣ
Αγώνας ενάντια στη βαρβαρότητα του ΝΑΤΟ

ΣΕΛ.  32
ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΕΣ
Στη δίνη των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών η χώρα

Σε πεδίο οξυμένων ενδοϊμπεριαλιστικών αντιθέσεων και μονοπωλιακών ανταγωνισμών εξελίσσεται η επικείμενη ιδιωτικοποίηση της εταιρείας φυσικού αερίου ΔΕΠΑ και της θυγατρικής της ΔΕΣΦΑ, που είναι διαχειριστής του συστήματος φυσικού αερίου. Τροχιοδεικτικές βολές ρίχνει η τουρκική πλευρά ενόψει της έναρξης ερευνών το Μάρτη σε ελληνική και κυπριακή ΑΟΖ.


ΣΕΛ.  3,   13,   15
ΟΜΟΣΠ. ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
Αύριο η διαμαρτυρία για το Φορολογικό

ΣΕΛ.  20
ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ ΤΑΞΙ
Συγκέντρωση έξω από τα δικαστήρια Πειραιά

ΣΕΛ.  20
ΑΙΓΙΝΙΟ
Αγώνας ενάντια στα διόδια

ΣΕΛ.  27
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΘΡΙΑΣΙΟΥ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Αλληλεγγύη στους απεργούς των Ναυπηγείων Ελευσίνας

ΣΕΛ.  19
ΠΑΣΕΒΕ ΓΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑ
Κάλεσμα συμμετοχής με κλείσιμο μαγαζιών

ΣΕΛ.  9

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ