Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 25 Αυγούστου 2011 - αριθ. φύλλου: 11044

ΛΙΒΥΗ
Σε εξέλιξη το ιμπεριαλιστικό μακελειό

Την ώρα που το ιμπεριαλιστικό ΝΑΤΟικό έγκλημα στη Λιβύη είναι ακόμα σε εξέλιξη, ο πρωθυπουργός έκανε τον απολογισμό της συνεισφοράς - συνενοχής της κυβέρνησης, διεκδικώντας αναβαθμισμένο ρόλο για την ντόπια αστική τάξη.


ΣΕΛ.  14   -   15
ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ ΕΕ
Συκοφάντηση και ποινικοποίηση του σοσιαλισμού

Κλιμάκωση της αντικομμουνιστικής εκστρατείας, με κάθε επισημότητα από την ιμπεριαλιστική ΕΕ, στη συνδιάσκεψη στην Πολωνία για τον εορτασμό της 23ης Αυγούστου, ως μέρας εξίσωσης του κομμουνισμού με το ναζισμό.


ΣΕΛ.  12

ΛΑΪΚΗ ΠΑΛΗ ΝΑ ΜΗΝ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ ο αντιδραστικός νόμος - πλαίσιο
  • Αλέκα Παπαρήγα: Θα πρωτοστατήσουμε ώστε το οργανωμένο μαζικό κίνημα, το εργατικό, το λαϊκό, το φοιτητικό, το σπουδαστικό, που διεκδικεί παρεμπόδιση των μέτρων, να παλέψει ώστε να μην προωθηθεί στο σύνολό του ή στα βασικά του σημεία ο νόμος
  • ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑ.Ο.Σ. ψήφισαν το έκτρωμα
  • Με την πολλαπλότητα των πτυχίων, με τη διασύνδεση των πανεπιστημίων, με τις δίχρονες και τρίχρονες επαγγελματικές σχολές, θα πολλαπλασιαστούν οι επικαλύψεις με τους αποφοίτους των ΤΕΙ. Με την αναδιάρθρωση των σπουδών, ο ανορθολογισμός, η αποσπασματικότητα, η τυπικότητα στη σκέψη θα πολλαπλασιαστούν. Είναι σοβαρό ζήτημα η εμπορευματοποίηση, η κατάργηση της δωρεάν Παιδείας. Η κατάργηση του ασύλου θα οξύνει τα αρνητικά φαινόμενα στα Πανεπιστήμια.
  • Η πανεπιστημιακή έρευνα δε θα έχει γενική και καθολική αξία. Θα υπαγορεύεται από τις επιδιώξεις των καπιταλιστών στην εφαρμογή της για να βγάλουν γρήγορα κέρδος. Στο σοσιαλισμό, τα αποτελέσματα της έρευνας θα πηγαίνουν στο σύνολο και θα κρίνονται από το σύνολο και όχι από τον μεμονωμένο επιχειρηματία και όχι με όρους κέρδους. Οι φοιτητές, στο τελευταίο έτος πριν πάρουν το πτυχίο τους, θα ξέρουν πού θα δουλέψουν.

ΣΕΛ.  7   -   9

Το πρόγραμμα του 37ου Φεστιβάλ της ΚΝΕ - «Οδηγητή»

Οι κεντρικές εκδηλώσεις του 37ου Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του «Οδηγητή» θα πραγματοποιηθούν για δεύτερη συνεχή χρονιά στη Δυτική Αθήνα, εκεί που χτυπά η καρδιά της εργατικής τάξης και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων. Τις εκδηλώσεις θα φιλοξενήσει το Πάρκο «Αντώνης Τρίτσης», στο Ιλιον στις 15 - 17 του Σεπτέμβρη.


ΣΕΛ.  3

Το έγκλημα στη Λιβύη

Πανηγυρίζουν οι αστοί που σφάζουν το λαό της Λιβύης με τις ΝΑΤΟικές δυνάμεις. Επιβολή της δημοκρατίας το λένε. Της ιμπεριαλιστικής δημοκρατίας, που συμμαχεί με καθεστώτα σαν του Καντάφι όσο βολεύει τα συμφέροντα των μονοπωλίων. Οταν δεν τα βολεύει, οργανώνουν ως αντικαθεστωτικούς πρώην συνεργάτες του καθεστώτος για να τους επιβάλλουν με την ιμπεριαλιστική πολεμική μηχανή, δολοφονώντας το λαό. Είναι μέρος του ιμπεριαλιστικού σχεδίου «Μεγάλη Μέση Ανατολή» για δήθεν εκδημοκρατισμό των κρατών Μέσης Ανατολής και Βόρειας Αφρικής. Αποφασίστηκε στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ στην Κωνσταντινούπολη το 2004. Πανηγύρια και από τα αστικά ΜΜΕ γιατί οι ιμπεριαλιστικές σφαγές φέρνουν «ελευθερία». Εφτασαν ορισμένοι στο σημείο να ταυτίζουν το σοσιαλισμό με τέτοια βάρβαρα καθεστώτα, με στόχο να αποτρέψουν το λαό μας από την πάλη για την ανατροπή της καπιταλιστικής βαρβαρότητας, που του τσακίζει τη ζωή, γιατί δήθεν θα του στερήσει «δημοκρατία» και «ελευθερία». Αυτήν των καπιταλιστών να τον εκμεταλλεύονται. Αν οι «αντικαθεστωτικοί» της Λιβύης πάλευαν για την ανατροπή του καπιταλισμού όχι μόνο δε θα τους βοηθούσαν αλλά θα τους τσάκιζαν σώζοντας το βάρβαρο καθεστώς που θέλουν να ανατρέψουν, αντικαθιστώντας το από ένα εξίσου βάρβαρο αλλά με περιτύλιγμα «δημοκρατίας» και «ελευθερίας». Η ελληνική κυβέρνηση συμμετέχει στο έγκλημα. Ο απεγκλωβισμός της χώρας από τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς είναι η μόνη απάντηση και καθοριστική συμβολή στην ανάπτυξη της κοινής πάλης των λαών της περιοχής κατά της ιμπεριαλιστικής βαρβαρότητας.



ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Διά βίου ναρκω-εξάρτηση

Η κυβέρνηση μετατρέπει τα νοσοκομεία, και τα στρατιωτικά, σε κέντρα συντήρησης της ναρκω-εξάρτησης, ενώ παράλληλα επιχειρεί τη νομιμοποίηση των ναρκωτικών. Οτι η κυβέρνηση έχει μαζί της τα άλλα κόμματα, πλην του ΚΚΕ, δεν υποχρεώνει τη νεολαία και το λαό να υποκύψει και να δεχτεί αυτήν την καταστροφική πολιτική. Να την αντιπαλέψει, να την εμποδίσει και να την ανατρέψει.


ΣΕΛ.  32
ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
Υποβαθμισμένες ακριβές υπηρεσίες

ΣΕΛ.  18
ΚΚΕ
Το ποδόσφαιρο δεν εξυγιαίνεται

ΣΕΛ.  29
ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ
Νέα αντιασφαλιστικά μέτρα

ΣΕΛ.  16
«ΝΕΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ - ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΟ»
Σφαγείο στους μισθούς στο Δημόσιο

ΣΕΛ.  16
ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΙ
Για λουκέτο 370.000 επιχειρήσεις ΕΒΕ

ΣΕΛ.  22

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ