Σελ. /40
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 26 Οχτώβρη 2000 - αριθ. φύλλου: 7809

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ
Μαζί με τις νέες και παλιές «αμαρτίες»

Μια σειρά αντιασφαλιστικές ρυθμίσεις ενεργοποιούνται με το νέο έτος, βασισμένες στην ισχύουσα νομοθεσία, που συνδημιούργησαν τα προηγούμενα χρόνια ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Ρυθμίσεις που αποτελούν το προανάκρουσμα των ακόμη περισσότερο αντιλαϊκών και αντιασφαλιστικών μέτρων, που προετοιμάζει η κυβέρνηση


ΣΕΛ.  25
ΡΑΓΙΑΔΙΣΜΟΣ Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
Προκαλούν ΝΑΤΟ - ΗΠΑ - Τουρκία!

Προκλητική επαναφορά του εφ' όλης της ύλης ελληνοτουρκικού διαλόγου από τον Μπ. Ετσεβίτ, χτες στα Σκόπια, λίγα 24ωρα μετά τις απαράδεκτες προκλήσεις στο Αιγαίο και αμέσως μετά τη σύντομη συνάντησή του με τον Κ. Σημίτη. Να μην υπονομευτεί η προσπάθεια της ελληνοτουρκικής προσέγγισης, υπογραμμίζει ο υπουργός Εξωτερικών, Γ. Παπανδρέου, από τις ΗΠΑ!


ΣΕΛ.  3

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
Επικίνδυνα ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΑ ΜΕΤΡΑ για το λαό

Οι αλλαγές και στην Υγεία εντάσσονται στα πλαίσια των αναδιαρθρώσεων σε τομείς στρατηγικής σημασίας και κοινωνικής πολιτικής, με κατεύθυνση ανατροπής των όποιων κατακτήσεων των εργαζομένων, τόνισε στην εισήγησή του, σε ημερίδα του ΚΚΕ χτες, ο ΣπύροςΣτριφτάρης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του Κόμματος.

Η κυβέρνηση, με τη συνειδητή υποβάθμιση του δημόσιου συστήματος, δημιουργεί σοβαρά προβλήματα, ορισμένα από τα οποία είναι: Μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό, τεχνολογικό, μηχανολογικό και ιατρικό εξοπλισμό. Ελλείψεις σε κλίνες και κλινικές, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται οι λίστες αναμονής. Πολυκερματισμός της όποιας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Ανυπαρξία Προληπτικής και Σχολικής Ιατρικής. Ελλειψη υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλιάς. Ενίσχυση των φαινομένων διαφθοράς, άθλιος ξενοδοχειακός εξοπλισμός.

Ολα αυτά σπρώχνουν τον εργαζόμενο στον ιδιωτικό τομέα και για το λόγο αυτό το ΚΚΕ επισημαίνει ότι ο δημόσιος τομέας δουλεύει για τον ιδιωτικό. Ταυτόχρονα, αυξάνεται η ζήτηση υπηρεσιών υγείας, αφού η επιστήμη και η τεχνική επιτρέπουν σήμερα καλύτερη διάγνωση, πρόληψη και θεραπεία, ενώ τα μέτρα είναι στενά δεμένα με την κατεδάφιση του κοινωνικοασφαλιστικού συστήματος.


Associated Press

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΟΥΣ ΜΑΖΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ
Να μάθουμε την αλήθεια για την Παλαιστίνη

Κάλεσμα για έμπρακτη συμπαράσταση προς τον παλαιστινιακό λαό, έκανε χτες η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, από τη Ραμάλα, όπου βρίσκεται, επικεφαλής αντιπροσωπείας του Κόμματος. Συγκεκριμένα, η Αλέκα Παπαρήγα τόνισε: «Υπάρχει άμεση ανάγκη αυτή τη στιγμή, οι μαζικές και πολιτικές οργανώσεις του ελληνικού λαού να στείλουν στην Παλαιστίνη αντιπροσωπείες τους, για να δουν ποια είναι η πραγματική κατάσταση, στην οποία ζουν οι Παλαιστίνιοι, για να δουν όλες εκείνες τις πλευρές που στην Ελλάδα αποκρύπτονται»


ΣΕΛ.  20   -   21

Ο «Κυριακάτικος Ριζοσπάστης»

Λόγω της αργίας της 28ης Οκτώβρη, ο «Κυριακάτικος Ριζοσπάστης» θα κυκλοφορήσει, όπως άλλωστε και όλες οι κυριακάτικες εφημερίδες, αντί για την Κυριακή, το Σάββατο 28 ΟκτώβρηΔΡΑΣΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΝΑΤΟ
Πατριωτικό καθήκον

Σε συγκέντρωση, στο Στρατηγείο του ΝΑΤΟ, στο Καραμπουρνάκι, το Σάββατο 28 Οκτώβρη, στις 10 το πρωί, καλούν τους Θεσσαλονικείς η ΝΕΑΝΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ και η ΕΔΥΕΘ.


ΣΕΛ.  16
ΠΑΙΔΕΙΑ
Στους δρόμους σήμερα μαθητές - φοιτητές

Αγωνιστικά βγαίνουν στους δρόμους σήμερα μαθητές και φοιτητές. Στις 11 π.μ., στα Προπύλαια στην Αθήνα. Κινητοποιήσεις σε Πάτρα, Κόρινθο και Λάρισα


ΣΕΛ.  30  -  31
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
ΟΧΙ στην εφοπλιστική ασυδοσία

Ενώ η κυβέρνηση προετοιμάζει εντατικά το καθεστώς της «απελευθερωμένης ζούγκλας» στην ακτοπλοΐα, νησιώτες από την Ικαρία, τους Φούρνους, τη Λέσβο και ναυτεργάτες πραγματοποιούν αύριο συγκέντρωση στον ηλεκτρικό σταθμό του Πειραιά


ΣΕΛ.  24


Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org