Σελ. /40
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 20 Σεπτέμβρη 2009 - 2η έκδοση - αριθ. φύλλου: 10480

Β' ΕΚΔΟΣΗ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Την Τρίτη η προεκλογική συγκέντρωση στη Θράκη με ομιλήτρια την Αλέκα Παπαρήγα

Την Τρίτη 22 Σεπτέμβρη, στις 6.30 μ.μ στην Κομοτηνή, στην κεντρική πλατεία. Θα χαιρετίσει ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας Κώστας Καζάκος.


ΣΕΛ.  12

ΤΟΡΠΙΛΗ ΣΤΗΝ ΑΣΦΑΛΙΣΗ μετά τις εκλογές είτε με ΝΔ είτε με ΠΑΣΟΚ

Αλέκα Παπαρήγα: Οι εργαζόμενοι δεν είναι υποχρεωμένοι να πληρώσουν ούτε μισό ευρώ. Και, πολύ περισσότερο, δεν πρέπει να δεχτούν τη νέα επίθεση που έρχεται στον τομέα αυτό και που έχει χαραχτεί προ κρίσης.

Την επόμενη μέρα των εκλογών, τους επόμενους μήνες, ενδεχομένως και μέσα στις περίφημες 100 πρώτες μέρες, θα είναι έτοιμη να σκάσει μια μεγάλη ωρολογιακή βόμβα στο σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης, που εμείς το λέμε, πιο ολοκληρωμένα, Πρόνοια - Υγεία - Συνταξιοδότηση. Ηδη προετοιμάζεται το έδαφος, μέσα από το δικομματικό καυγά ανάμεσα στη ΝΔ και στο ΠΑΣΟΚ με τα άδεια κρατικά ταμεία, για να χτυπήσουν το σύστημα της Κοινωνικής Ασφάλισης, που παρέχει πολύ ψωμί στις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες, στις τράπεζες, οι οποίες, όπως ξέρετε, έχουν και ειδικό κλάδο υγείας, συνταξιοδότησης. Θέλουν να το αντιστοιχίσουν πλήρως στις εργασιακές σχέσεις - λάστιχο που υπάρχουν και σ' αυτές που θα επικρατήσουν στην πορεία. Στρατηγικά και ανεξάρτητα απ' την κρίση, θέλουν να μειωθεί η κρατική και η εργοδοτική χρηματοδότηση. Ο ΣΕΒ μιλάει για κατάργηση των εισφορών. ΝΔ και ΠΑΣΟΚ προπαγανδίζουν την κατώτατη εγγυημένη προνοιακή σύνταξη, δηλαδή 300, 400 ευρώ. Για τον τομέα της Υγείας λένε να αποδεσμευτεί απ' τον τομέα της Ασφάλισης. Στόχος, να διαμορφωθεί ένα σύστημα, το οποίο το λένε «δημόσιο», το οποίο να παρέχει υπηρεσίες Υγείας, που πραγματικά δε θα μπορούν να ανταποκριθούν στις πραγματικές ανάγκες και μάλιστα στις ανάγκες των λαϊκών ανθρώπων, της φτωχολογιάς.


ΣΕΛ.  6  -  9Προσφορές

-- Ο Π. Α. προσφέρει 6.000 ευρώ.

-- Ο Τριαντάφυλλος Γεροζήσης προσφέρει 2.000 ευρώ.

-- Ο αντιστασιακός αγωνιστής Παναγιώτης Βαζούρας, δεύτερη δόση, 1.000 ευρώ ακόμα.

-- Η ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ Κερατσινίου προσφέρει 3.000 ευρώ.

-- Ο Κ. Γ.προσφέρει 1.000 ευρώ.

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org