Σελ. /24
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 28 Σεπτέμβρη 2013 - 2η έκδοση - αριθ. φύλλου: 11661

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ
Η πρόταση του ΚΚΕ ενώνει στη βάση των ταξικών συμφερόντων

ΣΕΛ.  2   -   3
ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΟ «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ»
Ανακοίνωση του Πολιτικού Γραφείου της ΚΕ του ΚΚΕ «Για τις εξελίξεις μετά το δολοφονικό χτύπημα της Χρυσής Αυγής»

ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΑΝ ΙΑΤΡΟΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ αυτοαπασχολούμενου καρκινοπαθούς

  • Ο 47χρονος καρκινοπαθής δεν μπορεί να κάνει θεραπεία επειδή ο ΟΑΕΕ δεν του σφραγίζει το βιβλιάριο.
  • Κινητοποίηση χτες από συλλόγους, συνδικάτα, φορείς, στο παράρτημα του ΟΑΕΕ στο Αιγάλεω. Νέα κινητοποίηση την επόμενη βδομάδα για να λυθεί άμεσα το πρόβλημα.

Χτες το πρωί, αντιπροσωπεία συλλόγων ΕΒΕ, σωματείων και φορέων προχώρησε σε παρέμβαση στο παράρτημα του ΟΑΕΕ στο Αιγάλεω με στόχο να σφραγιστεί το βιβλιάριο ενός 47χρονου καρκινοπαθή και να δοθεί παράταση στην ιατροφαρμακευτική του κάλυψη για τους επόμενους τρεις μήνες ώστε να συνεχίσει και να ολοκληρώσει τις χημειοθεραπείες. Ο Οργανισμός Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ) αρνήθηκε να προχωρήσει στη θεώρηση του βιβλιαρίου του λόγω χρεών για ασφαλιστικές εισφορές τις οποίες λόγω κρίσης και αναδουλειάς αδυνατεί να πληρώνει. Αν δε θεωρηθεί το βιβλιάριο θα πρέπει να πληρώνει για κάθε χημειοθεραπεία ποσό ύψους 800 ευρώ που επίσης δεν έχει να πληρώσει. Αρα, του κόβουν τη θεραπεία με όλους τους κινδύνους για τη ζωή του.


ΣΕΛ.  7

Κ.Ζ.

ΝΕΟΣ «ΔΑΣΟΝΟΜΟΣ»
Καταργεί ό,τι απέμεινε από το καθεστώς προστασίας των δασών

Με εμφανή τη διάθεση προστασίας των ιδιωτικών συμφερόντων που επιβουλεύονται το δασικό οικοσύστημα της χώρας και την άμεση «απελευθέρωση» επενδυτικών δράσεων εντός εκτάσεων που έως σήμερα προστατεύονται, υπό το ισχύον - αν και «λειψό» - νομικό καθεστώς δασοπροστασίας, η κυβέρνηση προωθεί καινούριο δασοκτόνο νομοσχέδιο.


ΣΕΛ.  15

Βαθύτερη εμπλοκή

Για το περιεχόμενο του ταξιδιού του Αντ. Σαμαρά στις ΗΠΑ, προπαγανδίζεται όχι τόσο η προσπάθειά του για επενδύσεις, αλλά κυρίως η ανάδειξη του γεωστρατηγικού ρόλου της Ελλάδας στην ευρύτερη περιοχή. Ηδη φαίνεται αυτό και από τις συναντήσεις του Ευ. Βενιζέλου στις ΗΠΑ και τα θέματα που έχει αναδείξει, όπως οι ΑΟΖ, η επίλυση του Κυπριακού, οι σχέσεις με την Τουρκία που σχετίζονται και με τη λύση του Κυπριακού. Είναι πρωτοβουλίες που φανερώνουν ότι η ελληνική κυβέρνηση, στο πλαίσιο διευθετήσεων των ανταγωνισμών στην περιοχή, όχι μόνο των ισχυρών καπιταλιστικών κέντρων αλλά και κρατών της περιοχής, αναλαμβάνουν να παίξουν ρόλο υπέρ των ευρωατλαντικών συμφερόντων. Φανερώνουν επιμονή να αναλάβει η κυβέρνηση ρόλο παρέμβασης, στο πλαίσιο βεβαίως της συμμετοχής της στην ιμπεριαλιστική δράση. Που συνδυάζεται ταυτόχρονα με τα οφέλη από την εκμετάλλευση υδρογονανθράκων. Ο Γ. Μανιάτης μετά τη συμμετοχή του στο συνέδριο για τους υδρογονάνθρακες, που διοργάνωσαν πρόσφατα στην Κύπρο το «The German Marshall Fund of the United States», το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας και το «Centre for European Studies», δήλωσε: Η ανακάλυψη υδρογονανθράκων και στην Ελλάδα, σε συνδυασμό με τη συνεργασία Ελλάδας - Κύπρου - Ισραήλ, θα αναβαθμίσει το γεωπολιτικό ρόλο Ελλάδας και Κύπρου, ως κρατών - μελών της ΕΕ, γιατί θα αντιμετωπίζονται από μια νέα οπτική γωνία, αυτή των πηγών ενεργειακής ασφάλειας. Το ταξίδι του Αντ. Σαμαρά στις ΗΠΑ συνδέεται και με το ταξίδι στο Ισραήλ. Ο Α. Σαμαράς θα έχει συνάντηση με τον Αμερικανό αντιπρόεδρο Τζ. Μπάιντεν και επαφές με τις ηγεσίες αμερικανοεβραϊκών οργανώσεων. Να θυμίσουμε επίσης τη στρατηγική συνεργασία Ελλάδας - Ισραήλ ακόμη και στο στρατιωτικό τομέα, αλλά και τη δημιουργία ενεργειακού άξονα Ελλάδας - Κύπρου - Ισραήλ που προωθούν οι ΗΠΑ. Ολες αυτές οι πρωτοβουλίες εγκυμονούν κινδύνους για τους λαούς της περιοχής, με δεδομένη την κατάσταση σε Συρία, Αίγυπτο, τους κινδύνους ανάφλεξης, για τη μοιρασιά της ενεργειακής λείας. Ο λαός μας να επαγρυπνεί.



Συγκέντρωση την Τρίτη στον Ασπρόπυργο ενάντια στη Χρυσή Αυγή

ΣΕΛ.  9
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ - ΤΡΟΦΙΜΩΝ - ΠΟΤΩΝ
Εξω οι χρυσαυγίτες από τα εργοστάσια

ΣΕΛ.  9
Τι γίνεται με την έρευνα για την επίθεση στο Πέραμα;

ΣΕΛ.  9
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΤΡΟΪΚΑ
Πυροδοτούν νέο «τσουνάμι» απολύσεων

ΣΕΛ.  13
Μετά τις απολύσεις στέλνουν και τον εισαγγελέα στα Πανεπιστήμια

Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών διέταξε προκαταρκτική εξέταση για τα κλειστά Πανεπιστήμια, μετά από αίτημα του υπουργείου Παιδείας. Κάλεσμα των συλλόγων Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού από την Ομοσπονδία τους (ΠΟΣΔΕΠ) σε 48ωρη απεργία από την Τρίτη 1 Οκτώβρη.


ΣΕΛ.  11

Eurokinissi

«Εσβησε» η λαϊκή φωνή της Πόλυς Πάνου

Συλλυπητήρια στην οικογένειά της από το ΚΚΕ


ΣΕΛ.  19

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ